באיזה גובה מעל האוזן לתלות את הAxiom QS4 ?
היי,
קודם כל, תודה לחברים פה שעזרו לי להתכנס על הזמנת הדגם הזה. אעדכן כשיגיע.
אשמח לדעת בעלי הQS4 או QS8 (או רמקולים אומניפולריים דומים) לגבי הגובה תלייה שלהם על קיר אחורי בסלון שלי:
נק' האזנה בעיגול הירוק בלבד, אף אחד לא ישב באזורים אחרים.
מרחק מאוזניים לרמקולים קדמיים 220 ס"מ
מרחק מאוזניים לקיר האחורי 65 ס"מ
מרחק בין רמקולים אחוריים 240 ס"מ.
רמקול אחורי ימני (מסומן כ-1) מרוחק 100 ס"מ מקיר ימין ורמקול שמאלי אחורי (מסומן כ-2) מרוחק 270 ס"מ מקיר שמאל.
באיזה גובה מעל האוזן לתלות את ה QS4?
קודם כל, תודה לחברים פה שעזרו לי להתכנס על הזמנת הדגם הזה. אעדכן כשיגיע.
אשמח לדעת בעלי הQS4 או QS8 (או רמקולים אומניפולריים דומים) לגבי הגובה תלייה שלהם על קיר אחורי בסלון שלי:
נק' האזנה בעיגול הירוק בלבד, אף אחד לא ישב באזורים אחרים.
מרחק מאוזניים לרמקולים קדמיים 220 ס"מ
מרחק מאוזניים לקיר האחורי 65 ס"מ
מרחק בין רמקולים אחוריים 240 ס"מ.
רמקול אחורי ימני (מסומן כ-1) מרוחק 100 ס"מ מקיר ימין ורמקול שמאלי אחורי (מסומן כ-2) מרוחק 270 ס"מ מקיר שמאל.
באיזה גובה מעל האוזן לתלות את ה QS4?
- mbd
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3601
- נתן תודות: 26 פעמים
- קיבל תודות: 2020 פעמים
בערך 75 ס"מ.
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78903
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 789 פעמים
- קיבל תודות: 5398 פעמים
בעיקרון כמה שיותר גבוה, אבל תשאיר איזה חצי מטר בין זה לבין התקרה אחרת תפסיד את האפקט של החלק העליון של הרמקול.
אצלי שמתי את זה מעל 2 מטר מהרצפה.
אצלי שמתי את זה מעל 2 מטר מהרצפה.
תודה על התשובות
ציר הגובה אצלי חופשי - ז"א אפשר למקם אותם מגובה האוזניים עד לתקרה, למה הנטייה של ההמלצות היא דווקא להרחיק אותם מהאוזניים?
אני גם סקרן,spacedude כתב:עפר,
אלה ההמלצות של אקסיום לרמוקלים הספיצפיים שלהם?
כי ההגיון שלי דווקא אומר למקם אותם באותו גובה מומלץ של סראונדים רגילים......
ציר הגובה אצלי חופשי - ז"א אפשר למקם אותם מגובה האוזניים עד לתקרה, למה הנטייה של ההמלצות היא דווקא להרחיק אותם מהאוזניים?
- epony
- חבר במועדון 10K

- תגובות: 10574
- נתן תודות: 645 פעמים
- קיבל תודות: 1367 פעמים
בגדול, כלל האצבע הוא להציב רמקולי סראונד כ-60 ס"מ מעל גובה האוזניים. הרעיון הוא שצריך להרחיק קצת את הערוצים האלה מהאוזניים כדי להשיג פיזור סאונד יותר דיפוזי, אשר יקשה על האוזניים למקם את מקור האפקטים של הסראונד באופן מדוייק.
במילים אחרות, המיקום של הסראונד צריך "להקשות" קצת על האוזניים לזהות בדיוק מאיפה הצלילים מגיעים, אבל עדיין לזה מספיק כדי להבין את הכיוון הכללי של המקור שלהם...
במילים אחרות, המיקום של הסראונד צריך "להקשות" קצת על האוזניים לזהות בדיוק מאיפה הצלילים מגיעים, אבל עדיין לזה מספיק כדי להבין את הכיוון הכללי של המקור שלהם...
- niguy
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 303
- שם מלא: גיא
- נתן תודות: 117 פעמים
- קיבל תודות: 77 פעמים
היי
אני גם מתכנן להזמין את ה axiom, ובהמשך לשרשור הקודם שלך אשמח לדעת איך הזמנת את הרמקולים ומה המחיר הסופי עד הבית.
כמו כן אני מתלבט בין ה QS4 לבין ה QS8. מה השיקול שהלכת על ה 4 בסופו של דבר ?
אני גם מתכנן להזמין את ה axiom, ובהמשך לשרשור הקודם שלך אשמח לדעת איך הזמנת את הרמקולים ומה המחיר הסופי עד הבית.
כמו כן אני מתלבט בין ה QS4 לבין ה QS8. מה השיקול שהלכת על ה 4 בסופו של דבר ?
אהלן גיא,niguy כתב:היי
כמו כן אני מתלבט בין ה QS4 לבין ה QS8. מה השיקול שהלכת על ה 4 בסופו של דבר ?...
הרמקולים רק עזבו את המפעל בקנדה, אין לי מושג מה יהיה המחיר הסופי האמיתי ואם לא יהיו הפתעות.
ברגע שיגיעו ויהיה חיוב סופי, אשמח לעדכן בכל הפרטים.
בינתיים רק מכין את התשתית (ואת האישה
לגבי הבחירה ב-4, זה היה עניין כלכלי. קראתי בפורמים של בעלי שני הדגמים שההבדל ביניהם בסלון בסדר גודל כשלי ומרחק ישיבה קרוב לא מצדיק עבורי את התוספת של יותר מ30% למחיר. נקווה שהחבר'ה שם צודקים
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78903
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 789 פעמים
- קיבל תודות: 5398 פעמים
אני לא בטוח מה ההמלצות של היצרן במקרה הזה.
חשוב לציין שאלה ממש לא רמקולים אופייניים מכיוון שהם יורים צלילים ב-4 כיוונים שונים. ולכן, חשוב לשמור כמה שיותר מרחק מהאזניים בכדי לתת לאפקט לעבוד במיטבו. הבעיה העיקרית היא למנוע הפרעה של התקרה והחזרים מהתקרה - ולכן כדאי לשמור על מרחק סביר (30 ס"מ זה המינימום) מהתקרה. אגב, אני לא עשיתי את זה (סיבות היסטוריות) ואני די מצטער על זה כיום.
לגבי QS4 מול ה-QS8. התחלתי עם ה-4 (בעיקר בגלל סיבות היסטוריות, השגתי אותם יחסית בזול ולהתלהבתי מהרעיון). כשהרגשתי שהם כבר לא עושים את העבודה, חיפשתי שדרוג וה-QS8 נראו כשדרוג אידאלי.
חשוב לציין שאלה ממש לא רמקולים אופייניים מכיוון שהם יורים צלילים ב-4 כיוונים שונים. ולכן, חשוב לשמור כמה שיותר מרחק מהאזניים בכדי לתת לאפקט לעבוד במיטבו. הבעיה העיקרית היא למנוע הפרעה של התקרה והחזרים מהתקרה - ולכן כדאי לשמור על מרחק סביר (30 ס"מ זה המינימום) מהתקרה. אגב, אני לא עשיתי את זה (סיבות היסטוריות) ואני די מצטער על זה כיום.
לגבי QS4 מול ה-QS8. התחלתי עם ה-4 (בעיקר בגלל סיבות היסטוריות, השגתי אותם יחסית בזול ולהתלהבתי מהרעיון). כשהרגשתי שהם כבר לא עושים את העבודה, חיפשתי שדרוג וה-QS8 נראו כשדרוג אידאלי.
- epony
- חבר במועדון 10K

- תגובות: 10574
- נתן תודות: 645 פעמים
- קיבל תודות: 1367 פעמים
לפי המדריך למשתמש של אקסיום, כל גובה בין 30-150 ס"מ מעל האוזניים תופס, כל עוד המרחק מהתקרה הוא לפחות 15 ס"מ...
מקור: http://www.axiomaudio.com/manual_surrounds#placement
מקור: http://www.axiomaudio.com/manual_surrounds#placement
- niguy
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 303
- שם מלא: גיא
- נתן תודות: 117 פעמים
- קיבל תודות: 77 פעמים
תודה על התשובהavirez כתב:אהלן גיא,niguy כתב:היי
כמו כן אני מתלבט בין ה QS4 לבין ה QS8. מה השיקול שהלכת על ה 4 בסופו של דבר ?...
הרמקולים רק עזבו את המפעל בקנדה, אין לי מושג מה יהיה המחיר הסופי האמיתי ואם לא יהיו הפתעות.
ברגע שיגיעו ויהיה חיוב סופי, אשמח לעדכן בכל הפרטים.
בינתיים רק מכין את התשתית (ואת האישה) למה שעומד לקרות לסלון.
לגבי הבחירה ב-4, זה היה עניין כלכלי. קראתי בפורמים של בעלי שני הדגמים שההבדל ביניהם בסלון בסדר גודל כשלי ומרחק ישיבה קרוב לא מצדיק עבורי את התוספת של יותר מ30% למחיר. נקווה שהחבר'ה שם צודקים...
אחכה להתרשמות שלך מהרמקולים לכשיגיעו.
נקווה בשבילך שכמה שיותר מהר.