שר הטבעות איזה סדר עדיף?
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78932
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 792 פעמים
- קיבל תודות: 5400 פעמים
הסדר המקורי שהם נוצרו (בדיוק כמו SW), קודם שר הטבעות ואח"כ ההוביט.
שים לב שההוביט לא הושלם - חסר הפרק האחרון שלדעתי מתוכנן לסוף 2014.
שים לב שההוביט לא הושלם - חסר הפרק האחרון שלדעתי מתוכנן לסוף 2014.
בהוביט יש הרבה קריצות לשר הטבעות ומי שלא ראה שר הטבעות לפני, יפספס אותן....
- Multimediaman
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 679
- נתן תודות: 64 פעמים
- קיבל תודות: 52 פעמים
אפשר ואולי אף רצוי להתחיל בהוביט אם ההמתנה היא לא בעייתית.
גם סדר הספרים התחיל מההוביט ורק שנים אח"כ ספריי שר הטבעות.
נ.ב.
לדעתי, הכי טוב לחסוך את הזמן ולצפות רק את "שובו של המלך".
גם סדר הספרים התחיל מההוביט ורק שנים אח"כ ספריי שר הטבעות.
נ.ב.
לדעתי, הכי טוב לחסוך את הזמן ולצפות רק את "שובו של המלך".
"מי שנדפק פעם אחת כבר לא יכול להיגמל מזה"
- bariko
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 9325
- נתן תודות: 1557 פעמים
- קיבל תודות: 357 פעמים
amir073 כתב:ההוביט סרט נוראי ומשעמם להחריד. אני מתכוון לראשון בלבד. כמובן שלא אעיז ללכת לצפות בשני או בשלישי.
שר הטבעות אחלה סרט, למרות שגם אותו ניתן היה לקצר ב-40%....
מסכים במאה אחוז, לגבי שני החלקים הראשונים של ההוביט.
אבל לא הייתי קוטל מראש את החלק השלישי.
גם החלק השלישי של "שר הטבעות", הרבה יותר טוב לדעתי משני קודמיו...
- Huber
- חבר במועדון HT

- תגובות: 73384
- שם מלא: ערן
- נתן תודות: 648 פעמים
- קיבל תודות: 3169 פעמים
- Borderline1
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3632
- נתן תודות: 144 פעמים
- קיבל תודות: 462 פעמים
אני הייתי ממליץ לקרוא הספרים- קודם ההוביט ואחריו שר הטבעות ומשם אחרי שהעלילה מגובשת לראות את הסרטים - שר הטבעות ואחר כך ההוביט בלית ברירה כי אין אפשרות ישימה אחרת
פשוט לראות את יצירת מופת שנקראת שר הטבעות וזהו
אחרי זה אם אין משהו יותר טוב, לראות את הוביט או הארי פוטר, לא כל כך משנה איזה
אפשר לראות גם מצפן הזהב (Golden Compass ) או סיפורי נרניה
ד"א יש גם מצב שתהנה יותר כי אם אני זוכר נכון הם טיפה קצרים יותר. בטוח לא 3 שעות. בכל זאת סרט ילדים, אתה יודע
אחרי זה אם אין משהו יותר טוב, לראות את הוביט או הארי פוטר, לא כל כך משנה איזה
אפשר לראות גם מצפן הזהב (Golden Compass ) או סיפורי נרניה
ד"א יש גם מצב שתהנה יותר כי אם אני זוכר נכון הם טיפה קצרים יותר. בטוח לא 3 שעות. בכל זאת סרט ילדים, אתה יודע
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78932
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 792 פעמים
- קיבל תודות: 5400 פעמים
איך אפשר בכלל להשוות את שר הטבעות או ההוביט להארי פוטר. רק שני הסרטים האחרונים בכלל שווים התייחסות וגם הם לא כזה להיט.
שר הבטעות היא יצירת מופת שגם בעוד 50 שנה אנשים ידברו אליה בדיוק כמו שמדברים עד היום על מלחמת כוכבים
הארי פוטר האמת ראיתי רק את הראשון , בשני נרדמתי.
הוביט ראשון ראיתי בקולנוע ובהחלט צריך לשואל את השאלה, איך בכלל אפשר להשוות יצירת מופת כמו שר הטבעות לסרט ילדים ריק מתוכן כמו הוביט
את השני אין סיכוי שאני אלך לראות בקולנוע במיוחד בגלל שהוא שוב כמעט שלוש שעות. וסרט ילדים עם עלילה שטותית לא אמור להיות שלוש שעות
אז בסדר, אני יכול להבין אנשים שמתלהבים כי יש שם המון דמויות כל כך אהובות מהטרילוגיה. אבל בזה זה נגמר
לאחד יש עלילה, לשני?... סרט אפקטים יפים לכל המשפחה
הארי פוטר האמת ראיתי רק את הראשון , בשני נרדמתי.
הוביט ראשון ראיתי בקולנוע ובהחלט צריך לשואל את השאלה, איך בכלל אפשר להשוות יצירת מופת כמו שר הטבעות לסרט ילדים ריק מתוכן כמו הוביט
את השני אין סיכוי שאני אלך לראות בקולנוע במיוחד בגלל שהוא שוב כמעט שלוש שעות. וסרט ילדים עם עלילה שטותית לא אמור להיות שלוש שעות
אז בסדר, אני יכול להבין אנשים שמתלהבים כי יש שם המון דמויות כל כך אהובות מהטרילוגיה. אבל בזה זה נגמר
לאחד יש עלילה, לשני?... סרט אפקטים יפים לכל המשפחה
- Malcontent
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3585
- נתן תודות: 49 פעמים
- קיבל תודות: 79 פעמים
גם אם קוראים את הספרים אין הכרח לקרוא את ההוביט לפני שר הטבעות - הטבעת הרי הייתה מאוד שולית בהוביט (למרות שעכשיו שאני מקריא אותו לילד אני רואה רמזים לזה שכבר בזמן כתיבת ההוביט טולקין ידע בדיוק מהי הטבעת, ולא כמו שהרגשתי כשהתחלתי לקרוא את שר הטבעות בגיל צעיר, כאילו טולקין לקח איזה חפץ יחסית חסר ערך שהופיע בהוביט וניפח אותו מעבר לפרופורציה), כך שאין שום בעיה להתחיל משר הטבעות. אולי שווה לקרוא את ההוביט קודם בשביל להבין את הרקע - בניגוד לספרי שר הטבעות, כאן מדובר בספר קצר, כתוב לא רע וזורם יחסית, בניגוד לשר הטבעות שבעיקר מפאת אורכו הוא כבד וזוחל, וכמות הטקסט גם מבליטה מאוד את חוסר יכולתו של טולקין בתחום הכתיבה מבחינה טכנית.
למקרה שזה לא היה ברור, אני ממליץ לראות את שר הטבעות ולא לקרוא. אמנם יש נקודה מסויימת בסרטים שמפריעה לי בהשוואה לספרים, אבל מכל שאר הבחינות, הסרטים מעבירים את הסיפור הרבה יותר טוב מהספר. בהוביט זה בדיוק להיפך - לקחו ספר קטן והפכו אותו לסאגה אפית, כנראה תוך כדי דחיפת כל מיני הערות שוליים שטולקין כתב במקומות נידחים, מה שמוסיף הרבה קטעים משעממים לסיפור.
למקרה שזה לא היה ברור, אני ממליץ לראות את שר הטבעות ולא לקרוא. אמנם יש נקודה מסויימת בסרטים שמפריעה לי בהשוואה לספרים, אבל מכל שאר הבחינות, הסרטים מעבירים את הסיפור הרבה יותר טוב מהספר. בהוביט זה בדיוק להיפך - לקחו ספר קטן והפכו אותו לסאגה אפית, כנראה תוך כדי דחיפת כל מיני הערות שוליים שטולקין כתב במקומות נידחים, מה שמוסיף הרבה קטעים משעממים לסיפור.
- doc-oren
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 245
- נתן תודות: 14 פעמים
- קיבל תודות: 21 פעמים
זאת שאלה מעניינת.
מבחינת הספרים אין שום בעיה לקרוא את שר הטבעות לפני ההוביט או להיפך. זה לא יפגום בהנאה משום שכל יצירה עומדת בפני עצמה. כחומר השלמה ניתן לקרוא את סיפורי הסילמריליון וסיפורים שלא נשלמו.
בנוסף הספרים לא מהווה ספוילר לסרטים וגם לא להפך. שהרי הסוף, כמו בכל סיפור אגדה, ברור והעניין הוא במסע דרך "הארץ התיכונה" והמיתולוגיה שלה והתפתחות הדמויות (אם כי חשוב לציין שטולקין הוא לא ממש הוגו או טולסטוי מבחינה זאת והאמת שגם פיטר ג'קסון לא).
את הסרטים אני ממליץ לראות בסדר הוצאתם.
אני משער שבהמשך, לאחר שיצא חלקו השלישי של ההוביט, נזכה לקבל כל מיני גרסאות במאי מיוחדות של כל ששת הסרטים ואולי גם הוצאה תאטרלית מחודשת עם CGI מרוענן וכל מיני תוספות (כפי שעשה לוקאס לסאגה המקורית שלו - ולרוב לא לטובה*).
* האמת שעוד לפני לוקאס, פרנסיס פורד קופולה עשה משהו דומה עם טרילוגית הסנדק שלו - כאשר ערך אותה מחדש באופן כרונולוגי והפיץ כמיניסדרה בת 9 שעות. אישית העדפתי את העריכה המקורית של הסנדק II, עם הדילוג בין התקופות והדורות.
מבחינת הספרים אין שום בעיה לקרוא את שר הטבעות לפני ההוביט או להיפך. זה לא יפגום בהנאה משום שכל יצירה עומדת בפני עצמה. כחומר השלמה ניתן לקרוא את סיפורי הסילמריליון וסיפורים שלא נשלמו.
בנוסף הספרים לא מהווה ספוילר לסרטים וגם לא להפך. שהרי הסוף, כמו בכל סיפור אגדה, ברור והעניין הוא במסע דרך "הארץ התיכונה" והמיתולוגיה שלה והתפתחות הדמויות (אם כי חשוב לציין שטולקין הוא לא ממש הוגו או טולסטוי מבחינה זאת והאמת שגם פיטר ג'קסון לא).
את הסרטים אני ממליץ לראות בסדר הוצאתם.
אני משער שבהמשך, לאחר שיצא חלקו השלישי של ההוביט, נזכה לקבל כל מיני גרסאות במאי מיוחדות של כל ששת הסרטים ואולי גם הוצאה תאטרלית מחודשת עם CGI מרוענן וכל מיני תוספות (כפי שעשה לוקאס לסאגה המקורית שלו - ולרוב לא לטובה*).
* האמת שעוד לפני לוקאס, פרנסיס פורד קופולה עשה משהו דומה עם טרילוגית הסנדק שלו - כאשר ערך אותה מחדש באופן כרונולוגי והפיץ כמיניסדרה בת 9 שעות. אישית העדפתי את העריכה המקורית של הסנדק II, עם הדילוג בין התקופות והדורות.