ירשתי פטיפון, לא מבין בזה דבר.

פורום המיועד לציוד אודיו וינטאג' על כל סוגיו וכן אודיו אנלוגי - פטיפונים, ויניל וטייפים
שלח תגובה
oren1219 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 211
נתן תודות: 30 פעמים
קיבל תודות: 8 פעמים

שליחה #1 

שלום לכולם,
לפני הכל, לא מצאתי את חוקי הפורום(?!) מישהו אולי יכול לצרף לכאן קישור בבקשה?
אני אורן, קיבלתי בירושה פטיפון. National Panasonic SG-2080S. יחד איתו קיבלתי גם מכשיר הקלטה שלא כ"כ בחנתי כי הוא לא מעניין אותי כרגע, ובנוסף זוג רמקולים של נשיונל פנסוניק(שאני מאמין שהם הגיעו יחד עם הפטיפון כסט,יכול להיות?) ועוד זוג רמקולים של סוני שלהפתעתי הרבה בתא שנמצא מאחוריה מצאתי זוג מיקרופונים חדשים בניילון.
המצב של הציוד שקיבלתי ממש חדש הוא היה שמור תחת כיסויים וניילונים כל הזמן וזה די מרגש אותי לראות את הציוד הזה ככה, ובמיוחד עכשיו כשהוא שלי זה נורא מרגש להיות הבעלים שלו.
הבעיה היא שאני לא מבין בזה. לפני שאני מפעיל אני רוצה ללמוד עליו ולדעת איך לתפעל כדע שאני לא אהרוס אותו חס וחלילה. אני חושב שחסרה לו המחט(מחט? נכון? ככה זה נקרא?). מאיפה אני מזמין? ליד הזרוע יש מדבקה שרשום עליה:
"stylus raplacment- diamond: EPS - 35STSD"
אני מאמין שזה הדגם של המחט שיש צורך להרכיב עליו.
אבל אולי כבר יש עליו מחט ואני פשוט לא יודע אם אני מרגיש אותה?
בקיצור, חייב עזרה, את הדברים הבסיסיים אני מבין כמו הערוצים של הרדיו וכל מה שאפשר לראות במגברים מודרניים, את מה שקשור לפטיפון אני לא מבין בכלל.

אודה מאוד למי שישפוך אור על הנושא ויעזור לי להחיות את הפטיפון לחיים.
הנה תמונות שלו.

[img2=550x412]http://imageshack.us/a/img5/640/44nd.jpg[/img2]

[img2=550x412]http://imageshack.us/a/img13/6394/6a9g.jpg[/img2]

[img2=550x412]http://imageshack.us/a/img826/2586/f6ve.jpg[/img2]

[img2=550x412]http://imageshack.us/a/img138/3875/b9zm.jpg[/img2]

[img2=550x733]http://imageshack.us/a/img163/8313/zr4z.jpg[/img2]

Kosh
סמל אישי של משתמש
גורו וינטאג'
גורו וינטאג'
תגובות: 4069
נתן תודות: 339 פעמים
קיבל תודות: 366 פעמים

שליחה #2 

תתחדש. (Y) :) זאת מערכת משולבת חביבה.דבר ראשון,תרים את הפלטה של הפטיפון ובדוק אם הרצועה (שמניעה את הפלטה ואמורה להיות מלופפת ממנה לציר המנוע) נמצאת שם.סביר להניח שאחרי כל כך הרבה שנים,הגומי שממנה היא עשויה נמס או התקשה/נקרע,אז אתה זקוק לאחת חדשה-תוכל להשיג כזאת בחנות "אדר סוכנויות" בת"א.גם מחט חדשה תוכל להשיג אצלם,במידה ואין להם מחט כזאת או תואמת לה,אז תמיד אפשר לקנות ראש חדש של יצרן אחר.אבל-את הדבר הכי חשוב-תקליטים,יש לך?
Vintage audio is a way of life

Retro audio is good for you

ערוץ הסטריאו וינטאג' שלי:
http://www.youtube.com/user/Kosh31100

dragon
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 158
נתן תודות: 174 פעמים
קיבל תודות: 32 פעמים

שליחה #3 

ברוך הבא. תקליטים יש לך? מה שקיבלת זה לא "פטיפון" (בלבד) אלא מערכת משולבת, כפי שזה נקרא פעם. אני משער שהרמקולים מאותה פירמה היו שייכים לה, הסוני זה כנראה אקסטרה. לגבי מחט, קשה לראות בתמונות שלך: רואים שיש שם ראש, אבל זויות הצילום לא מאפשרות לקבוע אם יש מחט. נסה לצלם את הקצה הקדמי של הזרוע מלפנים ומעט מלמטה כדי שנוכל לראות. הפטיפון עובד בכלל? מסתובב? כתוב עליו שהוא מונע ע"י רצועה, ובמכשיר שהיה מאוכסן הרבה זמן סביר להניח שהרצועה גמורה ואי לכך הוא לא יסתובב, אבל נסה בכל זאת זה לא מזיק. היות שהוא אוטומטי, יש להניח שמניעים את המנוע ע"י הזזת הזרוע לכיוון הפלטה. בכל מקרה אל תצפה להרבה כי המערכות האלה ממש לא היו פאר היצירה, בלשון המעטה.
.Anything can be done, but it's only done if it's done

oren1219 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #4 

תודה על ההתיחסות המהירה. תקליטים, יש לי כמה, חלקם עדיין בעטיפת ניילון של המשביר לצרכן למען האמת. אבל אני מתכנן להשיג עוד תקליטים בהמשך.
לבנתיים, ניסיתי להרים את הפלטה אבל נראה שזה מחובר איך שהוא מלמטה, איך משחררים אותה?
המכשיר נדלק, אבל אין סאונד, לא רדיו, לא AUX, והפלטה לא מסתובבת(או שאני לא יודע איך להפעיל אותה). כשאני משחק עם הכפתור של הווליום יש קצת רעשים אבל מעבר לזה אין סאונד.
איפה להתחיל לחפש את מקור הבעיה?

[img2=550x412]http://imageshack.us/a/img46/885/lru7.jpg[/img2]

ד"א הלוגו על הראש, זה לא אודיו טכניקה במקרה?

Kosh
סמל אישי של משתמש
גורו וינטאג'
גורו וינטאג'

שליחה #5 

זהו אכן ראש ישן של אודיו טכניקה,אך ללא מחט כפי שנראה בתמונה.בדוק אם כפתור ה-TAPE MONITOR/TAPE לא לחוץ בטעות במערכת,כי הוא משתיק את כל הסאונד של המגבר פרט לכניסת הטייפ.בקשר להרמת הפלטה-נסה לתת מכה קלה עם פטיש על הציר של הפלטה,ואז נסה לשחרר אותה.

oren1219 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #6 

או קי הצלחתי להוציא ממנו סאונד, דרך AUX אבל יש בעיה כי רק היציאה הקדמית ימנית עובדת וגם זה בערך, יש צורך לשחק עם הכפתור של הווליום ו"לתפוס" נקודה מסויימת כדי שזה יעבוד. אני חושב שאני אצטרך לפתוח את המכשיר.
והפלטה עדיין לא משתחררת לי, אני מפחד להכות חזק שמא אני אהרוס את המנגנון בפנים.

Kosh
סמל אישי של משתמש
גורו וינטאג'
גורו וינטאג'

שליחה #7 

ספריי מגעים יעזור לך עם בעיות "הקרחצים".תצטרך לפתוח את המכשיר ולרסס מבפנים על המפסקים והכפתורים,אך לא על
הרכיבים האלקטרוניים עצמם.

dragon
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 158
נתן תודות: 174 פעמים
קיבל תודות: 32 פעמים

שליחה #8 

נראה שדווקא יש שם מחט, אבל היא לא במצב טוב. היא נראית כאילו מישהו עיקם אותה פעם למעלה וכעת היא יותר מדי צמודה לגוף הראש. בכל מקרה יהיה צריך להחליף אותה, אבל רק בתנאי המכשיר עובד באופן תקין מלבד זה. אפשר להשיג מחטים לראש הזה.
.Anything can be done, but it's only done if it's done

tnsilver
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4166
נתן תודות: 619 פעמים
קיבל תודות: 1301 פעמים

שליחה #9 

לפני הפטיש של ת'ור... חכה רגע! יש פטפונים שבהם ישנה נעילה על הציר בצורת פרסה קפיצית שצריך למשוך החוצה עם פלייר ארוך. אם לא מוצאים נעילה כזו - ישנן פלטות שצריך לסובב למצב מסוים (חור בפלטה מול סימון בבסיס, חור מול חור, סימון מול סימון וכ"ו) לפני שאפשר למשוך אותן למעלה. נסה לסובב 360 מעלות תוך משיכה כלפי מעלה עד מציאת מיקום הקסם. מאוד יכול להיות שעם השנים - הפלטה לא תישלף בקלות ואז יש מקום לקצת שמן WD-40 ואולי אפילו קצת שכנוע עדין בעזרת פטיש.

בורר הפונקציות צריך להיות במצב Phono כדי לשמוע פטפון ורק אז יש להוליך את הזרוע לכיוון מרכז התקליט כדי לבדוק אם הפטפון עובד. אם הרצועה קרועה - יכול להיות שתשמע את המנוע בפעולה. זה סימן טוב. אם תיגע בקצה המחט בעדינות עם כרית האצבע - תוכל, אם המערכת תקינה, לשמוע רשרושים ברמקולים.

oren1219 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #10 

חדשות טובות ולא טובות. הצלחתי להרים את הפלטה, משכתי קצת בכח והיא יצאה. הרצועה קרועה. כשאני מזיז את הזרוע לכיוון המרכז נשמע תקתוק של ממסר אבל המנוע לא מסתובב, אז אני מניח שהמנוע גם צריך טיפול/החלפה.
אכן היתה מחט, ניסיתי לגעת בה והיא פשוט נשרה.
כנראה שאני הולך להכנס כאן לפרוייקט שלא ציפיתי לו אבל אני אעשה את זה בשמחה :)
מצאתי גם מדבקה עם דגם מדוייק של הפטיפון, אני מאמין שזה יקל על חיפוש החלקים.
אם כבר אני הולך להוציא כסף על המכשיר הזה חשבתי שיהיה נחמד אם אוכל לשדרג אותו מעט מבחינת איכות הצליל שהוא יוציא. האם יש אפשרויות טובות להתחלה בנוגע לשדרוג בסיסי?
אני מקווה שכבר מחר אני אניח אותו על שולחן הניתוחים ואתחיל לחטט.
שוב, תודה רבה על העזרה.
[img2=550x412]http://imageshack.us/a/img844/6436/d4jc.jpg[/img2]

tnsilver
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #11 

בתור פרויקט התנסות - זה יכול להיות מאוד נחמד. יכול להיות שמשהו קטן אירע ברמת אספקת הכוח או המגעים. כל מה שמעבר לכך, בייחוד אם מצריך השקעה כספית - סביר להניח, שלא יחזיר תמורה. מערכות ה'בוני אם' האלה היו גימיק לאורך שנות ה-70' ובד"כ כללו רכיבים ברמה מאוד נמוכה. תראה כאן למשל, כמה שווה מערכת דומה מדגם מתקדם יותר. הפטפונים שנכללו במערכות 'הכל כולל הכול' האלה היו ברמה מאוד בסיסית (בלשון נקייה) ואין להם כל פוטנציאל שדרוג. מדובר בחלקי פח ופלסטיק, מנועים זולים, עפיצות גבוהה ואיכות בנייה ההולמת ייצור המוני וזול. פשוט לא שווה להתעסק ואין מה לשדרג.

oren1219 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #12 

ז"א אם כבר אני להוט להוציא עליו כסף, עדיף שזה יהיה ברמה הבסיסית ביותר כי מעבר לזה זה פשוט לא שווה את המאמץ.
טוב לדעת, מחר אני אפתח ואעדכן מה המצב.

oren1219 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #13 

או קי פתחתי את המכשיר, ריססתי קצת עם ספריי מגעים. כל הרצועות הקיימות קרועות, המנוע של הפטיפון עובד אבל חורק, הפוטנציומטר של הווליום עובד חלק עכשיו.
בעיה היא שאין סאונד בצד ימין. מצאתי את מקור האות המוגבר אבל משם אין לי מושג איך להגיע למקור הבעיה.
זו תמונה של המגבר.בחלק האמצעי עליון שלו יוצא אות מוגבר לחוטים לבנים ושחורים שמתמזגים לחוט חום וחוט אפור.
מלמעלה למטה זה L, ואז Ground ואז R. R לא עובד, יש שיטה למצוא את מקור הבעיה?

[img2=550x412]http://imageshack.us/a/img571/7853/zdn5.jpg[/img2]

tnsilver
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #14 

לא ברור מתי אין סאונד בצד ימין. האם עבור כל המקורות (AUX, PHONO, FM...) או רק עבור חלק. את המנוע תוכל לשמן בעזרת טיפת שמן על הציר. אל תגזים בשמן. לא נראה לי שתוכל לקבל כאן סיוע על סמך תמונה של ערימת חוטים. דרושה סכימה חשמלית ואת זו תוכל להשיג בתשלום מהאתרים המתמחים אם יש להם כזו או בחינם אם תוכל לאתר כזו.

ישנה עוד אופציה שכוללת את ניקוי כל הלוחות (המטונפים) באלכוהול ואז מעבר עם מלחם על כל נקודות ההלחמה על מנת לחדשן. את הגישה לצד המוליך של הלוחות אפשר לנצל לבדיקה כשהדגש הוא על מציאת נגדים פתוחים או כאלה שאיבדו את הטולרנס שלהם. דגש נוסף על רכיבים פאסיביים שאינם מתפקדים (קבלים אלקטרוליטיים) ואז בדיקה של סמי קונדקטורים עם דגש על טרנזיסטורים מקצרים. עם קצת מזל - תמצא הבעיה או תתוקן אף ללא מציאתה. נסה לחפור ביחידה ולחפש ולהחליף נתיך שרוף איפשהו... יתכן שזה יפתור את הבעיה.

אם יש כפתור 'מונו' נסה להפעילו ולבדוק את ערוץ ימין שוב. וודא שכפתור 'בלאנס' נקי ושכל נקודות ההלחמה באזור שלו חיות ותקינות... ללא סכימה - אפשר רק להחזיק לך אצבעות...

oren1219 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #15 

אין סאונד בימין בכלל, בכל המקורות. בכל המצבים של הבלאנס וגם במונו.
אני אישיים את הטיפים שלך, לא חשבתי עליהם אפילו.
אני מקווה מאוד שזה יעזור לי לפתור את הבעיה.
על הדרך אני אחפש סכמה.
תודה על ההכוונה.

Kosh
סמל אישי של משתמש
גורו וינטאג'
גורו וינטאג'

שליחה #16 

רואים בתמונות שלך שההגברה במכשיר שלך היא שני רכיבי STK.(שני "הג'וקים" ,הרכיבים השחורים הגדולים) יתכן שהימני פשוט שרוף..זה קורה לא מעט עם STK,ויתכן שבגללה הפסיקו בזמנו להשתמש במערכת..

oren1219 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #17 

שבת שלום לכולם.
אז ככה, הלכתי וקניתי רצועה, מחט, מגבר STK025 (תחליפי ל 022) וניגשתי לעבודה.
לפני שבכלל החלפתי רכיב כלשהו עברתי על ההלחמות של הרכיב ה"חשוד" מחדש רק כדי לוודא שהבעיה לא נובעת בעקבות מגעים רופפים. לאחר שחידשתי את ההלחמות עדיין לא היה שינוי ולא סאונד. החלפתי את הSTK022 ב STK025, הכנסתי אות שמע ו..כלום. לא עובד, הבטתי והבטתי ואז ראיתי קבל שנראה קצת מנופח, פניתי למגבר ישן שהיה זרוק אצלי ולמזלי מצאתי שם קבל עם ערכים זהים במצב טוב, אז החלפתי, הדלקתי ו...רעש נוראי. עברתי יחד עם חבר קצת עם בודק רציפות בשביל לראות אם יש קצר איפה שהוא ומשהו לא הסתדר לנו כיוון שב 025 היתה רציפות בין רגל 1 ל-9 וב022 לא. מוזר משהו, חשדנו בכל מיני רכיבים, פירקנו, הרכבנו, לא מצאנו כלום. החלטנו להתקין את מגבר שמאל בצד ימין כדי לראות אם הבעיה חוזרת על עצמה. אז פירקנו את שתיהם, לקחנו את ה022 התקין, הרכבנו בצד השני ו...יש סאונד, הכל טוב ונחמד וגם אין קצר בין הרגליים :? אז מה קורה פה? חיברנו את ה025 בצד השני ועוד פעם הרעש הנוראי הזה. החלטנו לקחת את ה022 הכביכול לא תקין וחיברנו שוב במקום ה 025 והוא גם עובד!
אז כנראה שבסופו של דבר הבעיה היתה בקבל למרות שיש לי הרגשה שזו לא היתה אשמתו בלבד. מסתבר שה025 לא תואם את ה022 למרות שבדקתי את זה ביחד עם בעל החנות שממנו קניתי את הרכיב(הוא אפילו פתח ספר שהיה כתוב שם שה 025 תחליפי ל022).
בקיצור, מקרה מוזר. אחרי שהייתי שמח וטוב לבב שהכל עובד, החלטתי ללכת לחגוג את ההצלחה עם כוס בירה ואז לחזור ולהרכיב הכל חזרה=]. חזרתי אחרי הבירה, הדלקתי את המכשיר והוא לא עובד! המגבר עצמו עובד אבל הוא לא מנגן כלום. לא ברדיו ולא ב AUX ומקודם זה כן עבד! לעזאזל! כל הנורות של המכשיר דולקות ובעודי מתבונן על המכשיר בתסכול אחת הנורות כבתה(לא יודע למה, החוט להט שלה נראה שלם) בדקתי עם רב מודד אם יש לה מתח והיה 12V חיובי ב-2 הרגליים(?!!?!?). עכשיו אני חושד בפוטנציומטר של הווליום, אני חושב שהוא מת, הוא היה נוהג לעשות רעשים ברמקולים כאשר הייתי מגביהה ומנמיך ועכשיו דממה(מלבד זה שכלום לא מתנגן) אבל עדיין כשאני מדליק את המכשיר יש את ה"בום" הקטן הזה ברמקול.
למישהו יש רעיון מה הבעיה?

לבנתיים אני רוצה להודות לכולם על התגובות וההכוונה, עזרתם לי מאוד עד כה.

שלח תגובה

חזור אל “וינטאג' ואנלוגי”