שלום לכולם,
אני טכנאי מחשבים, מדי פעם גם יוצא לי להתעסק עם חיווטים של רשתות.
עד כה השתמשתי במכשיר בדיקה פשוט, מחבר את הקצוות של הכבל רשת והבודק מסמן לי איזה נק' פעילה בקצוות,
אני יכול לזהות אם החוטים הפוכים או מנותקים לגמרי.
המכשיר הזה התקלקל ועכשיו אני מתלבט האם להחליף אותו במכשיר זהה (סיני פשוט מאייביי) או ללכת על המכשירים המתוחכמים יותר.
אלו באים עם מסך LCD שמאפשר לבדוק את האורך של הכבל ושלל חיבורים אחרים :
http://www.ebay.com/itm/Multipurpose-Ne ... 35cf25bb58
המחיר הוא כ 350 שח, מכשיר סיני היות והמכשירים המקצועיים עולים הרבה יותר ואין לי כוונה להשקיע כל כך הרבה כסף במשהו שמשמש אותי אולי פעם בחודש.
יש לציין שב 99% מהמקרים אני מתעסק רק עם כבלי רשת. לצורך עבודה עם קווי טלפון אפשר לרכוש מכשיר בדיקה פשוט ב 50 שקל (מצאתי באיביי), הרצון שיהיה לי כזה נשמע לי מגניב, בפועל לא זוכר מתי היה לי צורך בזה.
מה דעתכם? האם יש צורך במכשיר המתוחכם? אני מנסה לחשוב על מתי היה לי צורך לבדוק אורך של כבל רשת ואני לא מצליח למצוא. איזה עוד אופציות יש לזה שיכולות להקל עלי בעבודה או שיתן לי תוצאת בדיקה מקצועית יותר?
תודה.
התלבטות ברכישת בודק רשת
- Borderline1
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3632
- נתן תודות: 144 פעמים
- קיבל תודות: 462 פעמים
לאור התיאור שלך עצמך נראה לי קצת מיותר להשקיע בציוד שמשתמשים בו בתדירות נמכה כל כך
יש בודקים כאלו שבודקים גם רשת וגם טלפון במחיר של 25 שקלים בערך - נראה לי שזה יספק אותך
יש בודקים כאלו שבודקים גם רשת וגם טלפון במחיר של 25 שקלים בערך - נראה לי שזה יספק אותך