אורנג' מככבת - אי פתיחת טלפון ל SIM של חברות אחרות

מכשירים סלולריים, חברות סלולריות.
שלח תגובה
integral פותח השרשור
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 8258
נתן תודות: 415 פעמים
קיבל תודות: 610 פעמים

שליחה #1 

רציתי לקנות מכשיר קבוע של אורנג' לרכב מיד שנייה (מישהו שקנה מבעל המכשיר ורצה למכור לי).

התקשרתי בתור לקוח עיסקי של אורנג' לשירות הלקוחות וביקשתי שיפתחו לי את המכשיר.

הם לא הסכימו בטענה כי הטלפון לא רשום על שמי. הם טוענים כי עלי לבקש מהבעלים המקורי של המכשיר שיפתח את המכשיר בשבילי.

כמובן שבמקרה זה הדבר אינו אפשרי וגם אם היה אז הדבר האחרון שהייתי רוצה לעשות זה להטריד אותו.

האם מותר להם לעשות כזה דבר עפ"י החוק?

למי אני יכול לפנות כדי להתלונן?

vivi
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3548
נתן תודות: 1110 פעמים
קיבל תודות: 504 פעמים

שליחה #2 

ליבי איתך אך מדובר במהלך חוקי.
ההיגיון שמסתתר מאחורי זיהוי הלקוח הוא למנוע גניבות מכשירים. תאר לך שכל אדם שהיה מתגלגל אליו מכשיר גנוב כזה או אחר היה פונה לחברת הסלולר ודורש מהם לפתוח אותו?

החוק מחייב את חברות הסלולר למכור מכשירים פתוחים ( החל מ1.2.11), ולפתוח ללקוחות קיימים מכשירים ישנים לאחר שהלקוח זוהה כבעל המכשיר ( ברזל )

במקרה כזה עליך לפנות ללקוח באם קיים ולבקש רשותו או לחילופין לפנות לחנות פרטית שתמורת סכום של 50-100 ש"ח יפתחו את המכשיר.

בהצלחה.
Pixel 4 XL | PS4 | NU8000 | Denon X3000 | Chromecast | Spotify | Partner Fiber | Netflix | FC Barcelona | Google Apps |

mp3lll
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-20K
חבר במועדון ה-20K
תגובות: 20679
נתן תודות: 126 פעמים
קיבל תודות: 969 פעמים

שליחה #3 

הם צודקים לגמרי... לא כל דבר צריך להתלונן.
"הציבור מטומטם ולכן הציבור משלם" - אין יותר אקטואלי מזה.

integral פותח השרשור
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #4 

שטויות במיץ עגבניות (n) אם גניבה באמת מטרידה אותם, שינעלו את המכשיר לכל סים ששונה מהסים של הלקוח המקורי, כולל של אורנג'. אף אחד שם לא התנגד שאשתמש בו בסים של אורנג'. מצדי שיבדקו את המספר של המכשיר וישלחו שאילתה ללקוח המקורי במייל.

זה פשוט עוד שיטה לשמר את הלקוחות ולמנוע מעבר ללקוחות אחרים ולדעתי מנוגדת לחוק. אני לא צריך להוכיח שאני לא גנב.

mp3lll
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-20K
חבר במועדון ה-20K

שליחה #5 

אתה כן, וזה דבר הגיוני לחלוטין, תפסיק להתלונן על כלום.
לא חייב לכל דבר להתלונן, תוריד תאגו, תפנה לבחור ותגיד לו שיתקשר לאורנג לפתוח לך.

integral פותח השרשור
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #6 

סורי, אתה מקשקש.

החוק אומר שיש לפתוח מכשירים. הם צריכים לפתוח את המכשיר.

החוק גם אומר שאסור לגנוב אבל גם שהנחת היסוד היא שהבן אדם זכאי עד שהוכח אחרת.

כמו שכתבתי קודם, הייתי מבין את הטיעון המגוחך של הגנה כנגד גניבה אם היו נועלים אותו לכל סים אחר, אבל מבחינתם אין שום בעיה שאקנה סים אחר מאורנג' ואשתמש בו. כלומר, לא מעניין אותם אם המכשיר גנוב או לא, מעניין אותם אם תשתמש באורנג' או לא. אז תעשה לי טובה...

mp3lll
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-20K
חבר במועדון ה-20K

שליחה #7 

בהצלחה.... קטע של ישראלי להתבכיין בלי טעם.

integral פותח השרשור
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #8 

קטע של ישראלים (מסוימים) להפריח דעה על כל דבר ללא בסיס, אבל כמו שאמר קלינט היקר:

http://haeha.net/opinions-are-like-assh ... s-got-one/

uriler
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K
תגובות: 10118
שם מלא: אורי לרנר
נתן תודות: 190 פעמים
קיבל תודות: 512 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #9 

integral,
במקום להמשיך להתווכח, תבין שאתה טועה.
לא משנה מה הנימוק שלהם (גניבה, מצב רוח או כל סיפור אחר) - החוק קובע כי הם צריכים לפתוח את נעילת הסים לבקשת המנוי.
אתה לא המנוי, אלא בעל הסים המקורי שרכש את המכשיר מאורנג' (אלא אם עשית העברת בעלות אצלם, ואת זה לא עשית).

אתה רוצה שהם יפתחו - אתה צריך ליצור קשר עם הבעלים, ולא הם.

לגבי לשון החוק, אתה מוזמן לעיין בהצעת התיקון לחוק ההסדרים לשנים 2011-2012: http://www.knesset.gov.il/Laws/Data/Bil ... 41/541.pdf

החל מעמוד 6 מתחיל הסעיף הנוגע לתקשורת, כאשר אותך מעניינת התוספת אחרי סעיף 53א, המופיעה בעמוד 16 (תחת הספרה 3), ובפרט המילים "לבקשת המנוי".

אני חושב שאתה חייב התנצלות ל- MPIII, כי "לקשקש" זה משהו שהוא בטוח לא עשה.

integral פותח השרשור
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #10 

uriler,

אני לא מרגיש צורך להתנצל בפני מישהו שלא רק שלא עזר (שזה בסדר) אלא גם העיז לכנות אותי "מתלונן" ולעשות לי ניתוח אישיות בשקל ("אגו") כמו גם להפריח הכללות לגבי כלל עם ישראל.

ספציפית לגבי החוק. כנראה שהוא לא חד משמעי כפי שאתה מפרש אותו. כנראה שהוא ניתן גם לפרשנות אחרת. מי אמר שה"לקוח" הוא בעל המכשיר במקור? אני לא "לקוח" של החברה שכרגע הבעלים של הטלפון? האם רשום שם "בעל המכשיר הרשום בחברה"?

עובדתית, אחרי קצת חקר של העניין, הגעתי לאנשים הנכונים באורנג' שהיו מאוד נחמדים, מעוניינים לתת שירות ולא לשמר לקוחות באופן כוחני, ולא רק שהם אמרו שהם בהחלט פותחים מכשירים מיד שניה אלא גם פתחו את שלי. האמת שבגישה זו עשו עבודת שימור מצוינת שכן אם לא היו פותחים את הטלפון, הייתי מיידית עובר לחברה אחרת, גם אם זה היה עולה לי כסף.

כמו שכתבתי קודם, מה שהרגיז אותי בכל הסיפור מלבד תגובותיו הפוגעניות של MPIII, זו דו הפרצופיות בטיעון. אם רוצים להגן על לקוחות מפני גניבה, כלומר נועלים את הטלפון לסים ולא לחברה, אני מכבד את זה ואין בעיה. אבל, הטיעון אומר שאין בעיה להשתמש בטלפון גנוב כל עוד שמשתמשים בו באורנג'.

בנוסף, בסביבה המאוד תחרותית שיצר מיכאל גולן (ישתבח שמו), אני מצפה שהשירות יעלה מדרגה, וגם אם אתה צודק בפירושך לחוק, יסייעו לי לקבל את אישורו של הבעלים הרשום ולא ינסו לכפות עלי דבר. למשל, אני מצפה שיתנו לי את הטלפון שלו או אם רוצים לשמור על סודיות, ירימו אליו טלפון וישאלו אותו. אני לא חושב שהדרישה שלי לרמת שירות שכזו מוגזמת. מסתבר כנראה שגם חלק מנותני השירות באורנג' חושבים כמוני, רק חבל שאין מדיניות ברורה וחד משמעית בנושא.

HT-Assaf
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1241
נתן תודות: 3 פעמים
קיבל תודות: 143 פעמים

שליחה #11 

בעקבות השרשור הזה, נזכרתי שאני רוצה לקחת את הטלפון נוקיה הישן שלי שסגור לסלקום על מנת שיהיה לי ספייר במקרה תקלה.
אני כבר לא לקוח סלקום והטלפון בכלל היה שייך לחברה שעבדתי בה פעם, שגם הם כבר לא לקוחות סלקום. עשיתי בזמנו העברת בעלות רק על המספר.

בקיצור לאחר השרשור הייתי בטוח שיעשו לי בעיות, אבל הופתעתי לטובה, במוקד שירות פתחו לי את הטלפון אפילו לא שאלו מי אני ואם הטלפון שלי (Y)
אפילו מתאם לסים הוא נתן לי, כי יש לי סים מיני.

nadtes
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 2
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

פתיחת טלפון אורנג' לסים זר

שליחה #12 

שלום,

גם לי יש אותה בעיה - אורנג' שמו נעילה נוספת על הטלפון כך שאי אפשר להוציא שיחות.
רכשתי מכשיר לרכב מיד שלישית - קיבלתי את הקוד מהאורנג' והטלפון אכן מזהה את הסים הזר, אולם לא ניתן להוציא שיחות עקב נעילה נוספת. משיחה נוספת עם שירות הלקוחות של אורנג' התברר לי שכל עוד לא אקבל אישור מבעל המכשיר המקורי לא יפתחו לי את הטלפון. אין לי דרך להגיע לבעל המכשיר המקורי. מה גם שאם אכניס סים של אורנג' אוכל לבצע שיחות. איך ניתן לפתור זאת?

ModChiP
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 481
נתן תודות: 17 פעמים
קיבל תודות: 6 פעמים

שליחה #13 

שטויות
היה לי מכשיר של סלקום שחבר הביא לי- אחרי שסלקום לא הסכימו לפתוח לי אותו, פניתי למועצה לצרכנות, ואז הם הסכימו לפתוח לי אותו.
**מצלמת פנים, הכלב מפרק לי את הבית**
ziv_r כתב:@haimbl,
ונגיד שתתקין מצלמות ושתתפוס וידאו של הכלב מבצע את זממו, מה בדיוק תעשה עם זה, תראה את זה לכלב ותגיד לו שהוא לא יכול להתחמק? הרי ברור לך שזה הוא.
...

integral פותח השרשור
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

Re: פתיחת טלפון אורנג' לסים זר

שליחה #14 

nadtes כתב:שלום,

גם לי יש אותה בעיה - אורנג' שמו נעילה נוספת על הטלפון כך שאי אפשר להוציא שיחות.
רכשתי מכשיר לרכב מיד שלישית - קיבלתי את הקוד מהאורנג' והטלפון אכן מזהה את הסים הזר, אולם לא ניתן להוציא שיחות עקב נעילה נוספת. משיחה נוספת עם שירות הלקוחות של אורנג' התברר לי שכל עוד לא אקבל אישור מבעל המכשיר המקורי לא יפתחו לי את הטלפון. אין לי דרך להגיע לבעל המכשיר המקורי. מה גם שאם אכניס סים של אורנג' אוכל לבצע שיחות. איך ניתן לפתור זאת?
...
אופציה א': תתקשר למרכז הדיבוריות במקום לשירות הלקוחות.

אופציה ב': (בלית ברירה) תתלונן פומבית בפייסבוק שלהם.

nadtes
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 2
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #15 

integral כתב:

אופציה א': תתקשר למרכז הדיבוריות במקום לשירות הלקוחות.

אופציה ב': (בלית ברירה) תתלונן פומבית בפייסבוק שלהם.
...
...
איך אתה פתרת את זה?

במוקד הדיבוריות לא ידעו על מה אני מדבר.
טענו שהטלפון פתוח ברגע שהכנסתי את הקוד.

Itay_Pollak
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K
תגובות: 19136
שם מלא: איתי פולק
נתן תודות: 725 פעמים
קיבל תודות: 733 פעמים

שליחה #16 

מצטער להעיר את השרשור בנושא עצמו, על פניו, כל מה שהיה צריך זה איזה מסמך על המכירה. יש משהו שנקרא תקנת השוק. אם קניתם במחיר סביר ובדרך סבירה (לא באיזה פינה חשוכה באישון לילה). זה שלכם.
אם אורנג' אומרים שזה לא שלכם שיוכיחו אחרת, יתרה מזה, אורנג' אמורים לדעת לאתר את מי שהוא ה"בעלים" לטענתם.

מעבר לזה - הטיעון הכי נכון פה, זה עניין פתוח מול כל אורנג' לעומת פתוח מול הלקוח המקורי בלבד. זה בסה"כ תירוץ של החברות (העובדה שצריך את בעלי "המנוי") בשביל לא לעזור לאנשים.

integral פותח השרשור
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #17 

nadtes כתב:
...
...
איך אתה פתרת את זה?

במוקד הדיבוריות לא ידעו על מה אני מדבר.
טענו שהטלפון פתוח ברגע שהכנסתי את הקוד.
...
לי הייתה רק בעיה של קוד. אפילו קוד לא רצו לתת לי.

אם אין ברירה כנס לפייסבוק שלהם.

ModChiP
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 481
נתן תודות: 17 פעמים
קיבל תודות: 6 פעמים

שליחה #18 

פנה למועצה לצרכנות וסגור עניין.
**מצלמת פנים, הכלב מפרק לי את הבית**
ziv_r כתב:@haimbl,
ונגיד שתתקין מצלמות ושתתפוס וידאו של הכלב מבצע את זממו, מה בדיוק תעשה עם זה, תראה את זה לכלב ותגיד לו שהוא לא יכול להתחמק? הרי ברור לך שזה הוא.
...

שלח תגובה

חזור אל “סלולר”