אפשר לחבר לנק' טלפון מודם או נתב ADSL נוספים ?
שלום,
יש לי נתב עם 4 פורטים שכולם בשימוש ואני רוצה להוסיף אינטרנט לחדר ילדים בקומת גג בשביל שיהיה חיבור לטלויזיה, סטרימר וכו'. ז"א: חיבור חמישי (ואולי בעתיד שישי) לאינטרנט קוי למעלה.
מבחינת קיבולת אין לי בעיה: לכל היותר 2-3 מכשירים יעבדו ביחד וגם אין הרבה דרישות לנפח.
הבעיה שלי היא בעיקר התשתית:
אפשרות אחת: להעביר כבל רשת מהנתב בקומה תחתונה דרך הצינורות של הכבלים עד לחדר ילדים למעלה
(20 מטר כבל כי זה עובר דרך כמה נקודות)
ואז ליד הנתב אני אוסיף switch שיצא מאחד הפורטים וכך בעצם ייצור לי פורט חמישי ושישי בשביל החיבורים למעלה.
החיסרון באפשרות הזו שגם ככה עובר לי C5 בצינור של הכבלים ולא בטוח ששניים ייכנסו.
(אפשר לפצל את ה 8 גידים של ה C5 ל 4+4 אבל זה פתרון קצת מתיש).
השאלה אם יש אפשרות פשוט להוסיף עוד מודם\נתב עצמאי ליציאת טלפון בחדר ילדים שיעבוד עצמאית בלי קשר לנתב בקומה התחתונה ?
זה יחסוך לי את כל ההשחלות והתקנות.
החיסרון היחיד שהמכשירים למעלה יהיו ברשת שונה מהמכשירים למטה ויצטרכו ניהול נפרד. זה לא דבר נורא מבחינתי.
תודה למשיבים
יש לי נתב עם 4 פורטים שכולם בשימוש ואני רוצה להוסיף אינטרנט לחדר ילדים בקומת גג בשביל שיהיה חיבור לטלויזיה, סטרימר וכו'. ז"א: חיבור חמישי (ואולי בעתיד שישי) לאינטרנט קוי למעלה.
מבחינת קיבולת אין לי בעיה: לכל היותר 2-3 מכשירים יעבדו ביחד וגם אין הרבה דרישות לנפח.
הבעיה שלי היא בעיקר התשתית:
אפשרות אחת: להעביר כבל רשת מהנתב בקומה תחתונה דרך הצינורות של הכבלים עד לחדר ילדים למעלה
(20 מטר כבל כי זה עובר דרך כמה נקודות)
ואז ליד הנתב אני אוסיף switch שיצא מאחד הפורטים וכך בעצם ייצור לי פורט חמישי ושישי בשביל החיבורים למעלה.
החיסרון באפשרות הזו שגם ככה עובר לי C5 בצינור של הכבלים ולא בטוח ששניים ייכנסו.
(אפשר לפצל את ה 8 גידים של ה C5 ל 4+4 אבל זה פתרון קצת מתיש).
השאלה אם יש אפשרות פשוט להוסיף עוד מודם\נתב עצמאי ליציאת טלפון בחדר ילדים שיעבוד עצמאית בלי קשר לנתב בקומה התחתונה ?
זה יחסוך לי את כל ההשחלות והתקנות.
החיסרון היחיד שהמכשירים למעלה יהיו ברשת שונה מהמכשירים למטה ויצטרכו ניהול נפרד. זה לא דבר נורא מבחינתי.
תודה למשיבים
- עוסק בתחום

- תגובות: 12241
- נתן תודות: 41 פעמים
- קיבל תודות: 625 פעמים
- יצירת קשר:
אפשרי. למעשה אתה רוכש מנוי נוסף בבזק עם מס' טלפון שונה (או קו אינטרנטו) ותקבל ראוטר שעובד עצמאי.
פתרון זול ובתשלום חד פעמי הוא להעביר כבל רשת... לגבי C5 אין בעיה להשחיל כבל נוסף אך תלוי בתשתית שיש לך... אפשר גם בתשתית אזעקה\מצלמות\ כבלים...
פתרון זול ובתשלום חד פעמי הוא להעביר כבל רשת... לגבי C5 אין בעיה להשחיל כבל נוסף אך תלוי בתשתית שיש לך... אפשר גם בתשתית אזעקה\מצלמות\ כבלים...
תודה על התשובה.JEXY כתב:אפשרי. למעשה אתה רוכש מנוי נוסף בבזק עם מס' טלפון שונה (או קו אינטרנטו) ותקבל ראוטר שעובד עצמאי.
פתרון זול ובתשלום חד פעמי הוא להעביר כבל רשת... לגבי C5 אין בעיה להשחיל כבל נוסף אך תלוי בתשתית שיש לך... אפשר גם בתשתית אזעקה\מצלמות\ כבלים......
התכוונתי בלי תשלום נוסף לבזק
לגבי ההשחלה: מדובר בהשחלה + חיבור switch לנתב כדי להגדיל את מספר הפורטים מ 4 ל 6.
נראה לי שזה הפתרון שאבחר בו.
לא רציתי בהתחלה לקשקש יותר מדי אבל אם כבר שאלת הסיפור הוא כזה:ירח_אפל כתב:מה השימוש של הכבל cat5 שכבר יש בצינור?
אי אפשר להשתמש בו לצורך העניין?...
לפני מספר שנים השחלתי את הכבלים באופן הבא:
- כבל 1 יוצא מהנתב לארון הכבלים מחוץ לדירה (אבל עובר מסלול של מספר חדרים בתוך הבית בחתיכה אחת).
- כבל 2 מהסטרימר בסלון לארון הכבלים מחוץ לדירה
- כבל 3 מחדר ילדים בגג לארון הכבלים מחוץ לדירה (בזמנו רציתי לשים שם PC)
בקיצור: בארון הכבלים מחוץ לדירה נפגשו 3 ה C5 כשהכוונה הייתה לפצל את ה 8 הגידים וכך להגיע עם הכבל שיוצא מהנתב ל 2 מקומות שונים.
מכיוון שהמסלול ארוך ומפותל זה פרוייקט שלקח הרבה זמן ואנרגיה.
בא השכן הנבל שלי, ראה כבלים לא מזוהים, חתך את 3 החיבורים עד הקצה פנימה ככה שאין לי אפילו חתיכת כבל למשוך ולחבר את החלקים בארון (ואחרי שעשה את זה טען שזה לא הוא בלי בושה).
אז עכשיו אני חייב להוציא את כל הכבלים כי הם קצרים מדי ולהשחיל C5 חדשים במקומם ושוב לחבר אותם בארון מחוץ לדירה מתוך תקווה שהשכן ייזהר הפעם. אני יכול גם לחתוך לו את הכבלים ולהגיד שזה לא אני אבל אז לא יהיה לזה סוף.
בגלל זה אני מחפש פיתרון אחר.
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3632
- נתן תודות: 144 פעמים
- קיבל תודות: 462 פעמים
אין הסבר היכן התעלות עוברות ודרך אלו נקודות ביקורת אז קשה לייעץ לך.
אפשר אולי במקום שכל הכבלים יצאו לארון כבלים מחוץ לדירה שכולם יושחלו למיקום הנתב ויתחברו אליו.
בנקודות הקצה בחדרים תשים סוויץ שישמש לכל הצרכנים באותו אזור ולא תהיה לך בעיה.
חוץ מזה תמיד אפשר לנסות למשוך קצת - תמיד יש קצת בוש על הכבילה בתעלה - זה גבולי אבל אולי יצליח
אפשר אולי במקום שכל הכבלים יצאו לארון כבלים מחוץ לדירה שכולם יושחלו למיקום הנתב ויתחברו אליו.
חוץ מזה תמיד אפשר לנסות למשוך קצת - תמיד יש קצת בוש על הכבילה בתעלה - זה גבולי אבל אולי יצליח
מדובר בצינורות התשתית של הכבלים שעוברים בתוך הקירות (אין לי כבלים אז הצינור פנוי).Borderline1 כתב:אין הסבר היכן התעלות עוברות ודרך אלו נקודות ביקורת אז קשה לייעץ לך.
חוץ מזה תמיד אפשר לנסות למשוך קצת - תמיד יש קצת בוש על הכבילה בתעלה - זה גבולי אבל אולי יצליח...
מה שעשיתי זה: מהנתב השחלתי C5 עוד ועוד (עם סטלבנד חשמלאים) עד לעצירה ואז הקשבתי בכל הבית מאיזה קיר הוא מרעיש.
נניח בחדר X. עכשיו: בכל שקע של כבלים יש 2 פתחים של צינור אז ישר אני משחיל את הכבל שיצא מפתח אחד דרך הפתח השני ומחכה לראות לאן יגיע בבית לפי הרשרוש של הכבל. נניח לחדר Y. ככה מתקדמים עם הכבל.
את אותו הדבר עשיתי מהסטרימר בסלון ומחדר-ילדים למעלה.
בסופו של דבר כל המסלולים נפגשים ב 3 יציאות בארון חשמל מחוץ לדירה. ז"א 3 מסלולים מקבילים ואין מסלול אחר אפשרי.
אני מקווה שההסבר ברור ומובן למה אין מסלול אלטרנטיבי - ככה תכננו את הדירה.
בקיצור את הכבל שיש אתה מתכוון להחליף בכבל חדש(כי אמרת שחתכו לך אותו).
אז בתתוך ארון הכבליםשמחוץ לדירה תתקין קופסא ובתוכה תשים מתג 5 יציאות.
עדיף קופסא עם מנעול, כדי שהשכן לא יתקרב אליה.
מהנתב אתה מחליף את הכבל הפגום אליה.
ומחדר הילדים אתה מחליף את הכבל הפגום אליה.
ואם אתה צריך אז גם מהסלון.
בחדר הילדים תשים מתג נוסף, או נתב אלחוטי שיעבוד בתור נקודת גישה ויתן לך גם 3 שקעי רשת קויים, וגם רשת אלחוטית.
משהו לא מסתדר כאן?
בחדר הילדים תשים מתג נוסף, או נתב אלחוטי שיעבוד בתור נקודת גישה ויתן לך גם 3 שקעי רשת קויים, וגם רשת אלחוטית.
משהו לא מסתדר כאן?
הי,ירח_אפל כתב:בקיצור את הכבל שיש אתה מתכוון להחליף בכבל חדש(כי אמרת שחתכו לך אותו).
משהו לא מסתדר כאן?...
לגבי switch בארון חשמל: זה יכול להיות פיתרון טוב אם הייתה אפשרות לנעול אותו. ראית פעם דבר דומה ? switch שניתן לנעילה ?
גם צריך חיבור חשמל ל switch אבל באותו ארון יש את המערכת השקייה אז בטוח שאפשר להשיג חשמל (אם השכן לא יתחיל להגיד שהחשמל של כל הבניין)
אבל מגישה אלחוטית אני מעדיף להימנע. האמת שעם switch בארון חשמל לא צריך גישה אלחוטית יותר כי אחד מה 3 צינורות שיוצאים מהארון מגיע לחדר ילדים.
תודה על העצה