מחירי משחקי PS4 דרך PSN

PlayStation, Xbox, Nintendo Switch על כל דגמיהם אביזריהם, קנסולות ניידות וקונסולות רטרו
BarakMichaeli פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 333
נתן תודות: 9 פעמים
קיבל תודות: 3 פעמים

שליחה #1 

למה מחיר של משחק בPSN הוא 335 כאשר דיסק פיזי עולה 295? איפה ההגיון?! ועוד 295 זה מחיר בארץ

guy200
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 101
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 2 פעמים

שליחה #2 

BarakMichaeli כתב:למה מחיר של משחק בPSN הוא 335 כאשר דיסק פיזי עולה 295? איפה ההגיון?! ועוד 295 זה מחיר בארץ
...
אני לא רואה סיבה מדוע בכלל לקנות משחק דיגיטלי ולא עותק פיזי.
זה אולי יותר נוח כי לא צריך להכניס דיסק, אבל מצד שני אפשר למכור או להחליף את הדיסק אם נמאס מהמשחק.
לי יש PS4, ובכל מקרה אקנה עותק פיזי.

sagioto
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1444
נתן תודות: 154 פעמים
קיבל תודות: 46 פעמים

שליחה #3 

אפשר לקנות מהחנות הדיגיטלית של ארה"ב המחירים זהים למחירי הדיסקים בארה"ב ואפשר להוריד את המשחק מיידית ולא לחכות שיגיע משלוח.
גם אמזון מציעים דרכם קניה מהחנות האמריקאית: http://www.amazon.com/PlayStation-Netwo ... =979455011

gal-cohen
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 6304
נתן תודות: 577 פעמים
קיבל תודות: 932 פעמים

שליחה #4 

אין שום יתרון למשחק בעותק דיגיטלי על עותק פיזי - גם לא "זמן המתנה למשלוח".

סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #5 

יש יתרון בזה שאתה לא מחכה למשלוח ואתה לא צריך להכניס דיסקים כל פעם, אבל ההיגיון אומר שהוא צריך להיות זול יותר מאשר עותק פיזי!

סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #6 

sagioto כתב:אפשר לקנות מהחנות הדיגיטלית של ארה"ב המחירים זהים למחירי הדיסקים בארה"ב ואפשר להוריד את המשחק מיידית ולא לחכות שיגיע משלוח.
גם אמזון מציעים דרכם קניה מהחנות האמריקאית: http://www.amazon.com/PlayStation-Netwo ... =979455011
...

דווקא fifa 14 ו battlefield לא נמכרים בעותק דיגיטלי לPS4
עשיתי כבר חשבון ישראלי, יש דרך לשנות אותו לחשבון אמריקאי?

סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #7 

sagioto כתב:אפשר לקנות מהחנות הדיגיטלית של ארה"ב המחירים זהים למחירי הדיסקים בארה"ב ואפשר להוריד את המשחק מיידית ולא לחכות שיגיע משלוח.
...

דווקא fifa 14 ו battlefield לא נמכרים בעותק דיגיטלי לPS4

LinkMattan
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 464
נתן תודות: 4 פעמים
קיבל תודות: 24 פעמים

שליחה #8 

gal-cohen כתב:אין שום יתרון למשחק בעותק דיגיטלי על עותק פיזי - גם לא "זמן המתנה למשלוח".
...
אני לא מסכים. קניית משחקים דיגיטלית כיום עומדת באותו מקום כמו שקניית שירים דיגיטלית הייתה בתחילת עידן האייפוד. עוד כמה שנים רוב המשחקים שימכרו יהיו דיגיטלים, מהסיבה הפשוטה שזה יותר נח, זמין ונשאר איתך לעד (לוג אין פשוט לפלסיישטין וכל רשימת המשחקים מוצגת לפניך).

נכון, גודל ההארד דיסק הוא רק 500 ג'יגה, אבל אפשר לשדרג אותו. חוץ מזה, ההורדה היא פשוטה, וניתן לשחק במשחק עוד בזמן ההורדה.

אני בכל אופן לא אקנה יותר משחקים פיזיים. ולגבי המחיר - עלות החזקת שרתים היא לא קטנה. אין לי מושג כיצד עלויות השילוח וייצור דיסקים עומדות מול החזקת שרתים, אבל אם אכן השילוח זול משמעותית, אין ספק שיש מקום להורדת מחירים.

gal-cohen
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #9 

LinkMattan כתב:
gal-cohen כתב:אין שום יתרון למשחק בעותק דיגיטלי על עותק פיזי - גם לא "זמן המתנה למשלוח".
...
אני לא מסכים. קניית משחקים דיגיטלית כיום עומדת באותו מקום כמו שקניית שירים דיגיטלית הייתה בתחילת עידן האייפוד. עוד כמה שנים רוב המשחקים שימכרו יהיו דיגיטלים, מהסיבה הפשוטה שזה יותר נח, זמין ונשאר איתך לעד (לוג אין פשוט לפלסיישטין וכל רשימת המשחקים מוצגת לפניך).

נכון, גודל ההארד דיסק הוא רק 500 ג'יגה, אבל אפשר לשדרג אותו. חוץ מזה, ההורדה היא פשוטה, וניתן לשחק במשחק עוד בזמן ההורדה.

אני בכל אופן לא אקנה יותר משחקים פיזיים. ולגבי המחיר - עלות החזקת שרתים היא לא קטנה. אין לי מושג כיצד עלויות השילוח וייצור דיסקים עומדות מול החזקת שרתים, אבל אם אכן השילוח זול משמעותית, אין ספק שיש מקום להורדת מחירים.
...
כמו שציינתי - "להמתין" מספר ימים למשלוח לא צריכה להיות בעיה לגבר בעל סבלנות רמה 1 ומעלה.
לגבר עם סבלנות רמה 0 - יש בעיות אחרות שצריך לטפל בהן.
ולא ממש חייבים להמתין, אפשר גם לקנות את הדיסק מהחנות. (i)
ושדרוג הכונן החיצוני רק מוסיף לך עלויות, כאילו שהמשחק הדיגיטלי לא יקר מספיק!?
סוני ומייקרוסופט צריכות ללמוד מ STEAM כיצד למכור עותקים דיגיטליים (וגם אתה כנראה)
רוצים לשכנע מישהו שיש יתרון? רק מחיר נמוך יותר.

אין מה להשוות אגב את אייפוד לקונסולה, כי ברור שאף אחד כבר לא רוצה ואוהב להיסחב עם דיסקים ודיסקמן.
הקונסולה היא נייחת, מעט שונה.

LinkMattan
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #10 

gal-cohen כתב:
LinkMattan כתב:
...

...
כמו שציינתי - "להמתין" מספר ימים למשלוח לא צריכה להיות בעיה לגבר בעל סבלנות רמה 1 ומעלה.
סוני ומייקרוסופט צריכות ללמוד מ STEAM כיצד למכור עותקים דיגיטליים (וגם אתה כנראה)

אין מה להשוות אגב את אייפוד לקונסולה, כי ברור שאף אחד כבר לא רוצה ואוהב להיסחב עם דיסקים ודיסקמן.
...
כל עולם התוכן עבר ויעבור לדיגיטל. זה קרה עם השירים (אייטונס) ועד לסרטים וטלוויזיה (Hulu, netflix) וזה קורה עכשיו גם למשחקים.

פעם גם היה צריך ללכת לוידאומט כדי להשיג סרט, ואף אחד היום לא עושה את זה. למה? כי יותר נח בלחיצת כפתור. אותו דבר עם משחקים, אין שום קשר לרמת סבלנות. כנראה שהמנכ"ל של בלוקבאסטר חשב כמוך בזמנו על הורדת סרטים, ותראה לאן הם הגיעו :roll: הטכנולוגיה לוקחת אותנו תמיד לכיוון הנוחות, ולהוריד סרטים נח יותר מאשר ללכת לחנות ולקנות עותק פיזי או לחכות למשלוח ואז להוציא מהדואר. פשוט מאד. לך אין בעיה ללכת או לחכות, אבל הטרנד תמיד ילך לכיוון הנוחות. ועוד כמה שנים, שכולם כבר יקנו משחקים דיגיטלית - כולל אתה - אף אחד כבר לא יוכל לדמיין את עצמו מזמין משחקים פיזית או הולך לחנות.

לא קשור נייחת או לא נייחת. גם כונני בלוריי הם נייחים, ותראה איפה הם עומדים מול מכירת סרטים דיגיטלית. וזה לא רק פלייסטיישן - זה גם ויטה, 3ds - כל סוגי הקונסולות.

לגבי מחיר ההארד דיסק - אפשר גם להגיד את זה על האייפון. במילא הוא יקר מספיק ב-16GB, צריך לשלם עוד?! Steam לא יותר זולה במשחקים החדשים מאשר עותקים פיזיים. יש להם המון מבצעים, אבל לרוב המשחקים החדשים בעלי אותו תג מחיר. ואם הם זולים יותר, אז זה בדולרים בודדים.

gal-cohen
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #11 

LinkMattan כתב:
gal-cohen כתב:
LinkMattan כתב:
...

...

...
כל עולם התוכן עבר ויעבור לדיגיטל. זה קרה עם השירים (אייטונס) ועד לסרטים וטלוויזיה (Hulu, netflix) וזה קורה עכשיו גם למשחקים.

פעם גם היה צריך ללכת לוידאומט כדי להשיג סרט, ואף אחד היום לא עושה את זה. למה? כי יותר נח בלחיצת כפתור. אותו דבר עם משחקים, אין שום קשר לרמת סבלנות. כנראה שהמנכ"ל של בלוקבאסטר חשב כמוך בזמנו על הורדת סרטים, ותראה לאן הם הגיעו :roll: הטכנולוגיה לוקחת אותנו תמיד לכיוון הנוחות, ולהוריד סרטים נח יותר מאשר ללכת לחנות ולקנות עותק פיזי או לחכות למשלוח ואז להוציא מהדואר. פשוט מאד. לך אין בעיה ללכת או לחכות, אבל הטרנד תמיד ילך לכיוון הנוחות. ועוד כמה שנים, שכולם כבר יקנו משחקים דיגיטלית - כולל אתה - אף אחד כבר לא יוכל לדמיין את עצמו מזמין משחקים פיזית או הולך לחנות.

לא קשור נייחת או לא נייחת. גם כונני בלוריי הם נייחים, ותראה איפה הם עומדים מול מכירת סרטים דיגיטלית. וזה לא רק פלייסטיישן - זה גם ויטה, 3ds - כל סוגי הקונסולות.

לגבי מחיר ההארד דיסק - אפשר גם להגיד את זה על האייפון. במילא הוא יקר מספיק ב-16GB, צריך לשלם עוד?! Steam לא יותר זולה במשחקים החדשים מאשר עותקים פיזיים. יש להם המון מבצעים, אבל לרוב המשחקים החדשים בעלי אותו תג מחיר. ואם הם זולים יותר, אז זה בדולרים בודדים.
...
שוב - אין מה להשוות, גם לא את מנכ"ל בלוקבסטר אליי, אנחנו לא עובדים באותו התחום.
מהסיבה הפשוטה שאם תשאל כל חובב קולנוע.. טוב עזוב, לא תצטרך לשאול אותו, פשוט תראה את הקירות שלו מלאים בעותקים פיזיים של הסרטים האהובים עליו, או חובב מוזיקה והתקליטים האהובים עליו.
זה חלק מתרבות הצריכה, ולא תמיד קשור לטכנולוגיה.
הטכנולוגיה כופה עצמה עלינו, זה כבר משהו אחר..
ואם בעתיד נרכוש רק משחקים דיגיטלית, זה כי היצרנים כפו זאת עלי ועליך.
כי אני רואה עצמי בעתיד ממשיך להעדיף את המדיה פיזית אצלי, עם אפשרות להעביר אותה לכל מי שארצה במשפחה או מחוץ למשפחה, ואף למכור אותה אם אחפוץ בכך.
אתה לעומת זאת, מאפשר ליצרנים לכפות עליך להיות המשתמש הבלעדי, ללא אפשרות מכירה, ולשלם בדיוק את אותו המחיר.
אני לא טוען שמשהו לא בסדר בכך אצלך, אני פשוט לא אוהב את הכפייה משנת החוקים הזו.
(זוכר את התרעומת של הפאן-בוייז והתקשורת על ה DRM ומדיניות יד 2 של מיקרוסופט אשר בוטלה?)

ואני עדיין טוען שהיתרון של דיגיטלי צריך להיות המחיר בראש ובראשונה, בדיוק כפי שהוא מתבטא בתחום המוזיקה הדיגיטלית או אפילו הורדות הסרטים שציינת מעלה.
כותר של בלוריי עולה כמה? סביב 40 דולר?
אתה רואה מישהו מוריד סרט במחיר הזה? (או בכל מחיר אחר?)

wallalon
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1925
נתן תודות: 26 פעמים
קיבל תודות: 147 פעמים

שליחה #12 

BarakMichaeli כתב:למה מחיר של משחק בPSN הוא 335 כאשר דיסק פיזי עולה 295? איפה ההגיון?! ועוד 295 זה מחיר בארץ
...
אתה צודק שזה לא הגיוני

על דיסק פיזי עוד מרוויחים בדרך יבואן וחנות מקומית.

בPSN סוני גורפת הכסף ישירות לכיס.

סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #13 

יש מישהו שיודע איך לנות לכתובת אמריקאית על מנת שאני יוריד משחקים מהחנות האמריקאית?

Yuval11
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 365
שם מלא: Yuval11
נתן תודות: 23 פעמים
קיבל תודות: 36 פעמים

שליחה #14 

אתה פשוט פותח יוזר עם כתובת אמריקאית.

לפני שאתה קונה מהpsn תבדוק אם יש מבצעים של הכריסמס באמזון או אתרים אחרים.

mcaviel
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 47
נתן תודות: 15 פעמים
קיבל תודות: 8 פעמים

שליחה #15 

עניין המקום בהרד דיסק לא רלוונטי כי כאשר משחקים בעותק פיזי (מדיסק) הוא מתקין אותו על ההרד דיסק גם.

היתרונות שיש לעותק דיגיטאלי:
- זמינות ביום ההשקה של המשחק.
- נשאר תמיד (אפשר למחוק ולהוריד שוב לאחר מכן).
- אפשר להתחיל להוריד ובנתיים כבר לשחק.
- לא צריך לקום מהספה.

חסרונות לדיגיטאלי:
- אי אפשר למכור ברגע שסיימת את המשחק או שאין לך עניין בו יותר.

יתרונות לעותק פיזי:
- אפשר למכור

חסרונות לעותק פיזי:
- יכול להישרט ולהרס.
- צריך לקום ולהחליף דיסקים.

הדבר שצריך לקחת בחשבון בנוסף זה שלקנות עותק פיזי דורש לעיתים נסיעה לחנות שזה מוסיף זמן וכסף על דלק.
Sometimes I get excited to go to sleep at night because I know coffee is on the other end.

LinkMattan
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #16 

mcaviel כתב:עניין המקום בהרד דיסק לא רלוונטי כי כאשר משחקים בעותק פיזי (מדיסק) הוא מתקין אותו על ההרד דיסק גם.
...
לא מדויק. ההתקנה שוקלת הרבה פחות מהדיסק ברוב המשחקים.

jacko-il
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 8352
נתן תודות: 760 פעמים
קיבל תודות: 1173 פעמים

שליחה #17 

גם אני מעדיף עותק פיזי של המשחק אצלי ביד בגלל כל היתרונות שכבר צוינו קודם.
ואני מסכים בגדול עם גל, אם כבר בתעשייה רוצה להעביר אותנו לרכישה דיגיטלית של המשחקים אז שלפחות הם יהיו זולים יותר.
לא הגיוני לשלם יותר על עותק דיגיטלי של משהו שגם בסופו של דבר אני לא יכול להשאיל או למכור אותו הלאה.
אין צורך לצטט כדי להגיב. בשביל זה יש "הגב".

gorelshv
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1243
נתן תודות: 71 פעמים
קיבל תודות: 55 פעמים

שליחה #18 

לא מזמן קניתי את עותק דיגיטלי של GTA5 ב-60$.
היה תענוג. היה עוד יותר תענוג לקבל 10$ החזר מסוני על הרכישה :)

gal-cohen
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #19 

gorelshv כתב:לא מזמן קניתי את עותק דיגיטלי של GTA5 ב-60$.
היה תענוג. היה עוד יותר תענוג לקבל 10$ החזר מסוני על הרכישה :)
...
ועוד יותר תענוג שעותק פיזי עולה גם 50 דולר (מבלי לקבל שום החזר או טובות מסוני) חדש.
ובכלל תענוג שאחרי שימאס למי שקונה את המשחק - הוא יוכל למכור אותו ולהחזיר לפחות חצי מה"השקעה" שלו.

jacko-il
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 8352
נתן תודות: 760 פעמים
קיבל תודות: 1173 פעמים

שליחה #20 

עזוב, משום מה אנשים פשוט לא מבינים את זה.. הזוי.
אני דווקא אזרום עם המעבר למדיה דיגיטלית בגלל שאני אדם שמאד תומך בשימור הסביבה, מיחזור וקיימות.
אבל לא אהיה מוכן שיעבדו עליי וימכרו לי קבצים דרך הרשת במחיר זהה או גבוה ממה שעולה לרכוש מוצר מודפס פיסי.
ברגע שהמחירים של הדיגיטלי יהיו אטרקטיביים אזרום עם הרכישה המקוונת.
אין צורך לצטט כדי להגיב. בשביל זה יש "הגב".

שלח תגובה

חזור אל “קונסולות”