בזמן הסערה נפל החשמל בכל השכונה שלי למשך כמה שעות ואז כשחזר החשמל שמתי לב שהסנכרון שלי עלה מ65 מגה ל88 מגה (אני על rate adaptive). לפי המצב הנ"ל הבנתי שבעצם אנשים אחרים לא מצליחים להסתנכרן מסיבה כזאת או אחרת ובגלל זה לא היה Crosstalk גבוה כמו בדר"כ שמוריד את המהירות, המצב הזה בעצם איפשר לי לקבל רוחב פס של 23 מגה יותר שזה שיפור של כ35%.
ניגשתי למודם בtelnet והרצתי את הפקודה adsl info --SNR ובעצם זה הדפיס לי את הSNR על כל TONE של הספקטרום , מ1 ועד 4096 שזה הספקטרום של פורפיל 17a.
את המספרים שקיבלתי לקחתי ושמתי בEXCEL ולאחר כמה ימים שהסנכרון חזר ל65 מגה במצב הנורמטיבי בדקתי שוב את הSNR של כל TONE והכנסתי את הערכים לטבלה וניתן בעצם לראות עד כמה משפיע הCrossTalk ואפילו באיזה תחום של הספקטרום.
בגלל שאני על Rate Adaptive ואין Crosstalk בערוץ העולה ניתן לראות שאין שום הפרעות על הUPStream (כי אחרים לא מייצרים הרבה רעש בכלל כי הם לא בRA) מה שמראה גרף יפה בUPSTREAM כמו כשהייתי על 88 מגה.

אפשר לראות ממש ברור את הירידה החדה שיש ב149 ואז עליה ב500~ שנובע בגלל הCrosstalk וגם ב3200 עד 3700 וכמובן ירידה כללית בSNR לאורך כל הדרך בפס רוחב היורד.
עד כמה ביטול הCrosstalk עוזר? דיי הרבה כמו שאתם רואים, הבדל ניכר והוא יכול להיות גם יותר שזה בעצם התכלית של Vectoring, אז נקווה שבקרוב יהיה Vectoring שישפר לנו החיבור עד שאנחנו מחכים לחברת החשמל והסיב אופטי הכל כך מתוק