חוות דעת ראשונית לגבי מסך סמסונג Samsung UA46F5300 LED 46 - ציון 8
שלום לכולם,
ביום שישי האחרון קניתי מסך סמסונג Samsung UA46F5300 LED 46 בחנות בשם "אקשן" בפ"ת.
ראשית, אני רוצה לשבח את גבי, בעלי החנות, על היחס הנעים ועל השירות האישי.
אני באתי "סגור" על המסך הזה (אחרי בדיקות, צפיות והשוואות מחירים שערכתי במשך מספר שבועות), והוא לא ניסה להתווכח איתי או "לדחוף" לי מוצרים אחרים או מסכים גדולים או יקרים יותר.
המסך נמצא בסלון. מרחק הצפייה בין 3.5 ל-4 מטר.
בחרתי במסך הזה משיקולי תקציב. ברור לי שמסך גדול יותר היה מספק חוויית צפייה טובה באופן משמעותי, אך לא הייתי מוכן לשלם יותר, וכפי שאתאר בהמשך, אני בהחלט שבע רצון.
לאחר כמה ימים של צפייה ושימוש במסך אני יכול לדווח כך:
1. איכות הצפייה בסרטים באיכות 720P ו-1080P מצוינת.
2. איכות הצפייה בשידורי SD גרועה-בינונית.
הייתי מודע לכך מראש (לאחר שצפיתי במסך הזה בחנויות ואצל חברים), אך החלטתי להתפשר על הנושא הזה, משתי סיבות:
(א) היתרונות האחרים של המסך; (ב) בשידורי SD אנחנו צופים בד"כ בחדשות או תוכניות "רגילות" (ריאליטי, ספורט וכו'), ואילו סרטים אנחנו רואים בשידור באיכות גבוהה של 720P ומעלה.
3. חיבור ה-USB והנגן הפנימי של הטלביזיה לצפייה בסרטים - מעולים. הטלביזיה קוראת את כל הקבצים ומציגה כתוביות בעברית כמו שצריך, מימין לשמאל ללא ג'יבריש וללא בעיות בפיסוק.
4. ה-SMART TV שבמסך מצוין.
אנחנו צופים בו ביוטיוב, בהרצאות ב-TED, ובסרטים וסדרות בוואלה VOD. תענוג.
5. היה קל מאד לחבר את הטלביזיה - הכל מיידי וידידותי.
6. ה-DVD חובר לטלביזיה באמצעות 3 כבלי RCA (אדום ולבן לאודיו, וצהוב לוידאו). האיכות סבירה בהחלט (בהתחשב שהטכנולוגיה של סרטי ה-DVD קצת מיושנת).
7. השמע הבוקע מהטלביזיה בינוני, לא יותר. סביר כדי לשמוע, אבל לא משהו להתלהב ממנו.
8. החיסרון המרכזי של הטלביזיה - העדר יציאות למגבר (אולי יש ואני אינני מוצא אותו ?).
יש לי מגבר סטריאו שאני מחבר אליו גם את ה-DVD וגם את הממיר (אני קולט שידורי לוויין, לא של YES), כך שמה שעובר דרכם אני שומע מעולה דרך המגבר.
אבל את התוכניות שב-SMART TV ואת הסרטים דרך ה-USB אני נאלץ לשמוע דרך הרמקולים של הטלביזיה, וזה בינוני, ולכן מאכזב למדי. לא לקחתי את זה בחשבון, ולא וידאתי מראש שלטלביזיה הזו יש יציאות למגבר.
שורה תחתונה: המסך הזה מהווה תמורה טובה למחיר, והוא עונה על מרבית הצרכים שלי בצורה טובה.
אם היו לו יציאות למגבר הוא היה הופך למסך טוב מאד, ואם היו משפרים את איכות הצפייה בשידורי SD הוא היה הופך למסך מעולה בעיני.
השוואה למסכים אחרים: כ
בעלים של מסך LG (קטן יותר - 32") וכבעלים לשעבר של מסך פיליפס 42" (שאותו הסמסונג החליפה), אני יכול לומר שלדעתי איכות התמונה בפיליפס היא טובה יותר משמעותית (במיוחד ב-SD), ושאיכות התמונה ב-LG (במיוחד ב-SD) טובה מעט יותר בהשוואה לסמסונג.
יחד עם זאת, הפיליפס אינה מתקרבת לסמסונג בכל הנוגע לנגן סרטים ולקריאת כתוביות בעברית (במסך הקודם שלי לא היה נגן סרטים ב-USB, ועד היום פיליפס אינה קוראת כתוביות בעברית, ומבחינתי זהו שיקול חשוב מאד).
ה-LG מתקרבת לסמסונג במישור הנגן וקריאת הכתוביות בעברית, אך מאחר שלא ברור לי עד כמה היא פותחת קבצי MKV ומשמיעה פורמט DTS, ומאחר שהיא בעייתית בפיסוק של הכתוביות בעברית - העדפתי את הסמסונג על פניה.
בברכה,
אורי.
ביום שישי האחרון קניתי מסך סמסונג Samsung UA46F5300 LED 46 בחנות בשם "אקשן" בפ"ת.
ראשית, אני רוצה לשבח את גבי, בעלי החנות, על היחס הנעים ועל השירות האישי.
אני באתי "סגור" על המסך הזה (אחרי בדיקות, צפיות והשוואות מחירים שערכתי במשך מספר שבועות), והוא לא ניסה להתווכח איתי או "לדחוף" לי מוצרים אחרים או מסכים גדולים או יקרים יותר.
המסך נמצא בסלון. מרחק הצפייה בין 3.5 ל-4 מטר.
בחרתי במסך הזה משיקולי תקציב. ברור לי שמסך גדול יותר היה מספק חוויית צפייה טובה באופן משמעותי, אך לא הייתי מוכן לשלם יותר, וכפי שאתאר בהמשך, אני בהחלט שבע רצון.
לאחר כמה ימים של צפייה ושימוש במסך אני יכול לדווח כך:
1. איכות הצפייה בסרטים באיכות 720P ו-1080P מצוינת.
2. איכות הצפייה בשידורי SD גרועה-בינונית.
הייתי מודע לכך מראש (לאחר שצפיתי במסך הזה בחנויות ואצל חברים), אך החלטתי להתפשר על הנושא הזה, משתי סיבות:
(א) היתרונות האחרים של המסך; (ב) בשידורי SD אנחנו צופים בד"כ בחדשות או תוכניות "רגילות" (ריאליטי, ספורט וכו'), ואילו סרטים אנחנו רואים בשידור באיכות גבוהה של 720P ומעלה.
3. חיבור ה-USB והנגן הפנימי של הטלביזיה לצפייה בסרטים - מעולים. הטלביזיה קוראת את כל הקבצים ומציגה כתוביות בעברית כמו שצריך, מימין לשמאל ללא ג'יבריש וללא בעיות בפיסוק.
4. ה-SMART TV שבמסך מצוין.
אנחנו צופים בו ביוטיוב, בהרצאות ב-TED, ובסרטים וסדרות בוואלה VOD. תענוג.
5. היה קל מאד לחבר את הטלביזיה - הכל מיידי וידידותי.
6. ה-DVD חובר לטלביזיה באמצעות 3 כבלי RCA (אדום ולבן לאודיו, וצהוב לוידאו). האיכות סבירה בהחלט (בהתחשב שהטכנולוגיה של סרטי ה-DVD קצת מיושנת).
7. השמע הבוקע מהטלביזיה בינוני, לא יותר. סביר כדי לשמוע, אבל לא משהו להתלהב ממנו.
8. החיסרון המרכזי של הטלביזיה - העדר יציאות למגבר (אולי יש ואני אינני מוצא אותו ?).
יש לי מגבר סטריאו שאני מחבר אליו גם את ה-DVD וגם את הממיר (אני קולט שידורי לוויין, לא של YES), כך שמה שעובר דרכם אני שומע מעולה דרך המגבר.
אבל את התוכניות שב-SMART TV ואת הסרטים דרך ה-USB אני נאלץ לשמוע דרך הרמקולים של הטלביזיה, וזה בינוני, ולכן מאכזב למדי. לא לקחתי את זה בחשבון, ולא וידאתי מראש שלטלביזיה הזו יש יציאות למגבר.
שורה תחתונה: המסך הזה מהווה תמורה טובה למחיר, והוא עונה על מרבית הצרכים שלי בצורה טובה.
אם היו לו יציאות למגבר הוא היה הופך למסך טוב מאד, ואם היו משפרים את איכות הצפייה בשידורי SD הוא היה הופך למסך מעולה בעיני.
השוואה למסכים אחרים: כ
בעלים של מסך LG (קטן יותר - 32") וכבעלים לשעבר של מסך פיליפס 42" (שאותו הסמסונג החליפה), אני יכול לומר שלדעתי איכות התמונה בפיליפס היא טובה יותר משמעותית (במיוחד ב-SD), ושאיכות התמונה ב-LG (במיוחד ב-SD) טובה מעט יותר בהשוואה לסמסונג.
יחד עם זאת, הפיליפס אינה מתקרבת לסמסונג בכל הנוגע לנגן סרטים ולקריאת כתוביות בעברית (במסך הקודם שלי לא היה נגן סרטים ב-USB, ועד היום פיליפס אינה קוראת כתוביות בעברית, ומבחינתי זהו שיקול חשוב מאד).
ה-LG מתקרבת לסמסונג במישור הנגן וקריאת הכתוביות בעברית, אך מאחר שלא ברור לי עד כמה היא פותחת קבצי MKV ומשמיעה פורמט DTS, ומאחר שהיא בעייתית בפיסוק של הכתוביות בעברית - העדפתי את הסמסונג על פניה.
בברכה,
אורי.
שלום y_bz,
תודה על התגובה ועל העצה.
כן, אני יודע שיש במסך יציאה אופטית, אבל זה לא עוזר לי, משום שהמגבר הוא סטריאו (לא 5.1) ואין בו כניסה אופטית.
מכל מקום, בחנות "אקשן" אמרו לי היום שיש במסך יציאת אודיו "מיני-שקע", ואני מתכוון לקנות כבל לחבר בין היציאה הזו לבין כניסות ה-RCA במגבר.
האם הכבל הזה מתאים ?
בברכה,
אורי.
תודה על התגובה ועל העצה.
כן, אני יודע שיש במסך יציאה אופטית, אבל זה לא עוזר לי, משום שהמגבר הוא סטריאו (לא 5.1) ואין בו כניסה אופטית.
מכל מקום, בחנות "אקשן" אמרו לי היום שיש במסך יציאת אודיו "מיני-שקע", ואני מתכוון לקנות כבל לחבר בין היציאה הזו לבין כניסות ה-RCA במגבר.
האם הכבל הזה מתאים ?
בברכה,
אורי.
תתחדש! איזה כיף!
אנחנו באותה סירה (טובה לטעמי)
גם אני (ועוד חבר מהעבודה) התחדשנו השבוע בדגם הנ"ל. אני מסכים עם רוב מה שכתבת!
לנו הייתה פנסוניק לפניה והשמע של הסמסונג הרבה יותר טובה!
איזו מקלדת ועכבר אלחוטיים חיברת לטלוויזיה?
הטכנאי של סם ליין הציע לי איזו מקלדת של מיקרוסופט ב-200 ₪. נראה לי שאפשר להשיג יותר בזול.
האם סט מקלדת ועכבר מיקרסופט 880 מתאימים לטלוויזיה?
או לוג'יטק 400?
תודה!
אנחנו באותה סירה (טובה לטעמי)
גם אני (ועוד חבר מהעבודה) התחדשנו השבוע בדגם הנ"ל. אני מסכים עם רוב מה שכתבת!
לנו הייתה פנסוניק לפניה והשמע של הסמסונג הרבה יותר טובה!
איזו מקלדת ועכבר אלחוטיים חיברת לטלוויזיה?
הטכנאי של סם ליין הציע לי איזו מקלדת של מיקרוסופט ב-200 ₪. נראה לי שאפשר להשיג יותר בזול.
האם סט מקלדת ועכבר מיקרסופט 880 מתאימים לטלוויזיה?
או לוג'יטק 400?
תודה!
שוב שלום לכולם,
אני מבקש לעדכן ולענות לשאלות.
1. היום הגיע הכבל PL3.5mm ל-2RCA ופתר לי את בעיית החיבור של הטלביזיה למגבר.
השמע שהטלביזיה מפיקה כעת הוא נפלא ! עוצמה חזקה מאד בווליום יחסית נמוך, וצליל ברור ונקי (טוב, אחרי הכל יש לי מגבר ושני רמקולים מצויינים, לטעמי).
לכן מבחינתי הטלביזיה עונה לי נהדר על כל צורכי האודיו.
2. קניתי את הטלביזיה ב-4,200 ש"ח בתשלום בשיק מזומן בחנות "אקשן" בפ"ת עם אחריות ל-3 שנים של סם-ליין.
3. לא חיברתי מקלדת ועכבר אלחוטיים לטלביזיה. אני מסתדר עם השלט, וגם ככה יש לי יותר מדי שלטים ומכשירי חשמח בסלון.
לא בדקתי לעומק, אבל אני מניח שכל מקלדת ועכבר אלחוטיים שנמכרים בישראל יתאימו.
באופן אישי, אם אחליט בעתיד לחבר מקלדת ועכבר אלחוטיים לטלביזיה, אני אשקיע בכך את המינימום האפשרי, כי זה נראה לי לא כל כך חשוב.
4. בדקתי שוב, ומרחק הצפיה הוא 4.3 מטר (מהמסך ועד גב הספה בסלון).
בברכה,
אורי.
אני מבקש לעדכן ולענות לשאלות.
1. היום הגיע הכבל PL3.5mm ל-2RCA ופתר לי את בעיית החיבור של הטלביזיה למגבר.
השמע שהטלביזיה מפיקה כעת הוא נפלא ! עוצמה חזקה מאד בווליום יחסית נמוך, וצליל ברור ונקי (טוב, אחרי הכל יש לי מגבר ושני רמקולים מצויינים, לטעמי).
לכן מבחינתי הטלביזיה עונה לי נהדר על כל צורכי האודיו.
2. קניתי את הטלביזיה ב-4,200 ש"ח בתשלום בשיק מזומן בחנות "אקשן" בפ"ת עם אחריות ל-3 שנים של סם-ליין.
3. לא חיברתי מקלדת ועכבר אלחוטיים לטלביזיה. אני מסתדר עם השלט, וגם ככה יש לי יותר מדי שלטים ומכשירי חשמח בסלון.
לא בדקתי לעומק, אבל אני מניח שכל מקלדת ועכבר אלחוטיים שנמכרים בישראל יתאימו.
באופן אישי, אם אחליט בעתיד לחבר מקלדת ועכבר אלחוטיים לטלביזיה, אני אשקיע בכך את המינימום האפשרי, כי זה נראה לי לא כל כך חשוב.
4. בדקתי שוב, ומרחק הצפיה הוא 4.3 מטר (מהמסך ועד גב הספה בסלון).
בברכה,
אורי.
שלום לך,xMaTaNx כתב:האם הטלוויזיה מתחברת למחשב דרך הראוטר וחוסכת סטרימר?...
כן, כשבניתי את הבית דאגתי מראש להכין שקע רשת ליד שקע הטלביזיה בסלון, כך שהיום הטלביזיה מחוברת עם כבל רשת לשקע רשת ומשם לראוטר שבארון התקשורת.
אין לי סטרימר חיצוני, כך שלצורך ניגון סרטים אני משתמש בכונן קשיח חיצוני ובנגן (סטרימר) הפנימי של הטלביזיה.
כמו כן, התקנתי servio, אבל בגלל שהתוכנה הזו כנראה לא קוראת קבצי כתוביות אינני משתמש בה כדי לראות סרטים ישירות מהמחשב דרך הרשת.
בברכה,
אורי.
היי,
אני גם בהתלבטות לגבי המסך הנ"ל, נשמע שהמסך אכן עונה על הדרישות
ראיתי שהדגם שקנית\ם הוא F5300, ראיתי שיש דגם נוסף F5500 שנראה שההבדל הוא בסך הכל במעמד שונה (גם ככה אני מתכוון לתלות אותה על הקיר) ועוד כמה מאפיינים בודדים שספק אם הם לא מופיעים גם בגרסה שלכם (אולי סתם הגיע עם פירמוור מעודכן)
אלא אם כן יש משהו שכן שונה בין הדגמים הנ"ל אשמח לדעת
אני גם בהתלבטות לגבי המסך הנ"ל, נשמע שהמסך אכן עונה על הדרישות
ראיתי שהדגם שקנית\ם הוא F5300, ראיתי שיש דגם נוסף F5500 שנראה שההבדל הוא בסך הכל במעמד שונה (גם ככה אני מתכוון לתלות אותה על הקיר) ועוד כמה מאפיינים בודדים שספק אם הם לא מופיעים גם בגרסה שלכם (אולי סתם הגיע עם פירמוור מעודכן)
אלא אם כן יש משהו שכן שונה בין הדגמים הנ"ל אשמח לדעת
F5500 כוללת wifi מובנה, ב F5300 צריך דונגל סמסונג שעולה כ 150 שח ומתחבר ל USB
כמדומני שאין כל הבדל אחר ושלכן ההפרש הרב במחיר בין שני הדגמים אינו מוצדק. בכל מקרה למי שיש חיבור רשת אין צורך ב wifi
מחיר 4200 נשמע מופרז, מי שיעשה סקר שוק יסודי יוכל למצוא את ה F5300 46 עם אחריות סמליין ב 3500 שח
דרך אגב ביבוא המקביל מאירופה יש תמיכה ב DVB-T2 ?
ה F5300 הבריטי נמכר עם תמיכה ב freeview שזה השם המסחרי ל DVB-T2 שעומד להיות שיטת השידור של עידן פלוס ל HD
לא נראה שיש את זה בדגם האסייתי של סמליין
כמדומני שאין כל הבדל אחר ושלכן ההפרש הרב במחיר בין שני הדגמים אינו מוצדק. בכל מקרה למי שיש חיבור רשת אין צורך ב wifi
מחיר 4200 נשמע מופרז, מי שיעשה סקר שוק יסודי יוכל למצוא את ה F5300 46 עם אחריות סמליין ב 3500 שח
ה F5300 הבריטי נמכר עם תמיכה ב freeview שזה השם המסחרי ל DVB-T2 שעומד להיות שיטת השידור של עידן פלוס ל HD
לא נראה שיש את זה בדגם האסייתי של סמליין
תודה על התשובה!y360a כתב:F5500 כוללת wifi מובנה, ב F5300 צריך דונגל סמסונג שעולה כ 150 שח ומתחבר ל USB
לא נראה שיש את זה בדגם האסייתי של סמליין...
האמת שההפרש הוא לא משמעותי כמעט, מה שכן נאמר לי שהדגם האסייאתי\תאילנדי של 5500 אין עברית מובנית ככה שאין תמיכה בעברית בדפדפן\יוטיוב
לא יודע איך זה ב5300 אבל אשמח לשמוע אם שם הדגם האסייאתי כולל עברית...
איפה מצאת את ה5300 עם אחריות סמליין [אני מניח ל3 שנים] ב3500? נשמע מחיר טוב
\\ אלא אם התכוונת לאלקטריק סטור...האתר לא מאובטח בגרוש [אפילו אין https], נראה חובבני מדי, ההזמנה היא באמצעות השארת הפרטי אשראי [שכאמור לא מאובטחים ואין חצי סימן שהדף מאובטח, מלבד לוגו עלוב של כאילו ההזמנה מאובטחת\מוצפנת שכל אתר של ילד בן 7 וחצי בזולו יכול לשים לבד]
בכל אופן שוב מעניין אותי לדעת עניין העברית בדגמי UA אם יש תמיכה בעברית בתפריטים\דפדפן וכו' או שזה רק בדגמים האירופאים UE ... ?!