מתאם רשת אלחוטי חיצוני בחדר ילדים

פורום רשתות, IT ומחשוב כללי - רשתות, ראוטרים, מחשבים ניידים, אביזרים וכו'.
שלח תגובה
liorh11 פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 96
נתן תודות: 2 פעמים
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

שלום רב, רכשתי מתאם רשת אלחוטי של TP LINK במטרה למקם אותו בחדר ילדים אך פתאום עלה בי החשש האם זה מסוכן מבחינת קרינה? שאלת המפתח שעליה אני לא מוצא תשובה ודאית היא האם זה נכון שבשונה מראוטר - שגם משדר וגם קולט - כרטיס רשת אלחוטי רק קולט ולא משדר, ולכן הקרינה שלו קטנה יותר עד לא קיימת. חשוב לי לציין שאין לי ראוטר בבית הדגם הוא: TP-LINK TL-WN8200ND . תודה.

uris
סמל אישי של משתמש
מורעל האתר
מורעל האתר
תגובות: 6784
שם מלא: אורי שמאי
נתן תודות: 78 פעמים
קיבל תודות: 243 פעמים

שליחה #2 

אין לך ראוטר ? אז לאן בדיוק כרטיס הרשת האלחוטי יתחבר ?
אין בעיה בגדול לפי כל המחקרים עד עכשיו למקם כרטיס רשת/ראוטר אלחוטי בחדר שינה , ההמלצה היא להרחיק כמטר ממיטת הילד.

liorh11 פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 96
נתן תודות: 2 פעמים
קיבל תודות: 0

שליחה #3 

זה כרטיס USB והוא מתחבר לרשת אלחוטית לא שלי. ראית את הדגם?

Smartnetworks
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 203
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 16 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #4 

כרטיס רשת אלחוטי גם קולט וגם משדר בדומה לנתב. בגדול מבחינת הקרינה זה עומד בתקנים.
במידה ואתה רוצה להיות שקט העבר כבל רשת מהנתב אל החדר ילדים וכך יהיה לך חיבור קווי ללא קרינה.
Smart Networks
פתרונות תקשורת
www.smartnetworks.co.il

uriler
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K
תגובות: 10118
שם מלא: אורי לרנר
נתן תודות: 190 פעמים
קיבל תודות: 512 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #5 

כרטיס רשת חייב גם לשדר - המחשב שולח בקשות החוצה כחלק קבוע מהגלישה.

למה אתה צריך שם דווקא כרטיס אלחוטי?

למרות המחקרים - אני הייתי נמנע מלמקם מקור שידור אלחוטי בחדר ילדים (סביר להניח שאני מגזים כי אנחנו מוקפים ברשתות אלחוטיות כל הזמן, אבל עדיין).

masterdigital
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 243
קיבל תודות: 12 פעמים

שליחה #6 

תרשו לי לחלוק עליכם קלות בנוגע לכדאיות.

א. הכרטיס עוזר גם לסלולר בצורה פסיבית ל"התאמץ" פחות

ב. ככל שכרטיס הרשת איכותי וחזק יותר כך גם ה"מאמץ" לתקשר עם הראוטר פוחת.

הירידות ב"מאמצים" שווה פחות קרינה

בכללי אני מסכים עדיף תמיד נקודה קווית גם אם זה רץ על הפאנל של הריצוף.

uriler
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K
תגובות: 10118
שם מלא: אורי לרנר
נתן תודות: 190 פעמים
קיבל תודות: 512 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #7 

מה הקשר בין כרטיס רשת לסלולר אם יורשה לי לשאול? חוץ מזה, מה הקשר בין סלולר לחדר ילדים?

epony
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K
תגובות: 10574
נתן תודות: 645 פעמים
קיבל תודות: 1367 פעמים

שליחה #8 

בעוונותי ביליתי חלק ניכר מהשבועות האחרונים בביה"ח דנה לילדים שבאיכילוב. כל חמשת הקומות מרושתות בצפיפות בנקודות גישה אלחוטיות - יש נקודת גישה כל 10 מטרים בממוצע!

אם זה טוב לבי"ח, זה טוב גם לחדר הילדים שלכם... :roll:

במילים אחרות: מדובר בקרינה לא מייננת שאין שום עדות להשפעה שלילית כלשהי שלה. מי שטוען אחרת מוזמן להציג מחקרים מדעיים שמבססים את טענתו.

masterdigital
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 243
קיבל תודות: 12 פעמים

שליחה #9 

מכשיר סלולר משתמש ב WIFI כשקשה לו לקבל סיגנל מהראוטר קרי בחדר המדובר הוא עובר לעבוד על WIFI סלולרי של הספק ואז יש קרינה בכיף

harari
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4030
נתן תודות: 23 פעמים
קיבל תודות: 266 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #10 

masterdigital כתב:מכשיר סלולר משתמש ב WIFI כשקשה לו לקבל סיגנל מהראוטר קרי בחדר המדובר הוא עובר לעבוד על WIFI סלולרי של הספק ואז יש קרינה בכיף
...
:מבולבל: wifi סלולרי?!

מכשיר נייד משתמש או בwifi או ברשת הסלולרית (בשביל גישה לאינטרנט), לא בשניהם ביחד. כשיש רשת אלחוטית הוא ישתמש בwifi, גם אם הקליטה חלשה יחסית, כל עוד יש חיבור. כשאין הוא ישתמש ברשת הסלולרית.
גם אם יש קליטת wifi מעולה, המכשיר עדיין משתמש באנטנת הסלולר לצרכים אחרים.
אין כל קשר לעניין.

לדעתי אין מה לחשוש (או לעשות) בנוגע לקרינה מהסוג הזה ובעוצמות כאלה. אין עדיין הוכחה מדעית שזה מזיק.
אמנם אני מבין לגמרי את החשש ואת הגישה של "better safe than sorry" אבל אנחנו מסתובבים עם מכשירים סלולריים צמודים לאיזור החלציים רוב שעות היום, חשופים לקרינת מכשירים אלחוטיים רבים מאוד שלא בשליטתינו (טלפונים אלחוטיים , בלותות', שלטי רדיו וכו' פועלים באותו תדר) ותמיד יש גם רשתות אלחוטיות של השכנים.
בקיצור, גם אם תרצה (אלא אם יש לך חדר מעופרת יצוקה) אין דרך להתחמק מזה ואני לא חושב שצריך להתאמץ.

shmelka
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 176
קיבל תודות: 2 פעמים

שליחה #11 

epony כתב:בעוונותי ביליתי חלק ניכר מהשבועות האחרונים בביה"ח דנה לילדים שבאיכילוב. כל חמשת הקומות מרושתות בצפיפות בנקודות גישה אלחוטיות - יש נקודת גישה כל 10 מטרים בממוצע!

אם זה טוב לבי"ח, זה טוב גם לחדר הילדים שלכם... :roll:

במילים אחרות: מדובר בקרינה לא מייננת שאין שום עדות להשפעה שלילית כלשהי שלה. מי שטוען אחרת מוזמן להציג מחקרים מדעיים שמבססים את טענתו.
...
העובדה שיש WIFI באיכילוב לא אומרת אלא שזה שירות נדרש ע"י הצוות והחולים וכנראה גם מרגיע את המחלקה כשכולם מרוכזים במסכים שלהם ולא במחלות שלהם ושל קרוביהם (דומה לאפקט האח הגדול).

שלח תגובה

חזור אל “רשתות, אינטרנט ו- Fiber”