שדרוג AT150MLX...

פורום המיועד לציוד אודיו וינטאג' על כל סוגיו וכן אודיו אנלוגי - פטיפונים, ויניל וטייפים
שלח תגובה
rick090 פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 635
נתן תודות: 17 פעמים
קיבל תודות: 19 פעמים

שליחה #1 

שלום רב. יש לי פטיפון TECHNICS 1210 עם ראש אודיו טכניקה AT150MLX. שומעים נהדר אך לאור ההמלצות לגבי DENON 110 רציתי לדעת אם הוא נחשב שידרוג למה שיש לי או שעדיף להישאר עם האודיו טכניקה.
תודה מראש.

tnsilver
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4166
נתן תודות: 619 פעמים
קיבל תודות: 1301 פעמים

שליחה #2 

ה-AT150MLX הוא ראש מאוד מיוחד ולא רע בכלל, אפילו מעולה - אולי אפילו 'אלוף'. הוא בנוי בטכנולוגיה ייחודית ל-AT והוא בעל שני מגנטים במחולל, שמסודרים בצורת V וכולו 'מלא' בשילובי מתכות ייחודיות ואקסקלוסיביות. הוא נחשב לראש MM אבל הוא קטגוריה משל עצמו. יש לו יהלום micro ridge 'עירום' בעובי של שני מיקרון, שאין לו מתחרים ביכולת עקיבה ופירוט, תוך כדי שמירת בריאות החריצים בתקליט. לראש הזה יש כשרון נדיר לנגן תקליטים ישנים ושרוטים ולהפיק מהם את המקסימום האפשרי. די מדהים למען האמת.

עם זאת, ה-AT150MLX מתאים יותר לזרועות 'קלילות' יותר כמו Linn או Rega ו-SME ופחות לזרוע בעלת מסה אפקטיבית בינונית כמו ה-'S' של Technics. ה-Denon מתאים לשם יותר - אבל מדובר בראש MC בעל פלט נמוך של 1.6mV (בניגוד ל-4mV של ה-AT) וסביר שתצטרך להתאים לו פרה-אמפ כדי למצות אותו.

מבחינת מחיר ל-Denon יש יתרון בולט. אם יחס עלות \ תועלת היה מעניין אותנו במקרה הזה - הרי שהיה מקום להעדיף את ה-Denon. מכיוון שכבר יש לך ראש שהשקעת בו בערך פי שלוש מההשקעה הנדרשת עבור ה-Denon - הייתי ממליץ שתמשיך ליהנות ממנו. זה בהחלט נכון, רצוי, ואפשרי.

בכל מקרה, לדעתי לא מדובר כאן בשדרוג. ההרמוניה של ה-Denon בסדרת DL היא תופעה ידועה אבל ה-AT150MLX עדיף על ה-DL-110. יש ל-Denon ראשים אחרים שעדיפים על ה-AT150MLX - אבל ברמות מחיר דומות. במקרה הזה - פשוט שמח בחלקך. :D

rick090 פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 635
נתן תודות: 17 פעמים
קיבל תודות: 19 פעמים

שליחה #3 

תודה רבה טומי כרגיל על התשובות המפורטות :) שאלתי את השאלה מכיוון שיש לי חבר שמוכן לקנות ממני את 150MLX בשלושת רבעי המחיר שלו בגלל שלא עשיתי בו הרבה שעות, ובימינו לא יזיק לי הכסף חח. רציתי פשוט לדעת אם אחרי מעבר לדנון אני ארגיש ירידה באיכות. למען האמת הסאונד הבהיר מאוד צורם לפעמים חחח, אבל יכולת עקיבה לא מהעולם הזה.

yairf
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 9363
נתן תודות: 42 פעמים
קיבל תודות: 199 פעמים

שליחה #4 

ה-AT150 עדיף בהרבה. לגבי הסאונד הבהיר, כדאי לבדוק כיוון גאומטריה וכן את הפונו-סטייג'.

שלח תגובה

חזור אל “וינטאג' ואנלוגי”