בעייתיות רשת הסיבים האופטיים על גבי חוטי החשמל
-
ValorHeart
- חבר ותיק

- תגובות: 1372
- נתן תודות: 45 פעמים
- קיבל תודות: 81 פעמים
אז בימים האחרונים אנו עדים לסופת גשמים של מספר ימים ברציפות אשר הרוחות החזקות מפילות עמודי חשמל על ימין ועל שמאל ועשרות אלפי בתי אב בישראל מנותקים מהחשמל, עכשיו השאלה היא איך זה בא לידי ביטוי כאשר ישנו סיבים אופטיים שזורים סביב חוטי החשמל האלה? מספיק שעמוד חשמל אחד ראשי יפול ואז נהיה מנותקים מרשת האינטרנט\טלפון\טלויזיה למי יודע כמה זמן ? עוד מישהוא רואה את הבעיתיות הזו ?
מין הסתם לא יהיה לך גם חשמל..זה כבר לא ישנה כלום האמת))ValorHeart כתב:אז בימים האחרונים אנו עדים לסופת גשמים של מספר ימים ברציפות אשר הרוחות החזקות מפילות עמודי חשמל על ימין ועל שמאל ועשרות אלפי בתי אב בישראל מנותקים מהחשמל, עכשיו השאלה היא איך זה בא לידי ביטוי כאשר ישנו סיבים אופטיים שזורים סביב חוטי החשמל האלה? מספיק שעמוד חשמל אחד ראשי יפול ואז נהיה מנותקים מרשת האינטרנט\טלפון\טלויזיה למי יודע כמה זמן ? עוד מישהוא רואה את הבעיתיות הזו ?...
- Class889
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4081
- נתן תודות: 77 פעמים
- קיבל תודות: 283 פעמים
אכן הסיבים נפרסים על עמודי החשמל בכל המדינה, בערך כ40% מהתשתית של החשמל היא תת קרקעית אז שם הסיבים יעברו גם למטה.
זה אכן נשמע כמו בעיה, אבל ברגע שנקרע סיב אופטי הזמן שיקח לסדר את זה הוא מאוד מהר וממש לא כמה שבועות.
זה אכן נשמע כמו בעיה, אבל ברגע שנקרע סיב אופטי הזמן שיקח לסדר את זה הוא מאוד מהר וממש לא כמה שבועות.
- Class889
-
- חבר מביא חבר

נכון, הוא צודק שהוא אומר שיש המון מקומות ששם התשתית היא על עמודי עץ.
קורה מידי ששומעים "סיב אופטי נקרע מעבודות בכביש/טרקטור שקרע את הכבל בזמן עבודה באיזור" ולאחר כמה שעות בודדות זה כבר מסודר, אין מה לדאוג.
קורה מידי ששומעים "סיב אופטי נקרע מעבודות בכביש/טרקטור שקרע את הכבל בזמן עבודה באיזור" ולאחר כמה שעות בודדות זה כבר מסודר, אין מה לדאוג.
- Class889
-
- חבר מביא חבר

אפשר פרטים על התמונה? זה נראה כמו מישהו מחול.
טוב צדקתי:
http://www.huffingtonpost.com/2012/11/0 ... 94302.html
טוב צדקתי:
http://www.huffingtonpost.com/2012/11/0 ... 94302.html
-
ValorHeart
- חבר ותיק

תחשבו על זה שסיב אופטי אחד במיקום הנכון אשר נקרע יכול לנתק לקוחות באיזור שלם בארץ, ולאו דווקא גם החשמל יתנתק ללקוחות האלו, לי מאוד חשוב גם עניין השרידות והאמינות של חיבור האינטרנט, אם גם ככה אני נתקע ביום קר וסופות בבית אז אני לא רוצה להיות מנותק מהעולם..
מקווה שלאט לאט יתחילו להטמיע את תשתית החשמל באדמה וגם את הסיבים..
ועדיין עם כל הדאגות האלו ברגע שיהיה סיב אופטי של IBC באיזור שלי אני מתחבר אליהם, העיקר להתנתק מהוט ובזק שגנבו אותנו שנים.
מקווה שלאט לאט יתחילו להטמיע את תשתית החשמל באדמה וגם את הסיבים..
ועדיין עם כל הדאגות האלו ברגע שיהיה סיב אופטי של IBC באיזור שלי אני מתחבר אליהם, העיקר להתנתק מהוט ובזק שגנבו אותנו שנים.
- dima_vy
-
- חבר מכור קשה

- תגובות: 5920
- נתן תודות: 142 פעמים
- קיבל תודות: 299 פעמים
גם נכון להיום היו מספר מקרים בהם דחפורים חתכו סיבים של בזק ושל הוט, ונותקו לא מעט בתים. תקלות קורות, ומטפלים בהן. וזה לא לוקח ימים גם. המקרים בהם זה כן יכול לקחת ימים, זה לדוגמא בשטחים, כי קציני ביטחון של חברות מגבילים את הכניסה לשם, בהתאם למצב הביטחוני. מעבר לזה, כל חברה תעשה כל המאמצים הנדרשים, בכדי שהשירות יעבוד.
נערך לאחרונה על ידי dima_vy ב 17/12/2013 9:58, נערך פעם 1 בסך הכל.
-
ValorHeart
- חבר ותיק

אני בהחלט מחכה ליום שיגיע סיב של IBC לבית שלי, עוד באותו היום אני מתנתק מהוט לתמיד !