מהו קרוסאובר?

עשה זאת בעצמך, כולל הדפסות תלת מימד
שלח תגובה
bar2319 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 243
נתן תודות: 72 פעמים
קיבל תודות: 4 פעמים

שליחה #1 

הי.
כבר לא מעט זמן יש לי בראש בנייה של רמקול, אז בדקתי פה בפורום על כול מיני אנשים אחרים שביקשו לעזרה בבנית רמקולים וקיבלו את אותה התשובה : " צריך ידע וניסיון רב כדאי לדעת לתכנן ולבנות רמקול בצורה טובה "
ברור לי שאני לא יכול ישר להיכנס למגרש של הגדולים , אבל לפחות להתנסות.... ניסוי וטעיה
(אם לא היה מובן אני לא מתכוון לבנות את הדריבר עצמו אלא את כול הרמקול )
יש לי כמה שאלות
מהו קרוסאובר? מהו שימושו ברמקול ? האם יש רמקולים בלי קרוסאובר ?
איך אני אדע להתאים את הדריברים לקרוס?
האם יש סכמה כללית כזאת של הרכב הרמקול ? אם כן אשמח אם תעלו לכאן
כעקרון זה סכום ההשקעה שאני חושב שראוי להתחיל איתו , (תקנו אותי אם אני טועה)
וופר - 40 דולר
מידר אינג' 26 דולר (האם חייב מידרינג' ?)
טויטר- 20 דולר
איזה סכום אני צריך להשקיע על הקרוס ?
אלה הם השאלות שלי , אם אתם חושבים שיש עוד נתונים שאני צריך לדעת אשמח שתפרטו
תודה רבה ! (Y)

HazooM
כתב
כתב
תגובות: 6805
נתן תודות: 306 פעמים
קיבל תודות: 959 פעמים

שליחה #2 

מה שאמרו לך זה נכון, זה לא משחק ילדים. רמקול זה מכלול של כל מיני גורמים וצריך להכיר אותם לפני שקופצים לתכנון של רמקול שלם. מצד שני, הרבה יודעי דבר כבר עשו בשבילך את העבודה ועובדה שקיימים ברשת המון תוכניות DIY מוכנות, רק צריך לבחור מה שמתאים, לרכוש את הרכיבים ולהרכיב.

bar2319 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #3 

אשמח אם תשיב לי על השאלות בהודעה הקודמת.
זה ברור לי שזה לא משחק ילדים , וגם כתבתי את זה בהודעה, אבל בכול זאת אני רוצה לנסות / לראות/לחקור .
בר.

horngad
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 431
נתן תודות: 2 פעמים
קיבל תודות: 9 פעמים

שליחה #4 

http://www.madisoundspeakerstore.com/ תכנס לאתר שם תמצא תשובות על חלק מהשאלות

HazooM
כתב
כתב

שליחה #5 

זה ברור לי שזה לא משחק ילדים , וגם כתבתי את זה בהודעה, אבל בכול זאת אני רוצה לנסות / לראות/לחקור .
...
אם אתה תדע את התשובות לשאלות האלו אתה עדיין לא תהיה קרוב ללדעת איך לתכנן רמקול מאפס, זו הסיבה שהפנתי אותך לתוכניות ברשת. בנוסף, מדובר בנושא מאד רחב שכמה משפטים בפורום לא יכסו אותו, ולכן מומלץ לקרוא מאמרים בתחום (באנגלית), ולעבור על תוכניות קיימות כדי להבין לפחות את הבסיס.

bar2319 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #6 

HazooM כתב:
...
אם אתה תדע את התשובות לשאלות האלו אתה עדיין לא תהיה קרוב ללדעת איך לתכנן רמקול מאפס, זו הסיבה שהפנתי אותך לתוכניות ברשת. בנוסף, מדובר בנושא מאד רחב שכמה משפטים בפורום לא יכסו אותו, ולכן מומלץ לקרוא מאמרים בתחום (באנגלית), ולעבור על תוכניות קיימות כדי להבין לפחות את הבסיס.
...
תודה. אבל אני עדיין לא מבין למה אתם לא יכולים לענות על שאלה כול כך פשוטה , " מהו קרוסאובר " אני לא מדבר עדיין על שאר החלקים ועל התיכנון ועל המורכבות שבדבר , אל תתיחסו לכול מה שכתבתי בהודעה הראשונה , תתיחסו רק לשאלה שלי בכותרת . תודה רבה.

mbd
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3601
נתן תודות: 26 פעמים
קיבל תודות: 2020 פעמים

שליחה #7 

קרוסאובר הוא האלמנט שמקבל את מלוא טווח התדרים מהמגבר מפריד אותם ושולח טווח תדרים מסוים לכל דרייבר ברמקול.
קיימת אפשרות לקרוסאובר פסיבי. או אקטיבי. חיצוני או פנימי. חיצוני אקטיבי לשימוש בבייאמפ" עובד בצורה שונה.

bar2319 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #8 

mbd כתב:קרוסאובר הוא האלמנט שמקבל את מלוא טווח התדרים מהמגבר מפריד אותם ושולח טווח תדרים מסוים לכל דרייבר ברמקול.
קיימת אפשרות לקרוסאובר פסיבי. או אקטיבי. חיצוני או פנימי. חיצוני אקטיבי לשימוש בבייאמפ" עובד בצורה שונה.
...
תודה!
איך הכול מחובר?
המגבר מחובר עם כבל אדום שחור לקרוס והקרוס מחובר לכול דריבר ?
ולמה יש רמקולים בלי קרוסאובר?

mbd
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3601
נתן תודות: 26 פעמים
קיבל תודות: 2020 פעמים

שליחה #9 

היציאות מהמגבר מתחברות לכניסות הרמקולים . ברמקול עצמו הסיגנל עובר דרך הקרוסאובר פילטר שמחובר לדרייברים
עצמם ומעביר לכל דריבר את טווח התדרים המוגדר מראש. זה קרוסאובר פסיבי ופשוט שחייב להמצא בכל רמקול שמכיל
יותר מדרייבר אחד. אם לא קיים קיים ברמקול עצמו כניראה שמחובר לקרוסאובר חיצוני. [קיימים אנלוגים ודיגיטלים] זה יכול
להיות אקטיבי או פסיבי. ההבדל הוא שהאות באקטיבי עובר תחילה דרך הקרוסאובר ורק לאחר מיכן דרך ההגברה.
כאן אפשר לראות איך זה נעשה ואת הסוגים השונים.
https://www.google.com/search?q=speaker ... 80&bih=852

Omri617
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2291
נתן תודות: 209 פעמים
קיבל תודות: 89 פעמים

שליחה #10 

בר במיוחד בגלל השאלות שלך (שהן לגיטימיות) , כדאי (ורצוי) שתקרא חומר ומאמרים ומדריכים שלמים באמת כדי להבין מעט את העניין
פורום לא יבוא ילמד אותך תורה שלמה של תדרים טווחים עכבה וכו' , אלה דברים שאתה צריך לקרוא לבד - ובאם יש לך שאלות - מוזמן לשאול כאן

bar2319 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #11 

Omri617 כתב:בר במיוחד בגלל השאלות שלך (שהן לגיטימיות) , כדאי (ורצוי) שתקרא חומר ומאמרים ומדריכים שלמים באמת כדי להבין מעט את העניין
פורום לא יבוא ילמד אותך תורה שלמה של תדרים טווחים עכבה וכו' , אלה דברים שאתה צריך לקרוא לבד - ובאם יש לך שאלות - מוזמן לשאול כאן
...
אוקי, תודה רבה , אבל לכתוב באינטרנט how to build speaker - diy לא יתן לי יותר מידי , האם יש אתרים "מוכרים" ומוכחים כטובים שאתה יכול להמליץ עליהם?

HazooM
כתב
כתב

שליחה #12 

האם יש אתרים "מוכרים" ומוכחים כטובים שאתה יכול להמליץ עליהם?
...
http://www.audioholics.com/diy-audio/bu ... ker-design

שלח תגובה

חזור אל “DIY והדפסות 3D”