סינון מים דירתי - והפעם: באמת!
-
moti_r
-
- עורך ראשי HTCafe

- תגובות: 9712
- נתן תודות: 216 פעמים
- קיבל תודות: 679 פעמים
הי,
אני מחפש כבר מעל לשעה חומר על מסנני מים דירתיים.
המטרות:
1. הכי חשוב: סינון אבנית דירתי
2. סינון מתכות ושאר חולירות במים
3. שיפור טעם המים
אם סינון האבנית לא יהיה ברמה שמתאימה למכונת קפה, אני אקנה גם מרכך 8 ליטר בנוסף (הייתי מעדיף לחסוך את המקום שהמרכך הזה יקח, אבל זה לא פרמטר חשוב).
אני מעדיף לא להשתמש בפילטר תת-כיורי, כי הוא מסנן רק את הכיור ואצלי יש 4 נקודות של מי שתיה במטבח (כולל מכונת הקפה).
אני מתרשם מהמוצר של גל-על:
http://www.galal.co.il/%D7%94r%D7%93%D7 ... ardle.html
למרות זאת, אני קורא ש-"אבני הלשם" שלהם דומות מאוד לסיליפוס, ולא בא לי להכניס חומרים כאלו למים.
(עריכה: מצאתי עכשיו את התגובות כאן והלכתי לאיבוד לגמרי... לך תסמוך על סמוך!)
יש למישהו רעיון אחר?
מה אפשר לעשות כדי לשפר את המים בכל הדירה?
אני מחפש כבר מעל לשעה חומר על מסנני מים דירתיים.
המטרות:
1. הכי חשוב: סינון אבנית דירתי
2. סינון מתכות ושאר חולירות במים
3. שיפור טעם המים
אם סינון האבנית לא יהיה ברמה שמתאימה למכונת קפה, אני אקנה גם מרכך 8 ליטר בנוסף (הייתי מעדיף לחסוך את המקום שהמרכך הזה יקח, אבל זה לא פרמטר חשוב).
אני מעדיף לא להשתמש בפילטר תת-כיורי, כי הוא מסנן רק את הכיור ואצלי יש 4 נקודות של מי שתיה במטבח (כולל מכונת הקפה).
אני מתרשם מהמוצר של גל-על:
http://www.galal.co.il/%D7%94r%D7%93%D7 ... ardle.html
למרות זאת, אני קורא ש-"אבני הלשם" שלהם דומות מאוד לסיליפוס, ולא בא לי להכניס חומרים כאלו למים.
(עריכה: מצאתי עכשיו את התגובות כאן והלכתי לאיבוד לגמרי... לך תסמוך על סמוך!)
יש למישהו רעיון אחר?
מה אפשר לעשות כדי לשפר את המים בכל הדירה?
- שינה היא סימפטום של מחסור בקפאין -
מסנן דירתי גלעל
לפני כשנה שעברנו לדירה החדשה התקנתי את המסנן רק בתצורתו הקודמת אבל עם אבני הלשם, קטונתי מלדעת האם הוא עדיף על הסילפוס, כן רעיל לא רעיל, אני מאמין שלאף אחד אין תשובה מהימנה, מאידך כל המזון שאנו אוכלים מופצץ ברעלים ומאידך אנחנו מאריכים חיים..
בדירה הקודמת ללא מסנן כזה הגאג'יה שלי הייתה סובלת קשות למרות עבודה עם בריטה עדיין ניקוי אבנית היה הכרח כמו גם בשאר המוצרים החשמליים. כיום המצב טוב יותר, הגאג'יה לא מדווחת על בעיות מיוחדות ונראה כי הסנן עושה את עבודתו לא רע, ישנם מעט מאוד סימני אבנית בקומקום לאחר זמן ממושך, מה שבעבר ראינו אחרי שבועות ספורים.
אבל! חייבים לנקות את הסנן אחת לשבוע-שבועיים. דהיינו לקחת דלי לפתוח את הברז בחוץ ולרוקן דלי מקסימום שתיים. אחרת מתחילים להיווצר טעמי לוואי במים (אצלנו הדליים הולכים להשקיית את הגינה), לאחר הניקוי טעמי הלוואי נעלמים (השד יודע למה הם מופיעים).
אין לי אינדקציה להצטברות האבנית במכונה, מאידך אני לא רואה ירידה בלחץ ההקצפה. אני אשמח ללמוד איזה מדדים עוזרים לנו לקבל מידע על הצטברות אבנית. כי אני שוקל לשדרג את המכונה וזה נתון שאני די מוטרד ממנו - אני פשוט לא רואה איפה אני שם מיכל 8 ליטר..
--בנוגע למה שכתוב בקישור, הייתי קורא את הנאמר שם בערבון מוגבל. התחרות אדירה בתחום סנני המים והלכלוך חוצה גבולות. אני לא אתפלא שיש שם "מגיבים מטעם" או כאלו שמחקר מדעי הוא מיותר. ודוגמאות יש בשפע (חלב, מזון מהונדס וכד')--
עופר
בדירה הקודמת ללא מסנן כזה הגאג'יה שלי הייתה סובלת קשות למרות עבודה עם בריטה עדיין ניקוי אבנית היה הכרח כמו גם בשאר המוצרים החשמליים. כיום המצב טוב יותר, הגאג'יה לא מדווחת על בעיות מיוחדות ונראה כי הסנן עושה את עבודתו לא רע, ישנם מעט מאוד סימני אבנית בקומקום לאחר זמן ממושך, מה שבעבר ראינו אחרי שבועות ספורים.
אבל! חייבים לנקות את הסנן אחת לשבוע-שבועיים. דהיינו לקחת דלי לפתוח את הברז בחוץ ולרוקן דלי מקסימום שתיים. אחרת מתחילים להיווצר טעמי לוואי במים (אצלנו הדליים הולכים להשקיית את הגינה), לאחר הניקוי טעמי הלוואי נעלמים (השד יודע למה הם מופיעים).
אין לי אינדקציה להצטברות האבנית במכונה, מאידך אני לא רואה ירידה בלחץ ההקצפה. אני אשמח ללמוד איזה מדדים עוזרים לנו לקבל מידע על הצטברות אבנית. כי אני שוקל לשדרג את המכונה וזה נתון שאני די מוטרד ממנו - אני פשוט לא רואה איפה אני שם מיכל 8 ליטר..
--בנוגע למה שכתוב בקישור, הייתי קורא את הנאמר שם בערבון מוגבל. התחרות אדירה בתחום סנני המים והלכלוך חוצה גבולות. אני לא אתפלא שיש שם "מגיבים מטעם" או כאלו שמחקר מדעי הוא מיותר. ודוגמאות יש בשפע (חלב, מזון מהונדס וכד')--
עופר
- shlomyga
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1403
- נתן תודות: 59 פעמים
- קיבל תודות: 126 פעמים
מוטי המסנן של גלעל לא מתאים כפיתרון למכונות קפה. אני קניתי את המסנן שלהם על מנת למנוע אבנית בצנרת ומכשירי החשמל בבית עוד לפני שקניתי את מכונת קפה הראשונה שלי. המקום הראשון שראיתו בו שיפור היה הזכוכיות במקלחונים שסימני האבנית הלבנים כבר כמעט ולא נראו עליהם. בקומקום אף פעם לא השתמשתי אבל בתמי 4 שכל תקופה הייתי צריך לנקותו מהצטברות של אבנית וירוקת בפיה המסנן מנע זאת. אבל שקניתי את הסילביה ויחד איתה הזמנתי סטיקים לבדיקת קשיות מים קיבלתי בכל הבדיקות שעשיתי שיש אבנית במים ולא מעט( בין 250-350). התקשרתי מיד לחברה כדי להבין איך אני רואה שיפור בכל דבר בבית שסבל מאבנית ועדיין מקבל כזו תוצאה גבוהה.
התשובה שקיבלתי הייתה שהמסנן הזה לא מוציא את האבנית מהמים שכן היא חשובה לגוף האדם אלא משנה את המבנה שלה בצורה כזו שלא תוכל להתגבש בצנרת ועל גופי החימום במכשירי החשמל. לראייה טען אותו אדם שאני אבחין מידי פעם בחלקיקי אבנית צפים בקומקום הביתי( שאין לי אז לא בדקתי אם זה נכון). כשניסיתי להיות יותר ממוקד ושאלתי אם אני יכול להיות רגוע לגבי מכונת הקפה החדשה הוא מייד התגונן ואמר תראה למכונות קפה יש פתרונות טובים יותר מאחר וטמפרטורת המים מגיעה מאוד גבוה שם ולכן לא הייתי מסתמך על המסנן הזה בלבד.
היום עם ה-e61 שרגיש מאוד לחלקיקים של אבן שיכולים לסתום לו את המעברים דאגתי להוסיף אחרי המרכך בית סנן 10״ עם מסנן חלקיקים ברמת 0.5 מיקרון שחס וחלילה לא ייכנס לי חלקיק כזה למכונה.
חפרתי אבל מקווה שגם הצלחתי להעביר את ה-2 גרוש שלי על המסנן שלהם.
התשובה שקיבלתי הייתה שהמסנן הזה לא מוציא את האבנית מהמים שכן היא חשובה לגוף האדם אלא משנה את המבנה שלה בצורה כזו שלא תוכל להתגבש בצנרת ועל גופי החימום במכשירי החשמל. לראייה טען אותו אדם שאני אבחין מידי פעם בחלקיקי אבנית צפים בקומקום הביתי( שאין לי אז לא בדקתי אם זה נכון). כשניסיתי להיות יותר ממוקד ושאלתי אם אני יכול להיות רגוע לגבי מכונת הקפה החדשה הוא מייד התגונן ואמר תראה למכונות קפה יש פתרונות טובים יותר מאחר וטמפרטורת המים מגיעה מאוד גבוה שם ולכן לא הייתי מסתמך על המסנן הזה בלבד.
היום עם ה-e61 שרגיש מאוד לחלקיקים של אבן שיכולים לסתום לו את המעברים דאגתי להוסיף אחרי המרכך בית סנן 10״ עם מסנן חלקיקים ברמת 0.5 מיקרון שחס וחלילה לא ייכנס לי חלקיק כזה למכונה.
חפרתי אבל מקווה שגם הצלחתי להעביר את ה-2 גרוש שלי על המסנן שלהם.
שלומי, תודה! גם אני השכלתי (וממש לא חפרת נהפוכו). האמת זה גם מסדר לי דברים. גם אצלנו נעלמו הסימנים הלבנים שהיו במקלחון, מאידך פה ושם צצים בקומקום מיני דברים.
אני אשמח להארה של מספר דברים-
מה הכוונה בדיוק לבית סנן 10?
רשמת ששמת אותו אחרי המרכך? דהיינו, לאחר המיכל 8, תמי 4 או בכלל בחוץ?
יש לנו תמי 4 מתחת לכיור עוד מתקופת הבעלים הקודמים, כרגע הוא לא פעיל, יש סיבה להשמיש אותו-בהקשר למכונת קפה?
תודה
עופר
אני אשמח להארה של מספר דברים-
מה הכוונה בדיוק לבית סנן 10?
רשמת ששמת אותו אחרי המרכך? דהיינו, לאחר המיכל 8, תמי 4 או בכלל בחוץ?
יש לנו תמי 4 מתחת לכיור עוד מתקופת הבעלים הקודמים, כרגע הוא לא פעיל, יש סיבה להשמיש אותו-בהקשר למכונת קפה?
תודה
עופר
נערך לאחרונה על ידי redyoyo ב 28/12/2013 14:32, נערך פעם 1 בסך הכל.
- shlomyga
-
- חבר ותיק

אחרי המיכל 8 ליטר ( המרכך)שמתי כזה:
כשבתוכו שמתי מסנן חלקיקים 0.5 מיקרון, חלודה וכל הליכלוך שיש במים והיציאה שלו הולכת למכונה( אצלי זה חיבור מכונה בחיבור ישיר ללא מיכל). המטרה הייתה שהמכונה תקבל מים שהם גם נטולי אבנית ( מרכך 8 ליטר) וגם מטופלים מכל הליכלוך והחיידקים שיש ברשת( המסנן). כל המערכת הזו יושבת אצלי מתחת לכיור במטבח. הגלעל יושב כמובן בחוץ אחרי השעון הראשי.
מערכת תמי4 כמו שיש לך טובה למי שתייה ועושה בעצם ( אם אתה דואג להחליף סננים בזמן) את החלק של המסנן אצלי אפילו טוב יותר אבל כמו שאתה מבין לא מטפלת באבנית ככה שעדיין תצטרך את המרכך.
יש מתקן בריטה מקצועי ( היה פה שירשור בפורום עליו) שעושה את שתי הפעולות יחד.
כשבתוכו שמתי מסנן חלקיקים 0.5 מיקרון, חלודה וכל הליכלוך שיש במים והיציאה שלו הולכת למכונה( אצלי זה חיבור מכונה בחיבור ישיר ללא מיכל). המטרה הייתה שהמכונה תקבל מים שהם גם נטולי אבנית ( מרכך 8 ליטר) וגם מטופלים מכל הליכלוך והחיידקים שיש ברשת( המסנן). כל המערכת הזו יושבת אצלי מתחת לכיור במטבח. הגלעל יושב כמובן בחוץ אחרי השעון הראשי.
מערכת תמי4 כמו שיש לך טובה למי שתייה ועושה בעצם ( אם אתה דואג להחליף סננים בזמן) את החלק של המסנן אצלי אפילו טוב יותר אבל כמו שאתה מבין לא מטפלת באבנית ככה שעדיין תצטרך את המרכך.
יש מתקן בריטה מקצועי ( היה פה שירשור בפורום עליו) שעושה את שתי הפעולות יחד.
נו שויין..
עקב מגבלות מקום ואי צפי לשיפוץ מטבח בשנים הקרובות או מעבר.. המכונה נמצאת על דלפק במקביל לשיש והכיור, ללא אפשרות חיבור ישיר (לכן, כרגע אני מחפש מכונה בלי האופצייה הנל). הבעיה זה.. איפה יכנס מיכל 8 ליטר מתחת לכיור.
.
תודה על ההארה בנושא התמי 4.
עופר
עופר
- shlomyga
-
- חבר ותיק

Re: נו שויין..
יש כאלה על מגבלות מקום כמו אצלך שחיברו אותו לברז שמזין את המכונת כביסה (ע"י מפצל T 3/8 לברז ניל) וע"י בקבוקים העבירו מים ממנו למכונה.redyoyo כתב:עקב מגבלות מקום ואי צפי לשיפוץ מטבח בשנים הקרובות או מעבר.. המכונה נמצאת על דלפק במקביל לשיש והכיור, ללא אפשרות חיבור ישיר (לכן, כרגע אני מחפש מכונה בלי האופצייה הנל). הבעיה זה.. איפה יכנס מיכל 8 ליטר מתחת לכיור..
עופר...
אני אעשה קפיצה השבוע לבדוק את הגודל והמידות, מקסימום... ליד המכונת כביסה ממש אין מקום
(זה עוד רק בהכנות לקראת אולי רכישה)
דבר נוסף, את המיכל אפשר לחבר לתמי 4 שמתחת לכיור ובעצם לקבל את המים דרך הברז הקטן של התמי?
3 אמצעי סינון (כל אחד בדרכו שלו), רק לי זה נשמע המווון..
(זה עוד רק בהכנות לקראת אולי רכישה)
דבר נוסף, את המיכל אפשר לחבר לתמי 4 שמתחת לכיור ובעצם לקבל את המים דרך הברז הקטן של התמי?
3 אמצעי סינון (כל אחד בדרכו שלו), רק לי זה נשמע המווון..
-
moti_r
-
- עורך ראשי HTCafe

תודה על המידע 
למה לא להתקין את המסנן הכללי (למתכות, לכלוך ושאר צרות) אחרי הגל-על הדירתי?
אולי השילוב של שניהם יהיה טוב?
בכל מקרה אני אתקין מרכך 8 ל' למכונת הקפה.
אני פשוט מחפש פתרון סינון מים (כמו בריטה) דירתי, כי אני צריך, כאמור, 4 נקודות מי שתיה במטבח + מים מרוככים למקלחת.
למה לא להתקין את המסנן הכללי (למתכות, לכלוך ושאר צרות) אחרי הגל-על הדירתי?
אולי השילוב של שניהם יהיה טוב?
בכל מקרה אני אתקין מרכך 8 ל' למכונת הקפה.
אני פשוט מחפש פתרון סינון מים (כמו בריטה) דירתי, כי אני צריך, כאמור, 4 נקודות מי שתיה במטבח + מים מרוככים למקלחת.
- boazj
- חבר ותיק

- תגובות: 2374
- נתן תודות: 155 פעמים
- קיבל תודות: 90 פעמים
מוטי,
אין אופציה לפצל מהסנן בריטה ל 4 מקורות המים ?
אצלי יש פיצול למכונה וברז מים.
אם ניתן למתוח הקווי מים מנקודה אחת, עדיפה כנראה הבריטה.
אין אופציה לפצל מהסנן בריטה ל 4 מקורות המים ?
אצלי יש פיצול למכונה וברז מים.
אם ניתן למתוח הקווי מים מנקודה אחת, עדיפה כנראה הבריטה.
אימון אישי/קואצינג, טיפול, הנחיית קבוצות וסדנאות.
פריצות דרך בתחום האישי והכלכלי,חיבור ליעוד.
וגם מוזיקה, אופני הרים, קפה, מערכות סטראו, יוגה, ריצה ועוד כאן: https://asimonim.ravpage.co.il/BOAZJ
וגם מוזיקה, אופני הרים, קפה, מערכות סטראו, יוגה, ריצה ועוד כאן: https://asimonim.ravpage.co.il/BOAZJ
- wallalon
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1925
- נתן תודות: 26 פעמים
- קיבל תודות: 147 פעמים
יש פילטרים תעשייתיים של בריטה שמצוינים למכונת קפה ולנק' שתייה
http://www.vma.co.il/%D7%91%D7%A8%D7%99 ... 7%94-brita
כאלה שמים בבתי קפה ובאוטומטים.
http://www.vma.co.il/%D7%91%D7%A8%D7%99 ... 7%94-brita
כאלה שמים בבתי קפה ובאוטומטים.
-
moti_r
-
- עורך ראשי HTCafe

היתה לי בריטה כזו בבית, הדגם של ה-1500 ל'.
היתה מחוברת לברז מזיגה ולמקרר.
זה פתרון טוב אבל לדעתי הספיקה שלה נמוכה מדי. אי אפשר יהיה לחבר אותה למכונת הקפה (אם המכונה היא בחיבור ישיר).
ובכל אופן, היא לא תתן פתרון יעיל למכשירי החשמל האחרים.
אגב, מעניין אם בריטה מסננת סיליפוס...
זה פתרון טוב אבל לדעתי הספיקה שלה נמוכה מדי. אי אפשר יהיה לחבר אותה למכונת הקפה (אם המכונה היא בחיבור ישיר).
ובכל אופן, היא לא תתן פתרון יעיל למכשירי החשמל האחרים.
אגב, מעניין אם בריטה מסננת סיליפוס...
- עזי
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 798
- שם מלא: עזי
- נתן תודות: 48 פעמים
- קיבל תודות: 75 פעמים
אצלנו בדירה מותקנים לאחר שעון המים שני מוצרים של חברת תמהיל.
הראשון, סלמנדר אשר משנה את צורת ההתגבשות של האבנית כך שהיא אינה "מצטברת" על גופי החימום. את היעילות שלו אני רואה כל שנה על גוף החימום של דוד השמש. אם לפני כן הייתי מחליף כל שנה את גוף החימום ובקושי מצליח להוציאו מהדוד מרוב אבנית. מאז התקנו את הסלמנדר לפני כ-10 שנים הוחלף גוף החימום פעמיים כאשר פעם אחת היתה בגלל החלפה של כל הדוד. אני זוכר שגם טכנאי מכונות כביסה התפלא כשראה את גוף החימום של המכונה לאחר כשבע שנות שימוש.
השני, מסנן חלקיקים אשר פעם בשבועיים שלושה דורש שטיפה עצמית פשוטה.
לסלמנדר אורך חיים של כ-10 שנים. זו בערך התקופה שהוא מותקן אצלנו ואני אכן מתחיל להרגיש שהוא מסיים את חייו.
הראשון, סלמנדר אשר משנה את צורת ההתגבשות של האבנית כך שהיא אינה "מצטברת" על גופי החימום. את היעילות שלו אני רואה כל שנה על גוף החימום של דוד השמש. אם לפני כן הייתי מחליף כל שנה את גוף החימום ובקושי מצליח להוציאו מהדוד מרוב אבנית. מאז התקנו את הסלמנדר לפני כ-10 שנים הוחלף גוף החימום פעמיים כאשר פעם אחת היתה בגלל החלפה של כל הדוד. אני זוכר שגם טכנאי מכונות כביסה התפלא כשראה את גוף החימום של המכונה לאחר כשבע שנות שימוש.
השני, מסנן חלקיקים אשר פעם בשבועיים שלושה דורש שטיפה עצמית פשוטה.
לסלמנדר אורך חיים של כ-10 שנים. זו בערך התקופה שהוא מותקן אצלנו ואני אכן מתחיל להרגיש שהוא מסיים את חייו.
- boazj
- חבר ותיק

- תגובות: 2374
- נתן תודות: 155 פעמים
- קיבל תודות: 90 פעמים
מוטי...אצלי הבריטה בחיבור ישיר....
למקלחת ???. אכן לא מתאים.....
אצלי המקלחת מחוברת לברז שמפניה.....
למקלחת ???. אכן לא מתאים.....
אצלי המקלחת מחוברת לברז שמפניה.....
אימון אישי/קואצינג, טיפול, הנחיית קבוצות וסדנאות.
- דבוטאנט
- אחראי תחום קפה

- תגובות: 11720
- נתן תודות: 282 פעמים
- קיבל תודות: 1130 פעמים
אין בעייה של ספיקה - יש הרבה בתי קפה שיש להם פילטר של בריטה עם מכונות 3 ראשים. היבואן של לוואצה מוכר כאלו שנים ונני עובדים עם מתחרה מקביל של בריטהmoti_r כתב:היתה לי בריטה כזו בבית, הדגם של ה-1500 ל'.
זה פתרון טוב אבל לדעתי הספיקה שלה נמוכה מדי. אי אפשר יהיה לחבר אותה למכונת הקפה (אם המכונה היא בחיבור ישיר)....
http://www.neni.co.il/htmls/%D7%A4%D7%9 ... 6448=14507
(וגם לי יש כזאת בחיבור ישיר)
אני לא אתפלא עם אין יותר בתי קפה שעובדים עם מסנן כזה כבר ולא עם שרף 8 או 12 ליטר.
אבל זה לא יהיה פיתרון דירתי (לא צריך כזה לדעתי)
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)
-
moti_r
-
- עורך ראשי HTCafe

אוקי, אז בינתיים יש לנו:
1. פילטר כללי על הדירה, אבל משהו שלא מצריך ניקוי כל שבועיים. ראיתי פילטרים פשוטים שמחליפים פעם ב-3 חודשים, נראה לי טוב. זה מסנן מתכות וכו', עד גודל של 50 מיקרון.
2. בריטה (או משהו אחר) מתחת לברז, שיהיה מחובר גם למקרר. אני אראה אם אני יכול לחבר את זה גם למכונת הקפה, כי היא רחוקה מהכיור ומגיע לשם צינור שעובר בקיר. אולי אני פשוט אקנה עוד בריטה שתהיה DEDICATED למכונת הקפה...
אז אין פתרון אבנית לשאר הדירה בינתיים. זה חשוב במיוחד למכונת הכביסה והדוד, אבל הייתי שמח לא לראות כתמים לבנים גם במקלחת...
1. פילטר כללי על הדירה, אבל משהו שלא מצריך ניקוי כל שבועיים. ראיתי פילטרים פשוטים שמחליפים פעם ב-3 חודשים, נראה לי טוב. זה מסנן מתכות וכו', עד גודל של 50 מיקרון.
2. בריטה (או משהו אחר) מתחת לברז, שיהיה מחובר גם למקרר. אני אראה אם אני יכול לחבר את זה גם למכונת הקפה, כי היא רחוקה מהכיור ומגיע לשם צינור שעובר בקיר. אולי אני פשוט אקנה עוד בריטה שתהיה DEDICATED למכונת הקפה...
אז אין פתרון אבנית לשאר הדירה בינתיים. זה חשוב במיוחד למכונת הכביסה והדוד, אבל הייתי שמח לא לראות כתמים לבנים גם במקלחת...
מוטי, אני מכיר אנשים שיש להם מרכך מים "תעשייתי" כמו זה למשל (http://www.filtershop.co.il/?p=99) שהוא בעצם גרסה מוגדלת מאוד של "מרכך שרף 8 ליטר" המוכר לכולנו.
מרכך כזה (או גרסה אקולוגית שלו?) יושב על קו כניסת המים לבית ומספק מים רכים באמת לכל הדירה. מכשיר כזה יש צורך להזין בהרבה מלח אבל את הרענונים הוא אמור לתזמן לבד.
מרכך כזה (או גרסה אקולוגית שלו?) יושב על קו כניסת המים לבית ומספק מים רכים באמת לכל הדירה. מכשיר כזה יש צורך להזין בהרבה מלח אבל את הרענונים הוא אמור לתזמן לבד.
- shlomyga
-
- חבר ותיק

לדעתי זה חבל כי למכונת הכביסה ולמדיח ולמקרר( אם יש קיוסק) מגיעים מים קרים ולא מהדוד ואז אתה מפסיד את השמירה על המכשירים האלו (ולעומת מכונת קפה למכשירים האלו זה פיתרון מספיק טוב לאבנית) מה גם שמכשיר כזה לא צריך לרענן ביחס לכמות המים שעוברת דרכו אז אתה לא חוסך כלום אם אתה שם אותו רק לפני הדוד.hosq כתב:האם לדעתכם כדאי לחבר מרכך כמו הסלמנדר לפני החיבור לדוד שמש ואז לקבל מים מרוככים רק בברז המים החמים...