שאלה טכנית :
אני מניח שהחיבור ל-NAS וההזרמה ממנו נעשית דרך הרשת הקווית,
נכון להיום ההעתקה אצלי בין המחשב לסטרימר לא עולה על 6MB/Sec זה יהיה בכלל אפשרי לממש את המהירות של 103MB/sec ?
תודה
מה היתרון בקניית NAS מובנה על לבנות לבד? שפע של מדריכים פה באתר ושפע של תוכנות.
מחיר Seagate 3TB Barracuda ב-KSP הוא 640 ש"ח, 2560 ש"ח עבור 4 דיסקים (12TB סה"כ). מחשב ישן אפשר למצוא זרוק בכל בית ובכל מקרה נראה שהעלות תהייה נמוכה מ 4800 ש"ח.
dannye כתב:מה היתרון בקניית NAS מובנה על לבנות לבד? שפע של מדריכים פה באתר ושפע של תוכנות.
מחיר Seagate 3TB Barracuda ב-KSP הוא 640 ש"ח, 2560 ש"ח עבור 4 דיסקים (12TB סה"כ). מחשב ישן אפשר למצוא זרוק בכל בית ובכל מקרה נראה שהעלות תהייה נמוכה מ 4800 ש"ח.
...
ומחיר הנאס TS-420 בפלונטר 1626 ש"ח.
עדיף לדעתי על מחשב ישן
סה"כ עלות - 4186 ש"ח
ההפרש מההצעה מהווה בעצם את מרכיב ההתקנה בבית הלקוח מעט יותר מ- 600 ש"ח
נראה דיל טוב.
בכל מקרה, ממליץ לגיקים מביניכם לבנות קופסת NAS4FREE. הדבר הכי חשוב בשרת ביתי זאת אמינות אמינות אמינות, ומערכת הקבצים ZFS פותרת את זה הכי טוב עם חומרה רגילה. לא מתאים לכולם, אבל עובד אצלי נהדר כבר 4 שנים (כולל החלפת דיסק אחד שהתקלקל).
הבעיה ב NAS היא ההגבלה לגודל וכמות הדיסקים.
כמי שלא מוחק סרטים/סדרות , אני זקוק להרבה יותר טרות.
את המחשב הקודם שלי (יחסית לא ישן עם מעבד Q6600) הפכתי לשרת. לצורך כך רכשתי מארז ענק שיכול להכיל 14 HDD (כרגע מחוברים 11 HDD), ומותקן עליו windows server. הפתרון נראה לי עדיף וללא ספק זול יותר.
במקרה שלי השרת מחובר רק לרשת הביתית (חסימת גישה לאינטרנט באמצעות הראוטר), כך שאין צורך בתוכנות אנטי-וירוס וכד'. כל הסטרימרים בבית יכולים לגשת אליו. העברת התכנים לשרת נעשית מהמחשב הביתי.
כדי שניתן יהיה להעביר תכנים בזמן צפייה בסרט ללא הפרעות, יש לשרת 2 כרטיסי רשת. אחד מחובר לרשת הביתית, והשני מחובר בכבל מוצלב למחשב הביתי (שגם עליו יש כמובן 2 כרטיסי רשת).