מה עדיף NAS פשוט או דיסק חיבור רשת ??
אהלן,
נתקלתי בדיסק קשיח Seagate 3TB Central Shared Storage
עם חיבור רשת שנותן ביצועים סבירים, ואופציות מרובות..
שרתי NAS ביתיים אני פחות מכיר.. אבל ראיתי בזאפ כאלה גם ב 400-500 שקל.
מישהו יכול להמליץ ?
יתרונות ? חסרונות ?
לשפוך קצת אור על הנושא ?
תודה
נתקלתי בדיסק קשיח Seagate 3TB Central Shared Storage
עם חיבור רשת שנותן ביצועים סבירים, ואופציות מרובות..
שרתי NAS ביתיים אני פחות מכיר.. אבל ראיתי בזאפ כאלה גם ב 400-500 שקל.
מישהו יכול להמליץ ?
יתרונות ? חסרונות ?
לשפוך קצת אור על הנושא ?
תודה
- ziv_r
- עורך ראשי HTmag

- תגובות: 46404
- נתן תודות: 1967 פעמים
- קיבל תודות: 5081 פעמים
כוננים חיצוניים עם יכולות רשת מהווים פשרה נוחה במחיר לעומת NAS ייעודי. הבעיה שעל מנת להגיע למחיר נמוך כשזה, מתקיימות מספר פשרות:
1. אין יכולות RAID ולכן שרידות עצמאית לא קיימת.
2. לא תמיד קיים שיתוף NFS אשר לרוב נתמך בצורה טובה יותר בסטרימרים.
3. מגוון האפשרויות הגלומות במוצר כזה נמוך לעומת NAS ייעודי, הכוונה לאפשרויות של שימוש בקליינט הורדות, שימוש כשרת אבטחה, שרת FLEX, גמישות בהרשאות ועוד.
4. הביצועים לרוב יהיו נמוכים יותר ובמיוחד כאשר יש יותר מגישה אחת בו זמנית. למרות האמור, הביצועים הנמוכים יותר לרוב יספקו כשורה קליינט אחד (לדוגמה, סטרימר בסלון אשר מנגן כותר Blu-ray).
מומלץ לעבור על הביקורות השונות שהעלנו למוצרי NAS על מנת לעמוד במדוייק על ההבדלים ואז לקבל החלטה איזה מוצר מתאים לדרישות האישיות.
1. אין יכולות RAID ולכן שרידות עצמאית לא קיימת.
2. לא תמיד קיים שיתוף NFS אשר לרוב נתמך בצורה טובה יותר בסטרימרים.
3. מגוון האפשרויות הגלומות במוצר כזה נמוך לעומת NAS ייעודי, הכוונה לאפשרויות של שימוש בקליינט הורדות, שימוש כשרת אבטחה, שרת FLEX, גמישות בהרשאות ועוד.
4. הביצועים לרוב יהיו נמוכים יותר ובמיוחד כאשר יש יותר מגישה אחת בו זמנית. למרות האמור, הביצועים הנמוכים יותר לרוב יספקו כשורה קליינט אחד (לדוגמה, סטרימר בסלון אשר מנגן כותר Blu-ray).
מומלץ לעבור על הביקורות השונות שהעלנו למוצרי NAS על מנת לעמוד במדוייק על ההבדלים ואז לקבל החלטה איזה מוצר מתאים לדרישות האישיות.
תודה רבה על התשובה המפורטת...
ההתלבטות היחידה היא שרידות.
האם יש אפשרות להגיע לשרת NAS ביתי בתקציב של עד 1000 שקל לנפח של 2TB כולל שרידות ?
או במילים האחרות שרתי ה NAS של DLINK וחבריהם של ה 500 שקל + - שווים משהו ?
ההתלבטות היחידה היא שרידות.
האם יש אפשרות להגיע לשרת NAS ביתי בתקציב של עד 1000 שקל לנפח של 2TB כולל שרידות ?
או במילים האחרות שרתי ה NAS של DLINK וחבריהם של ה 500 שקל + - שווים משהו ?
- ziv_r
- עורך ראשי HTmag

עבור שרידות, רצוי להשתמש בעוד HDD ואז כבר העלויות הסופיות מתקרבות לתקציב שהוגדר.
ניתן להוזיל עלויות על ידי שימוש במחשב קיים בבית ומתן הרשאות שיתוף לכונן או או אפילו התקנת מערכת הפעלה ייעודית ל- NAS, כגון FreeNAS.
רצוי לתת מחשבה נוספת אם באמת צריך שרידות לחומר הקיים בהתקן האחסון. אם אלו תמונות משפחתיות וקטעי וידאו, ניתן לאחסן הכל בשירותי ענן ללא הגבלה משמעותית. עבור קבצי וידאו של סרטים וכדומה, קיים גיבוי ברשת האינטרנט לקבצים אלו.
ניתן להוזיל עלויות על ידי שימוש במחשב קיים בבית ומתן הרשאות שיתוף לכונן או או אפילו התקנת מערכת הפעלה ייעודית ל- NAS, כגון FreeNAS.
רצוי לתת מחשבה נוספת אם באמת צריך שרידות לחומר הקיים בהתקן האחסון. אם אלו תמונות משפחתיות וקטעי וידאו, ניתן לאחסן הכל בשירותי ענן ללא הגבלה משמעותית. עבור קבצי וידאו של סרטים וכדומה, קיים גיבוי ברשת האינטרנט לקבצים אלו.
- ziv_r
- עורך ראשי HTmag

turbine,
סביר להניח שהמחיר של דגם ה- NAS שציינת איננו כולל כוננים קשיחים.
תמונות ניתן לאחסן ב- Drive ללא הגבלה כל עוד רזולוצית התמונה איננה עולה על 2K. קטעי וידאו ב- YouTube ללא הגבלה.
שירות ה- Drive של Google מאוד משוכלל מבחינת הרשאות ולכן לא צריכה להיות דאגה גבוהה כי תכנים משפחתיים אלו יזלגו לעיניים לא נכונות.
ניתן למצוא שירותי ענן נוספים כמו Dropbox ו- Copy.
מבחינת לאיזה פתרון לגשת בסופו של דבר, אני מאמין שיש בידיך את כל המידע, מעכשיו זוהי החלטה שלך.
סביר להניח שהמחיר של דגם ה- NAS שציינת איננו כולל כוננים קשיחים.
תמונות ניתן לאחסן ב- Drive ללא הגבלה כל עוד רזולוצית התמונה איננה עולה על 2K. קטעי וידאו ב- YouTube ללא הגבלה.
שירות ה- Drive של Google מאוד משוכלל מבחינת הרשאות ולכן לא צריכה להיות דאגה גבוהה כי תכנים משפחתיים אלו יזלגו לעיניים לא נכונות.
ניתן למצוא שירותי ענן נוספים כמו Dropbox ו- Copy.
מבחינת לאיזה פתרון לגשת בסופו של דבר, אני מאמין שיש בידיך את כל המידע, מעכשיו זוהי החלטה שלך.
- amirchen
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 850
- שם מלא: אמיר חן
- נתן תודות: 174 פעמים
- קיבל תודות: 24 פעמים
לגבי שרתי NAS של חברת DLINK - לי יש דגם 325 עם מקום ל-2 דיסקים (של נפח עד 1.5 טרה כל אחד).
כרגע יש לי שם 2 דיסקים של 1 טרה ב-RAID 1 כך שיש לי נפח של 1 טרה אבל עם גיבוי מלא.
משמש גם כשרת הורדות.
משרת 3 קליינטים בבית (3 סטרימרים) ועובד יפה מאוד גם בהזרמה של 3 קבצי HD במקביל.
מחובר לרשת של גיגה בבית.
המכשיר עצמו לא יקר (בסביבות ה-800 ש"ח נראה לי) ובגרסת העדכון האחרונה התווספה אפשרות של התחברות מרחוק לקבצים דרך סמארטפון.
מה שחסר לי בשרת זה אפשרות של הגדרת שירות כמו dropbox או Google Drive ישירות לתיקייה בשרת.
חוץ מזה אני מאוד מרוצה ממנו.
מקווה שזה עוזר.
כרגע יש לי שם 2 דיסקים של 1 טרה ב-RAID 1 כך שיש לי נפח של 1 טרה אבל עם גיבוי מלא.
משמש גם כשרת הורדות.
משרת 3 קליינטים בבית (3 סטרימרים) ועובד יפה מאוד גם בהזרמה של 3 קבצי HD במקביל.
מחובר לרשת של גיגה בבית.
המכשיר עצמו לא יקר (בסביבות ה-800 ש"ח נראה לי) ובגרסת העדכון האחרונה התווספה אפשרות של התחברות מרחוק לקבצים דרך סמארטפון.
מה שחסר לי בשרת זה אפשרות של הגדרת שירות כמו dropbox או Google Drive ישירות לתיקייה בשרת.
חוץ מזה אני מאוד מרוצה ממנו.
מקווה שזה עוזר.
גם וגם..
מישהו מכיר את המוצר הזה :
Buffalo LinkStation Duo LS-WXL
http://www.ebay.com/itm/NAS-Buffalo-Lin ... 2c70cfe27e
מישהו מכיר את המוצר הזה :
Buffalo LinkStation Duo LS-WXL
http://www.ebay.com/itm/NAS-Buffalo-Lin ... 2c70cfe27e