המלצה לחומרה לבניית NAS ביתי
-
yanivol
- חבר ותיק

- תגובות: 2755
- שם מלא: yanivol
- נתן תודות: 135 פעמים
- קיבל תודות: 97 פעמים
שלום, לאחר השוואה בין פתרונות NAS מוכנים, אני שוקל לבנות NAS בכוחות עצמי המבוסס על NAS4FREE או תוכנה דומה.
NAS מבניה עצמית בקונפיגורציה מינמאלית יספק לי כח חישוב גדול מהמוצע בNAS כגון QNAP בעלויות נמוכות בהרבה.
המטרה היא לבנות NAS בעל לפחות 5 כוננים בני 3TB כל אחד ואולי כונן SSD לצורך CACHE. וכל זאת במארז קטן ושקט ככל האפשר
הלכתי לאיבוד בסבך לוחות האם, המעבדים והמארזים. אשמח להמלצות למפרט שיענה על הדרישה לעיל.
NAS מבניה עצמית בקונפיגורציה מינמאלית יספק לי כח חישוב גדול מהמוצע בNAS כגון QNAP בעלויות נמוכות בהרבה.
המטרה היא לבנות NAS בעל לפחות 5 כוננים בני 3TB כל אחד ואולי כונן SSD לצורך CACHE. וכל זאת במארז קטן ושקט ככל האפשר
הלכתי לאיבוד בסבך לוחות האם, המעבדים והמארזים. אשמח להמלצות למפרט שיענה על הדרישה לעיל.
איסטרה בלגינא קיש קיש קריא
- NetCHEIF
- גורו רשתות

- תגובות: 2678
- נתן תודות: 10 פעמים
- קיבל תודות: 595 פעמים
- יצירת קשר:
1. החלטה נבונה.
2. יש לך אילוצים של גודל מארז?
3. מה התקציב שלך (ללא דיסקים)?
אני משתמש כבר שנים ב-NAS שבניתי לבד שהתחיל עוד ב-FreeNAS ועבר ל-NAS4FREE שאני משדרג אותו בכל פעם שנופלת לידי חתיכת חומרה שכבר אף אחד לא צריך - החלפת מעבד, תוספת זכרון, החלפת מארז וכיוב'.
2. יש לך אילוצים של גודל מארז?
3. מה התקציב שלך (ללא דיסקים)?
אני משתמש כבר שנים ב-NAS שבניתי לבד שהתחיל עוד ב-FreeNAS ועבר ל-NAS4FREE שאני משדרג אותו בכל פעם שנופלת לידי חתיכת חומרה שכבר אף אחד לא צריך - החלפת מעבד, תוספת זכרון, החלפת מארז וכיוב'.
באתר http://www.netcheif.com תוכלו למצוא מדריכים וסקירות על רשתות ביתיות, חיבורי אינטרנט ונתבים.
-
yanivol
- חבר ותיק

אני מעדיף מארז קטן ושקט כגון FRACTAL DESIGN 403 שלמרות קוטנו מסוגל להכיל 6 כוננים 3.5"
הבעיה היא שלא מצאתי לוחות אם בגודל MINI ITX שיש להם 6 יציאות SATA
האם יש כרטיסי SATA PCIEX או משהו דומה שיתן ביצועים טובים ולא יעלה את התקציב לשמים?
אם לא אמצא מארז קטן המתאים ל ATX או MINI ITX בעל6 יציאות SATA, הפתרון יתבסס ככל הנראה על;
מארז Fractal Design Core 3000 שהוא אמנם גדול אבל יכול להכיל כמות נכבדה של כוננים
AsRock H87 Pro4 שיש לו 6 חיבורי SATA3 6.0 Gb/s,
מעבד IVY BRIDGE G2030,
2X2GB זיכרון
ספק כח של זלמן בעל הספק של 400W
5 דיסקים SEAFGATE BARACUDA 3TB
פתרון כנ"ל יעלה כ4800 שקל שהם אזור תיקרת התקציב ומקביל פחות או יותר לעלות של QNAP 420 עם דיסקים.
QNAP יהיה, לפחות על הנייר, בעל קונפיגורציה נחותה משמעותית ודיסק אחד פחות.
אשמח לפתרון זול יותר במארז קטן יותר או לכל הצעה אחרת באזור הסכום הנ"ל
אין כל בעיה עם פתרון מבוסס AMD או אחר
האם יש כרטיסי SATA PCIEX או משהו דומה שיתן ביצועים טובים ולא יעלה את התקציב לשמים?
אם לא אמצא מארז קטן המתאים ל ATX או MINI ITX בעל6 יציאות SATA, הפתרון יתבסס ככל הנראה על;
מארז Fractal Design Core 3000 שהוא אמנם גדול אבל יכול להכיל כמות נכבדה של כוננים
מעבד IVY BRIDGE G2030,
2X2GB זיכרון
פתרון כנ"ל יעלה כ4800 שקל שהם אזור תיקרת התקציב ומקביל פחות או יותר לעלות של QNAP 420 עם דיסקים.
אין כל בעיה עם פתרון מבוסס AMD או אחר
- NetCHEIF
- גורו רשתות

- יצירת קשר:
מהניסיון שלי, הבעיה עם מארזים קטנים כמו ה-403 היא כמות החום המתפתחת מהדיסקים. לדחוס למארז קטן 5 או 6 דיסקים שיושבים מאוד צפופים אחד שלני יוצר בעית אוורור וחום, במיוחד בחודשי הקיץ. במארז קטן כזה קשה ליצור אוורור טוב כי אין מקום למספיק מאווררים ואז מה שקורה הוא שאתה "מפעיל" אותם במהירות גבוהה שיוצרת יותר רעש. אני בסופו של דבר בחרתי במארז סטנדרטי שאפשר לייצר בו אוורור טוב ברמת רעש נמוכה.yanivol כתב:אני מעדיף מארז קטן ושקט כגון FRACTAL DESIGN 403 שלמרות קוטנו מסוגל להכיל 6 כוננים 3.5"
מעבד IVY BRIDGE G2030,
2X2GB זיכרון
אין כל בעיה עם פתרון מבוסס AMD או אחר...
באתר http://www.netcheif.com תוכלו למצוא מדריכים וסקירות על רשתות ביתיות, חיבורי אינטרנט ונתבים.
- mrunderhill
- חבר ותיק

- תגובות: 2261
- נתן תודות: 74 פעמים
- קיבל תודות: 124 פעמים
לביא - תוכל לפרט קצת על האוורור אצלך? הNAS שלי כרגע גם יושב במארז סטנדרטי לחלוטין. בקיץ הוא באמת היה קצת חם יותר (כרגע כ"כ קר אצלי בבית שלא נראה לי יש בעיה...), אבל אשמח לעצות לגבי שיפור המארז.
- NetCHEIF
- גורו רשתות

- יצירת קשר:
אני משתמש במארז ותיק יחסית ה-CM690II שתומך בעד 10 מאווררים כפי שתוכל לראות בתמונה המצ"ב.
אני כמובן לא התקנתי את כל המאווררים האופציונאלים...
המארז עצמו מגיע עם שלושה - קדמי (לפני כלוב הדיסקים), עליון ואחורי. אני הוספתי עוד אחד אחרי כלוב הדיסקים (זה שמכונה HDD FAN). באופן זה יש תנועת אוויר תמידית מעל כל 6 הדיסקים שיש לי במארז. המאווררים פועלים בסל"ד נמוך כך שהמארז נשאר שקט. פעם בשלושה חודשים אני מנקה את הפילטרים הקדמים והתחתונים וזה הכל.
http://www.coolermaster.de/upload/produ ... Adv_02.jpg
אני כמובן לא התקנתי את כל המאווררים האופציונאלים...
המארז עצמו מגיע עם שלושה - קדמי (לפני כלוב הדיסקים), עליון ואחורי. אני הוספתי עוד אחד אחרי כלוב הדיסקים (זה שמכונה HDD FAN). באופן זה יש תנועת אוויר תמידית מעל כל 6 הדיסקים שיש לי במארז. המאווררים פועלים בסל"ד נמוך כך שהמארז נשאר שקט. פעם בשלושה חודשים אני מנקה את הפילטרים הקדמים והתחתונים וזה הכל.
http://www.coolermaster.de/upload/produ ... Adv_02.jpg
- NetCHEIF
- גורו רשתות

- יצירת קשר:
לגבי כרטיס הרשת - הייתי משתמש בזה שיש על לוח האם - אני לא רואה סיבה למה לא. הכרטיס על לוח האם תומך ב-1G וזה לכל הדעות מספיק.לגבי לוח אם ומעבד (וגם זכרון) - השאלה היא כמה אתה הולך להעמיס על ה-NAS ומה עומד להיות השימוש בו. לצרכים בסיסים מעבד פנטיום מסדרת G של INTEL בהחלט יספיק וביחד עם 2GB של זכרון לא צריכה להיות בכלל בעיה. לגבי לוח אם - הפרמטר היחידי שצריך לעניין אותך הוא כמות יציאות ה-SATA. אם 6 יציאות מספיקות לך, תוכל למצוא לוחות זולים - לי יש ניסיון טוב עם ASUS ו-GIGABYTE אבל זה כבר שיקול שלך.
-
yanivol
- חבר ותיק

לוחות עם 6 יציאות SATA 6GB עולים בסביבות 500 שקל הן למעבדי אינטל והן למעבדי AMD.
להפתעתי, בקונפיגורציה שהצגתי אין הבדל במחיר בין AMD לאינטל. לוחות AMD מגיעים מצויידים בכרטיס מסך טוב בהרבה אבל זה חסר משמעות לצרכי ה NAS
להפתעתי, בקונפיגורציה שהצגתי אין הבדל במחיר בין AMD לאינטל. לוחות AMD מגיעים מצויידים בכרטיס מסך טוב בהרבה אבל זה חסר משמעות לצרכי ה NAS
- nadavya
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 849
- נתן תודות: 42 פעמים
- קיבל תודות: 40 פעמים
היי יניב,
בכוונתי לבנות NAS משולב HTPC מבוסס ווינדוס 8 (עם שימוש ב STORAGE SPACES).
הנה המפרט שאני מתכוון לבנות, אולי זה יעזור לך.
מעבד: i3-4330T
דיסק(מערכת הפעלה): 128GB SSD SANDISK
דיסקים: 2TB WD RED * 5
מארז: LIAN LI PC-Q18B
ספק: SEASONIC S12II-520
לוח אם: H87I-Plus ASUS
אל פסק: ADVICE PRD650
מאוורר למעבד: SCYTHE
סה"כ: 5500שח
בכוונתי לבנות NAS משולב HTPC מבוסס ווינדוס 8 (עם שימוש ב STORAGE SPACES).
הנה המפרט שאני מתכוון לבנות, אולי זה יעזור לך.
מעבד: i3-4330T
דיסק(מערכת הפעלה): 128GB SSD SANDISK
דיסקים: 2TB WD RED * 5
מארז: LIAN LI PC-Q18B
ספק: SEASONIC S12II-520
לוח אם: H87I-Plus ASUS
אל פסק: ADVICE PRD650
מאוורר למעבד: SCYTHE
סה"כ: 5500שח
"דעה זה כמו רק#ום לכל אחד יש", הקוף
-
yanivol
- חבר ותיק

היי נדב,
תודה על האינפורמציה.
ברשותך, מספר שאלות שאינן מהוו ביקורת כי אם נסיון להבין את המניעים לבחירתך
למה מבוסס WIN 8? מערכת ההפעלה עולה סכום לא מבוטל ואינה יעודית למימוש NAS. ה NAS ישמש גם כ PC לכל דבר?
ממה שקראתי יש ביקורות טובות יותר לברקודה של סיגייט מאשר לסדרה האדומה של WDD (על שתיהן הביקורות לא נפלאות)
אם אני לא טועה עלות אכסון למגה נמוכה יותר בדיסקים בגודל 3TB
אגב, יאיר פורמן מציע עכשיו באתר NAS של QNAP כולל 4 דיסקים של ברקודה 3TB ב 700 שקל פחות ממחיר הבניה שלך כולל התקנה בבית הלקוח
תודה על האינפורמציה.
ברשותך, מספר שאלות שאינן מהוו ביקורת כי אם נסיון להבין את המניעים לבחירתך
למה מבוסס WIN 8? מערכת ההפעלה עולה סכום לא מבוטל ואינה יעודית למימוש NAS. ה NAS ישמש גם כ PC לכל דבר?
ממה שקראתי יש ביקורות טובות יותר לברקודה של סיגייט מאשר לסדרה האדומה של WDD (על שתיהן הביקורות לא נפלאות)
אם אני לא טועה עלות אכסון למגה נמוכה יותר בדיסקים בגודל 3TB
אגב, יאיר פורמן מציע עכשיו באתר NAS של QNAP כולל 4 דיסקים של ברקודה 3TB ב 700 שקל פחות ממחיר הבניה שלך כולל התקנה בבית הלקוח
- nadavya
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 849
- נתן תודות: 42 פעמים
- קיבל תודות: 40 פעמים
היי יניב,
הבחירה בווינדוס 8 היא מכיוון ואני רוצה להשתמש בו גם כHTPC.
מערכת הפעלה כבר יש לי, קניתי אותה במבצע שהיה בהשקה של ווינדוס.
בנוסף לפיצר של STORAGE SPACE מספק אותי. מכיוון שגם ככה התכנים יהיו על המחשב כך שאיני צריך להעתיק אותם ממחשב הורדות.
הניסיון שלי עם סיגייט לא טוב( רק בחודש האחרון הלכו לי שני דיסקים של 2 טרה בני פחות משנה). בנוסף ממה שקראתי הם יותר טובים למטרה הזו, בנוסף יש להם יכולת להוריד מהירות סיבוב עצמאית ולחסוך אנרגיה.
משום מה לא אוהב את הפתרון של QNAP.
הבחירה בווינדוס 8 היא מכיוון ואני רוצה להשתמש בו גם כHTPC.
מערכת הפעלה כבר יש לי, קניתי אותה במבצע שהיה בהשקה של ווינדוס.
בנוסף לפיצר של STORAGE SPACE מספק אותי. מכיוון שגם ככה התכנים יהיו על המחשב כך שאיני צריך להעתיק אותם ממחשב הורדות.
הניסיון שלי עם סיגייט לא טוב( רק בחודש האחרון הלכו לי שני דיסקים של 2 טרה בני פחות משנה). בנוסף ממה שקראתי הם יותר טובים למטרה הזו, בנוסף יש להם יכולת להוריד מהירות סיבוב עצמאית ולחסוך אנרגיה.
משום מה לא אוהב את הפתרון של QNAP.
"דעה זה כמו רק#ום לכל אחד יש", הקוף
-
yanivol
- חבר ותיק

אם מדובר במחשב שישמש כ HTPC בנוסף לNAS ברור לי השימוש ב WINDOWS.
השוותי בין WD RED ל SEAGATE BARACUDA. בביקורות שבאתר NEWEGG
בשני הדגמים יש תלונות רבות לגבי אמינות הדיסקים ולגבי קילקול תוך פרק זמן קצר.
מהתרשמותי נראה כי כמות התלונות בנוגע לאמינות ב WD גבוהה יותר.
הברקודה מהיר יותר בכ 20%. WD יקר יותר.
השוותי בין WD RED ל SEAGATE BARACUDA. בביקורות שבאתר NEWEGG
בשני הדגמים יש תלונות רבות לגבי אמינות הדיסקים ולגבי קילקול תוך פרק זמן קצר.
מהתרשמותי נראה כי כמות התלונות בנוגע לאמינות ב WD גבוהה יותר.
הברקודה מהיר יותר בכ 20%. WD יקר יותר.
לדעתי לך על השרת של הHP ולא תצטער, מנסיון יש לי אותו כבר שנתיים סוס עבודה, אז בזמנו רכשתי את הN36L היום הN54L החליף אותו...תתקין עליו NAS4FREE ולא תצטער
http://www.plonter.co.il/detail.tmpl?sku=704941-421
http://www.plonter.co.il/detail.tmpl?sku=704941-421
-
yanivol
- חבר ותיק

עדין לא קניתי.
המחשבה הראשונה היתה לקנות את המיקרוסרבר:
יתרונות:
מארז קטן עם מגירות דיסקים נוחות וחומרה שעברה אינטגרציה טובה.
חסרונות:
מקום ל 4 דיסקים בלבד ללא יכולת הרחבה.
די רועש
מעבד חלש שלא ניתן לשדרג.
פער מחיר קטן ממחשב בהרכבה עצמית
כרגע אני חושב על מארז מידי עם אוורור טוב ואפשרות לריבוי כוננים
שתי אופציות הזמינות כרגע:
FRACTAL DESIGN CORE 3000
ANTEC ONE
לוח אם מבוסס צי'פסט H87 המאפשר 6 חיבורי SATA III במהירות 6GB/S
רציתי ASROCK H87 PRO4 שיש לו כרטיס רשת של אינטל אך הוא נעלם מהשוק.
אם לא אמצא מקביל בסכום דומהאקח ככל הנראה לוח אם של ASUS כדוגמת H87M-E
על פי מה שהבנתי מעבד G3220 של אינטל יהיה מספיק חזק. הוא זול משמעותית מה i3 הקרוב ביותר במחיר ומתאים לתושבת 1150כך שניתן עקרונית לשדרג גם ל i7 מדור רביעי
2*2GB זכרון
וספק כח CORSAIR 430CX שהוא בתוצרת single +12V rail שהומלצה במספר פורומים.
אני מודה שאין לי מושג מה זה אומר ולמה זה טוב אבל הפרש המחיר בינו לבין ספק כוח אחר לא הצדיק התעמקות כרגע.
האחסון יהיה על גבי 5 כונני סיגייט ברקודה בנפח 3TB כל אחד. הם זולים מהWD RED ועל פי הביקורות שקראתי בעלי ביצועים ואמינות דומים.
לגבי התוכנה שתנהל את ה NAS כנראה שאשתמש ב UNRAID מהסיבה שהיא מאפשרת הוספת דיסקים למאגר. ככל שהצלחתי לבדוק FREENAS וNAS4FREE אינן מאפשרות זאת.
אני עדין בתהליך של למידת הנושא ואשמח להערות והארות מנומקות. כל הצעה לרכיב זה או אחר טוב יותר תתקבל בשמחה.
המחשבה הראשונה היתה לקנות את המיקרוסרבר:
יתרונות:
מארז קטן עם מגירות דיסקים נוחות וחומרה שעברה אינטגרציה טובה.
חסרונות:
מקום ל 4 דיסקים בלבד ללא יכולת הרחבה.
די רועש
מעבד חלש שלא ניתן לשדרג.
פער מחיר קטן ממחשב בהרכבה עצמית
כרגע אני חושב על מארז מידי עם אוורור טוב ואפשרות לריבוי כוננים
שתי אופציות הזמינות כרגע:
FRACTAL DESIGN CORE 3000
ANTEC ONE
לוח אם מבוסס צי'פסט H87 המאפשר 6 חיבורי SATA III במהירות 6GB/S
רציתי ASROCK H87 PRO4 שיש לו כרטיס רשת של אינטל אך הוא נעלם מהשוק.
אם לא אמצא מקביל בסכום דומהאקח ככל הנראה לוח אם של ASUS כדוגמת H87M-E
על פי מה שהבנתי מעבד G3220 של אינטל יהיה מספיק חזק. הוא זול משמעותית מה i3 הקרוב ביותר במחיר ומתאים לתושבת 1150כך שניתן עקרונית לשדרג גם ל i7 מדור רביעי
2*2GB זכרון
וספק כח CORSAIR 430CX שהוא בתוצרת single +12V rail שהומלצה במספר פורומים.
אני מודה שאין לי מושג מה זה אומר ולמה זה טוב אבל הפרש המחיר בינו לבין ספק כוח אחר לא הצדיק התעמקות כרגע.
האחסון יהיה על גבי 5 כונני סיגייט ברקודה בנפח 3TB כל אחד. הם זולים מהWD RED ועל פי הביקורות שקראתי בעלי ביצועים ואמינות דומים.
לגבי התוכנה שתנהל את ה NAS כנראה שאשתמש ב UNRAID מהסיבה שהיא מאפשרת הוספת דיסקים למאגר. ככל שהצלחתי לבדוק FREENAS וNAS4FREE אינן מאפשרות זאת.
אני עדין בתהליך של למידת הנושא ואשמח להערות והארות מנומקות. כל הצעה לרכיב זה או אחר טוב יותר תתקבל בשמחה.