מחפש מזגן מרכזי לדירה עם יכולת לחמם\לקרר חדר בודד (אינוורטר?)

Heating, Ventilation & Air-Conditioning
שלח תגובה
kingikra פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 8141
נתן תודות: 355 פעמים
קיבל תודות: 249 פעמים

שליחה #1 

שלום רב,

בשירשור נפרד כתבתי למה אני לא מוכן יותר לעשות עסקים עם תדיראן. עכשיו נשאלת השאלה האם רק תדיראן או טונדו קיימים בארץ או האם יש עוד חברות מזגנים שמיוצרות\מיובאות ונמכרות בארץ? אם יש משהו שמיובא, לא זול ונחשב טוב אשמח לדעת למי לפנות.
אני מעוניין לקבל הצעת מחיר למפרט הנזכר בנושא.

תודה

Elad8
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 6218
נתן תודות: 112 פעמים
קיבל תודות: 439 פעמים

שליחה #2 

תבדוק מיצובישי VRF.
אלעד

kingikra פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #3 

Elad8 כתב:תבדוק מיצובישי VRF.
...
נשמע כמו דגם של אוטו :)

אבדוק
תודה

kingikra פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #4 

נראה כמו מזגן מסחרי או משהו. אני טועה? יש לך כזה? אתה מכיר מישהו עם כזה פרטי?

Elad8
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 6218
נתן תודות: 112 פעמים
קיבל תודות: 439 פעמים

שליחה #5 

זה באמת נראה מסחרי, אבל זה מותאם מדירות ועד בנייני משרדים. להורים שלי יש את המזגן הזה בבית. זו יחידה חיצונית אחת, שמחוברים אליה 10 מזגנים עצמאיים בתוך הבית. וזה בהחלט עונה להגדרה של לא זול.
אלעד

opv
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4862
נתן תודות: 91 פעמים
קיבל תודות: 225 פעמים

שליחה #6 

מניסיוני (עם אינוורטר של תדיראן :oops: ), הוא לא עונה על הדרישות שלך.
הדרישות שלי הן דומות, אני רוצה לקרר רק את חדר הקולנוע בחורף, או לחלופין לחמם את כל החדרים פרט לחדר הקולנוע.
בתאוריה, מזגן אינוורטר + דמפרים חכמים, אמור לאפשר זאת, בפועל מזגן אינוורטר יכול באמת להנמיך את התפוקה, אבל רק למספר בודד של רמות.
אם העוצמה החלשה ביותר של האינוורטר היא חזקה מדי כדי לקרר רק חדר אחד, המזגן חייב להוציא את שאר האויר לאנשהו.
במקרה כזה, מוגדרת יציאה אחת של הפחתת עומס.
אצלי בבית, כאשר אני רוצה לקרר את הקולנוע בלבד, המזגן מקרר גם את פינת המשפחה בין החדרים, ששם מוגדרת יציאת הפחתת העומס.
התוצאה היא חדר קר מדי, רעש רב מדי ועוד איזור מקורר בבית. בלי לדבר על צריכת חשמל גבוהה.

אם המקרה שלי מייצג את כל מזגני האינוורטר אז הפתרון בשבילך הוא מזגן עילי לכל חדר. אולי יש כאלה עם מדחס משותף.
No place like home.......... Theater

verborn
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 235
נתן תודות: 12 פעמים
קיבל תודות: 28 פעמים

שליחה #7 

OPV, המקרה שלך מייצג רק מערכות אינוורטר מתועלות. יש הנוהגים גם לשים בייפאס. הבעיה עם פטנט זה היא פגיעה בנצילות המזגן, כי אוויר קר עודף, שחוזר בחזרה למאייד, גורם לעיתים להיווצרות שכבת כפור על מחליפי החום המקררים, ואז נוצר גם רעש חריג של מפוח, המתאמץ לעשות דבר שהוא אינו מצליח לבצע. יש מספר חברות שמוכרות את המערכות האלה כהכי פשוט, הכי זול והכי טוב שיש. בפועל הן התרחקו מאוד מהדבר האמיתי, שיותר יקר אמנם אך התמורה ממנו טובה יותר.

רב מאייד (מולטי ספליט) זו חיה אחרת לגמרי. כל יחידה פנימית עובדת לפי תכתיבי מי שמפעיל אותה מבחינת כיוונון טמפ' ודרגות ספיקת אוויר אין צורך בנקודות חשמל בחדר לכל מאייד. VRF זו נגזרת הכי גבוהה של אינוורטר וגם הכי יקרה. בית מצוי בבניין מגורים יכול להסתפק במערכות מולטי עם קופסאות שסתומים שזולות יותר (לפעמים מכנים אותן מיני VRF).

opv
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #8 

ברשותכם אני אחטוף לרגע את השרשור,
verborn ,
במצב כמו שתיארתי אצלי, אתה מכיר דרך לשפר את המצב?
קיבלתי למשל המלצה להעביר את פתח הפריקה לעלית הגג (היא ריקה ומשמשת לאכסון בלבד), מה דעתך?
No place like home.......... Theater

verborn
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #9 

אם יהיה ניתן לסגור את פתח הפריקה בהתאם לצורך הדבר עשוי לעזור, במיוחד במקרה שבו אולי נבחר דגם בתפוקה מינימלית גבוהה מדי. כדאי שתתייעץ עם עוד כמה בעלי מקצוע כדי להיות בטוח שהפתרון יעזור לך ויהיה אכן יעיל.

opv
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #10 

verborn כתב:אם יהיה ניתן לסגור את פתח הפריקה בהתאם לצורך הדבר עשוי לעזור, במיוחד במקרה שבו אולי נבחר דגם בתפוקה מינימלית גבוהה מדי. כדאי שתתייעץ עם עוד כמה בעלי מקצוע כדי להיות בטוח שהפתרון יעזור לך ויהיה אכן יעיל.
...
אם אסגור את פתח הפריקה, יווצר עומס על המדחס, לא? לאן ילך האויר העודף?

verborn
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #11 

אם המדחס יהיה נתון לסכנת עומס יתר, אכן לא כדאי לצייד באפשרות סגירה.

kingikra פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #12 

opv כתב:מניסיוני (עם אינוורטר של תדיראן :oops: ), הוא לא עונה על הדרישות שלך.
הדרישות שלי הן דומות, אני רוצה לקרר רק את חדר הקולנוע בחורף, או לחלופין לחמם את כל החדרים פרט לחדר הקולנוע.
בתאוריה, מזגן אינוורטר + דמפרים חכמים, אמור לאפשר זאת, בפועל מזגן אינוורטר יכול באמת להנמיך את התפוקה, אבל רק למספר בודד של רמות.
אם העוצמה החלשה ביותר של האינוורטר היא חזקה מדי כדי לקרר רק חדר אחד, המזגן חייב להוציא את שאר האויר לאנשהו.
במקרה כזה, מוגדרת יציאה אחת של הפחתת עומס.
אצלי בבית, כאשר אני רוצה לקרר את הקולנוע בלבד, המזגן מקרר גם את פינת המשפחה בין החדרים, ששם מוגדרת יציאת הפחתת העומס.
התוצאה היא חדר קר מדי, רעש רב מדי ועוד איזור מקורר בבית. בלי לדבר על צריכת חשמל גבוהה.

אם המקרה שלי מייצג את כל מזגני האינוורטר אז הפתרון בשבילך הוא מזגן עילי לכל חדר. אולי יש כאלה עם מדחס משותף.
...
אוקיי. אז כנראה שתדיראן יורדים מהפרק...
אני גר בביניין יחסית חדש שאסור לשים בו מנועי מזגן איפה שרוצים. בעבר ביררתי לגבי מזגן 1 כוח לחדר שינה והצעות המחיר שנתנו לי היו הזויות (10K +\-) כי לחבר בין המנוע שישב במרפסת הכביסה לבין המפוח בחדר השינה זה הפקה רצינית.

תודה

kingikra פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #13 

verborn כתב:OPV, המקרה שלך מייצג רק מערכות אינוורטר מתועלות. יש הנוהגים גם לשים בייפאס. הבעיה עם פטנט זה היא פגיעה בנצילות המזגן, כי אוויר קר עודף, שחוזר בחזרה למאייד, גורם לעיתים להיווצרות שכבת כפור על מחליפי החום המקררים, ואז נוצר גם רעש חריג של מפוח, המתאמץ לעשות דבר שהוא אינו מצליח לבצע. יש מספר חברות שמוכרות את המערכות האלה כהכי פשוט, הכי זול והכי טוב שיש. בפועל הן התרחקו מאוד מהדבר האמיתי, שיותר יקר אמנם אך התמורה ממנו טובה יותר.

רב מאייד (מולטי ספליט) זו חיה אחרת לגמרי. כל יחידה פנימית עובדת לפי תכתיבי מי שמפעיל אותה מבחינת כיוונון טמפ' ודרגות ספיקת אוויר אין צורך בנקודות חשמל בחדר לכל מאייד. VRF זו נגזרת הכי גבוהה של אינוורטר וגם הכי יקרה. בית מצוי בבניין מגורים יכול להסתפק במערכות מולטי עם קופסאות שסתומים שזולות יותר (לפעמים מכנים אותן מיני VRF).
...
אתה נשמע כמו מישהו שעוסק בתחום. יש לך ניסיון עם ה VRF? נשמע מאוד מעניין.

תודה

maya1
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1365
נתן תודות: 146 פעמים
קיבל תודות: 96 פעמים

שליחה #14 

בעבר ביררתי קצת על על vrf לבית פרטי והמיצובישי עלו באמת כמו אוטו.... אולי דברים השתנו מאז...

uv2u
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 796
נתן תודות: 11 פעמים
קיבל תודות: 32 פעמים

שליחה #15 

Elad8 כתב:תבדוק מיצובישי VRF.
...
(Y)

מערכת מעולה בליגה אחרת אבל המחיר בהתאם. בד"כ מתוקנת בוילות יוקרה.

kingikra פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #16 

אני בטוח אבדוק את ה VRF אבל לפי מה שהבנתי מ Elad8, מדובר במחירים גבוהים מאוד.

kingikra פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #17 

שלחתי ביום שבת בערב הודעה לאלקטרה שאני מעוניין לרכוש מזגן. עד עכשיו (יום שני בצהריים) לא חזרו אלי. צילצלתי וענו תוך דקות ספורות.
שאלתי כמה זמן לוקח עד שחוזרים אז הנציג אמר לי (בביטול אופייני) "בוא תגיד לי מה אתה צריך ונראה". יענו, לך תחפש מי ינענע אותך על ההודעה שהשארת באתר. אף אחד לא יחזור אליך בחיים.
בוא נשאיר את איכות השירות בצד ונתקדם. אמרתי בגדול מה אני צריך והוא נתן לי הצעה של 13K ללא עבודה כאשר עבודה זה עוד כמה אלפי שקלים. סיפרתי לו שכשעברתי על הוויזארד שלהם באתר שמתאים מזגן לדרישות שלי, הוא מצא לי שדגם ספציפי הוא המתאים. כששאלתי את המחיר לגדם הספציפי הוא אמר 14K לפני עבודה. עכשיו נשאלת השאלה (לא, אני לא קונה מוצרים בחו"ל ולא משווה למחירים בחו"ל) למה בזאפ רוב החנויות מוכרות אותו ב 7-7.5 אלף עם שנת אחריות של אלקטרה? מה אני מפספס פה?
http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=760325

kingikra פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #18 

היה אצלי טכנאי. לא הצליח לתקן את התקלה. לגבי אינוורטר אמר "לא לגעת". זה כמעט ולא חוסך חשמל והאלקטרוניקה של זה בעייתית מאוד.
נתן הצעת מחיר להתקנת מזגן 3.5 כוח של אלקטרה 10000 ש"ח לא כולל תיקון הגבס (עוד 1000-1500 ש"ח).
אשמח לשמוע תגובות או אם יש בעלי מקצוע שחושבים שניתן לתקן את בעיית החשמל, אשמח גם לשמוע מהם.

שלח תגובה

חזור אל “HVAC - בקרת אקלים ומיזוג”