FiiO E06 הגיע - ביקורת בכמה מילים -(קצת מאכזב)
-
freedom_il
-
- חבר ותיק

- תגובות: 2159
- נתן תודות: 80 פעמים
- קיבל תודות: 196 פעמים
סוף סוף הגיע המגברון FiiO E06.
הוא עושה את העבודה, מגביר יפה ונותן בוסט חמוד בבאס ומיד באס באחד ממצבי האקולייזר. משפר את הבמה ואת הפירוט אבל חלק מזה זה בגלל הגברת הווליום שחושפת פרטים נוספים.
מצד שני, יש לו חסרונות בולטים: יש רחש כאשר מחובר מקור כלשהו ולא מנוגן כלום. זה הופך את רגעי השקט בשיר ל -, טוב ברור, לא? לא שקטים... הבעיה היא שהוא רועש גם בניגון - אולי האזניים שלי רגישות (אני מגלה שזה כנראה המצב ככל שאני מנסה יותר אזניות, רמקולים וכו') אבל אני שומע "שבירות" מידי פעם וחוסר חלקות בניגון.
עוד חיסרון ממש מעצבן: לא ניתן להשתמש במכשיר ממקור בהטענה. כלומר גם אם הטלפון או ה FiiO בהטענה, יש רעש נוראי. אני יכול להבין את זה אם זה היה רק בהטענת המגבר אבל למה זה קורה גם בהטענת הטלפון? מרגיז ביותר.
באותו עניין, אני מחפש מכשיר/מגבר/מגבר + DAC שאוכל להשתמש בו גם בצורה ניידת. חשבתי על FiiO E17 שכביכול עונה על כל הדרישות (מגבר לטלפון + DAC ללפטופ) אבל אולי גם ממנו אהיה לא מרוצה... בהנחה והתקציב קצת גמיש, יש איזה מכשיר שעושה את העבודה ואפשר להגדיר את איכותו כאודיופילית?
הוא עושה את העבודה, מגביר יפה ונותן בוסט חמוד בבאס ומיד באס באחד ממצבי האקולייזר. משפר את הבמה ואת הפירוט אבל חלק מזה זה בגלל הגברת הווליום שחושפת פרטים נוספים.
מצד שני, יש לו חסרונות בולטים: יש רחש כאשר מחובר מקור כלשהו ולא מנוגן כלום. זה הופך את רגעי השקט בשיר ל -, טוב ברור, לא? לא שקטים... הבעיה היא שהוא רועש גם בניגון - אולי האזניים שלי רגישות (אני מגלה שזה כנראה המצב ככל שאני מנסה יותר אזניות, רמקולים וכו') אבל אני שומע "שבירות" מידי פעם וחוסר חלקות בניגון.
עוד חיסרון ממש מעצבן: לא ניתן להשתמש במכשיר ממקור בהטענה. כלומר גם אם הטלפון או ה FiiO בהטענה, יש רעש נוראי. אני יכול להבין את זה אם זה היה רק בהטענת המגבר אבל למה זה קורה גם בהטענת הטלפון? מרגיז ביותר.
באותו עניין, אני מחפש מכשיר/מגבר/מגבר + DAC שאוכל להשתמש בו גם בצורה ניידת. חשבתי על FiiO E17 שכביכול עונה על כל הדרישות (מגבר לטלפון + DAC ללפטופ) אבל אולי גם ממנו אהיה לא מרוצה... בהנחה והתקציב קצת גמיש, יש איזה מכשיר שעושה את העבודה ואפשר להגדיר את איכותו כאודיופילית?
אני חושב שיש סיכוי לא נמוך בכלל מאוד שהרעש מגיע מהמקור שלך יותר מאשר מהמגבר. כן, גם מגברים מוסיפים רעש. אבל בדר"כ הבעיה העיקרית היא שהם מגבירים את הרעש שמגיע מהמקור (ואחרי הכל, הם מגברים, זה מה שהם תוכננו לעשות). יש סיכוי טוב מאוד שאם תבחן את זה עם מקור שקט יותר לא תשמע שום רעש.
גם כשאין לך מקור מחובר אין רעש שזה אומר אחד משני דברים - או שיש שם השתקה כאשר מזוהה שאין שום דבר מחובר, או שהוא פשוט לא מייצר מספיק רעש בעצמו.
כדאי שתבדוק ליתר ביטחון עם מקור אחר שאתה יודע שהוא שקט באמת (פלאפונים זה לא האופציה הכי טובה), זה ייתן לך את הבדיקה הטובה ביותר למקור הרעש.
גם כשאין לך מקור מחובר אין רעש שזה אומר אחד משני דברים - או שיש שם השתקה כאשר מזוהה שאין שום דבר מחובר, או שהוא פשוט לא מייצר מספיק רעש בעצמו.
כדאי שתבדוק ליתר ביטחון עם מקור אחר שאתה יודע שהוא שקט באמת (פלאפונים זה לא האופציה הכי טובה), זה ייתן לך את הבדיקה הטובה ביותר למקור הרעש.
-
freedom_il
-
- חבר ותיק

זה ברור שהרעש מוגבר איכשהו מהמקור/כבלים/כניסת המגבר וכו'. ניסיתי מלפטופ, טלפון, אייפד אייר ומחשב שולחני.
הקטע הוא שכאשר המקור מוגבר עד הסוף בקטע שקט והמגבר בווליום נמוך יש פחות רעש מלמשל שהמקור בווליום 50-75% והמגבר בווליום גבוה יותר.
זה יכול להיות שלכל המקורות יש רחש אבל הוא די דומה בכולם וזה, איך לומר, קצת חשוד... המסקנה שלי היא שהמגברון הזה קצת מגזים בהגברת הרעשים.
שוב, כמו שאמרתי, מה אפשר לצפות ממשהו שעולה 100 ש"ח.
מצד שני, יש למכשיר הזה כל כך הרבה ביקורות אוהדות והמלצות שכבר פיתחתי ציפיות למשהו קסום. בקיצור, זה נחמד אבל לא מה שציפיתי והשאיר לי טעם של עוד (מזל שלא קניתי E11, אני כנראה צריך משהו יותר רציני...).
הקטע הוא שכאשר המקור מוגבר עד הסוף בקטע שקט והמגבר בווליום נמוך יש פחות רעש מלמשל שהמקור בווליום 50-75% והמגבר בווליום גבוה יותר.
זה יכול להיות שלכל המקורות יש רחש אבל הוא די דומה בכולם וזה, איך לומר, קצת חשוד... המסקנה שלי היא שהמגברון הזה קצת מגזים בהגברת הרעשים.
שוב, כמו שאמרתי, מה אפשר לצפות ממשהו שעולה 100 ש"ח.
מצד שני, יש למכשיר הזה כל כך הרבה ביקורות אוהדות והמלצות שכבר פיתחתי ציפיות למשהו קסום. בקיצור, זה נחמד אבל לא מה שציפיתי והשאיר לי טעם של עוד (מזל שלא קניתי E11, אני כנראה צריך משהו יותר רציני...).
בדקת שלא נפלת על זיוף? לפיו בשנה האחרונה יצאו זיופים, בייחוד לe6. כנגד כך הם משווקים על כל מוצר שלהם מספר סיריאלי שרשום על האריזה (צריך לגרד כמו לוטו את הכסוף כדי לגלותו) ולהכניס אותו לאתר על מנת לדעת אם הוא מקורי או לא.
הe10 שנמכר במאס-דרופ עכשיו ב-60$ הוא מוצר לא רע. יש לי אותו כרגע וסה"כ על פניו ביחס למחיר והגודל שלו הוא עושה עבודה חמודה. אודיופילי זה לא, אבל שיפור מהאונבורד בהחלט! סה"כ אם אתה מחפש vfm גבוה זה השם השני של פיו. בהצלחה!
הe10 שנמכר במאס-דרופ עכשיו ב-60$ הוא מוצר לא רע. יש לי אותו כרגע וסה"כ על פניו ביחס למחיר והגודל שלו הוא עושה עבודה חמודה. אודיופילי זה לא, אבל שיפור מהאונבורד בהחלט! סה"כ אם אתה מחפש vfm גבוה זה השם השני של פיו. בהצלחה!
**נהרסו לכם האוזניות או ציוד אלקטרוני אחר שאתם עתידים לזרוק לפח? צרו קשר בפרטי ואשמח לקבל את תרומתכם ולנסות להחיות אותה לפני שנהפכת לזבל!
תודה! **
-
freedom_il
-
- חבר ותיק

חח, כן זה משהו כזה.alkobi כתב:היה לי את ה e11 לא ממליץ
זה כמו שסוכר מתוק אבל הוא לא שוקולד...
ה E06 דווקא עושה עבודה נחמדה, זה בטוח לא הורס אבל זה לא "זה".
עכשיו שהבנתי את הרעיון, אני חושב לקנות משהו כמו E17. האמת אני מחפש Portable Amp/DAC כי אני שומע מוסיקה מטלפון בדרכים, מ iPad Air או דסקטופ בבית ומלפטופ בעבודה. הייתי רוצה מכשיר או 2 שיעשו את העבודה לכל הסיטואציות.
יש משהו אחר ששווה להסתכל עליו? ראיתי המלצות על Hippo Cricri+ אבל יש לו כמובן פחות פיצ'רים מ E17.
תקציב: אני מניח שעד 200$.
- טלHD
- גורו

- תגובות: 14359
- נתן תודות: 991 פעמים
- קיבל תודות: 1220 פעמים
אני עם fiio e6 משודך ל m50 והשידוך מצויין.norco כתב:אגב לאיזה אוזניות שידכת את המגבר הנ"ל?
נ.ב
איזה מגבר נייד(גודל יחיסת קטן) מומלץ ל-ATH-M50 כדי להגביר את הווליום הכללי או מעט את הבאס(אבל בצורה יחיסת נקייה.
תודה!...
נסה את השילוב הזה לפני הוצאות מיותרות.
דרך אגב, המקור הוא סנסה קליפ.
ה-Sansa באופן כללי הם דיי מוצלחים, בייחוד הדגמים המאוחרים קצת יותר - בדגמים הישנים ה-DSP היה על הפרצוף ושמעו את זה כשהוא ניסה להוסיף באס וכו'.
אני עם M50 עם הסנסה פיוז בלי שום מגבר ולדעתי השילוב הזה נשמע מצוין ובטוח שלא חסר לי ווליום (או באס לצורך העניין).
אני עם M50 עם הסנסה פיוז בלי שום מגבר ולדעתי השילוב הזה נשמע מצוין ובטוח שלא חסר לי ווליום (או באס לצורך העניין).