התחדשתי בנגן X3

כל מה שאי פעם רציתם לדעת על אוזניות, מגברי אוזניות ומה שבינהם.
שלח תגובה
oferzil פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 43
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 2 פעמים

שליחה #1 

שלום לכולם
אני ממש לא אאודיופיל אני רק נכנס לתחום.
שמעתי עד היום קבצי MP3 בטלפון ורכשתי לאחרונה FiiO X3.
אני חייב להגיד שאני ממש נהנה מאיכות השמע עם קבצי FLAC.
האם יש לכם האודיופילים הותיקים המלצות או טיפים על איך לשפר את האיכות, כל טיפ יתקבל בברכה
אני משתמש באוזניות של Marshall Major שאותם אני מאד אוהב.

mikel1999
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1808
נתן תודות: 223 פעמים
קיבל תודות: 128 פעמים

שליחה #2 

תתחדש אחלה נגן
תנסה להפוך את כל הספרייה שלך לFLAC

epony
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K
תגובות: 10574
נתן תודות: 645 פעמים
קיבל תודות: 1367 פעמים

שליחה #3 

תתחדש ותהנה. עושה רושם שאתה במקום טוב, והאמת שאני לא יכול לחשוב על שדרוגים קלים פשוטים מעבר למה שכבר עשית - מצאת אוזניות שאתה אוהב ושידכת להן נגן עם DAC טוב שמנגן קבצי FLAC. (Y) (f)

LQDForce
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 776
נתן תודות: 2 פעמים
קיבל תודות: 83 פעמים

שליחה #4 

זה לא כזה משנה איזה פורמט (container) אתה מנגן , מה שחשוב הוא שהמקור שלו הוא לגיטימי.
מסיבה זו אני לא מוריד קבצים פיראטיים ממקורות מפוקפקים, ומעדיף להשתמש בחנויות המוסיקה אונליין ואפילו בסטרימינג כל עוד אין לי אפשרות להשיג hard copy בצורת דיסק או תקליט.

משום מה יש פה יותר מדי אנשים שחושבים ש FLAC זה סוג של אל כל-יכול שיהפוך כל מערכת ל HI-FI ברמה אודיופילית. עליכם להבין שזה בסה"כ קונטיינר והוא לא מעיד כלל על איכות המקור - אלא רק מתיימר להעביר את המקור כמות שהוא וללא איבוד מידע, או כמה שיותר קרוב למקור, עם דגש גדול יותר על דחיסת נתונים - MP3 וכו'.

יותר מזה, יש הרבה מאוד מקרים שדווקא פורמט דחוס ישמע לכם הרבה יותר טוב מאשר FLAC , מכל מיני סיבות החל מ DAC והאוזניות עצמן ועד לרמת המאסטרינג של ההקלטה במקור וההפצה הדיגיטלית שלה (ראו ערך loudness war , replaygain).

freedom_il
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2159
נתן תודות: 80 פעמים
קיבל תודות: 196 פעמים

שליחה #5 

mikel1999 כתב:תתחדש אחלה נגן
תנסה להפוך את כל הספרייה שלך לFLAC
...
LQDForce צודק.
מה יעזור לך להפוך קובץ MP3 באיכות גבוהה ל FLAC? אתה לא תקבל יותר מידע, אלא רק תאבד את הדחיסה וזה יתפוס יותר מקום על הדיסק.
כל הרעיון של FLAC הוא כמו דחיסת zip, כלומר דחיסה ללא איבוד מידע למשהו כמו wav שהוא פשוט מידע raw.

epony
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K

שליחה #6 

אני חושב שרוב האנשים פה יוצאים מנקודת הנחה שכשהם אומרים FLAC, אנשים מבינים שהם מתכוונים לקבצים שנדגמו באיכות lossless ממקור טוב, ולא לדגימת lossless של מקור lossy כמו MP3 שנדגם מקסטה בקצב של 32Kbps... :wink:

מה שכן, אני מבין איך אפשר לפרש את הפוסט של מיכאל כהמרה "מיותרת" ל-FLAC, אבל אני עדיין רוצה להאמין שהוא התכוון להחלפת קבצים פחות איכותיים בקבצים יותר איכותיים, ולא לדגימת הקבצים הפחות איכותיים עצמם כ-FLAC... (f)

בכל מקרה, better safe than sorry, אז ההבהרה היא בהחלט במקום (Y)

LQDForce
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #7 

אני מתייחס גם לעניין הורדת FLAC בלי לדעת מאיפה זה הגיע ואיך בוצעה ההמרה.

epony
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K

שליחה #8 

ואני גם התייחסתי לכך כשאמרתי שלעניות דעתי הכוונה הכללית כשמתייחסים ל-FLAC היא לדגימה lossless ממקור טוב. (f)

oferzil פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 43
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 2 פעמים

שליחה #9 

אני ממשלא התכוונתי להפוך MP3 ל FLAC (זה ממש לא לעניין)
אני ממיר את ה CD ל FLAC
האם מישהו מיכם שמע FLAC של 24-BIT (HDCD( ???

epony
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K

שליחה #10 

להוסיף ביטים וקילוהרצים לדגימה זה פחות אפקטיבי ממה שהיינו רוצים לחשוב: http://people.xiph.org/~xiphmont/demo/neil-young.html (i)

מתוך הסיכום:
[left]Better headphones

The easiest fix isn't digital. The most dramatic possible fidelity improvement for the cost comes from a good pair of headphones. Over-ear, in ear, open or closed, it doesn't much matter. They don't even need to be expensive, though expensive headphones can be worth the money.

Keep in mind that some headphones are expensive because they're well made, durable and sound great. Others are expensive because they're $20 headphones under a several hundred dollar layer of styling, brand name, and marketing. I won't make specfic recommendations here, but I will say you're not likely to find good headphones in a big box store, even if it specializes in electronics or music. As in all other aspects of consumer hi-fi, do your research (and caveat emptor).[/left]
...
נערך לאחרונה על ידי epony ב 26/12/2013 15:53, נערך 2 פעמים בסך הכל.

LQDForce
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #11 

ההבדל זניח עד לרמה שלא ניתן להבדיל.
מה גם שאתה מתחיל להתעסק עם resampling של ה DAC ולמגבלות הטכניות שלו.

אלא אם יש לך מקור ברמת hi-end ואוזניות רגישות בטירוף.

mikel1999
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1808
נתן תודות: 223 פעמים
קיבל תודות: 128 פעמים

שליחה #12 

epony כתב:אני חושב שרוב האנשים פה יוצאים מנקודת הנחה שכשהם אומרים FLAC, אנשים מבינים שהם מתכוונים לקבצים שנדגמו באיכות lossless ממקור טוב, ולא לדגימת lossless של מקור lossy כמו MP3 שנדגם מקסטה בקצב של 32Kbps... :wink:

מה שכן, אני מבין איך אפשר לפרש את הפוסט של מיכאל כהמרה "מיותרת" ל-FLAC, אבל אני עדיין רוצה להאמין שהוא התכוון להחלפת קבצים פחות איכותיים בקבצים יותר איכותיים, ולא לדגימת הקבצים הפחות איכותיים עצמם כ-FLAC... (f)

בכל מקרה, better safe than sorry, אז ההבהרה היא בהחלט במקום (Y)
...
(Y)

אגב, אני מחפש אתר טוב להורדת 24ביט של למוזיקה קלאסית ,מישהו מכיר?

שלח תגובה

חזור אל “אוזניות ומגברי אוזניות”