אהלן
איך אני בודק תקינות של כרטיסי רשת במחשב נייד (אלחוטי וקווי)
יש לי חיבור 100 מגה בהוט ואני מחובר עם כבל ישירות מהמודם , כשאני מנסה להוריד קובץ מסויים אני לא מצליח להוריד יותר מ2 מגה לשנייה , כשאני מחבר לפטופ אחר (חדש וטוב) אני מצליח להוריד את אותו הקובץ במהירות מקסימלית של 11 מגה לשנייה! (הכרטיס רשת שלי תומך במהירות 10\100\1000).
אפרט עוד משהו המחשב הזה דיי מוזר מדיי פעם אני כן מצליח להוריד במהירות מקסימלית אבל כמה דקות\שעות אחרי הכל חוזר לקדמותו והמחשב לא מסוגל להוריד במהירויות גבוהות , היה פה טכנאי של הוט שאמר לי שיש לי איבודי מידע בכרטיס רשת ושהוא ישן יחסית .
לפני שנה וחצי במשך תקופה דיי ארוכה הצלחתי להוריד בסייפ מוד במהירות מקסימלית (חיבור ישיר) (אלחוטי ב 60 מגה) וברגיל גג 2 מגה.
היום המצב יותר גרוע גם בסייפ מוד הלימיט שלי הוא 2 מגה ובאלחוטי אותו הדבר גם . מה לדעתכם קורה במחשב שלי ואיך אני יכול לבדוק את תקינות הכרטיסים שלי במחשב . חשוב לציין שהדרייברים שלי עדכניים להיום.
כרטיס רשת : Marvell Yukon 88e8055 PCI-E Gigabit Ethernet Controller
כרטיס רשת אלחוטי: Intel(R) Wifi Link 5100 AGN
תודה לכולם.
בדיקת כרטיסי רשת במחשב נייד
- Smartnetworks
-
- עוסק בתחום

- תגובות: 203
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 16 פעמים
- יצירת קשר:
תבצע בדיקת מהירות גם מאתר SPEEDTEST וגם מהאתר של הוט עם 2 המחשבים גם באלחוטי וגם בקווי.
במידה ויש פערים אז הכרטיס רשת שלך תקול.
במידה ויש פערים אז הכרטיס רשת שלך תקול.
אבל הסברתי כבר שיש פערים אבל לא בבדיקת מהירות אלא בבדיקות הורדה
כשני מוריד קובץ מסויים במחשב שלי אני מצליח להגיע ל2 מגה לשנייה ובחדש אני מגיע למהירות מקסימלית (לרוב)
הדילמה שלי היא שמדיי פעם המחשב שלי כן מצליח להוריד במהירות סבירה (נגיד 5 או 6 מגה) אבל זה נדיר
אז השאלה שלי בתחילת השרשור הייתה האם זה הגיוני שהכרטיס רשת תקין אבל תקול (איבודי מידע וכו')
ובמידה והוא תקול האם אפשר להחליף כרטיסי רשת במחשב נייד? אני יודע שכרטיס רשת אלחוטית אפשר בקלות אבל מה לגבי הכרטיס השני זה שמחברים אליו את הכבל זה אפשר להחליף או שזה מובנה על הלוח וזה בעיה.. האם יש כרטיסים כאלה חיצוניים (אין לי מושג איך קוראים לכרטיס הזה )
תודה שוב
כשני מוריד קובץ מסויים במחשב שלי אני מצליח להגיע ל2 מגה לשנייה ובחדש אני מגיע למהירות מקסימלית (לרוב)
הדילמה שלי היא שמדיי פעם המחשב שלי כן מצליח להוריד במהירות סבירה (נגיד 5 או 6 מגה) אבל זה נדיר
אז השאלה שלי בתחילת השרשור הייתה האם זה הגיוני שהכרטיס רשת תקין אבל תקול (איבודי מידע וכו')
ובמידה והוא תקול האם אפשר להחליף כרטיסי רשת במחשב נייד? אני יודע שכרטיס רשת אלחוטית אפשר בקלות אבל מה לגבי הכרטיס השני זה שמחברים אליו את הכבל זה אפשר להחליף או שזה מובנה על הלוח וזה בעיה.. האם יש כרטיסים כאלה חיצוניים (אין לי מושג איך קוראים לכרטיס הזה )
תודה שוב
- Smartnetworks
-
- עוסק בתחום

- תגובות: 203
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 16 פעמים
- יצירת קשר:
במידה ובבדיקת מהירות אתה מקבל את כל רוחב הפס הבעיה ככל הנראה היא לא בכרטיס רשת.
תבדוק את תוכנת ההגנה שלך במחשב (firewall, antivirus וכו'), אולי הם גורמות לבעיה.
תבדוק את תוכנת ההגנה שלך במחשב (firewall, antivirus וכו'), אולי הם גורמות לבעיה.