מוסיקה בסראונד
שלום,
אני חדש לכל הנושא של אודיו רב-ערוצי ורק לאחרונה חיברתי 5.1 רמקולים לרסיבר חדש (קדמיים של B&W 601 וכל השאר קאנטון. הרסיבר של אונקיו SR525). מישהו יכול להסביר לי באילו מקרים בדיוק אני אשמע אודיו של 5.1? כי בינתיים אני לא שומע, אלא רק סטריאו רב-ערוצי.
יש לי ממיר עידן פלוס פשוט מחובר ב HDMI לרסיבר וגם די וי די פשוט של פיוניר מחובר בקומפוזיט עם אודיו דיגיטלי לרסיבר.
וגם הארד דיסק חיצוני מחובר ביו אס בי למסך. המסך (ARC) מחובר ב HDMI לרסיבר.
תודה,
תומר
אני חדש לכל הנושא של אודיו רב-ערוצי ורק לאחרונה חיברתי 5.1 רמקולים לרסיבר חדש (קדמיים של B&W 601 וכל השאר קאנטון. הרסיבר של אונקיו SR525). מישהו יכול להסביר לי באילו מקרים בדיוק אני אשמע אודיו של 5.1? כי בינתיים אני לא שומע, אלא רק סטריאו רב-ערוצי.
יש לי ממיר עידן פלוס פשוט מחובר ב HDMI לרסיבר וגם די וי די פשוט של פיוניר מחובר בקומפוזיט עם אודיו דיגיטלי לרסיבר.
וגם הארד דיסק חיצוני מחובר ביו אס בי למסך. המסך (ARC) מחובר ב HDMI לרסיבר.
תודה,
תומר
- Amir64
-
- גורו

- תגובות: 10913
- נתן תודות: 215 פעמים
- קיבל תודות: 1941 פעמים
אתה תשמע אודיו של 5.1 אם המקור הוא כזה,
בעידן + אין שידור אודיו רב ערוצי (הבנתי שבשידורי הניסיון של DBV-T2 יש שידור אודיו רב ערוצי)
לדוגמה: DVD של סרטים והופעות שיש בו פס אודיו 5.1.
מדיסק שמחובר למסך אי אפשר להעביר אודיו רב ערוצי לרסיבר, רק סטריאו
בעידן + אין שידור אודיו רב ערוצי (הבנתי שבשידורי הניסיון של DBV-T2 יש שידור אודיו רב ערוצי)
לדוגמה: DVD של סרטים והופעות שיש בו פס אודיו 5.1.
מדיסק שמחובר למסך אי אפשר להעביר אודיו רב ערוצי לרסיבר, רק סטריאו
- mrunderhill
- חבר ותיק

- תגובות: 2261
- נתן תודות: 74 פעמים
- קיבל תודות: 124 פעמים
אמנם אני מסתכן בפתיחת מלחמת עולם - אבל ההנחה שלי היא שיש לרסיבר שלך כל מיני מצבי שמיעה, כולל כאלו שלוקחים סאונד דו ערוצי ומשמיעים אותו מהרמקולים האחוריים גם כן. תחליט לבד אם אתה מעדיף לשמוע בסטריאו המקורי או בעיבודים שהרסיבר עושה, אבל היכולת קיימת.
- Amir64
-
- גורו

רק אם הטלויזיה "יודעת" לבצע Pass Through לאודיו 5.1 מחיבור USB.Alon_Solo כתב:אני רק רוצה לתקן את אמיר - בהחלט ניתן להעביר רב ערוצי דרך arc מהטלויזיה לרסיבר - לשם כך הוא נועד. אם לא עלינו תחבר דיסק עם סרט 1080p עם DTS שהורדת באופן פיראטי אז תשמע 5.1...
וגם אז בהרבה טלויזיות יש רק תמיכה ב DD ולא ב DTS
רוב הטלויזיות הזולות לא יודעות לבצע את 2 הדברים, חלקן רק אחד מהם.
אם mrunderhill יספר איזו טלויזיה יש לו, נדע אם היא תומכת או לא.
- mrunderhill
- חבר ותיק

לא דיברתי על הטלויזיה בכלל (אני לא משתמש בARC). התכוונתי לכל האפשרויות של הDOLBY להפוך אודיו דו ערוצי לרב ערוצי. ככה לפחות הבנתי שזה מה שפותח השרשור רצה.Amir64 כתב:רק אם הטלויזיה "יודעת" לבצע Pass Through לאודיו 5.1 מחיבור USB.Alon_Solo כתב:אני רק רוצה לתקן את אמיר - בהחלט ניתן להעביר רב ערוצי דרך arc מהטלויזיה לרסיבר - לשם כך הוא נועד. אם לא עלינו תחבר דיסק עם סרט 1080p עם DTS שהורדת באופן פיראטי אז תשמע 5.1...
וגם אז בהרבה טלויזיות יש רק תמיכה ב DD ולא ב DTS
רוב הטלויזיות הזולות לא יודעות לבצע את 2 הדברים, חלקן רק אחד מהם.
אם mrunderhill יספר איזו טלויזיה יש לו, נדע אם היא תומכת או לא....
- Amir64
-
- גורו

חלופת הדברים ביני ו- Alon_Solo, לא קשורה כלל למה שאתה כתבת.mrunderhill כתב: לא דיברתי על הטלויזיה בכלל (אני לא משתמש בARC). התכוונתי לכל האפשרויות של הDOLBY להפוך אודיו דו ערוצי לרב ערוצי. ככה לפחות הבנתי שזה מה שפותח השרשור רצה....
לא צריך להתנצל\להפגע\להרגיש צורך להסביר.
בהחלט ייתכן שמה שכתבת זו האפשרות היחידה של תומרלב לאיזה שהוא סוג של סוראונד, לפחות ממקור המחובר לטלויזיה
- mrunderhill
- חבר ותיק

לא התנצלתי
פשוט נראה לי שקצת התבדרנו פה לכל מיני כיוונים
תומרלב - האם אתה מתכוון לניגון מוזיקה שמקורה בדו ערוצי או למקור שהוא רב ערוצי?
תומרלב - האם אתה מתכוון לניגון מוזיקה שמקורה בדו ערוצי או למקור שהוא רב ערוצי?
תודה לכולכם - למדתי.
לא התכוונתי לסטריאו (אם כי עכשיו שהעליתם את הנושא טוב לדעת שיש גם אפשרות כזאת). פשוט רציתי לדעת באילו מצבים אשמע אודיו רב-ערוצי "אמיתי", כלומר, לא עיבוד מלאכותי של הרסיבר. אז אני מבין שאם אין בעידן פלוס שידורים כאלה, אז מה שנותר לי זה רק לנגן סרטים בדי וי די (כאלה שבאים עם 5.1). באססה, לא?? בהוט או יס יש הרבה שידורים עם אודיו רב-ערוצי?
לא התכוונתי לסטריאו (אם כי עכשיו שהעליתם את הנושא טוב לדעת שיש גם אפשרות כזאת). פשוט רציתי לדעת באילו מצבים אשמע אודיו רב-ערוצי "אמיתי", כלומר, לא עיבוד מלאכותי של הרסיבר. אז אני מבין שאם אין בעידן פלוס שידורים כאלה, אז מה שנותר לי זה רק לנגן סרטים בדי וי די (כאלה שבאים עם 5.1). באססה, לא?? בהוט או יס יש הרבה שידורים עם אודיו רב-ערוצי?
- epony
- חבר במועדון 10K

- תגובות: 10574
- נתן תודות: 645 פעמים
- קיבל תודות: 1367 פעמים
לא הרבה...