שאלה בנושא RC - Room Correction ברסיברים

אודיו בקולנוע-ביתי ופורמטים רב-ערוציים - רסיברים, מגברי כח-רב ערוציים, פרוססורי-אודיו וכו'
שלח תגובה
rune7 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 164
נתן תודות: 37 פעמים
קיבל תודות: 8 פעמים

שליחה #1 

אני מתלבט בין מספר דגמים של רסיברים והנושא שאני הכי לא מכיר הוא ה-RC. כיום יש לי רסיבר ישן מ-99 דגם 795a Yamaha, שמריץ סט Monitor Audio Silver די יפה. אין לו RC (יש רק איזון עוצמות ידני באמצעות רעש שהוא מוציא במצב טסט).

הצרכים:
רואה כמעט רק סרטים. צריך חיבורי HDMI וחיבור רשת.
מבחינת כמות רמקולים (5.1) ועוצמה, נראה לי שגם רסיבר בסיסי יעשה את העבודה אצלי אבל יש לי מרתף גדול ובעייתי מבחינת צורה. אזור הקולנוע הביתי 7x4, נפתח לגמרי מצד אחד לחלל גדול ותחום בקיר וחלון מהצד השני. הקירות לא מטופלים אקוסטית (ואין סיכוי שזה יקרה).
נראה לי ש-RC יכול מאד לעזור, אבל לא ברור לי עד כמה ויש המון רמות של RC בכל חברה. למשל בימאהה יש YPAO, YPAO RSC, YPAO RSC Multipoint,...

שקלתי כבר לקחת את הימאהה A1030 באיביי, אבל אז עצרתי ואמרתי לעצמי, האם זה באמת נחוץ? מבחינת נתונים יבשים, גם ה-475 שלהם עשוי להספיק, והמחיר הוא רבע.
האם אני ארויח משהו משמעותי ככל שאני עולה ברמת המחיר?
אשמח לדעתכם בנושא RC.

istarmini
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K
תגובות: 17927
נתן תודות: 1146 פעמים
קיבל תודות: 2490 פעמים

שליחה #2 

ה RC המובנה האיכותי ביותר ביותר הוא של חברת אודסי .

ניתן למצוא אותו בדגמים של אונקיו/דנון/מרנץ ,ברמות שונות.

ככל שאתה עולה בדגם ,ככה אתה מקבל גירסה טובה יותר של אודסי.

epony
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K
תגובות: 10574
נתן תודות: 645 פעמים
קיבל תודות: 1367 פעמים

שליחה #3 

istarmini כתב:ה RC המובנה האיכותי ביותר ביותר הוא של חברת אודסי .

ניתן למצוא אותו בדגמים של אונקיו/דנון/מרנץ ,ברמות שונות.

ככל שאתה עולה בדגם ,ככה אתה מקבל גירסה טובה יותר של אודסי.
...
(Y) (Y)

לגבי הימאהה A1030, זה רסיבר מכובד מספיק בכדי שתמורת פיקדון לביטחון, תוכל לקבל אותו הביתה ליום-יומיים, להריץ כיול אוטומטי ולבדוק במו אוזניך מה נשמע יותר טוב - עם או בלי RC... (i)

אם אתה הולך על הרעיון הזה של בדיקה בבית, אז תשקיע בעצמך עוד שעתיים ותבדוק בו-זמנית גם רסיבר ברמה דומה של אונקיו (828 או 929 - האחרון עדיף כי הוא כולל את מערכת הכיול המתקדמת ביותר של אודיסי ה-MultEQ XT32) או מרנץ 7007 (אודיסי MultEQ XT "בלבד", אבל עם אופציה לכיול PRO). אולי כדאי לבדוק גם איזה פיוניר על הדרך - למשל ה-LX-57 - יש להם מערכת כיול משלהם שאולי תעדיף על ה-YPAO והאודיסי...

rune7 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #4 

זה היה יכול להיות מצוין אם הייתי יכול לבדוק כמה מהם אצלי, אבל אני לא חושב שאני ארגיש בנוח לבקש מחנות מוצר לבדיקה אצלי. זה מה שקרה לי עם הרמקולים. רציתי לבקש להאזין להם בבית אבל ויתרתי כי כולם דחפו לקנות מיד ובלחץ אטומי. לא כיף.
למען האמת עוד לא יצא לי להרגיש בנוח בחנות אודיו בארץ. אם אני מבקש לשמוע קצת כדי לבדוק מוצר, אני תמיד יוצא בתחושה שאני חייב לקנות מהם כדי להצדיק את הזמן ואני גם לא אוהב להתמקח כדי לקבל מחיר הוגן, למרות שאני עושה את זה בלית ברירה.
אני חושב שאסתפק בהזמנה ברשת, השאלה רק איזה חברה ואיזה דגם.

שמעתי על המרנץ טובות, אבל הוא משמעותית יותר יקר, וגם יש כבר את 7008 (עוד יותר יקר).
מבין האחרים, אני מתלבט בין ימאהה לאונקיו, עם עדיפות לראשון.

ngold7
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 843
נתן תודות: 201 פעמים
קיבל תודות: 133 פעמים

שליחה #5 

אומנם לא כולם אוהבים אוטומטית את האודסי, אבל הוא נותן כל כך הרבה, אפילו עם זה רק המדידות(וזה הרבה יותר) של המרחקים,שאתה יכול ליהיות בשקט לגבי הצורך בו,ובמיוחד אם אתה שומע במקום בעיתי יותר(לפי דבריך) אצלי זה עושה פלאים בחלל די סטנדרטי. ותמיד אפשר לבטל את כל ההגדרות.

לגבי שמיעה של רסיברים, לדעתי האישית(והמאוד לא מקובלת) לא צריך יותר מעשר דקות לכל אחד כדי להבין במה מדובר, וכל מוכר, מהיותו מוכר,מנסה למכור.. אבל אתה הוא האיש עם הזמן,הסבלנות,הכסף,היכולת ללכת למתחרים..

מה שאני אוהב לעשות זה, נגיד התקציב הוא 5000 ש"ח, אני בא ואומר שאני יכול להוציא 3000, ושומע איך המוכר מהלל רסיבר מסוים ונותן לך את התחושה שזה הרסיבר הכי טוב בעולם, ואז אני שואל מה אפשר ב6000. ועם הוא מצליח להראות(שזה להשמיע) לי שהבדל שווה את המחיר,אז אני אומר שיש לי כ4500. וזה כדי לסגור על 5000. כל הרעיון, כדי לקבל את מה שהכי נכון ומתאים לך, זה להוציא את המוכר(שמונע מאינטרסים רבים ואתה לא האינטרס הראשון שלו)משיווי משקל, ואז אתה גם יודע מה ההבדלים ברמות המחיר, וגם משלם כמה שרצית מראש ללא אינטרסים(ל100% אבל עדיף מכלום)

יש חנויות שלא לוחצות, שנותנות את הזמן ושהחוויה היא חלק מהכיף, ולרוב(מניסיוני הלא גדול) זה לא כך.
ודבר אחרון, תשאל את המוכר די בהתחלה לגבי כבילה, עם הוא מתחיל לדבר על כבלים שנותנים יותר בס,או כל שטות אחרת, תבין שכל מה שהוא אומר,ממליץ או מכוון שווה לאייפון 6 אוריגינאלי מהMBK בבנקוק.... אבל עדין אפשר לקנות ממנו,כי הוא לא היצרן(וטוב שכך)
.He who knows the past controls the future
.He who controls the future conquers the past

rune7 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #6 

אהבתי :lol:

royla
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2450
שם מלא: רועי
נתן תודות: 1026 פעמים
קיבל תודות: 462 פעמים

שליחה #7 

תלך לחנות,תריץ בחדר האקוסטי שלו את ה RC עם הרמקולים שלך,אתה תראה מייד את ההבדלים בסונד שהרמקול מוציא.
זה לא רק מתקן את האקוסטיקה אלה גם את הסאונד של כל רמקול.
לדעתי זה יתן לך המון!
כיף חיים.

שלח תגובה

חזור אל “אודיו רב-ערוצי (ק''ב)”