מתאם רשת אלחוטי חיצוני בחדר ילדים
שלום רב, רכשתי מתאם רשת אלחוטי של TP LINK במטרה למקם אותו בחדר ילדים אך פתאום עלה בי החשש האם זה מסוכן מבחינת קרינה? שאלת המפתח שעליה אני לא מוצא תשובה ודאית היא האם זה נכון שבשונה מראוטר - שגם משדר וגם קולט - כרטיס רשת אלחוטי רק קולט ולא משדר, ולכן הקרינה שלו קטנה יותר עד לא קיימת. חשוב לי לציין שאין לי ראוטר בבית הדגם הוא: TP-LINK TL-WN8200ND . תודה.
- uris
- מורעל האתר

- תגובות: 6784
- שם מלא: אורי שמאי
- נתן תודות: 78 פעמים
- קיבל תודות: 243 פעמים
אין לך ראוטר ? אז לאן בדיוק כרטיס הרשת האלחוטי יתחבר ?
אין בעיה בגדול לפי כל המחקרים עד עכשיו למקם כרטיס רשת/ראוטר אלחוטי בחדר שינה , ההמלצה היא להרחיק כמטר ממיטת הילד.
אין בעיה בגדול לפי כל המחקרים עד עכשיו למקם כרטיס רשת/ראוטר אלחוטי בחדר שינה , ההמלצה היא להרחיק כמטר ממיטת הילד.
- Smartnetworks
-
- עוסק בתחום

- תגובות: 203
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 16 פעמים
- יצירת קשר:
כרטיס רשת אלחוטי גם קולט וגם משדר בדומה לנתב. בגדול מבחינת הקרינה זה עומד בתקנים.
במידה ואתה רוצה להיות שקט העבר כבל רשת מהנתב אל החדר ילדים וכך יהיה לך חיבור קווי ללא קרינה.
במידה ואתה רוצה להיות שקט העבר כבל רשת מהנתב אל החדר ילדים וכך יהיה לך חיבור קווי ללא קרינה.
- uriler
- חבר במועדון 10K

- תגובות: 10118
- שם מלא: אורי לרנר
- נתן תודות: 190 פעמים
- קיבל תודות: 512 פעמים
- יצירת קשר:
כרטיס רשת חייב גם לשדר - המחשב שולח בקשות החוצה כחלק קבוע מהגלישה.
למה אתה צריך שם דווקא כרטיס אלחוטי?
למרות המחקרים - אני הייתי נמנע מלמקם מקור שידור אלחוטי בחדר ילדים (סביר להניח שאני מגזים כי אנחנו מוקפים ברשתות אלחוטיות כל הזמן, אבל עדיין).
למה אתה צריך שם דווקא כרטיס אלחוטי?
למרות המחקרים - אני הייתי נמנע מלמקם מקור שידור אלחוטי בחדר ילדים (סביר להניח שאני מגזים כי אנחנו מוקפים ברשתות אלחוטיות כל הזמן, אבל עדיין).
- masterdigital
-
- עוסק בתחום

- תגובות: 243
- קיבל תודות: 12 פעמים
תרשו לי לחלוק עליכם קלות בנוגע לכדאיות.
א. הכרטיס עוזר גם לסלולר בצורה פסיבית ל"התאמץ" פחות
ב. ככל שכרטיס הרשת איכותי וחזק יותר כך גם ה"מאמץ" לתקשר עם הראוטר פוחת.
הירידות ב"מאמצים" שווה פחות קרינה
בכללי אני מסכים עדיף תמיד נקודה קווית גם אם זה רץ על הפאנל של הריצוף.
א. הכרטיס עוזר גם לסלולר בצורה פסיבית ל"התאמץ" פחות
ב. ככל שכרטיס הרשת איכותי וחזק יותר כך גם ה"מאמץ" לתקשר עם הראוטר פוחת.
הירידות ב"מאמצים" שווה פחות קרינה
בכללי אני מסכים עדיף תמיד נקודה קווית גם אם זה רץ על הפאנל של הריצוף.
- epony
- חבר במועדון 10K

- תגובות: 10574
- נתן תודות: 645 פעמים
- קיבל תודות: 1367 פעמים
בעוונותי ביליתי חלק ניכר מהשבועות האחרונים בביה"ח דנה לילדים שבאיכילוב. כל חמשת הקומות מרושתות בצפיפות בנקודות גישה אלחוטיות - יש נקודת גישה כל 10 מטרים בממוצע!
אם זה טוב לבי"ח, זה טוב גם לחדר הילדים שלכם...
במילים אחרות: מדובר בקרינה לא מייננת שאין שום עדות להשפעה שלילית כלשהי שלה. מי שטוען אחרת מוזמן להציג מחקרים מדעיים שמבססים את טענתו.
אם זה טוב לבי"ח, זה טוב גם לחדר הילדים שלכם...
במילים אחרות: מדובר בקרינה לא מייננת שאין שום עדות להשפעה שלילית כלשהי שלה. מי שטוען אחרת מוזמן להציג מחקרים מדעיים שמבססים את טענתו.
- masterdigital
-
- עוסק בתחום

- תגובות: 243
- קיבל תודות: 12 פעמים
מכשיר סלולר משתמש ב WIFI כשקשה לו לקבל סיגנל מהראוטר קרי בחדר המדובר הוא עובר לעבוד על WIFI סלולרי של הספק ואז יש קרינה בכיף
- harari
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4030
- נתן תודות: 23 פעמים
- קיבל תודות: 266 פעמים
- יצירת קשר:
masterdigital כתב:מכשיר סלולר משתמש ב WIFI כשקשה לו לקבל סיגנל מהראוטר קרי בחדר המדובר הוא עובר לעבוד על WIFI סלולרי של הספק ואז יש קרינה בכיף...
מכשיר נייד משתמש או בwifi או ברשת הסלולרית (בשביל גישה לאינטרנט), לא בשניהם ביחד. כשיש רשת אלחוטית הוא ישתמש בwifi, גם אם הקליטה חלשה יחסית, כל עוד יש חיבור. כשאין הוא ישתמש ברשת הסלולרית.
גם אם יש קליטת wifi מעולה, המכשיר עדיין משתמש באנטנת הסלולר לצרכים אחרים.
אין כל קשר לעניין.
לדעתי אין מה לחשוש (או לעשות) בנוגע לקרינה מהסוג הזה ובעוצמות כאלה. אין עדיין הוכחה מדעית שזה מזיק.
אמנם אני מבין לגמרי את החשש ואת הגישה של "better safe than sorry" אבל אנחנו מסתובבים עם מכשירים סלולריים צמודים לאיזור החלציים רוב שעות היום, חשופים לקרינת מכשירים אלחוטיים רבים מאוד שלא בשליטתינו (טלפונים אלחוטיים , בלותות', שלטי רדיו וכו' פועלים באותו תדר) ותמיד יש גם רשתות אלחוטיות של השכנים.
בקיצור, גם אם תרצה (אלא אם יש לך חדר מעופרת יצוקה) אין דרך להתחמק מזה ואני לא חושב שצריך להתאמץ.
העובדה שיש WIFI באיכילוב לא אומרת אלא שזה שירות נדרש ע"י הצוות והחולים וכנראה גם מרגיע את המחלקה כשכולם מרוכזים במסכים שלהם ולא במחלות שלהם ושל קרוביהם (דומה לאפקט האח הגדול).epony כתב:בעוונותי ביליתי חלק ניכר מהשבועות האחרונים בביה"ח דנה לילדים שבאיכילוב. כל חמשת הקומות מרושתות בצפיפות בנקודות גישה אלחוטיות - יש נקודת גישה כל 10 מטרים בממוצע!
אם זה טוב לבי"ח, זה טוב גם לחדר הילדים שלכם...![]()
במילים אחרות: מדובר בקרינה לא מייננת שאין שום עדות להשפעה שלילית כלשהי שלה. מי שטוען אחרת מוזמן להציג מחקרים מדעיים שמבססים את טענתו....