חברת LG חשפה את ה- UHD הקמור הגדול בעולם - שבועות בודדים לפני CES 2014.
ה- 4K UHD 105UB9 הינו מסך הקמור הגדול בעולם, בעל יחס מסך של 21:9 ורזולוציה של 5120x2160
שאר הפרטים המעניינים לגבי המסך עדיין לא נחשפו, בכל זאת צריכים להשאיר משהו ל- CES 2014. כמובן שצוות נרחב של האתר יהיה בתערוכה ויביא לכם רשמים ממקור ראשון על המסך.
[pressrelease]
LG מציגה את המסך הקעור הגדול בעולם:
LG תחשוף ב-CES 2014 את הטלוויזיה המעוגלת הראשונה בעולם בגודל 105 אינץ' וביחס 21:9
הטלוויזיה, בטכנולוגייתULTRA HD , היא הראשונה בעולם עם יַחַס מְמַדִּים 21:9 בטלוויזיה מעוגלת
חברתLG Electronics הודיעה שתציג בתערוכת האלקטרוניקה הבידורית הבינלאומית 2014 (CES) את דגם הטלוויזיה 105UB9 – הראשונה בעולם עם יַחַס מְמַדִּים 21:9 בטלוויזיה מעוגלת בטכנולוגיה ULTRA HD. טלוויזיה יוקרתית זו, החדישה ביותר של LG, היא הדגם המעוגל הראשון שלה בטכנולוגיה ULTRA HD. הדגם עטור הפרסים ופורץ הדרך, 105UB9, בגודל 105 אינץ' (נמדד אלכסונית) הוא רשמית הטלוויזיה הקעורה הגדולה ביותר שיוצרה מעולם.
הטלוויזיה מעוררת ההשראה מציעה איכות תמונה מרשימה וזווית צפייה רחבה ומצוידת ביכולת לעבד את פרטי הפרטים בצלילות עוצרת נשימה, ועד ליצירת רמה חסרת תקדים של מציאות מדומה לצופה. מסך הסינמסקופ של דגם 105UB9 עם הפרופורציות הקולנועיות (21:9) הוא אידיאלי להנאה מסרטים. יתרון נוסף למסך הרחב במיוחד הוא בכך שהוא מאפשר למשתמשים גישה למידע על הצפייה בצד של המסך ללא חסימה כלשהי של הפעולה המתמשכת.
דגם 105UB9 – המתברך ב-11 מיליון פיקסלים ברזולוציית מסך 5120 x 2160 – הוא תוצאה של שיתוף פעולה מוצלח בין חברות האלקטרוניקה והצגים של LG. כדי לממש את הקעירות של הטלוויזיה, הוכנסה לראשונה טכנולוגיה חדשה כדי לפתור מספר סוגיות, כגון שמירה על שלמות מבנית ומתן אחידות של צבע ובהירות על פני מסך כה גדול. עד כה, הועדפו לוחות OLED על פני מסכים מעוגלים בגלל יכולתם לייצר את התאורה שלהם. חברת LG Display התגברה על האתגר של תאורה אחורית לא אחידה דרך שיפור טכנולוגית מעגל פיקסלTFT שלה למניעת דליפת צבע ולהבטחת חוויית צפייה מעולה כמעט מכל זווית.
"חברת LG Display שמרה על מעמדה הדומיננטי בשוק המסכים עם טכנולוגיות חדשניות ומובחנות," אמר Yong-kee Hwang , סגן נשיא בכיר וראש היחידה העסקית של טלביזיות בחברת LG Display. "עם רזולוציה של 11 מיליון פיקסלים, לוח ה-LCD המעוגל בגודל 105 אינץ' הוא הוכחה למובילות המתמשכת שלנו בדור הבא של שוק המסכים, ואנו מציעים ערך יוצא דופן ברמה עולמית ללקוחות שלנו."
למבקרים בדוכן של LG בתערוכת ) CES 2014מרכז הכנסים של לאס וגאס, אולם מרכזי, מס' 8204) תינתן הזדמנות לצפות בעצמם במוצר ייחודי זה החל מיום ג', 7 בינואר עד יום ו', 10 בינואר.
"אנחנו גאים להראות את הטלוויזיה המעוגלת 105 אינץ' בטכנולוגיה ULTRA HD TV באירוע הטכנולוגיה הגדול ביותר בעולם," אמר , סגן נשיא וראש חטיבת טלוויזיות בחברת הבידור הביתי בקבוצת LG Electronics. "עם הטענה לשני הכתרים – הראשון בעולם והגדול בעולם – דגם 105UB9 של LG משתמש בחוד החנית של הטכנולוגיה ומספק חוויית צפייה באמת ייחודית. אנו נמשיך לדחוף את הדור הבא של שוק הטלuuיזיות ולהוכיח שעם LG, זה בכלל אפשרי."
[/pressrelease]
שני המסכים שהוצגו (גם של LG וגם של SAMSUNG ) באמת נראים כמו מסכים יפים
אבל ההצגה של מסכים עם AR כזה נראה לי דבר שהוא יותר לצורך פירסומי
כי אם נעזוב לדקה את המחיר
ואת חוסר הפרקטיות של מסך כזה למי שרואה גם תוכן ב AR שונה
גם מי שרואה רק סרטי קולנוע שהם ב AR הזה
צריך להבין שסרט לא מגיע מותאם להצגה בצורה כזו
ושהמסך עצמו צריך לבצע בסרט את השינויים וההתאמות
דבר שיביא לירידה מסויימת באיכות התמונה.
וגם אפשר לזכור ש PHILIPS כבר הכריזו לפני כמה שנים על מסכים כאלה
ובשנה שעברה הם הודיעו על הפסקת הייצור שלהם
בגלל שמעט מאוד מסכים נמכרו.
בכלל השנה נראה
שמה שמציגים (לפחות עד עכשיו)לתקשורת
זה בעיקר לצורך פירסום והצגת יכולת טכנולוגית
כמו למשל
ההכרזה הקודמת של LG מלפני כמה ימים על מוניטורים ברזולוציה של 4096X2160
שמותאמים כביכול לעבודה מקצועית מול מצלמות ה- 4K של RED Epic & Scarlet
אפילו שהGAMUT שהם מאפשרים נמוך משמעותית מהצרכים עבור התקנים של DCI לקולנוע
וממה שדרוש ממוניטור מקצועי.
חבל שכל הגופים שממונים על קביעת התקנים
לא היו יכולים לסיים לקבוע את התקנים החדשים לקראת שנת הדגם שבאה
ושהחברות שמיצרות מסכים (שלהן יש יצוג משמעותי מאוד בגופים האלה)
לא יכלו כבר להכריז על מסכים שתואמים את התקנים החדשים
מה שלדעתי היה יכול להיות פרסום טוב בהרבה לקראת תערוכת CES .
t600001 כתב:לא מבין
האם יש שיפורים באיכות הסרט
שרואה DVD או בלו ריי ? איך זה מתבטא
...
זה מתבטא בזה , שצריך להכניס את היד עמוק מאוד לכיס ולהנות מ 105 אינצ'
...
היתרון הכי גדול של מסך קמור הוא שיפור מהותי בנושאים של השתקפויות וזוויות צפיה.
...
השתקפות אין לי בבית
זווית צפייה יורדת במסך קמור , אם אני לא יושב ממול המסך אני יקבל איכות ירודה יותר .
איכות התמונה יורדת שהתכנים DVD או 720P
אז איפה כאן היתרון ?
אתם באמת חושבים שמי שקונה מסך כזה חושב על איך הוא ייתמודד עם תוכן SD בפורמט 4:3?
מי שקונה מסך כזה, זה תחליף למקרן בחדר קולנוע ביתי ייעודי ולכזה מקום, אם תקציב לא היתה המגבלה, ברור שהייתי הולך על מסך כזה או של סמסונג על פני מקרן, אין פה בכלל התלבטות מבחינתי
השתקפות אין לי בבית
זווית צפייה יורדת במסך קמור , אם אני לא יושב ממול המסך אני יקבל איכות ירודה יותר .
...
אם אתה בחדר יעודי זה יכול להיות נכון. מדובר על מסך ענק ואם הוא נמצא בסלון או בכל מקום שיש בו חלון או מרפסת אז בוודאות יהיו לו החזרי אור על המסך.
מנסיוני במסך 55" עם קימור, זה הרבה פחות מפריע ממה שחושבים - ממרחק סביר לא נגמת איכות הצפיה. זה אגב מאוד הפתיע אותי אישית, אבל זה הנסיון שלי אחרי כמה שבועות עם מסך קמור.
MartinHSabag כתב:אתם באמת חושבים שמי שקונה מסך כזה חושב על איך הוא ייתמודד עם תוכן SD בפורמט 4:3?
מי שקונה מסך כזה, זה תחליף למקרן בחדר קולנוע ביתי ייעודי ולכזה מקום, אם תקציב לא היתה המגבלה, ברור שהייתי הולך על מסך כזה או של סמסונג על פני מקרן, אין פה בכלל התלבטות מבחינתי
...
העניין הוא שלמסך כזה בחדר קולנוע ייעודי אמנם יש יתרונות
אבל trade-off משמעותי הוא (כמו שכתבתי בתגובה שלי )
שבעוד שמקרן UHD (או 4K ) יוכל להראות את הסרט ברזולוציה הטבעית שלו
על מסך ב AR של 2.35:1
למסך הזה היה צורך לחתוך את התמונה (את הפסים השחורים שהם hard coded
בתמונה לפחות בפורמט הנוכחי)ואז להגדיל אותה לגודל המסך
מה שיגרום ל aliasing
ואז בעיבוד התמונה כדי להתגבר על הבעיה הזו
יהיה צורך לאבד מעט מהרזולוציה.