מחירי משחקי PS4 דרך PSN
-
BarakMichaeli
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 333
- נתן תודות: 9 פעמים
- קיבל תודות: 3 פעמים
למה מחיר של משחק בPSN הוא 335 כאשר דיסק פיזי עולה 295? איפה ההגיון?! ועוד 295 זה מחיר בארץ
- guy200
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 101
- נתן תודות: 1 פעם
- קיבל תודות: 2 פעמים
אני לא רואה סיבה מדוע בכלל לקנות משחק דיגיטלי ולא עותק פיזי.BarakMichaeli כתב:למה מחיר של משחק בPSN הוא 335 כאשר דיסק פיזי עולה 295? איפה ההגיון?! ועוד 295 זה מחיר בארץ...
זה אולי יותר נוח כי לא צריך להכניס דיסק, אבל מצד שני אפשר למכור או להחליף את הדיסק אם נמאס מהמשחק.
לי יש PS4, ובכל מקרה אקנה עותק פיזי.
אפשר לקנות מהחנות הדיגיטלית של ארה"ב המחירים זהים למחירי הדיסקים בארה"ב ואפשר להוריד את המשחק מיידית ולא לחכות שיגיע משלוח.
גם אמזון מציעים דרכם קניה מהחנות האמריקאית: http://www.amazon.com/PlayStation-Netwo ... =979455011
גם אמזון מציעים דרכם קניה מהחנות האמריקאית: http://www.amazon.com/PlayStation-Netwo ... =979455011
-
BarakMichaeli
- חבר פעיל מאוד

יש יתרון בזה שאתה לא מחכה למשלוח ואתה לא צריך להכניס דיסקים כל פעם, אבל ההיגיון אומר שהוא צריך להיות זול יותר מאשר עותק פיזי!
-
BarakMichaeli
- חבר פעיל מאוד

sagioto כתב:אפשר לקנות מהחנות הדיגיטלית של ארה"ב המחירים זהים למחירי הדיסקים בארה"ב ואפשר להוריד את המשחק מיידית ולא לחכות שיגיע משלוח.
גם אמזון מציעים דרכם קניה מהחנות האמריקאית: http://www.amazon.com/PlayStation-Netwo ... =979455011...
דווקא fifa 14 ו battlefield לא נמכרים בעותק דיגיטלי לPS4
עשיתי כבר חשבון ישראלי, יש דרך לשנות אותו לחשבון אמריקאי?
-
BarakMichaeli
- חבר פעיל מאוד

sagioto כתב:אפשר לקנות מהחנות הדיגיטלית של ארה"ב המחירים זהים למחירי הדיסקים בארה"ב ואפשר להוריד את המשחק מיידית ולא לחכות שיגיע משלוח.
גם אמזון מציעים דרכם קניה מהחנות האמריקאית: http://www.amazon.com/PlayStation-Netwo ... =979455011...
דווקא fifa 14 ו battlefield לא נמכרים בעותק דיגיטלי לPS4
- LinkMattan
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 464
- נתן תודות: 4 פעמים
- קיבל תודות: 24 פעמים
אני לא מסכים. קניית משחקים דיגיטלית כיום עומדת באותו מקום כמו שקניית שירים דיגיטלית הייתה בתחילת עידן האייפוד. עוד כמה שנים רוב המשחקים שימכרו יהיו דיגיטלים, מהסיבה הפשוטה שזה יותר נח, זמין ונשאר איתך לעד (לוג אין פשוט לפלסיישטין וכל רשימת המשחקים מוצגת לפניך).gal-cohen כתב:אין שום יתרון למשחק בעותק דיגיטלי על עותק פיזי - גם לא "זמן המתנה למשלוח"....
נכון, גודל ההארד דיסק הוא רק 500 ג'יגה, אבל אפשר לשדרג אותו. חוץ מזה, ההורדה היא פשוטה, וניתן לשחק במשחק עוד בזמן ההורדה.
אני בכל אופן לא אקנה יותר משחקים פיזיים. ולגבי המחיר - עלות החזקת שרתים היא לא קטנה. אין לי מושג כיצד עלויות השילוח וייצור דיסקים עומדות מול החזקת שרתים, אבל אם אכן השילוח זול משמעותית, אין ספק שיש מקום להורדת מחירים.
- gal-cohen
- חבר מכור קשה

- תגובות: 6304
- נתן תודות: 577 פעמים
- קיבל תודות: 932 פעמים
כמו שציינתי - "להמתין" מספר ימים למשלוח לא צריכה להיות בעיה לגבר בעל סבלנות רמה 1 ומעלה.LinkMattan כתב:אני לא מסכים. קניית משחקים דיגיטלית כיום עומדת באותו מקום כמו שקניית שירים דיגיטלית הייתה בתחילת עידן האייפוד. עוד כמה שנים רוב המשחקים שימכרו יהיו דיגיטלים, מהסיבה הפשוטה שזה יותר נח, זמין ונשאר איתך לעד (לוג אין פשוט לפלסיישטין וכל רשימת המשחקים מוצגת לפניך).gal-cohen כתב:אין שום יתרון למשחק בעותק דיגיטלי על עותק פיזי - גם לא "זמן המתנה למשלוח"....
נכון, גודל ההארד דיסק הוא רק 500 ג'יגה, אבל אפשר לשדרג אותו. חוץ מזה, ההורדה היא פשוטה, וניתן לשחק במשחק עוד בזמן ההורדה.
אני בכל אופן לא אקנה יותר משחקים פיזיים. ולגבי המחיר - עלות החזקת שרתים היא לא קטנה. אין לי מושג כיצד עלויות השילוח וייצור דיסקים עומדות מול החזקת שרתים, אבל אם אכן השילוח זול משמעותית, אין ספק שיש מקום להורדת מחירים....
לגבר עם סבלנות רמה 0 - יש בעיות אחרות שצריך לטפל בהן.
ולא ממש חייבים להמתין, אפשר גם לקנות את הדיסק מהחנות.
ושדרוג הכונן החיצוני רק מוסיף לך עלויות, כאילו שהמשחק הדיגיטלי לא יקר מספיק!?
סוני ומייקרוסופט צריכות ללמוד מ STEAM כיצד למכור עותקים דיגיטליים (וגם אתה כנראה)
רוצים לשכנע מישהו שיש יתרון? רק מחיר נמוך יותר.
אין מה להשוות אגב את אייפוד לקונסולה, כי ברור שאף אחד כבר לא רוצה ואוהב להיסחב עם דיסקים ודיסקמן.
הקונסולה היא נייחת, מעט שונה.
- LinkMattan
-
- חבר פעיל מאוד

כל עולם התוכן עבר ויעבור לדיגיטל. זה קרה עם השירים (אייטונס) ועד לסרטים וטלוויזיה (Hulu, netflix) וזה קורה עכשיו גם למשחקים.gal-cohen כתב:כמו שציינתי - "להמתין" מספר ימים למשלוח לא צריכה להיות בעיה לגבר בעל סבלנות רמה 1 ומעלה.LinkMattan כתב:אני לא מסכים. קניית משחקים דיגיטלית כיום עומדת באותו מקום כמו שקניית שירים דיגיטלית הייתה בתחילת עידן האייפוד. עוד כמה שנים רוב המשחקים שימכרו יהיו דיגיטלים, מהסיבה הפשוטה שזה יותר נח, זמין ונשאר איתך לעד (לוג אין פשוט לפלסיישטין וכל רשימת המשחקים מוצגת לפניך).gal-cohen כתב:אין שום יתרון למשחק בעותק דיגיטלי על עותק פיזי - גם לא "זמן המתנה למשלוח"....
אני בכל אופן לא אקנה יותר משחקים פיזיים. ולגבי המחיר - עלות החזקת שרתים היא לא קטנה. אין לי מושג כיצד עלויות השילוח וייצור דיסקים עומדות מול החזקת שרתים, אבל אם אכן השילוח זול משמעותית, אין ספק שיש מקום להורדת מחירים....
ולא ממש חייבים להמתין, אפשר גם לקנות את הדיסק מהחנות.![]()
סוני ומייקרוסופט צריכות ללמוד מ STEAM כיצד למכור עותקים דיגיטליים (וגם אתה כנראה)
אין מה להשוות אגב את אייפוד לקונסולה, כי ברור שאף אחד כבר לא רוצה ואוהב להיסחב עם דיסקים ודיסקמן.
הקונסולה היא נייחת, מעט שונה....
פעם גם היה צריך ללכת לוידאומט כדי להשיג סרט, ואף אחד היום לא עושה את זה. למה? כי יותר נח בלחיצת כפתור. אותו דבר עם משחקים, אין שום קשר לרמת סבלנות. כנראה שהמנכ"ל של בלוקבאסטר חשב כמוך בזמנו על הורדת סרטים, ותראה לאן הם הגיעו
לא קשור נייחת או לא נייחת. גם כונני בלוריי הם נייחים, ותראה איפה הם עומדים מול מכירת סרטים דיגיטלית. וזה לא רק פלייסטיישן - זה גם ויטה, 3ds - כל סוגי הקונסולות.
לגבי מחיר ההארד דיסק - אפשר גם להגיד את זה על האייפון. במילא הוא יקר מספיק ב-16GB, צריך לשלם עוד?! Steam לא יותר זולה במשחקים החדשים מאשר עותקים פיזיים. יש להם המון מבצעים, אבל לרוב המשחקים החדשים בעלי אותו תג מחיר. ואם הם זולים יותר, אז זה בדולרים בודדים.
- gal-cohen
- חבר מכור קשה

שוב - אין מה להשוות, גם לא את מנכ"ל בלוקבסטר אליי, אנחנו לא עובדים באותו התחום.LinkMattan כתב:כל עולם התוכן עבר ויעבור לדיגיטל. זה קרה עם השירים (אייטונס) ועד לסרטים וטלוויזיה (Hulu, netflix) וזה קורה עכשיו גם למשחקים.gal-cohen כתב:כמו שציינתי - "להמתין" מספר ימים למשלוח לא צריכה להיות בעיה לגבר בעל סבלנות רמה 1 ומעלה.LinkMattan כתב:אני לא מסכים. קניית משחקים דיגיטלית כיום עומדת באותו מקום כמו שקניית שירים דיגיטלית הייתה בתחילת עידן האייפוד. עוד כמה שנים רוב המשחקים שימכרו יהיו דיגיטלים, מהסיבה הפשוטה שזה יותר נח, זמין ונשאר איתך לעד (לוג אין פשוט לפלסיישטין וכל רשימת המשחקים מוצגת לפניך).gal-cohen כתב:אין שום יתרון למשחק בעותק דיגיטלי על עותק פיזי - גם לא "זמן המתנה למשלוח"....
ולא ממש חייבים להמתין, אפשר גם לקנות את הדיסק מהחנות.![]()
הקונסולה היא נייחת, מעט שונה....
פעם גם היה צריך ללכת לוידאומט כדי להשיג סרט, ואף אחד היום לא עושה את זה. למה? כי יותר נח בלחיצת כפתור. אותו דבר עם משחקים, אין שום קשר לרמת סבלנות. כנראה שהמנכ"ל של בלוקבאסטר חשב כמוך בזמנו על הורדת סרטים, ותראה לאן הם הגיעוהטכנולוגיה לוקחת אותנו תמיד לכיוון הנוחות, ולהוריד סרטים נח יותר מאשר ללכת לחנות ולקנות עותק פיזי או לחכות למשלוח ואז להוציא מהדואר. פשוט מאד. לך אין בעיה ללכת או לחכות, אבל הטרנד תמיד ילך לכיוון הנוחות. ועוד כמה שנים, שכולם כבר יקנו משחקים דיגיטלית - כולל אתה - אף אחד כבר לא יוכל לדמיין את עצמו מזמין משחקים פיזית או הולך לחנות.
לא קשור נייחת או לא נייחת. גם כונני בלוריי הם נייחים, ותראה איפה הם עומדים מול מכירת סרטים דיגיטלית. וזה לא רק פלייסטיישן - זה גם ויטה, 3ds - כל סוגי הקונסולות.
לגבי מחיר ההארד דיסק - אפשר גם להגיד את זה על האייפון. במילא הוא יקר מספיק ב-16GB, צריך לשלם עוד?! Steam לא יותר זולה במשחקים החדשים מאשר עותקים פיזיים. יש להם המון מבצעים, אבל לרוב המשחקים החדשים בעלי אותו תג מחיר. ואם הם זולים יותר, אז זה בדולרים בודדים....
מהסיבה הפשוטה שאם תשאל כל חובב קולנוע.. טוב עזוב, לא תצטרך לשאול אותו, פשוט תראה את הקירות שלו מלאים בעותקים פיזיים של הסרטים האהובים עליו, או חובב מוזיקה והתקליטים האהובים עליו.
זה חלק מתרבות הצריכה, ולא תמיד קשור לטכנולוגיה.
הטכנולוגיה כופה עצמה עלינו, זה כבר משהו אחר..
ואם בעתיד נרכוש רק משחקים דיגיטלית, זה כי היצרנים כפו זאת עלי ועליך.
כי אני רואה עצמי בעתיד ממשיך להעדיף את המדיה פיזית אצלי, עם אפשרות להעביר אותה לכל מי שארצה במשפחה או מחוץ למשפחה, ואף למכור אותה אם אחפוץ בכך.
אתה לעומת זאת, מאפשר ליצרנים לכפות עליך להיות המשתמש הבלעדי, ללא אפשרות מכירה, ולשלם בדיוק את אותו המחיר.
אני לא טוען שמשהו לא בסדר בכך אצלך, אני פשוט לא אוהב את הכפייה משנת החוקים הזו.
(זוכר את התרעומת של הפאן-בוייז והתקשורת על ה DRM ומדיניות יד 2 של מיקרוסופט אשר בוטלה?)
ואני עדיין טוען שהיתרון של דיגיטלי צריך להיות המחיר בראש ובראשונה, בדיוק כפי שהוא מתבטא בתחום המוזיקה הדיגיטלית או אפילו הורדות הסרטים שציינת מעלה.
כותר של בלוריי עולה כמה? סביב 40 דולר?
אתה רואה מישהו מוריד סרט במחיר הזה? (או בכל מחיר אחר?)
- wallalon
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1925
- נתן תודות: 26 פעמים
- קיבל תודות: 147 פעמים
אתה צודק שזה לא הגיוניBarakMichaeli כתב:למה מחיר של משחק בPSN הוא 335 כאשר דיסק פיזי עולה 295? איפה ההגיון?! ועוד 295 זה מחיר בארץ...
על דיסק פיזי עוד מרוויחים בדרך יבואן וחנות מקומית.
בPSN סוני גורפת הכסף ישירות לכיס.
-
BarakMichaeli
- חבר פעיל מאוד

יש מישהו שיודע איך לנות לכתובת אמריקאית על מנת שאני יוריד משחקים מהחנות האמריקאית?
- mcaviel
- חבר שרק התחיל

- תגובות: 47
- נתן תודות: 15 פעמים
- קיבל תודות: 8 פעמים
עניין המקום בהרד דיסק לא רלוונטי כי כאשר משחקים בעותק פיזי (מדיסק) הוא מתקין אותו על ההרד דיסק גם.
היתרונות שיש לעותק דיגיטאלי:
- זמינות ביום ההשקה של המשחק.
- נשאר תמיד (אפשר למחוק ולהוריד שוב לאחר מכן).
- אפשר להתחיל להוריד ובנתיים כבר לשחק.
- לא צריך לקום מהספה.
חסרונות לדיגיטאלי:
- אי אפשר למכור ברגע שסיימת את המשחק או שאין לך עניין בו יותר.
יתרונות לעותק פיזי:
- אפשר למכור
חסרונות לעותק פיזי:
- יכול להישרט ולהרס.
- צריך לקום ולהחליף דיסקים.
הדבר שצריך לקחת בחשבון בנוסף זה שלקנות עותק פיזי דורש לעיתים נסיעה לחנות שזה מוסיף זמן וכסף על דלק.
היתרונות שיש לעותק דיגיטאלי:
- זמינות ביום ההשקה של המשחק.
- נשאר תמיד (אפשר למחוק ולהוריד שוב לאחר מכן).
- אפשר להתחיל להוריד ובנתיים כבר לשחק.
- לא צריך לקום מהספה.
חסרונות לדיגיטאלי:
- אי אפשר למכור ברגע שסיימת את המשחק או שאין לך עניין בו יותר.
יתרונות לעותק פיזי:
- אפשר למכור
חסרונות לעותק פיזי:
- יכול להישרט ולהרס.
- צריך לקום ולהחליף דיסקים.
הדבר שצריך לקחת בחשבון בנוסף זה שלקנות עותק פיזי דורש לעיתים נסיעה לחנות שזה מוסיף זמן וכסף על דלק.
Sometimes I get excited to go to sleep at night because I know coffee is on the other end.
- LinkMattan
-
- חבר פעיל מאוד

לא מדויק. ההתקנה שוקלת הרבה פחות מהדיסק ברוב המשחקים.mcaviel כתב:עניין המקום בהרד דיסק לא רלוונטי כי כאשר משחקים בעותק פיזי (מדיסק) הוא מתקין אותו על ההרד דיסק גם....
- jacko-il
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 8352
- נתן תודות: 760 פעמים
- קיבל תודות: 1173 פעמים
גם אני מעדיף עותק פיזי של המשחק אצלי ביד בגלל כל היתרונות שכבר צוינו קודם.
ואני מסכים בגדול עם גל, אם כבר בתעשייה רוצה להעביר אותנו לרכישה דיגיטלית של המשחקים אז שלפחות הם יהיו זולים יותר.
לא הגיוני לשלם יותר על עותק דיגיטלי של משהו שגם בסופו של דבר אני לא יכול להשאיל או למכור אותו הלאה.
ואני מסכים בגדול עם גל, אם כבר בתעשייה רוצה להעביר אותנו לרכישה דיגיטלית של המשחקים אז שלפחות הם יהיו זולים יותר.
לא הגיוני לשלם יותר על עותק דיגיטלי של משהו שגם בסופו של דבר אני לא יכול להשאיל או למכור אותו הלאה.
אין צורך לצטט כדי להגיב. בשביל זה יש "הגב".
- gal-cohen
- חבר מכור קשה

ועוד יותר תענוג שעותק פיזי עולה גם 50 דולר (מבלי לקבל שום החזר או טובות מסוני) חדש.gorelshv כתב:לא מזמן קניתי את עותק דיגיטלי של GTA5 ב-60$.
היה תענוג. היה עוד יותר תענוג לקבל 10$ החזר מסוני על הרכישה...
ובכלל תענוג שאחרי שימאס למי שקונה את המשחק - הוא יוכל למכור אותו ולהחזיר לפחות חצי מה"השקעה" שלו.
- jacko-il
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 8352
- נתן תודות: 760 פעמים
- קיבל תודות: 1173 פעמים
עזוב, משום מה אנשים פשוט לא מבינים את זה.. הזוי.
אני דווקא אזרום עם המעבר למדיה דיגיטלית בגלל שאני אדם שמאד תומך בשימור הסביבה, מיחזור וקיימות.
אבל לא אהיה מוכן שיעבדו עליי וימכרו לי קבצים דרך הרשת במחיר זהה או גבוה ממה שעולה לרכוש מוצר מודפס פיסי.
ברגע שהמחירים של הדיגיטלי יהיו אטרקטיביים אזרום עם הרכישה המקוונת.
אני דווקא אזרום עם המעבר למדיה דיגיטלית בגלל שאני אדם שמאד תומך בשימור הסביבה, מיחזור וקיימות.
אבל לא אהיה מוכן שיעבדו עליי וימכרו לי קבצים דרך הרשת במחיר זהה או גבוה ממה שעולה לרכוש מוצר מודפס פיסי.
ברגע שהמחירים של הדיגיטלי יהיו אטרקטיביים אזרום עם הרכישה המקוונת.
אין צורך לצטט כדי להגיב. בשביל זה יש "הגב".