בעיות קליטה בכפר סבא
היי,
לאחר בערך שנה שלא השתמשתי בממיר ובאנטנה העזתי היום לנסות להשתמש בערכה העתיקה שקניתי לפני כמה שנים.
מדובר על ממיר קונקה בסיסי ואנטנה מוגברת של פיליפס.
אני גר באיזור הבעייתי של כפר סבא, קרוב לתחנה המרכזית.
הכל עבר "יחסית" בסדר לכמה חודשים ומשם זה נהיה בלתי נסבל.
כאמור היום ניסיתי שוב להפעיל, כדי לראות האם משהו השתנה, ולא ממש, עדיין קולטים מדי פעם, הintensity והQuality קופצים כל הזמן ואי אפשר לראות כלום.
נסיתי עם שתי אנטנות (אותו דגם של פיליפס) והתוצאות לא משהו.
http://be.bruneautech.com/sdv5120-12-am ... 5120%2F12/
הוצאתי אותה מהחלון, (לכיוון מזרח) והקליטה השתפרה מעט, אבל לא משהו שאפשר לצפות בו.
יש רעיונות? מידע פנימי האם הולכים להקים עוד איזה GAP FILTER לאיזור הזה?
לאחר בערך שנה שלא השתמשתי בממיר ובאנטנה העזתי היום לנסות להשתמש בערכה העתיקה שקניתי לפני כמה שנים.
מדובר על ממיר קונקה בסיסי ואנטנה מוגברת של פיליפס.
אני גר באיזור הבעייתי של כפר סבא, קרוב לתחנה המרכזית.
הכל עבר "יחסית" בסדר לכמה חודשים ומשם זה נהיה בלתי נסבל.
כאמור היום ניסיתי שוב להפעיל, כדי לראות האם משהו השתנה, ולא ממש, עדיין קולטים מדי פעם, הintensity והQuality קופצים כל הזמן ואי אפשר לראות כלום.
נסיתי עם שתי אנטנות (אותו דגם של פיליפס) והתוצאות לא משהו.
http://be.bruneautech.com/sdv5120-12-am ... 5120%2F12/
הוצאתי אותה מהחלון, (לכיוון מזרח) והקליטה השתפרה מעט, אבל לא משהו שאפשר לצפות בו.
יש רעיונות? מידע פנימי האם הולכים להקים עוד איזה GAP FILTER לאיזור הזה?
גם אני גר בכפר סבא ואכן בתוך הדירה (קומה 2+3) קשה לקלוט טוב עם אנטנה פנימית (גם מוגברת).
הפתרון היה לנצל את הכבל שעובר מארון התקשורת בחדר המדרגות ומיועד בד"כ להוט או יס, לצורך העברת האות מאנטנה שחיברתי על התורן של הבנין (והוספתי גם מגבר שיהיה... ) ועכשיו אין שום בעיות קליטה ויש לי גם את ערוץ 26 וגם 29.
תבדוק אם זה אפשרי אצלך. (או שקונים ומתקינים אנטנת YAGI על המעקה של המרפסת)
הפתרון היה לנצל את הכבל שעובר מארון התקשורת בחדר המדרגות ומיועד בד"כ להוט או יס, לצורך העברת האות מאנטנה שחיברתי על התורן של הבנין (והוספתי גם מגבר שיהיה... ) ועכשיו אין שום בעיות קליטה ויש לי גם את ערוץ 26 וגם 29.
תבדוק אם זה אפשרי אצלך. (או שקונים ומתקינים אנטנת YAGI על המעקה של המרפסת)
רוב האנטנות המוגברות הסיניות שנמכרות בארץ במחיר של 70-200 שקל הן קשקוש פלסטיק שעולה כמה דולרים בודדים בחו"ל כך שהמחיר לא מעיד על איכות ויעילות.
רוב האנטנות האלה רק מוסיפות עיוותים לאות הנקלט ולא יוצא כלום מההגברה הזאת. גם אני ניסיתי אנטנות מוגברות והעפתי את כולן.
לאנטנת YAGI יש הגבר פאסיבי שנובע מהמבנה שלה והיא לא מסתמכת על מעגל הגברה אלקטרוני ולכן הקליטה איתה יותר יעילה.
רוב האנטנות האלה רק מוסיפות עיוותים לאות הנקלט ולא יוצא כלום מההגברה הזאת. גם אני ניסיתי אנטנות מוגברות והעפתי את כולן.
לאנטנת YAGI יש הגבר פאסיבי שנובע מהמבנה שלה והיא לא מסתמכת על מעגל הגברה אלקטרוני ולכן הקליטה איתה יותר יעילה.
טוב,
רק מעדכן, קניתי את האנטנה הזו
http://tinyurl.com/kp3zav9
וקולטים בתוך הבית(!) בעוצמה קבועה של 95 ובאיכות של בין 85-95.
קיצר לא צריך אפילו להוציא מהבית
רק מעדכן, קניתי את האנטנה הזו
http://tinyurl.com/kp3zav9
וקולטים בתוך הבית(!) בעוצמה קבועה של 95 ובאיכות של בין 85-95.
קיצר לא צריך אפילו להוציא מהבית
- tomer_1968
- עוסק בתחום

- תגובות: 1395
- נתן תודות: 52 פעמים
- קיבל תודות: 47 פעמים
מה עלות האנטנה ומהיכן קונים ומה מיוחד בה יש אנטנה מוגברת חשמלית פשוטה יש אנטנה יאגי פנימית ויש אנטנה מוגברת משופרת באיכות גבוהה
אולי זה באותה רמה כמו הדגם השלישי או שברמה גבוהה יותר כמו של היבואן של נאוקום תודה
אולי זה באותה רמה כמו הדגם השלישי או שברמה גבוהה יותר כמו של היבואן של נאוקום תודה
היאגי הפנימית היא קישקוש מכוער, טוענים שהיא קולטת מעולה והיא ממש לא.
המוגברות לרוב כוללות סתם מעגל אלקטרוני פשוט שלא באמת מבצע הגברה איכותית ובעיקר מוריד את ה QUALITY של הסיגנל.
את עלות האנטנה אתה יכול לראות בקישור ש roikatz צירף והחנות מומלצת מאד.
המוגברות לרוב כוללות סתם מעגל אלקטרוני פשוט שלא באמת מבצע הגברה איכותית ובעיקר מוריד את ה QUALITY של הסיגנל.
את עלות האנטנה אתה יכול לראות בקישור ש roikatz צירף והחנות מומלצת מאד.
כפי שאמרתי קודם, היתה לי אנטנה של חברה מוכרת, פיליפס ולא של קשקוש סיני כמו הלקסוס למינהם עם גיין גבוה מאוד וזה לא עזר.
כן זה קצת מכוער, וטיפה מבאס, אבל קולטים.
צריך למצוא לה פתרון דקורטיבי, אבל זה לא כל כך מעניין אותי בשלב הזה.
היא אנטנה יאגי פסיבית כמו שהיא צריכה להיות, שבאמת מגבירה של האפליטודה של האות ולא מכניסה רעשים לתדר, בגלל זה היא כל כך טובה.
כן זה קצת מכוער, וטיפה מבאס, אבל קולטים.
צריך למצוא לה פתרון דקורטיבי, אבל זה לא כל כך מעניין אותי בשלב הזה.
היא אנטנה יאגי פסיבית כמו שהיא צריכה להיות, שבאמת מגבירה של האפליטודה של האות ולא מכניסה רעשים לתדר, בגלל זה היא כל כך טובה.