זרם חלש של מים חמים
-
inonr
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 661
- שם מלא: inonr
- נתן תודות: 15 פעמים
- קיבל תודות: 21 פעמים
שלום,
רציתי להתייעץ לגבי בעיית זרם מים חמים חלש שיש (לוקח גם זמן למים החמים להגיע)
אני גר בקומה האחרונה ככה שיש לי את הקרבה האופטימלית לדוד שמש על הגג.
זרם של מים קרים יש ותקין, החלפתי לא מזמן פלאנג' ונקיתי אבנית. היציאה של המים החמים מהדוד גם תקין ככה שהבעיה היא בדרך.
הבעיה היא בכל הברזים בבית ולכן אני מסיק שהבעיה היא איפה בין הדוד לכניסה לדירה.
הצעות/המלצות/טיפים ויתקבלו בברכה.
רציתי להתייעץ לגבי בעיית זרם מים חמים חלש שיש (לוקח גם זמן למים החמים להגיע)
אני גר בקומה האחרונה ככה שיש לי את הקרבה האופטימלית לדוד שמש על הגג.
זרם של מים קרים יש ותקין, החלפתי לא מזמן פלאנג' ונקיתי אבנית. היציאה של המים החמים מהדוד גם תקין ככה שהבעיה היא בדרך.
הבעיה היא בכל הברזים בבית ולכן אני מסיק שהבעיה היא איפה בין הדוד לכניסה לדירה.
הצעות/המלצות/טיפים ויתקבלו בברכה.
- Borderline1
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3632
- נתן תודות: 144 פעמים
- קיבל תודות: 462 פעמים
או בצנרת מים חמים בדירה עצמה בין הכניסה לפיצול לצרכנים.
לעניין הזמן שלוקח למים להתחמם/להגיע חמים - האם הצינורות שמוליכים המים לדירה ממתכם או פלסטיק? והאם מבודדים כמו שצריך?
אם יבודדו תבוזבז פחות אנרגיה (המים יתקררו פחות )בדרך בן הדוד לברז.
בנוסף יכולה להיות בעיית בעוצמת אספקת המים הקרים לדוד- אם הכניסה סתומה גם היציאה תהיה בזרם חלש.
לעניין הזמן שלוקח למים להתחמם/להגיע חמים - האם הצינורות שמוליכים המים לדירה ממתכם או פלסטיק? והאם מבודדים כמו שצריך?
אם יבודדו תבוזבז פחות אנרגיה (המים יתקררו פחות )בדרך בן הדוד לברז.
בנוסף יכולה להיות בעיית בעוצמת אספקת המים הקרים לדוד- אם הכניסה סתומה גם היציאה תהיה בזרם חלש.
-
inonr
-
- חבר פעיל במיוחד

Borderline1 תודה על התגובה, כפי שכתבתי, המים החמים מהיציאה בדוד נבדוק ואכן יש זרם תקין.
מהדוד עד לקומה שלי הצינור הוא פלסטיק שרובו מבודד. הצינורות בתוך הבית הם ישנים, ממתכת.
יש לי במרפסת שירות 2 פתחי מים, קרים שאליהם מחוברת מכונת הכביסה והחמים אטומים. הציעו לי לעשות מעקף ע"י חיבור T ביציאה מהדוד , למשוך קו מים עד מרפסת השירות (בערך 20-25מ) ולהכניס את המים דרך הפתח האטום של המים החמים.
מהדוד עד לקומה שלי הצינור הוא פלסטיק שרובו מבודד. הצינורות בתוך הבית הם ישנים, ממתכת.
יש לי במרפסת שירות 2 פתחי מים, קרים שאליהם מחוברת מכונת הכביסה והחמים אטומים. הציעו לי לעשות מעקף ע"י חיבור T ביציאה מהדוד , למשוך קו מים עד מרפסת השירות (בערך 20-25מ) ולהכניס את המים דרך הפתח האטום של המים החמים.
- Borderline1
- חבר מביא חבר

על מנת לנסות ולבודד הבעייה נסה לבדוק זרם המים החמים בדירה בנקודה הקרובה ביותר לחיבור כניסת המים החמים מהדוד לדירה.
או שתנסה לנתק את כניסת המים החמים לדירה ולבדוק הזרם.
אפשרות אחרת - היא לעשות חיבור של מיים קרים לצנרת המים החמים ולשטוף את הצנרת - רצוי להסיר פילטרים לפני - זה אמור להוציא כל מיני מרעין בישין שאולי סותמים את הצנרת- הייתי עושה את זה עם פירוק של ברזים כך שהחול החלודה וגורמי הסתימה יצאו בלי להתקע במקום אחר.
הרעיון של חיבור המים החמים לכניסה האטומה בדירה הוא רעיון שיכול לעבוד - אתה תעקוף כך חלק מצנרת ההולכה של המים החמים מהכניסה המקורית כך שאם הבעייה בסמוך לכניסה הזו היא עשויה להפתר כך
נסה- להזיק זה לא יזיק ואולי תצמח לך מזה תועלת.- יכול להיות שקל יותר יהיה להעביר את הצינור מים חמים הקייים למרפסת בלי T בדוד (רק לאטום את הכניסה המקורית) ולראות מה קורה - זה יחסוך העברת צינור נוסף וגם תבדוק אם הסתימה אינה בקו שבין הדוד לבית.
או שתנסה לנתק את כניסת המים החמים לדירה ולבדוק הזרם.
אפשרות אחרת - היא לעשות חיבור של מיים קרים לצנרת המים החמים ולשטוף את הצנרת - רצוי להסיר פילטרים לפני - זה אמור להוציא כל מיני מרעין בישין שאולי סותמים את הצנרת- הייתי עושה את זה עם פירוק של ברזים כך שהחול החלודה וגורמי הסתימה יצאו בלי להתקע במקום אחר.
הרעיון של חיבור המים החמים לכניסה האטומה בדירה הוא רעיון שיכול לעבוד - אתה תעקוף כך חלק מצנרת ההולכה של המים החמים מהכניסה המקורית כך שאם הבעייה בסמוך לכניסה הזו היא עשויה להפתר כך
נסה- להזיק זה לא יזיק ואולי תצמח לך מזה תועלת.- יכול להיות שקל יותר יהיה להעביר את הצינור מים חמים הקייים למרפסת בלי T בדוד (רק לאטום את הכניסה המקורית) ולראות מה קורה - זה יחסוך העברת צינור נוסף וגם תבדוק אם הסתימה אינה בקו שבין הדוד לבית.
-
inonr
-
- חבר פעיל במיוחד

באמצעות החיבור של מים חמים לכניסה אחרת אני אעקוף כל הצנרת הראשית, לפי בדיקה לחץ המים החמים זהה בכל הברזים, גם בקרוב ביותר לכניסה שזה המטבח. אין לי אפשרות להעביר את הצינור הקיים, זה בניין והצינור יורד דרך הגג למטה, חייב מעקף עם T. כמו שאמרתי בדוד יש לחץ תקין שיוצא.
לא בדיוק הבנתי איך לעשות את חיבור המים הקרים לצנרת של החמים בשביל לנקות?
לא בדיוק הבנתי איך לעשות את חיבור המים הקרים לצנרת של החמים בשביל לנקות?
אמנם סיכוי נמוך כי משתמע שהדוד והדירה ישנים, אבל שווה לבדוק אם מותקן אצלך משגיחום (מערבל להגבלת חום המים) - ד"א הוא חובה ע"פ התקן בדודים חדשים.
אצלי היתה תקלה דומה ולבסוף הסתבר שהרכיב הנ"ל היה תקול.
http://www.sagiv.co.il/main.asp?sel_nav1=35&cat=site
אצלי היתה תקלה דומה ולבסוף הסתבר שהרכיב הנ"ל היה תקול.
http://www.sagiv.co.il/main.asp?sel_nav1=35&cat=site
Bad decisions make good stories
- Borderline1
- חבר מביא חבר

הדרך הכי פרימיטיבית לעשות את זה = אם יש לך ברז שממנו יוצאים חמים וקרים יחד זה
לסגור הכניסה של החמים לדירה.
לפתוח את הברז של החמים בברז.
לפתוח ברז אחר של מים חמים בבית - אמבטיה למשל אם זו סוללה יכול להיות נוח
לפתוח את הקרים בעוצמה מקסימלית כשאתה סותם את היציאה של המים מהברז.
הקרים יעברו לצנרת החמים בלחץ גבוה ויצאו מהברז של החמים שפתחת היכן שהוא במקום אחר בבית.
תעשה את זה כמה פעמים כל פעם כשברז אחר בבית עם חמים פתוחים.
רק פרק פילטרים וכיו"ב מהברזים אם יש כי הם יסתמו מאד מהר.
זה אמור לשטוף את הצנרת של החמים בלחץ של המים הקרים ואם יש סתימה קטנה או אבנים בצנרת זה אולי יוציא אותם ויפתור מקומית את הבעיה
לסגור הכניסה של החמים לדירה.
לפתוח את הברז של החמים בברז.
לפתוח ברז אחר של מים חמים בבית - אמבטיה למשל אם זו סוללה יכול להיות נוח
לפתוח את הקרים בעוצמה מקסימלית כשאתה סותם את היציאה של המים מהברז.
הקרים יעברו לצנרת החמים בלחץ גבוה ויצאו מהברז של החמים שפתחת היכן שהוא במקום אחר בבית.
תעשה את זה כמה פעמים כל פעם כשברז אחר בבית עם חמים פתוחים.
רק פרק פילטרים וכיו"ב מהברזים אם יש כי הם יסתמו מאד מהר.
זה אמור לשטוף את הצנרת של החמים בלחץ של המים הקרים ואם יש סתימה קטנה או אבנים בצנרת זה אולי יוציא אותם ויפתור מקומית את הבעיה