זה התחיל לפני שבוע, קמנו בבוקר ולא היה חשמל - מסתבר שקפץ הפחת. לא היה ברור מה קרה. העלנו אותו והכל היה בסדר. כמה ימים לאחר מכן - אותו סיפור בדיוק.
אבל זה לא הכין אותנו למה שקרה אתמול - מתקפה של איזה 10-11 קצרים בתקופה של שעתיים, כל 10 דקות הפקק קופץ. התחלנו לנתק את כל המכשירים מהשקעים והמשיך לקפוץ. בחלק מהפעמים כשהעלנו אותו הוא הקפיץ פקק אחר, בחלק הוא עלה תקין ופעם אחת סירב לעלות בחזרה עד שהורדתי את כל שאר הפקקים ואז העלתי אותם בהדרגה. בסוף הגענו למצב שהכל היה מנותק מהקיר, כולל הצתה של כיריים גז ומקרר - והפקק עדיין קפץ. מכאן הגענו למסקנה שזה או המזגן (מיני מרכזי) או דוד חשמל או גוף תאורה כלשהו.
ואז חוק מרפי הגיע. למזגן ולדוד יש מפסק חשמל משלהם. ניתקתי את זה של המזגן והקפיצות הפסיקו - החשמל זרם תדיר. אחרי 40 דקות העלתי בחזרה את המפסק כדי לוודא סופית שמדובר במזגן - והפלא ופלא, כלום לא קפץ. הפעלנו את המזגן כדי להתעלל במפלצת - עדיין לא קפץ.
עכשיו מאז אתמול בערב החשמל תקין וכלום לא קופץ, אבל אני ממש לא רגוע. להיפך. הייתי מעדיף אפילו תיקון יקר של מזגן מאשר חוסר הידיעה הזו. הרי ברור לי שזה יחזור. בינתיים אני מפחד לחבר בחזרה את האלקטרוניקה (כולל מקרן חדש שהוזמן מחו"ל ללא אחריות. אתמול במשך הקרנת הבכורה קפץ החשמל 4-5 פעמים, מה שבטוח לא בריא לו. אין לי אומץ עכשיו לחבר אותו.)
אין לי מה להזמין חשמלאי כי אין מה להראות לו. זה גם לא בהכרח קשור לסערה כי כאמור התחיל לפני שבוע.
למישהו יש איזושהי עצה?