תלת מימד - HFR מול IMAX

המלצה על סרטים ותוכניות טלויזיה, פורמטים, חוויות ועוד.
שלח תגובה
oferlaor פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78932
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 792 פעמים
קיבל תודות: 5400 פעמים

שליחה #1 

לאור התלונות על HFR ועל מני בעיות בתלת מימד, חשבתי שאפתח שרשור יעודי על כך. חשוב לציין שאני מדבר על תלת מימד בקולנוע בלבד...

את החלק הראשון של ההוביט ראיתי בתלת מימד HFR ולמעט מספר קטעים שהתלהבתי מהם (בעיקר לקראת סוף הסרט) מצאתי שזה גרם לי להרגיש שהכל קטן ומזוייף. זה פשוט הוריד לי את אלמנט הקולנוע מהחוויה.

לכן את החלק השני ראיתי ב-IMAX בתלת מימד. שם הבעיה העיקרית (יס פלאנט רשל"צ) היתה שמדובר במשקפיים פסיביות מהסוג הפולרי (לא הרדיאלי) ולכן הטייה קלה של הראש גרמה לטשטוש וכפילות בתרגום ובתמונה. היה צריך לשבת ישר כמו סרגל בשביל החוויה.

הסרט עצמו מאוד אפרפר ועם יחסית מעט צבעים - אבל אני אישית פחות מתלהב מהניסיון הזה של HFR. לפחות בהשוואה ל-IMAX אני הרגשתי שהחוייה פחות עוצמתי ולפעמים אפילו גורעת מהסרט.

דעותיכם?

tomer_h
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2046
נתן תודות: 143 פעמים
קיבל תודות: 116 פעמים

שליחה #2 

ראיתי אתמול ב-Imax את הסרט אבל לא יצא לי לראות את ה-HFR. מי יודע, אולי אחזור לסיבוב שני להשוואה :)

בכל מקרה, מאוד נהניתי מהתלת מימד שם, למרות שברוב הזמן לא היו אפקטים מיוחדים, העומק בסצינות נוף וקרבות מרובים היה מעולה והוסיף לאווירה ובשאר ההזמן הרגשת שהעלילה ממש לידך (או יותר נכון, מעל ראש הצופים שמתחתיך) וזה בהחלט הוסיף לסרט הנ"ל - בניגוד לסרטים שזה סתם גימיק שנוסף אחר כך, כאן זה הרגיש חלק אינטגרלי מהסרט.
עוד משהו - זה אכן משקפיים פסיביות אבל לא הרגשתי בטשטוש, וגם אני הזזתי את הראש לצדדים כמו ילד כדי לראות אם זה קורה :) אז אולי זה עניין של רגישות או אולי לא שמתי לב.

ride
סמל אישי של משתמש
אחראי תחום מקרנים
אחראי תחום מקרנים
תגובות: 6607
שם מלא: יניב דיין
נתן תודות: 238 פעמים
קיבל תודות: 504 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #3 

יצא לי לראות ביום חמישי ב IMAX של יס פלנט בראשון ומאוד נהנתי (הרבה יותר מה HFR). התלת מימד היה מהטובים שראיתי בקולנוע בארץ (נכון שחייבים לשבת ישר, אבל הסתדרתי), הצבעים נהדרים והחדות טובה מאוד. למרות הכל, אני עדיין נהנה משמעותית יותר מהתלת מימד בבית.

קרמריקה
סמל אישי של משתמש
אחראי תחום קפה
אחראי תחום קפה
תגובות: 4098
נתן תודות: 92 פעמים
קיבל תודות: 285 פעמים

שליחה #4 

גם לי מאוד הפריע הטשטוש בכל הטייה קלה של הראש. זה מאוד בולט בכתוביות, אבל נראה בבירור גם בסרט.
עם זאת, תלת המימד ב-imax כ"כ משמעותי ועוצמתי, שניתן לסלוח על כך, וזה לא באמת פגם בהנאה מהסרט.

לא ראיתי ב-HFR, אך קשה לי להאמין שהוא מספק חוויה טובה יותר מה-IMAX. בסרטים כאלו, ובמיוחד בתלת-מימד, הגודל הרבה יותר מהותי לטעמי.

שלח תגובה

חזור אל “סרטים וטלויזיה”