יבוא מכונת יד 2 מאיטליה
- כפיר_ש
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4726
- נתן תודות: 260 פעמים
- קיבל תודות: 559 פעמים
אם זה מתחת לאלף דולר אין מכס ולא צריך שום אישור במיוחד אם אתה אדם פרטי.
תוודא שהחבילה לא עוברת את ה 30 קילו, שהצהרת המוכר ברורה (לדוגמה: used coffee machine) וערך החבילה הגיוני ותואם לקבלה ששילמת לו.
בדרך כלל מעקבים חבילות גדולות שנראות להם חשודות שהערך נמוך מידי או שזה מוצר מסחרי (לדוגמה מכונת קפה 2-3 ראשים).
בחבילות בסדר גודל של מכונה ביתית אם זה אדם פרטי וההצהרה הגיונית ותואמת לניירות לא צריכה להיות בעיה.
אתה יכול להתקשר למכס בדואר תל אביב ולשאול.
תוודא שהחבילה לא עוברת את ה 30 קילו, שהצהרת המוכר ברורה (לדוגמה: used coffee machine) וערך החבילה הגיוני ותואם לקבלה ששילמת לו.
בדרך כלל מעקבים חבילות גדולות שנראות להם חשודות שהערך נמוך מידי או שזה מוצר מסחרי (לדוגמה מכונת קפה 2-3 ראשים).
בחבילות בסדר גודל של מכונה ביתית אם זה אדם פרטי וההצהרה הגיונית ותואמת לניירות לא צריכה להיות בעיה.
אתה יכול להתקשר למכס בדואר תל אביב ולשאול.
- כפיר_ש
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4726
- נתן תודות: 260 פעמים
- קיבל תודות: 559 פעמים
זה טופס שאמור להגיע מהיצרן (טופס שמקבלים ממשרד התעשיה/מסחר במדינה של היצרן), מאיפה יביא לך הבחור שמוכר את המכונה משומשת ?
אפילו חשבונית בטח לא יהיה לך מלבד פייפל ואז גם אי אפשר להצהיר עליה שהמכונה מיוצרת ב x.
בקיצור כל עוד זו לא בהמה מסחרית עם ערך כולל קטן מאלף דולר וההצהרה למכס ברורה והגיונית לא צריכה להיותבעיה מיוחדת.
תתקשר למכס ותברר רק שיהיה לך ראש שקט, תדגיש שזה פרטי לשימוש ביתי.
אפילו חשבונית בטח לא יהיה לך מלבד פייפל ואז גם אי אפשר להצהיר עליה שהמכונה מיוצרת ב x.
בקיצור כל עוד זו לא בהמה מסחרית עם ערך כולל קטן מאלף דולר וההצהרה למכס ברורה והגיונית לא צריכה להיותבעיה מיוחדת.
תתקשר למכס ותברר רק שיהיה לך ראש שקט, תדגיש שזה פרטי לשימוש ביתי.
- דבוטאנט
- אחראי תחום קפה

- תגובות: 11720
- נתן תודות: 282 פעמים
- קיבל תודות: 1130 פעמים
הערך הנקוב של המוכנה לא צריך לעלות על 1000$ והמשקל המצוין לא יהיה מעל 30 קילו. לא תמיד שוקלים - משתכלים על מה שכתוב.
לא תשלם מכס ולא צריך הצהרה של שום דבר כי זה פריט בודד.
רק מע"מ ואגרות של הדואר.
לא תשלם מכס ולא צריך הצהרה של שום דבר כי זה פריט בודד.
רק מע"מ ואגרות של הדואר.
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)
- sunrise
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 229
- נתן תודות: 1 פעם
- קיבל תודות: 37 פעמים
כאשר אני עשיתי בירורים לפני שהבאתי בזרה ג'וליה מחו"ל, נאמר לי ע"י עובד מכס בחיפה כי על מכונות קפה אין מכס כלל אלא רק מע"מ, ללא תלות בארץ הייצור, במחיר המכונה או במשקלה.
ניתן לראות זאת גם בטבלת מוצרים באתר המכס
יש לציין כי אני הבאתי את המכונה עמי מחו"ל ועברתי במסלול האדום בנתב"ג. לא היתה ברשותי חשבונית ושילמתי מע"מ בהתאם למה שהצהרתי על המחיר ששילמתי.
שבת שלום ובהצלחה.
ניתן לראות זאת גם בטבלת מוצרים באתר המכס
יש לציין כי אני הבאתי את המכונה עמי מחו"ל ועברתי במסלול האדום בנתב"ג. לא היתה ברשותי חשבונית ושילמתי מע"מ בהתאם למה שהצהרתי על המחיר ששילמתי.
שבת שלום ובהצלחה.
- sunrise
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 229
- נתן תודות: 1 פעם
- קיבל תודות: 37 פעמים
אני עובד באל על, כך שהתשובה היא לא, לא שילמתי דבר.
אבל...
נוסעי מחלקת עסקים, או בעלי כרטיס גולד או פלטינום, זכאים ל 2 יחידות כבודה במשקל 32 ק"ג כל אחת (בניגוד למח' תיירים, שם זכאי נוסע שאיננו בעל כרטיס גולד ליח' אחת עד 23 ק"ג).
אם אתה בעל כרטיס גולד, או אם אתה נוסע יחד עם מישהו שיש לא כרטיס גולד (או שטס במח' עסקים) - תוכל להביא את המכונה ללא תוספת תשלום על החריגה במשקל.
אבל...
נוסעי מחלקת עסקים, או בעלי כרטיס גולד או פלטינום, זכאים ל 2 יחידות כבודה במשקל 32 ק"ג כל אחת (בניגוד למח' תיירים, שם זכאי נוסע שאיננו בעל כרטיס גולד ליח' אחת עד 23 ק"ג).
אם אתה בעל כרטיס גולד, או אם אתה נוסע יחד עם מישהו שיש לא כרטיס גולד (או שטס במח' עסקים) - תוכל להביא את המכונה ללא תוספת תשלום על החריגה במשקל.