הארכת כבל חשמל של מזגן
-
xena
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 497
- שם מלא: xena
- נתן תודות: 80 פעמים
- קיבל תודות: 9 פעמים
מאחר ואין נקודת חשמל ליד המזגן, אני רוצה להאריך את כבל החשמל של המזגן, דרך תעלה, עד לשקע החשמל. השאלה היא האם אני יכול לחתוך את כבל החשמל המקורי של המזגן ולהאריך אותו עם כבל חשמל שארכוש, או שיש בעיה עם זה?
אם יש רעיון אחר, אשמח לשמוע.
אם יש רעיון אחר, אשמח לשמוע.
- איינשטיין
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 8560
- נתן תודות: 176 פעמים
- קיבל תודות: 394 פעמים
אין בעיה עם זה, רק חשוב לבצע את החיבור בצורה תקנית (את כל שלושת החוטים, כולל ההארקה).
חשוב לעבוד עם חוטים ומחברים העומדים בהספק הנדרש.
[imgbig]http://img2.timg.co.il/forums/1_162341387.JPG[/imgbig]
חשוב לעבוד עם חוטים ומחברים העומדים בהספק הנדרש.
[imgbig]http://img2.timg.co.il/forums/1_162341387.JPG[/imgbig]
חיים פעם אחת, נצלו כל רגע להנות מהם!
-
xena
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 497
- שם מלא: xena
- נתן תודות: 80 פעמים
- קיבל תודות: 9 פעמים
אם אפשר, ואני מקווה שזה לא חתרני מידי, הייתי רוצה לדעת פעם אחת ולתמיד מדוע בכל הקשור לענייני חשמל, תמיד מקפידים לומר שרק חשמלאי מוסמך יבצע את המשימה. אוריד את השאלה לקרקע: אינני מדבר על פרודצורות מסובכות, אלא, נאמר, החלפת שקע בקיר. אם הורדתי את הפחת, והרכבתי את השקע בדיוק כמו זה הנוכחי (כחול בכחול הישן וכו'), כיצד בדיוק יש סיכוי שיקרה אסון?
אני באמת שואל בכדי לא לפספס משהו. כיום אני מודה שאני מבצע את עבודות החשמל הקטנות הללו בעצמי (כבר אולי 20 שנה), אבל כל פעם יש בי החשש שאולי אני מפספס משהו והאזהרות מחביאות אמת שלא ידועה לי. מיותר לציין שהתייעצתי בנושא גם עם חשמלאי במשפחה, שבהיותו מכיר את היכולות הטכניות שלי, ממש לא התרגש מזה שאני עושה את הפרוצדורות הקטנות הללו לבד, לפעמים לאחר יעוץ בו.
האם אפשר לסגור את הפינה הזו פעם אחת ולתמיד? מה, למשל, הסכנה הטמונה בהחלפת שקע זהה לישן כפי שתיארתי, אם ניתקתי את החשמל מהלוח הראשי?
אני באמת שואל בכדי לא לפספס משהו. כיום אני מודה שאני מבצע את עבודות החשמל הקטנות הללו בעצמי (כבר אולי 20 שנה), אבל כל פעם יש בי החשש שאולי אני מפספס משהו והאזהרות מחביאות אמת שלא ידועה לי. מיותר לציין שהתייעצתי בנושא גם עם חשמלאי במשפחה, שבהיותו מכיר את היכולות הטכניות שלי, ממש לא התרגש מזה שאני עושה את הפרוצדורות הקטנות הללו לבד, לפעמים לאחר יעוץ בו.
האם אפשר לסגור את הפינה הזו פעם אחת ולתמיד? מה, למשל, הסכנה הטמונה בהחלפת שקע זהה לישן כפי שתיארתי, אם ניתקתי את החשמל מהלוח הראשי?
- yoavidor
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 558
- נתן תודות: 94 פעמים
- קיבל תודות: 47 פעמים
במילה אחת חוק החשמל
ביותר - "...6. ביצוע עבודת חשמל (תיקון: תשע"א2)
(א) לא יעסוק אדם בביצוע עבודת חשמל, אלא אם יש בידו רשיון מאת המנהל המתיר לו ביצוע עבודה מסוג זה ובהתאם לתנאי הרשיון; תקופת תקפו של הרשיון תיקבע בו."
יואב
ביותר - "...6. ביצוע עבודת חשמל (תיקון: תשע"א2)
(א) לא יעסוק אדם בביצוע עבודת חשמל, אלא אם יש בידו רשיון מאת המנהל המתיר לו ביצוע עבודה מסוג זה ובהתאם לתנאי הרשיון; תקופת תקפו של הרשיון תיקבע בו."
יואב