חדר בגודל 3.2X3 מטרים, ריאלי לחדר קולנוע?
אז אחרי שקצת נואשתי מהחיפושים אחר מסך מתיחה חשמלי עם דרופ גדול ושיתאים לסלון, אני שוב חוזר לאופציה של חדר קולנוע/משחקים.
כך אוכל לשדרג אותו בהדרגה, להתחיל עם מקרן וקיר לבן, ולאט לאט להוסיף מסך קבוע, כורסאות, מערכת אודיו ראויה וכו'.
הבעיה היא גודל החדר. כאמור 3 על 3.2 מטר נטו. האם ריאלי לעשות ממנו חדר שכזה, או שפשוט תמיד יהיה קטן וצפוף, גם אם הריהוט יהיה מינימלי?
כך אוכל לשדרג אותו בהדרגה, להתחיל עם מקרן וקיר לבן, ולאט לאט להוסיף מסך קבוע, כורסאות, מערכת אודיו ראויה וכו'.
הבעיה היא גודל החדר. כאמור 3 על 3.2 מטר נטו. האם ריאלי לעשות ממנו חדר שכזה, או שפשוט תמיד יהיה קטן וצפוף, גם אם הריהוט יהיה מינימלי?
- opv
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4862
- נתן תודות: 91 פעמים
- קיבל תודות: 225 פעמים
עכשיו אתה מדבר
זה בערך גודל החדר שלי.
בעבר היה לי חדר יעודי של 60 מטר, כך שיש לי פרספקטיבה.
אז ככה, אם נסתכל על התוצאה הכי טובה שאפשר להגיע, חדר קטן מוגבל יחסית לחדר גדול.
אבל, אם נכניס את התקציב למשוואה, אז בחדר קטן אפשר להגיע לתוצאות מדהימות בתקציב נמוך יחסית בעוד שבחדר גדול כל הוצאה (שטיח, צבע, מסך, ציוד) היא הרבה יותר גדולה.
אני חושב שהתוצאה אצלי היום טובה יותר מהתוצאה שהיתה לי בחדר הגדול.
ובקיצור, לשאלתך, התשובה היא כן, זה ריאלי לחלוטין.
זה בערך גודל החדר שלי.
בעבר היה לי חדר יעודי של 60 מטר, כך שיש לי פרספקטיבה.
אז ככה, אם נסתכל על התוצאה הכי טובה שאפשר להגיע, חדר קטן מוגבל יחסית לחדר גדול.
אבל, אם נכניס את התקציב למשוואה, אז בחדר קטן אפשר להגיע לתוצאות מדהימות בתקציב נמוך יחסית בעוד שבחדר גדול כל הוצאה (שטיח, צבע, מסך, ציוד) היא הרבה יותר גדולה.
אני חושב שהתוצאה אצלי היום טובה יותר מהתוצאה שהיתה לי בחדר הגדול.
ובקיצור, לשאלתך, התשובה היא כן, זה ריאלי לחלוטין.
No place like home.......... Theater
- idan309
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3005
- נתן תודות: 293 פעמים
- קיבל תודות: 330 פעמים
קרמריקה,
במקרה שלך, כאשר להבנתי אתה הולך על מקרן בסיסי אז זה בהחלט יכול להיות רעיון טוב.
עם הבנקיו 1070 תוכל לפתוח 100 אינץ' גם ממרחק הקרנה של 2.6 מ' (כלומר מרחק קירות של 3 מ' לכל היותר)
במקרה שלי, שאני לא מוכן לוותר על איכות שמוציא מקרן הסוני 50 ולא מוכן לצפות בתמונה של 16:9 בגודל של פחות מ-100 אינץ' אז העדפה היא להישאר עם המקרן בסלון כל עוד אין לי מרחק הקרנה מינימלי של 3.1 מ' (שזה אומר מרחק בין קיר לקיר של 3.6 מ').
במקרה שלך, כאשר להבנתי אתה הולך על מקרן בסיסי אז זה בהחלט יכול להיות רעיון טוב.
עם הבנקיו 1070 תוכל לפתוח 100 אינץ' גם ממרחק הקרנה של 2.6 מ' (כלומר מרחק קירות של 3 מ' לכל היותר)
במקרה שלי, שאני לא מוכן לוותר על איכות שמוציא מקרן הסוני 50 ולא מוכן לצפות בתמונה של 16:9 בגודל של פחות מ-100 אינץ' אז העדפה היא להישאר עם המקרן בסלון כל עוד אין לי מרחק הקרנה מינימלי של 3.1 מ' (שזה אומר מרחק בין קיר לקיר של 3.6 מ').
- opv
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4862
- נתן תודות: 91 פעמים
- קיבל תודות: 225 פעמים
עידן,
אני יודע שניהלנו כבר דיון בנושא, אבל לדעתי, מסך 100" 16:9 למרחק כזה, זה יותר מדי וכבר לא נוח לצפייה בתכני 16:9. תכני 2.35:1 לעומת זאת, באותו רוחב נראים מצוין.
אני יודע שניהלנו כבר דיון בנושא, אבל לדעתי, מסך 100" 16:9 למרחק כזה, זה יותר מדי וכבר לא נוח לצפייה בתכני 16:9. תכני 2.35:1 לעומת זאת, באותו רוחב נראים מצוין.
No place like home.......... Theater
- idan309
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3005
- נתן תודות: 293 פעמים
- קיבל תודות: 330 פעמים
אכן ניהלנו את הדיון ואני לא מסכים במיוחד כאשר למקרן אין זכרון עדשה ולכן הבחירה הנוחה היא מסך 16:9 ואז אמנם מסך 100" 16:9 זה קצת גדול אבל בגלל שתמונת ה-1:2.35 המתאפשרת על מסך כזה היא רק 95 אינץ' (וגם זה פחות ממה שרצוי) אז האופציה לרדת בגודל לא קיימת מבחינתי.
מבחינתי תמונה של 16:9 אידיאלית ממרחק של כ-3 מ' היא כ-92".
מבחינתי תמונה של 1:2.35 אידיאלית ממרחק של כ-3 מ' היא כ-100".
רכישה של מסך 2:1 ברוחב נטו של כ-240 ס"מ זה משהו שבהחלט ניתן למצוא.
http://www.carada.com/ProductInfo.aspx? ... REEN-7104C
הבעיה שלמיטב ידיעתי לא קיים מקרן באיכות של הסוני 50, עם זיכרון עדשה, עם זום שמאפשר הקרנה של 2 האופציות ממרחק הקרנה של כ-2.6 מ', וגם אם קיים לא נראה לי שמדובר ברמת מחיר סבירה (עד 20,000 ש"ח).
כל עוד אין מקרן כזה / אין לי חדר עם מרחק הקרנה של מינימום 4 מ' - המקרן נשאר בסלון.
מבחינתי תמונה של 16:9 אידיאלית ממרחק של כ-3 מ' היא כ-92".
מבחינתי תמונה של 1:2.35 אידיאלית ממרחק של כ-3 מ' היא כ-100".
רכישה של מסך 2:1 ברוחב נטו של כ-240 ס"מ זה משהו שבהחלט ניתן למצוא.
http://www.carada.com/ProductInfo.aspx? ... REEN-7104C
הבעיה שלמיטב ידיעתי לא קיים מקרן באיכות של הסוני 50, עם זיכרון עדשה, עם זום שמאפשר הקרנה של 2 האופציות ממרחק הקרנה של כ-2.6 מ', וגם אם קיים לא נראה לי שמדובר ברמת מחיר סבירה (עד 20,000 ש"ח).
כל עוד אין מקרן כזה / אין לי חדר עם מרחק הקרנה של מינימום 4 מ' - המקרן נשאר בסלון.