התמקדתי בעיוותים מפני שזה הדבר שהאוזן שלנו הכי פחות סובלת (בעיקר לא הרמוניים) ומפני שזה משהו שלא ניתן לתקן עם אקווילייזר.
שוב פעם - כמובן שאני מדבר על דברים תאורתיים - אני גם מדבר על מונח שנתקלתי בו במספר מאמרים וזה "מגבר מתוכנן היטב" (כאשר מאז סוף שנות ה-60 הכוונה רק למגברי SS) -
מגבר SS מתוכנן היטב יוכל להתמודד עם השינויים בעקומת העכבה של כל רמקול סביר - או באופן מדויק יותר -
המגבר יתוכנן באופן כזה, עם עכבת יציאה X, יכולת הספק Y וזמן תגובה Z - שהוא יוכל להתמודד עם כל רמקול המתוכנן באופן סביר עד רמת ההספק המרבית המצוינת שלו.
דבר נוסף זה מדידות שמראות שמגבר מספק עוצמת הגברה שונה בתדרים שונים, כלומר ישנם מגברים שמפיקים X עוצמה ב 20Hz, ב 1kHz, וב 20kHz. תלוי בהפרשים, ותלוי בעכבה של הרמקול, זה עלול לשנות את הסאונד שנכנס אל המגבר. שוב, מדובר במשהו מינורי, אבל הוא שם.
...
זה אכן יחסית מינורי במגבר בנוי היטב, פחות מציק לאוזן וניתן (בתאוריה) לתיקון על ידי אקווילייזר. בנוסף, העקומה של המגבר "תטבע" בתוך העקומה הגסה יותר של הרמקול.
ועכשיו לחזור לעניין "חתימת הקול" לעומת נתונים "קרים" ועל הדרך המומלצת לבחירת מגבר משובח --
החלטתי להביא דוגמאות מתוך סטריאופיל (שלזכותם יאמר שהם מתבלים את הביקורת הסוביקטיבית במדידות מפורטות) --
מדידות שסטריאופיל עשו לבל-קנטו 1000 החדש. זהו מגבר המבוסס על ICEPOWER 1000ASP עם כמה תוספות מינוריות של בל-קנטו. המודול, הזה למי שלא מכיר, הוא ספק כוח ממותג ומגבר קלאס D המגיעים על כרטיס יחיד.
עקומות התגובה לפי תדר ועיוות לפי תדר הם מתחת לסף השמיעה עד ל-15 קה"ץ ובאופן כללי מדובר בנתונים פנטסטיים.
(אני חותם שרוב החברים בפורום, במיוחד אלו שהיו בשירות צבאי קרבי בעבר, יתקשו מאוד לשמוע צלילים מעל 15 קה"ץ)
והנה
המדידות של ה-DM38 הוותיק, עצום הממדים והיקר של הלקרו. המגבר הזה יקר פי 4-5 מצמד מונובלוקים של בל-קנטו.
שוב פעם - הכל מתחת לסף השמיעה בתחום התדרים עד 15 קה"ץ ובכל עוצמות ההאזנה הסבירות.
באופן עקרוני - שני המגברים האלו אמורים להיות שקופים ולהשמע אותו דבר.
ועכשיו הנה דוגמא נגדית --
מגברים שוויצרים בעלות של
יותר מ-100 אלף דולר לזוג מונובלוקים, במשקל שיכול לגרום לאסון אולם וורסיי שני, שאחד מהם התקלקל בביתו של הבוחן ועדיין
If you've already concluded that the darTZeel NHB-458 is easily the finest power amplifier I have ever heard in my listening room, you're correct.
...
ולהלן
המדידות שאותו מגזין ערך לאותו מגבר. לעין הלא מיומנת שלי זה נראה כזוועה. נתוני העיוות לפחות, לא טובים יותר מאלו שנמדדו (על ידי חבר ותיק ומיומן של פורום DIY ידוע) למודול המגבר שרכשתי לאחרונה ב-
50 דולר (מבוסס TK2050) וזאת עוד שזה האחרון יונק את כוחו מ-SMPS סוג ז'...
מה אמורה להיות המסקנה הצרכנית שלי מכל הסיפור הזה?