מסך נגלל מתקרה 2.7 מטר ועוד קצת
אז זה התחיל מ"חדר משחקים" והפך ככל הנראה למקרן בסלון כתוספת למצב הקיים.
קודם כל מספר דברים שאני לא יכול להמנע מהם כרגע:
1. המסך יהיה חייב להיות תלוי מהתקרה שהיא בגובה 2.7 מטר. הבנתי שיש מסכים עם דרופים גדולים כך שיתאימו למצב הזה, אבל לא הצלחתי למצוא כאלה, לפחות לא בארץ.
2. מאחורי המסך, בגובה של כ-50 ס"מ מהרצפה יש רמקולים קדמיים. אין אפשרות לצערי להזיז אותם.
האם ריאלי מבחינת נוחות צפייה שתחתית המסך תהיה מעל 50 ס"מ?
3. כהמשך ל-2, מה הגובה הרצוי של תחתית המסך מהרצפה, בהנחה של גודל צפייה של 100"?
המון תודה מראש...
קודם כל מספר דברים שאני לא יכול להמנע מהם כרגע:
1. המסך יהיה חייב להיות תלוי מהתקרה שהיא בגובה 2.7 מטר. הבנתי שיש מסכים עם דרופים גדולים כך שיתאימו למצב הזה, אבל לא הצלחתי למצוא כאלה, לפחות לא בארץ.
2. מאחורי המסך, בגובה של כ-50 ס"מ מהרצפה יש רמקולים קדמיים. אין אפשרות לצערי להזיז אותם.
האם ריאלי מבחינת נוחות צפייה שתחתית המסך תהיה מעל 50 ס"מ?
3. כהמשך ל-2, מה הגובה הרצוי של תחתית המסך מהרצפה, בהנחה של גודל צפייה של 100"?
המון תודה מראש...
כי אם כבר אני הולך על רכישה של מקרן ומסך, אני יודע שאני ארצה להנות ממנו גם בסרטים ושידורי ספורט ודברים נוספים. אז חבל לא לנצל את מערכת הקולנוע הביתי ואת אפשרות הצפייה של סלון שמאפשר צפייה נוחה בהרבה מאשר חדר קטן.
אז אצטרך כנראה להשקיע טיפה יותר במקרן, ואולי קצת יותר במסך, אבל אני יכול לקבל הרבה יותר. השאלה קודם האם זה בכלל אפשרי?
אז אצטרך כנראה להשקיע טיפה יותר במקרן, ואולי קצת יותר במסך, אבל אני יכול לקבל הרבה יותר. השאלה קודם האם זה בכלל אפשרי?
תודה על התגובות.
התקציב די גמיש, ומבחינת הרוחב אין לי אילוצים מיוחדים.
גודל הצפייה הרצוי הוא 100"
כאמור יש לי שני אילוצים בלבד מעבר לזה:
1. המסך חייב להיות מסך גלילה שיותקן על תקרה בגובה של 2.7 מטר.
2. בגובה של כ-50 ס"מ מהרצפה יש רמקולים קדמיים שרצוי שלא להסתירם עם המסך.
התקציב די גמיש, ומבחינת הרוחב אין לי אילוצים מיוחדים.
גודל הצפייה הרצוי הוא 100"
כאמור יש לי שני אילוצים בלבד מעבר לזה:
1. המסך חייב להיות מסך גלילה שיותקן על תקרה בגובה של 2.7 מטר.
2. בגובה של כ-50 ס"מ מהרצפה יש רמקולים קדמיים שרצוי שלא להסתירם עם המסך.
- opv
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4862
- נתן תודות: 91 פעמים
- קיבל תודות: 225 פעמים
אם אתה לא קובע תקציב, אני ממליץ על מסך מתיחה עם מערכת מיסוך:
http://da-lite.com/products/product.php?pID=400
http://da-lite.com/products/product.php?pID=400
No place like home.......... Theater
- opv
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4862
- נתן תודות: 91 פעמים
- קיבל תודות: 225 פעמים
זה תקציב נמוך למסך מתיחה ברמה.
תבדוק אם המודעה הזאת עדיין רלוונטית:
http://www.yad2.co.il/Yad2/hotPicYad2.p ... 5120db8a0b
תבדוק אם המודעה הזאת עדיין רלוונטית:
http://www.yad2.co.il/Yad2/hotPicYad2.p ... 5120db8a0b
No place like home.......... Theater
- spacedude
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3505
- נתן תודות: 176 פעמים
- קיבל תודות: 160 פעמים
מסך בגודל 100" אלכסוני ב 16:9 נותן רוחב תמונה (נטו) 2.2מ', לרוחב צריך להוסיף מסגרת שחורה 5ס"מ בערך מכל צד + מנגנון המתיחה (תלוי ביצרן) בקיצור להערכתי צריך מינימום 2.6מ' רוחב על הקיר.
מסך בגודל 100" הוא בגובה 1.2מ', אם אתה רוצה להתחיל את התמונה מגובה 50 ס"מ (מהרצפה) התמונה תהיה עד גובה 1.7מ' מה שאומר שאתה צריך דרופ שחור של 1מ', לדעתי הסטדנדרט הוא דרופ של 50ס"מ אבל אולי אפשר לבקש דרופ ארוך יותר או לחילופין לבנות קרניז מגבס כמו שהרבה חברים באתר עשו ובתוכו לשים את מסך ההקרנה. גם יותר יפה ואסתטי.
מסך בגודל 100" הוא בגובה 1.2מ', אם אתה רוצה להתחיל את התמונה מגובה 50 ס"מ (מהרצפה) התמונה תהיה עד גובה 1.7מ' מה שאומר שאתה צריך דרופ שחור של 1מ', לדעתי הסטדנדרט הוא דרופ של 50ס"מ אבל אולי אפשר לבקש דרופ ארוך יותר או לחילופין לבנות קרניז מגבס כמו שהרבה חברים באתר עשו ובתוכו לשים את מסך ההקרנה. גם יותר יפה ואסתטי.
שחר
- idan309
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3005
- נתן תודות: 293 פעמים
- קיבל תודות: 330 פעמים
לפחות מנסיון שלי רכישה של מסך מתיחה בעלות של כ-5,000 ש"ח לא שווה את הכסף (הנסיון שלי הוא עם מסך בגדול של 119").
מסך מתיחה איכותי של חברה מובילה יעלה לפחות 8,000 ש"ח.
מסך EBHD100 שהוא מסך גלילה חשמלי הוא מסך שכעיית הגלים כמעט ולא מורגשת בו (לפחות ב-2 המסכים שיצא לי להתרשם מהם) ויעלה לך כ-1500 ש"ח.
אני לא בטוח שהייתי מעדיף לרכוש את המסך ביד שנייה (שהוא בטוח מסך איכותי) כאשר אני גם צריך לשלם עוד כ-2000 ש"ח יותר וגם לקבל תמונה קטנה ב-8" בשביל המתיחה.
מסך EBHD100 שהוא מסך גלילה חשמלי הוא מסך שכעיית הגלים כמעט ולא מורגשת בו (לפחות ב-2 המסכים שיצא לי להתרשם מהם) ויעלה לך כ-1500 ש"ח.
אני לא בטוח שהייתי מעדיף לרכוש את המסך ביד שנייה (שהוא בטוח מסך איכותי) כאשר אני גם צריך לשלם עוד כ-2000 ש"ח יותר וגם לקבל תמונה קטנה ב-8" בשביל המתיחה.
אני מאמין שאפשר קצת להתפשר ולהתחיל מגובה של 70-80 ס"מ, אך עדיין אצטרך דרופ יותר ארוך מהסטנדרט.spacedude כתב:מסך בגודל 100" אלכסוני ב 16:9 נותן רוחב תמונה (נטו) 2.2מ', לרוחב צריך להוסיף מסגרת שחורה 5ס"מ בערך מכל צד + מנגנון המתיחה (תלוי ביצרן) בקיצור להערכתי צריך מינימום 2.6מ' רוחב על הקיר.
מסך בגודל 100" הוא בגובה 1.2מ', אם אתה רוצה להתחיל את התמונה מגובה 50 ס"מ (מהרצפה) התמונה תהיה עד גובה 1.7מ' מה שאומר שאתה צריך דרופ שחור של 1מ', לדעתי הסטדנדרט הוא דרופ של 50ס"מ אבל אולי אפשר לבקש דרופ ארוך יותר או לחילופין לבנות קרניז מגבס כמו שהרבה חברים באתר עשו ובתוכו לשים את מסך ההקרנה. גם יותר יפה ואסתטי....
אין לי אפשרות לעשות קרניז מהסיבה הפשוטה שאין שם קיר..
יש שם קיר גבס בגובה של 1.5 מטר מהרצפה שמלפניו יהיו הטלוויזיה והרמקולים. המסך אמור לצנוח מהתקרה כשב-1.2 מטר הראשונים למעשה אין מאחוריו כלום.
נשמע לא רע, השאלה היא אם יש כאלה עם דרופים. ממה שאני רואה אין שם אפילו דרופ מינימלי כסדנטרט.idan309 כתב:לפחות מנסיון שלי רכישה של מסך מתיחה בעלות של כ-5,000 ש"ח לא שווה את הכסף (הנסיון שלי הוא עם מסך בגדול של 119").
אני לא בטוח שהייתי מעדיף לרכוש את המסך ביד שנייה (שהוא בטוח מסך איכותי) כאשר אני גם צריך לשלם עוד כ-2000 ש"ח יותר וגם לקבל תמונה קטנה ב-8" בשביל המתיחה....
- idan309
-
- חבר מביא חבר

למסך יש דרופ שחור של כ-40 ס"מ אבל אכן זה לא מספיק בשבילך.
אין אפשרות לקבל את המסך עם דרופ שחור ארוך יותר.
למיטב זכרוני מישהו בפורום רכש מסך חשמלי (לא מתיחה) עם דרופ שחור של כ-1 מ' של חברה מובילה בכ-4000 ש"ח.
אין אפשרות לקבל את המסך עם דרופ שחור ארוך יותר.
למיטב זכרוני מישהו בפורום רכש מסך חשמלי (לא מתיחה) עם דרופ שחור של כ-1 מ' של חברה מובילה בכ-4000 ש"ח.
- Yuval11
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 365
- שם מלא: Yuval11
- נתן תודות: 23 פעמים
- קיבל תודות: 36 פעמים
אני לא סגור על איך מחובר מסך חשמלי , אצלי מחובר מסך גלילה ידני וגם הייתי צריך לקרב אותו לרצפה כי הוא לא הגיע נמוך מספיק.
פשוט קניתי ברגים עם וו בקצה שלהם ועם דיבל מספיק גדול חיברתי את זה ,וזה מחזיק לי את המסך.
זה לא נראה הכי טוב בעולם , אבלללל מצד שני גם לא כזה נוראי.
פשוט קניתי ברגים עם וו בקצה שלהם ועם דיבל מספיק גדול חיברתי את זה ,וזה מחזיק לי את המסך.
זה לא נראה הכי טוב בעולם , אבלללל מצד שני גם לא כזה נוראי.
- idan309
-
- חבר מביא חבר

אם אתה מדבר על ה-EBHD100 אז אני חושב שאתה טועה.
לחבר היה את המסך הזה בדיוק ולי היה את ה-EBHD106 ולמיטב ידיעתי גם אני וגם החבר פתחנו את המסך עד הסוף ופרט למקטע השחור של ה-40-50 ס"מ המסך לא ירד יותר.
לחבר היה את המסך הזה בדיוק ולי היה את ה-EBHD106 ולמיטב ידיעתי גם אני וגם החבר פתחנו את המסך עד הסוף ופרט למקטע השחור של ה-40-50 ס"מ המסך לא ירד יותר.
זה בדיוק מה שרשמתי. שיש את הקטע השחור של ה45 סמ בתוספת לבית המסך עצמו, נותן משהו כמו 52 ס״מ סה״כ דרופ מלמעלה.
תוסיף לזה כ-125 סמ גובה של שטח הצפייה, והגעת לסה״כ של כמעט 180 סמ מהתקרה ועד לתחתית המסך. בתקרה של 270 כמו אצלי זה אומר שתחתית המסך היא בגובה של 90 ס״מ.
השאלה היא אם זה מספיק נמוך או שצריך נמוך יותר מזה.
תוסיף לזה כ-125 סמ גובה של שטח הצפייה, והגעת לסה״כ של כמעט 180 סמ מהתקרה ועד לתחתית המסך. בתקרה של 270 כמו אצלי זה אומר שתחתית המסך היא בגובה של 90 ס״מ.
השאלה היא אם זה מספיק נמוך או שצריך נמוך יותר מזה.
- idan309
-
- חבר מביא חבר

גובה של 90 ס"מ זה אפילו גבוה למסך 60".
הגובה האידיאלי למסך 100" הוא כ-50 ס"מ אבל גם 60-65 ס"מ זה סביר.
90 ס"מ יהיה בוודאות גבוה.
האם בשביל שהמסך יהיה בגובה הנכון שווה להשקיע עוד כ-2500 ש"ח במסך גלילה חשמלי הכולל דרופ של לפחות 80 ס"מ - לדעתי כן אבל יכול להיות שעבורך לא.
אני מציע שתקפוץ לחבר פורום באזורך עם מסך חשמלי לברר האם זה כזה קריטי.
הגובה האידיאלי למסך 100" הוא כ-50 ס"מ אבל גם 60-65 ס"מ זה סביר.
90 ס"מ יהיה בוודאות גבוה.
האם בשביל שהמסך יהיה בגובה הנכון שווה להשקיע עוד כ-2500 ש"ח במסך גלילה חשמלי הכולל דרופ של לפחות 80 ס"מ - לדעתי כן אבל יכול להיות שעבורך לא.
אני מציע שתקפוץ לחבר פורום באזורך עם מסך חשמלי לברר האם זה כזה קריטי.
דווקא פחות בעייתיים מבחינתי ה2500 שח, יותר העניין שציינת לגבי הגלים שבמסך הזה ספיציפית פחות מורגשים.
אם בכל מסך חשמלי טוב בגודל של 100 אינץ׳ ומטה זה נכון ולא קשור לדגם הספיציפי, אני בהחלט מוכן להמשיך לחפש ולהשקיע יותר אם צריך.
אם בכל מסך חשמלי טוב בגודל של 100 אינץ׳ ומטה זה נכון ולא קשור לדגם הספיציפי, אני בהחלט מוכן להמשיך לחפש ולהשקיע יותר אם צריך.