התלבטות בשדרוג

כל מה שאי פעם רציתם לדעת על אוזניות, מגברי אוזניות ומה שבינהם.
שלח תגובה
Uziel פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 6
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

שלום חברים.

קודם כל, תודה לכם על האינפורמציה המועילה בפורום!
כיום, אני מאזין למוסיקה (Flac) עם אוזניות SoundMagic E10 IEM , מחבורות לסלולרי אנדרויד.
ברצוני לשדרג את חווית ההאזנה. מאזין בעיקר לקלאסית ולג'אז.
תקציבי הוא צנוע בשלב זה, בסביבות 500 ש"ח, כל כולו לאוזניות.

שאלותיי הן:
1. האם מעבר מהקיים, לאוזניות בתקציב המוזכר, יגרום לאיזה שינוי באיכות ההאזנה?
2. האם קיימת אופציה טובה יותר מה hd558 ברמת התקציב הנתונה?
3. האם להתרכז אך ורק באוזניות פתוחות?

תודה מראש

freedom_il
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2159
נתן תודות: 80 פעמים
קיבל תודות: 196 פעמים

שליחה #2 

אם זה מחובר ישירות לאנדרואיד קשה לי להאמין שכדאי להתעסק עם אזניות פתוחות באופן כללי ללא מגבר ובטוח שלא עם HD558. אשמח אם יתקנו אותי במידה ואני טועה אבל לא נראה לי שזה המקרה.
יש IEM באיכויות שעולות ועולות עם המחיר כמובן עד סכומים של 1000$ בערך אז בטוח שהשדרוג לתקציב שלך יועיל. ב 500 ש"ח שהיה בערך גם התקציב שלי, אתה יכול ללכת על מה שאני לקחתי VSONIC GR07. יש את MK2 שזה ה"סטנדרטי" ואני לקחתי את "מהדורת הבאס" BE.
המחיר הוא ב lendmeyourears.

Uziel פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #3 

freedom_il כתב:אם זה מחובר ישירות לאנדרואיד קשה לי להאמין שכדאי להתעסק עם אזניות פתוחות באופן כללי ללא מגבר ובטוח שלא עם HD558. אשמח אם יתקנו אותי במידה ואני טועה אבל לא נראה לי שזה המקרה.
יש IEM באיכויות שעולות ועולות עם המחיר כמובן עד סכומים של 1000$ בערך אז בטוח שהשדרוג לתקציב שלך יועיל. ב 500 ש"ח שהיה בערך גם התקציב שלי, אתה יכול ללכת על מה שאני לקחתי VSONIC GR07. יש את MK2 שזה ה"סטנדרטי" ואני לקחתי את "מהדורת הבאס" BE.
המחיר הוא ב lendmeyourears.
...
תודה על התגובה וטעות שלי שלא הבהרתי. אני מעוניין ב Over Ear.

freedom_il
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2159
נתן תודות: 80 פעמים
קיבל תודות: 196 פעמים

שליחה #4 

מנסיון הקצר שלי עם אזניות over ear מחוברות לטלפון (תקופה קצרה שהשאלתי זוג אחד, ורכשתי 2 אזניות שונות בסוף הוחזרו או נמכרו כולן), זה לא אופטימלי ולא נותן את המקסימום מהאזניה. לטעמי, זה פשוט לא שווה את המשקל והגודל כשמסתובבים עם הטלפון.
כדי לקבל שיפור רציני באיכות צריך ככל הנראה גם מגבר ועדיף משהו טוב.
בנוסף, הדגמים שבאמת נותנים איכות טובה הם מעבר לתקציב שכתבת.
אגב, ממה שניסיתי, הייתי הכי מרוצה מ Audio Technica ATH-M50 שנמכרה פה בבאג ב 399 ש"ח לא מזמן. גם אותה מכרתי...

Uziel פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #5 

freedom_il כתב:מנסיון הקצר שלי עם אזניות over ear מחוברות לטלפון (תקופה קצרה שהשאלתי זוג אחד, ורכשתי 2 אזניות שונות בסוף הוחזרו או נמכרו כולן), זה לא אופטימלי ולא נותן את המקסימום מהאזניה. לטעמי, זה פשוט לא שווה את המשקל והגודל כשמסתובבים עם הטלפון.
כדי לקבל שיפור רציני באיכות צריך ככל הנראה גם מגבר ועדיף משהו טוב.
בנוסף, הדגמים שבאמת נותנים איכות טובה הם מעבר לתקציב שכתבת.
אגב, ממה שניסיתי, הייתי הכי מרוצה מ Audio Technica ATH-M50 שנמכרה פה בבאג ב 399 ש"ח לא מזמן. גם אותה מכרתי...
...
כמו שהבנתי, ה HD558 מתאימות יותר למוסיקה קלאסית מאשר ה ATH-M50?
אני יודע שחיבור אוזניות פתוחות, over ear כמו ה hd558 לסלולרי, זה לא מצב אופטימלי. השאלה אם זה בכל אקבל שידרוג מובהק, למישהו שהוא לא אודיופיל כמוני, מהאוזניות שיש לי היום?

Uziel פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #6 

האם מישהו התנסה הן ב SoundMagic E10 IEM והן ב HD558 ויכול לומר לי אם בחיבור לסלולרי יש שוני מהותי בניהן?
או להמתין לכישתפנה קצת כסף ולהשקיע גם בהגברה מתאימה?
תודה

doc-oren
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 245
נתן תודות: 14 פעמים
קיבל תודות: 21 פעמים

שליחה #7 

תחסוך עוד כסף ותקנה סנהייזר מומנטום (באילת או בחו"ל) - אלו אוזניות שמתוכננות להשמע טוב עם מקורות ניידים דלי הספק.

הביקורות הסוביקטיביות והנתונים האוביקטיביים מצוינים ובנוסף אלו גם אוזניות נאות למראה. יכול להיות מאוד שאם הן היו בשוק לפני כשנתיים אז הייתי מוסיף עוד כסף וקונה אותן במקום את ה-SRH-940 שיש לי כעת.

Uziel פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #8 

doc-oren כתב:תחסוך עוד כסף ותקנה סנהייזר מומנטום (באילת או בחו"ל) - אלו אוזניות שמתוכננות להשמע טוב עם מקורות ניידים דלי הספק.

הביקורות הסוביקטיביות והנתונים האוביקטיביים מצוינים ובנוסף אלו גם אוזניות נאות למראה. יכול להיות מאוד שאם הן היו בשוק לפני כשנתיים אז הייתי מוסיף עוד כסף וקונה אותן במקום את ה-SRH-940 שיש לי כעת.
...
הן מתאימות למוסיקה קלאסית?

eyal1983
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3449
נתן תודות: 26 פעמים
קיבל תודות: 281 פעמים

שליחה #9 

מומנטום לקלאסית? לא לא..

ה 558 מתאימות הרבה יותר לקלאסית, בגלל במה ענקית, צליל פתוח מאוד, ונוחות מאוד גבוהה. עובדות מעולה ישירות מגלקסי.
אבל בחוץ- לא שמישות בעליל.. רק בתוך הבית.

doc-oren
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 245
נתן תודות: 14 פעמים
קיבל תודות: 21 פעמים

שליחה #10 

בכוונה התעלמתי מאוזניות פתוחות - לא מתאימות לשימוש בחוץ. בוודאי לא בישראל הרועשת.

ולגבי המומנטום - אני אמנם צריך ללכת להאזין להן בעצמי, אבל לפחות על פי כל הביקורות ובוודאי שעל פי עקומת ההענות והעיוות שלהן הן נותנות באסים טובים מבלי להקריב את המיד והטרבל (להבדיל מה-SRH940 שחזקות במיד ובטרבל, אבל מקריבות את הבאסים). ממש לא מדובר בגרסה של סינהייזר לד"ר דרה ושות'.

שוב פעם - לא מניסיון אישי, אבל בהחלט אופציה שראוי לבדוק, גם למי שחובב קלאסי (שכולל ד"א באסים עמוקים מדי פעם) וג'ז (ראה תרשים זה - רוב "האקשן" מתרחש ב-50 עד 1000 הרץ ובתחום זה המומנטום שומר על נתונים מצוינים).
תוסיף לזה תכנון שמותאם למקורות ניידים מהמסד ועד הטפחות - על הנייר בחירה טובה בוודאי ובוודאי שווה בדיקה לראות אם מתאים גם מבחינה סוביקטיבית ל-OP.

epony
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K
תגובות: 10574
נתן תודות: 645 פעמים
קיבל תודות: 1367 פעמים

שליחה #11 

Uziel כתב:האם מישהו התנסה הן ב SoundMagic E10 IEM והן ב HD558 ויכול לומר לי אם בחיבור לסלולרי יש שוני מהותי בניהן?
או להמתין לכישתפנה קצת כסף ולהשקיע גם בהגברה מתאימה?
תודה
...
ה-E10 סבבה לגמרי, אבל לא הייתי שש להשוות בין אוזניות IEM שנחשבות (בצדק) לטובות מאוד ביחס לעלות של כ-$35, לאוזניות פתוחות בגודל מלא שעולות כמעט פי 4... :roll:

נ.ב. בתור התחלה, הגברה מתאימה חשובה פחות מ-DAC חיצוני לעניות דעתי, בטח עם אוזניות בעלות עכבה יחסית נמוכה כמו ה-558. הדבר הכי זול שייתן לך תמורה מבחינה זאת זה כנראה USB DAC כמו ה-HiFiMeDIY Sabre DAC (אפשר גם אסינכרוני אם אתה חושב שזה חשוב מספיק כדי להוסיף עוד כמה דולרים...) או ה-Stoner Acoustics UD110.
כל דבר יותר רציני כבר יעלה 3 ספרות ובדולרים (לדוג' ODAC). :oops:

Uziel פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #12 

תודה רבה לכל המגיבים!
כנראה שאלך על HD 558.
שוב תודה.

שלח תגובה