5.1 באיזור ה5K המלצות? טנוי/מורל/וורפדל/KEF?
אהלן, מעוניין לקנות סט רמקולים 5.1 לקולנוע ביתי ומוזיקה בתקציב של עד בערך 5,000 (ובנוסף אקנה רסיבר מתאים באיזור ה3,000)
אחרי הרבה חיפושים באינטרנט ובפורום ראיתי שיש מספר דגמים טובים שחוזרים על עצמם:
Tannoy TFX - ביקורות טובות
KEF 2005.3 - ביקורות טובות
Wharfedale DX1- ביקורות טובות
Morel MT1 - לא מצאתי בכלל ביקורות אבל הבנתי שהם גם מוצלחים
רציתי לשמוע לדעתם מה הדגם המומלץ יותר (טנוי קורץ לי בנתיים) והאם יש דגמים נוספים בתקציב של של 5K שיכול לבוא בחשבון? (או אולי דגמים שמתומחרים קצת ביותר מ-5 אבל אפשר להתמקח בחנויות ולהשיג במחיר הזה בערך)
אשמח להצעות וגם להמלצות לרסיבר שיכול להתאים למערכת כזאת (-3000 ש"ח גג)
אחרי הרבה חיפושים באינטרנט ובפורום ראיתי שיש מספר דגמים טובים שחוזרים על עצמם:
Tannoy TFX - ביקורות טובות
KEF 2005.3 - ביקורות טובות
Wharfedale DX1- ביקורות טובות
Morel MT1 - לא מצאתי בכלל ביקורות אבל הבנתי שהם גם מוצלחים
רציתי לשמוע לדעתם מה הדגם המומלץ יותר (טנוי קורץ לי בנתיים) והאם יש דגמים נוספים בתקציב של של 5K שיכול לבוא בחשבון? (או אולי דגמים שמתומחרים קצת ביותר מ-5 אבל אפשר להתמקח בחנויות ולהשיג במחיר הזה בערך)
אשמח להצעות וגם להמלצות לרסיבר שיכול להתאים למערכת כזאת (-3000 ש"ח גג)
- Amir64
-
- גורו

- תגובות: 10917
- נתן תודות: 216 פעמים
- קיבל תודות: 1942 פעמים
לדעתי Morel MT1 לא ממש מוצלחים
MT2.... זה כבר סיפור אחר
MT2.... זה כבר סיפור אחר
- freedom_il
-
- חבר ותיק

- תגובות: 2159
- נתן תודות: 80 פעמים
- קיבל תודות: 196 פעמים
נראה לי שאת ה MT2 של מורל אפשר להשיג במחיר קרוב ל 5K (מלמעלה) עם התמקחות. ככל הנראה תצטרך לקחת את הסאב היותר פשוט שלהם (לא העגול אלא מרובע) כדי להוריד את המחיר אבל זה יכול להיות הדבר הכי טוב בתקציב הזה.
- epony
- חבר במועדון 10K

- תגובות: 10574
- נתן תודות: 645 פעמים
- קיבל תודות: 1367 פעמים
בגדול בהחלט תפסת כמה מועמדים טובים, אבל תנסה להשחיל את גם את המוניטור אודיו וקטור ו-MASS לבדיקות שלך, וגם את הפוקאל SIB & CUB, פולק אודיו TL1600 וקאנטון 151.
אם רכישה מחו"ל היא אפשרית, אז שווה לבדוק אופציה של יבוא אישי של סט רמקולים 5.1 בעד $1,000 (למרות שתכל'ס יהיה לך קשה למצוא מישהו שלא ממליץ פשוט לחסוף המון כסף ולקנות את ה-Energy Take Classic, שעולה בערך $350 כרגע...)
נ.ב. אתה צודק לחלוטין לגבי המחירים שמוצאים באינטרנט לגבי המוצרים הללו - קצת רצינות ומיקוח על "המחיר לצרכן" בכל חנות מתמחה יכול להוריד לפחות 15-20% מהשורה התחתונה..!
אם רכישה מחו"ל היא אפשרית, אז שווה לבדוק אופציה של יבוא אישי של סט רמקולים 5.1 בעד $1,000 (למרות שתכל'ס יהיה לך קשה למצוא מישהו שלא ממליץ פשוט לחסוף המון כסף ולקנות את ה-Energy Take Classic, שעולה בערך $350 כרגע...)
נ.ב. אתה צודק לחלוטין לגבי המחירים שמוצאים באינטרנט לגבי המוצרים הללו - קצת רצינות ומיקוח על "המחיר לצרכן" בכל חנות מתמחה יכול להוריד לפחות 15-20% מהשורה התחתונה..!
1. קראתי 2 ביקורות על המערכת שאכן מציינות אותה לטובה, אם כי הבנתי שה8'' לא מומלץ במיוחד כי לא מספיק חזק ביחס לרמקולים....כמה הם צריכים לעלות ביחד עם סאב של 10''?mooz כתב:אם אני לא טועה, המרובע זה הישן שלהם
בכל אופן הוא יקבל את ה 8" עגול
יש להם גם 10" עגול לסט הזה בתוספת של לא מעט כסף (ממש לא בתקציב)...
2. אותי הדאיג מעת שאין רמקול סנטר שונה מהרמקולים הקדמיים והאחוריים או לפחות כך זה נראה עיצובית, זה צריך בכלל להדאיג אותי או שאין לזה משמעות? כי מאוד חשוב לי שבסרטים ישמעו את הVOCALS בצורה ברורה, אם יש אפקט אחד שיכול לשגע אותי זה שהסאונד של הדיבור נשמע חלש או לא-חד מספיק לעומת הבלאגן ברקע...
- epony
- חבר במועדון 10K

- תגובות: 10574
- נתן תודות: 645 פעמים
- קיבל תודות: 1367 פעמים
להיפך, עדיף עקרונית רמקול סנטר זהה ככל האפשר לקדמיים.