המלצה לשקע חשמל עם עמידות גבוהה !
שלום לכולם, יש בחדרי שני שקעים אחד מהם ריק ועל השני עומס של 11 מכשירים ( טלוויזיה, רסיבר, מסך, מחשב, מדפסת, ממיר, הוט בוקס, מנורה ,HD חיצוני , סאבוופר, מטען לאייפון ) שמחוברים בצורה של מאריך עם מפצל של 6 שאליו מחובר עוד מאריך עם מפצל של 6 .. אני יודע שזה ממש לא חכם, ואני רוצה לפתור את העניין הזה.
בעקבות המזג האוויר וההפסקות החשמל הבלתי פוסקות ניתקתי את השקע לאחר הרבה זמן שלא נגעתי בו על מנת שלא יסבול יותר מידי מהקפיצות של החשמל, לפני שבאתי להחזיר שמתי לב שהשקע מפוצץ וסדוק ואף נמס בצד אחד
בקיצור סכנה וטוב שגיליתי את זה עכשיו..
נכון לעכשיו השגתי כבל מאריך עבה מהרגיל על מנת לחבר את כל 11 המכשירים לצד השני של החדר ..
הבנתי שגם שככל שאני משתמש בעוד כבלים מאריכים הסכנה עולה לקצר והיציבות פוחתת..
אז להחליף את השקע אני בטוח מחליף וכנראה שאשקול פיצול העומס לשני השקעים ע"י אותו כבל מאריך שאני מקווה שהוא איכותי יותר מהרגיל ומסוגל להתמודד עם העומס שאני משתמש בו עכשיו,
השאלה האם אין שקע שיעמוד בעומס שכזה מבלי סכנה של שריפה ומבלי להתעסק פעם בשנה עם החלפת שקע ודאגה שיהיה איזשהו קצר האם קיימים שקעים יותר אמינים?
הבנתי שהדרך הטובה ביותר היא התקנה שקע מפוצל לתוך הקיר על מנת לקבל יציבות ואמינות מרבית, אבל הדבר דורש חציבה וזה קצת סיפור בשבילי ואשמח לחסוך זאת אם קיים פתרון אחר.
יש המלצות ?
בעקבות המזג האוויר וההפסקות החשמל הבלתי פוסקות ניתקתי את השקע לאחר הרבה זמן שלא נגעתי בו על מנת שלא יסבול יותר מידי מהקפיצות של החשמל, לפני שבאתי להחזיר שמתי לב שהשקע מפוצץ וסדוק ואף נמס בצד אחד
בקיצור סכנה וטוב שגיליתי את זה עכשיו..
נכון לעכשיו השגתי כבל מאריך עבה מהרגיל על מנת לחבר את כל 11 המכשירים לצד השני של החדר ..
הבנתי שגם שככל שאני משתמש בעוד כבלים מאריכים הסכנה עולה לקצר והיציבות פוחתת..
אז להחליף את השקע אני בטוח מחליף וכנראה שאשקול פיצול העומס לשני השקעים ע"י אותו כבל מאריך שאני מקווה שהוא איכותי יותר מהרגיל ומסוגל להתמודד עם העומס שאני משתמש בו עכשיו,
השאלה האם אין שקע שיעמוד בעומס שכזה מבלי סכנה של שריפה ומבלי להתעסק פעם בשנה עם החלפת שקע ודאגה שיהיה איזשהו קצר האם קיימים שקעים יותר אמינים?
הבנתי שהדרך הטובה ביותר היא התקנה שקע מפוצל לתוך הקיר על מנת לקבל יציבות ואמינות מרבית, אבל הדבר דורש חציבה וזה קצת סיפור בשבילי ואשמח לחסוך זאת אם קיים פתרון אחר.
יש המלצות ?
- yoavidor
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 558
- נתן תודות: 94 פעמים
- קיבל תודות: 47 פעמים
לא נראה שהבעיה שאתה מתאר נגרמה עקב עומס של המכשירים אלה מבעיה מקומית של התחממות מגע.
עם הזמן ועייפות החומר ה"שפתיים" של המגע בשקע לא אוחזות היטב בפין של התקע והדבר גורם להתחממות יתר במגע והמסה של הפלסטיק מסביבו.
רצוי להחליף שקע לחדש וכן את רב השקע לחדש עם תקן תקע חדש (עגול) ואני מאמין שהבעיה תיפתר.
אני מסייג את התשובה לבדיקה של סך הספקי המכשירים (הרשומים על המכשירים) אם הסה"כ עובר את 2300W אז יש גם עומס יתר על החיבור אבל אני בספק אם תגיע לזה.
יואב
עם הזמן ועייפות החומר ה"שפתיים" של המגע בשקע לא אוחזות היטב בפין של התקע והדבר גורם להתחממות יתר במגע והמסה של הפלסטיק מסביבו.
רצוי להחליף שקע לחדש וכן את רב השקע לחדש עם תקן תקע חדש (עגול) ואני מאמין שהבעיה תיפתר.
אני מסייג את התשובה לבדיקה של סך הספקי המכשירים (הרשומים על המכשירים) אם הסה"כ עובר את 2300W אז יש גם עומס יתר על החיבור אבל אני בספק אם תגיע לזה.
יואב
לבדוק את ההספק של כולם יקח לי שעות :\
אבל כנראה שאתה צודק כי הם גם רוב הזמן לא עובדים כולם ביחד ..
אז בעצם לפי מה שאתה אומר לא משנה איזה שקע אתקין זה בסופו של דבר יקרה ואצטרך להחליף גם אותו ..
אז כל העניין הזה של מפצל מובנה בקיר הוא פשוט עניין של נוחות ואין שום קשר לאמינות ?
אז בעצם לפי מה שאתה אומר לא משנה איזה שקע אתקין זה בסופו של דבר יקרה ואצטרך להחליף גם אותו ..
אז כל העניין הזה של מפצל מובנה בקיר הוא פשוט עניין של נוחות ואין שום קשר לאמינות ?
- yoavidor
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 558
- נתן תודות: 94 פעמים
- קיבל תודות: 47 פעמים
יואב.atraf כתב:לבדוק את ההספק של כולם יקח לי שעות :\
למה שעות ? תציץ באחוריים של כל מכשיר, אמורה להיות מדבקה שכתוב עליה כל הנתונים של המכשיר. כחצי דקה למכשיר במקרה וזה הולך לאט...
ממש לא מה שאמרתי, אמרתי שביחסי הגומלין בין השקע המקורי שמורכב לבין התקע שעל רב השקע יש כשל נקודתי (אני משער שלרב השקע יש פינים מלבניים ולא עגולים) ואז שטח המגע הלך וקטן עם הזמן, דבר שגרם להתחממות. שקע חדש ותקע חדש בתקן חדש (עגול) ייצרו שטח מגע מיטבי, דבר שימנע התחממות נקודתית.
ברור שעדיף שלכל אביזר יהיה את השקע שלו בקיר אבל אז צריך בכל מקום אשר יושבים בו מחשב או עמדת מולטימדיה בין 6 ל 10 שקעים ואז אתה ביחס מאוד גרוע של עלות / תועלת......
- JEXY
- עוסק בתחום

- תגובות: 12241
- נתן תודות: 41 פעמים
- קיבל תודות: 625 פעמים
- יצירת קשר:
שקעים שעומדים בעומס ישנם, השאלה היא האם הכבילה שלך היא 1.5 או 2.5 מ"מ...?
תתחיל ברכישת שקע NISKO, אם אחרי שבוע תראה שוב שהשקע נשרף, תפצל את העומס או תזמין חשמלאים שירכיב שלך שקע כוח 20A...
תתחיל ברכישת שקע NISKO, אם אחרי שבוע תראה שוב שהשקע נשרף, תפצל את העומס או תזמין חשמלאים שירכיב שלך שקע כוח 20A...
לגבי עובי הכבילה אתה מתכוון לתוך הכבילה הפנימית בקיר או של המאריכים החיצונים ?
אין לי מושג צילמתי תמונה של החיצוני אם זה בכלל מה שהתכוונת - אז יש שני מפצלים של 6 בעובי של התמונה והמאריך הארוך לשקע השני בערך פי 2 בעובי
אני מצטער על הבורות יכול להיות שבכלל צריך למדוד ללא הבידוד? יש מצב שזה סתם עבה וקיים בידוד אין לי מושג .. :\
השקע ניסקו הוא זול להפליא האם זה לא מעיד על איכותו ?
באופן כללי אני מבין שעם כל ההנדוס המאולתר הזה של שני מאריכים לא אמורה להיות איתו שום בעיה מלבד עמידות פיזית של השקע עצמו בקיר מבלי שום קשר לחשמל ..
לגבי מדידת ההספק זה בעייתי כי יש הרבה מכשירים שהם פשוט לא נגישים ולהגיע אליהם זאת הבעיה.. בכל מקרה אני מניח שהבעיה היא לא ההספק
אני מניח שאם היה פה עניין של אי עמידה במתן הספק מסוים השלטר היה קופץ כל הזמן לא ?
אין לי מושג צילמתי תמונה של החיצוני אם זה בכלל מה שהתכוונת - אז יש שני מפצלים של 6 בעובי של התמונה והמאריך הארוך לשקע השני בערך פי 2 בעובי
אני מצטער על הבורות יכול להיות שבכלל צריך למדוד ללא הבידוד? יש מצב שזה סתם עבה וקיים בידוד אין לי מושג .. :\
השקע ניסקו הוא זול להפליא האם זה לא מעיד על איכותו ?
באופן כללי אני מבין שעם כל ההנדוס המאולתר הזה של שני מאריכים לא אמורה להיות איתו שום בעיה מלבד עמידות פיזית של השקע עצמו בקיר מבלי שום קשר לחשמל ..
לגבי מדידת ההספק זה בעייתי כי יש הרבה מכשירים שהם פשוט לא נגישים ולהגיע אליהם זאת הבעיה.. בכל מקרה אני מניח שהבעיה היא לא ההספק
אני מניח שאם היה פה עניין של אי עמידה במתן הספק מסוים השלטר היה קופץ כל הזמן לא ?
- JEXY
- עוסק בתחום

- תגובות: 12241
- נתן תודות: 41 פעמים
- קיבל תודות: 625 פעמים
- יצירת קשר:
הפוך...
הבעיה היא ההספק... השקע עובד בעומס יתר ולכן נשרף לך מחבר פאזה.
לגבי השלטר (אומרים מאמ"ת) לא יקפוץ אם הוא גדול יותר מהשקע... שקעים נועדו ל10A ויש כאלה ל16A... מאמ"ת נועד ל16A ול20A...
לא מודדים את הבידוד החיצוני
על הכבל רשום 3X1.5...
בכל אופן, מכוון שהידע שלך אפסי בנושא, אל תעשה שום דבר לבד ותזמין חשמלאי.
הבעיה היא ההספק... השקע עובד בעומס יתר ולכן נשרף לך מחבר פאזה.
לגבי השלטר (אומרים מאמ"ת) לא יקפוץ אם הוא גדול יותר מהשקע... שקעים נועדו ל10A ויש כאלה ל16A... מאמ"ת נועד ל16A ול20A...
לא מודדים את הבידוד החיצוני
בכל אופן, מכוון שהידע שלך אפסי בנושא, אל תעשה שום דבר לבד ותזמין חשמלאי.
להחליף שקע אני יודע כל השאר אין לי מושג האמת שאח שלי מבין בעניינים האלה ורציתי להגדיל ראש וללמוד את הנושא בעצמי כנראה שאחכה ליום ראשון..
הייתה לי תחושה שאין הגיון בלמדוד את הבידוד חח טוב בכל מקרה לא רשום על הכבלים כלום הם ישנים מידי וזה נמחק או שאני סתם מפספס בכל מקרה תודה
הייתה לי תחושה שאין הגיון בלמדוד את הבידוד חח טוב בכל מקרה לא רשום על הכבלים כלום הם ישנים מידי וזה נמחק או שאני סתם מפספס בכל מקרה תודה