האם מגיע לי פיצוי מHP?

פורום לדיון על נושאים הקשורים לפן המסחרי ו/או השירותי של התחום (איפה קונים? כמה עולה? מי הייבואן? המלצות על חנות? ענייני ייבוא/מכס וכו').
שלח תגובה
avimorde פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 47
נתן תודות: 22 פעמים
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

שלום. ברשותי מחשב נייד של חברת HP בן בערך שנה עם אחריות למשך שלוש שנים.
המחשב שמור בקנאות, באמת שמרתי עליו כמו הבן שלי.
החל ממגן סיליקון למקלדת, מגן מסך ועוד...
לפני שבוע וחצי בערך המאוורר של המחשב שבק חיים ולא הייתה אפשרות לגשת לתוכן המחשב ללא מאוורר תקין.
יצרתי קשר עם HP ונקבע שליח שהגיע כיומיים אחרי לאסוף את המחשב לתיקון במעבדה ללא תשלום.
מפה הכל טוב ויפה, עד שפני שבוע התקשו ממעבדת השירות של HP והודיעו שהחליפו מאוורר ולפני שהם שולחים אותו חזרה, הם רוצים ל"להציע לי מחיר" עבור פלסטיקה שבורה ומסך שבור. כמובן שלא ציפיתי לשמוע את זה הרי המחשב נשלח אליהם במצב מצויין+ אז איך קרה שמבקשים ממני כסף עבור תיקון הפאנלים והפלסטיקה? לאחר מספר דקות של שיחה הגיעו למסכנה שכנראה הוא נפגם במהלך המשלוח והם יתקנו זאת ללא תשלום. בנוסף נאמר לי שביום ראשון או שני כבר אקבל את המחשב חזרה מתוקן.

היום, יום שלישי, המחשב עדיין לא אצלי וקיבלתי שיחה מHP שמתחילה ב"שלום, אני מתקשרת לתת לך הצעת מחיר עבור תיקון הפלסטיקה והמסך במחשב שלך". ברגע ששמעתי את המילים האלו, תקפו אותי עצבים לא מהעולם הזה אך התאפקתי וחזרתי על הדברים שאמרתי לפני שבוע. בסופו של דבר הבינו מה קרה ושוב הסכימו לתקן את המחשב ללא תשלום אך החלקים החדשים אמורים להגיע מחול לכן אצטרך להמתין שבוע- שבוע וחצי לפחות מהיום.

בשורה בתחתונה, המחשב היה אמור להגיע אלי יום רביעי-חמישי שעבר אך התעקב לאחר שהתגלה שנגרמה בעיה מצידם. נאמר שהוא יגיע בראשון או שני אך בשלישי הבנתי שלפחות עוד שבוע-שבוע וחצי לא אשמע ממנו.
סה"כ כמעט שלוש שבועות המתנה עבור מחשב שהיה אמור להגיע יומיים לאחר שנאסף למעבדה אך בגלל טעות\תאונה שלא נגרמה על ידי אלה על ידם אני אמור להמתין פי 10 יותר זמן.

האם מגיע לי פיצוי כלשהו? העיניין הוא שתוכן המחשב נורא חשוב לי בזמן זה. אני סטודנט ורוב החומר שלי נמצא במחשב. לא ציפיתי להמתין זמן כה רב.

אשמח לשמוע את דעתכם. תודה

Trip
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 952
נתן תודות: 27 פעמים
קיבל תודות: 91 פעמים

שליחה #2 

עקרונית, זה נשמע כמו אשמתם.
בפועל בשביל לממש את זכותך (מאחר והם לא הציעו שום פיצוי עד כה, אם הבנתי נכון) כנראה תצטרך מאוד להתאמץ או לתבוע אותם בתביעות קטנות, מה שיכול לקחת חודשים ארוכים.
אני הייתי מתקשר לשירות הלקוחות שלהם (או כותב פניה מנומסת) ומסביר ש:
1. אני סטודנט וזה לא תקין שהמחשב לא אצלי.
2. שברו את המחשב בהובלה, עשו טעות פעם ראשונה ואז פעם שניה וחשבו שזה באשמתי.
3. חברה גדולה, בלה בלה, שירות לקוחות, לא תקין, בחרתי HP כי אני סומך עליהם...

והייתי מנסה כפיצוי (שלדעתי באמת מגיע לך, זה לא ניסיון סתם לסחוט!) לקבל הארכת אחריות מעבר לסטנדרט. אם זה עדיין לא הולך, הייתי שוקל את החלופות האפשריות.

amitbak
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4205
נתן תודות: 135 פעמים
קיבל תודות: 226 פעמים

שליחה #3 

והם עוד קוראים לזה שירות vip.

Nemesis
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4592
נתן תודות: 30 פעמים
קיבל תודות: 427 פעמים

שליחה #4 

יש לקחת בחשבון כי לא HP בעצמם מובילים את המחשב. ולכן אם נשברו הפלסטיקים עקב אריזה לא מספקת או התעללות של חברת השליחויות זו לא בדיוק אשמתם, אם כי היה נחמד לו היו מציעים פיצוי.

Itsik82
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 136
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 2 פעמים

שליחה #5 

טוב אז אני אספר לך סיפור אישי שקרה לי עם HP

בשנת 2007 רכשתי מחשב נייד של HP מסדרה DV 6000 עם אחריות לשנה , לאחר בערך 10 חודשים החיבור של המטען התקלקל לי ולא יכולתי להטעין את המחשב , מיד נסעתי למעבדות של HP בפ"ת והסברתי להם את הבעיה והצעתי להם לבדוק קודם את המטען ואולי משם הבעיה , הם ישר סירבו ואמרו לי שהם מכירים את הבעיה וזה במחשב והשארתי אותו שם , אמרו לי בערך שבוע והמחשב יהיה תקין שהם צריכים להזמין את החלק של השקע טעינה מחו"ל ! אחרי שבוע אני מקבל את המחשב והבעיה לא הסתדרה הם לא תיקנו את השקע . שוב המחשב הגיע למעבדה והפעם הבטיחו לי שיסדרו את המחשב כמו שצריך. שוב עובר בערך שבוע והמחשב חוזר והפעם עוד יותר גרוע , השקע טעינה לא עובד , המצלמה לא עובדת , והמסך (הפלסטיקה) פתוח משני הצדדים וכל הפלסטיקה מאחורי המסך שריטות , וכמוך אבי שמרתי על המחשב והוא היה כמו חדש ללא שריטות או מכות ! ואז התחילו הבעיות התקשרתי אליהם והתחלתי לצעוק עליהם שהחליפו לי פלסטיקה במחשב שעושים ממני צחוק וכל פעם שולחים לי את המחשב עם יותר בעיות , אמרו לי שישלחו לי שליח שיקח את המחשב ושיסדרו לי את כל הבעיות ויחליפו לי פלסטיקה חדשה , הסכמתי אבל הבעיות לא הסתיימו כל פעם שהתקשרתי לברר מה קורה עם המחשב אמרו לי עוד מעט החלקים לא הגיעו (הפלסטיקה) ועוד יום עובר ופתאום אומרים לי שהמחשב נשלח למעבדה בנתניה כי לשם הגיעו החלקים , התחלתי לחשוד הבנתי שמשהו לא בסדר והתקשרתי שוב למעבדה בפ"ת ואז כבר התחלתי להקליט שיחות , מעבדה אחת אומרת לי שהמחשב אצלם בסניף ומעבדה אחרת אומרת לי את אותו דבר אז כבר הבנתי שיש פה משהו מאוד מסריח והתחלתי שיחות עם הקשרי לקוחות שלהם , הסברתי להם שלא מעניין אותי המחשב יותר ואני רוצה פיצוי כספי מלא על המחשב ושתפסתי אותם על שקרים , בהתחלה הם עוד ניסו למשוך אותי בזמן ולנסות לסדר לי את המחשב ואפילו הציעו לי לקחת מחשב חדש אחר ואז איימתי בתביעה ! בסופו של דבר אחרי איזה חודשיים הם הסכימו לפצות אותי על הסכום המלא שרכשתי את המחשב (5700 ש"ח) ולזכות אותי על הארכת האחריות שעשיתי (כמה שבועות לפני שהמחשב התקלל) והסכמתי לקבל 6300 ש"ח ופיצוי נוסף של דיסק און קי 4 גיגה , אחרי בערך שלושה שבועות קיבלתי סכום של 7000 ש"ח לחשבון הבנק (ביורו) (קיבלתי 700 ש"ח יותר מההסכם ) והסיפור נגמר ! מה שאתה מספר פה זה כמעט בול כמו המקרה שלי וחשוב לי שתדע שיש משהו מסריח במעבדות שלהם ובכלל בחברה עצמה אני בטוח שהם החליפו לך חלקים כמו שעשו לי (בטח איזה טכנאי רצה פלסטיקה חדשה) אל תוותר להם תקליט כל שיחה (הם בטח עוקבים אחרי ההודעות שלנו) ותבקש פיצוי מלא על המחשב ותגיד שמבחינתך אתה לא מוכן לקבל מחשב תקול אחרי ששלחת מחשב תקין עם בעיה קטנה מאוד ! המעבדות האלה חשודות ואלוהים יודע למה הם מתנהגים ככה ובתכל'ס חשבתי שהחברה הזאת בכלל פשטה רגל בניידים אבל מסתבר שטעיתי . בהצלחה אחי

mp3lll
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-20K
חבר במועדון ה-20K
תגובות: 20680
נתן תודות: 126 פעמים
קיבל תודות: 970 פעמים

שליחה #6 

המחשב שלך ניזוק בשליחות, זו אשמת השליח בלבד, חברת השליחויות משלמת על התיקון, נגרם לך עוול חכה שיחזור אליך דבר עם מנהל תתלונן ותראה מה אומרים לך, ישר פוסט להחפיש.
לא ברור מה המטרה.

Itsik82
חבל שלא העלת פוסט על המחשב שלך מ 2003 מאייבורי :roll:
הסיפור שלך לא אמיתי, Hp חברה אמריקאית שלא משלמם ביורו, מחזירים צק אם כבר בשקל בלבד!
"הציבור מטומטם ולכן הציבור משלם" - אין יותר אקטואלי מזה.

Itsik82
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #7 

mp3lll כותבים להכפיש ולא להחפיש .

אבי שיהיה בהצלחה אחי ותהיה בטוח ששום דבר לא מקרי ואני מאמין שהמחשב שלך הגיע תקין למעבדה
אל תוותר להם ותדרוש פיצוי מלא על המחשב שלך ותשאיר אותו שם !

חברה לא יכולה להתנהל כמו שהם מתנהלים במשך המון שנים וזה לא המקרה הראשון שאני שומע עליהם , גם אז היו מלא מקרים דומים.

shuali
סמל אישי של משתמש
טרול
טרול
תגובות: 5010
נתן תודות: 80 פעמים
קיבל תודות: 236 פעמים

שליחה #8 

תביעות קטנות לא לוקח חודשים בכלל... שבועות במקרה הרע
חוק ראשון של ציידי דילים:
Buy first, Ask questions later.

avimorde פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #9 

Itsik82 כתב:mp3lll כותבים להכפיש ולא להחפיש .

אבי שיהיה בהצלחה אחי ותהיה בטוח ששום דבר לא מקרי ואני מאמין שהמחשב שלך הגיע תקין למעבדה
אל תוותר להם ותדרוש פיצוי מלא על המחשב שלך ותשאיר אותו שם !

חברה לא יכולה להתנהל כמו שהם מתנהלים במשך המון שנים וזה לא המקרה הראשון שאני שומע עליהם , גם אז היו מלא מקרים דומים.
...
אשמח לשתף ולעדכן אתכם בהמשך העלילה המרתקת ביני לבין חברת HP.
כפי שמפורט בפוסט הקודם, השיחה האחרונה ביני לבין HP התקיימה ביום שלישי והתנהלה כאילו זאת הייתה
הפנייה הראשונה שלי אליהם כיוון שאין שום זכר להסכמות עם הנציגים הקודמים שדיברתי איתם במהלך השבועיים האחרונים. כבר הפנמתי את העובדה שהמחשב לא ילווה אותי בשבוע+ הקרובים אבל הפלא ופלא, אתמול ביום חמישי, קיבלתי שיחה מחברת המעבדה של HP שנקראת D.c.S מחשבים שהחלה במילים המפורסמות:
"שלום, בידינו מחשב נייד שרשום תחת שמך, המאוורר נמצא פגום ותוקן. המעטפת החיצונית והפנימית של המחשב מרוסקת. תרצה לשמוע הצעת מחיר עבר התיקון, או שברצונך לקבל אותו במצבו הנוכחי?" תוכלו לתאר לעצמכם את מה עבר עלי באותה שנייה? כבר שבועיים של המתנה ועדיין העניין עם המחשב תלוי באוויר, שום חלקים לא הוזמנו ונותרו. שום דבר לא התקדם מאז הפעם הראשונה והאחרונה שדיברתי איתם. חשוב מאוד לציין שהשיחה הוקלטה מראשיתה ועד סופה! אני לא יטורטר לשווא עוד פעם. ושוב כמו בשיחות הקומות ישבנו דקות רבות ופירטתי להם את התפתחות הסיפור מנקודת מבטי וכמובן שבבושת פנים ביקשו ממני להמתין והבינו בכוחות עצמם שאני דובר אמת. בנוסף גם אמרו כי הצעת המכיר כוונה לחברת FEDEX כיוון אכן המוצר נפגם במהלך המשלוח על ידי חברת המשלוחים FEDEX.
לאחר בדיקה שנערכה מול חברת המשלוחים התברר כי החברה אשמה, (מהקרטון המקומט שהמחשב היה עטוף בו)
ולכן הודו שזאת לא הייתה אשמתי! ההוכחה הזאת שאני לא אשם הוקלטה ויכולה להעיד לטובתי במקרה ואפעל כמוך איציק לא? ביקשו ממני יפה סליחה ואמרו שFEDEX כן אישרה את הצעת המחיר עברו החלקים החדשים והחלקים יוזמנו במיידי.

מהשיחה האחרונה נובע שיש בידי הוכחה שאני לא פגעתי במחשב אלה זאת אשמתם בלבד.
כבר כמעת שבועיים עברו ועדיין החלקים לא הוזמנו מה שאומר שלפחות שבוע וחצי שתיים ייקח להם להגיע לארץ מחול.
בעיקר בגלל אופן העבודה שלא מסודר והמעצבן שלהם, לדעתך איציק ולדעת אחרים, כדי לנקוט אמצעים חריגים ולבקש פיצוי, את כספי בחזרה או דבר אחר?

mp3lll
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-20K
חבר במועדון ה-20K

שליחה #10 

דיברת בכלל עם שירות הלקוחות? או הכל מול dcs??
1700503048 תתבדר עם שירות הלקוחות ותקבל שירות.

Itsik82
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #11 

תראה אחי מצד אחד שלחת מחשב תקין עם בעיית מאוורר קלה ומצד שני חברת השליחויות\HP שברו לך את הפלסטיקה במחשב (ומי יודע מה עוד)
הייתי ממליץ לך לנסוע למעבדה ולדרוש את המחשב שלך בחזרה לצלם את המחשב לפני התיקון , ואז לראות באמת מה הנזק האמיתי שהם עשו לך .
זה שהקלטת אותם מודים בטעות זה אחלה אבל בתכל'ס לא ראית את המחשב ואת הנזק שהם עשו לך ופה הבעיה.

אם נחזור למקרה שלי כל פעם שהמחשב שלי ניזוק ראיתי את הנזק וצילמתי (עד היום יש לי את התמונות) אז היה לי עילה לתביעה, במקרה שלך יש לך הקלטה של הטעות שהם עשו אבל מעולם לא ראית את המחשב ואת הנזק שיצרו לך..

תברר באיזו מעבדה המחשב שלך נמצא , תעשה להם ביקור פתע ותדרוש !! מהם את המחשב (מבלי לתת להם דין וחשבון) ותצלם את הנזק ורק אז תחליט מה לעשות אם זה לתבוע את כספך בחזרה , אם זה לקבל מהם פיצוי כלשהו , או שמבחינתך העיקר שיחליפו לך את הפלסטיקה וישחזירו לך מחשב תקין ב-100 %

במקרה שלי אני לא התפשרתי כי המחשב שלי עבר סוג של התעללות (לא ששלך לא עבר) וגם אחרי שהבטיחו לי מחשב תקין או לסירוגין פיצוי של מחשב חדש מאותה סדרה (אפילו קצת יותר מתקדם) בחינם לא הסכמתי כי מבחינתי החברה הזאת נמחקה לחלוטין (בעקבות השקרים שלהם)

ולגבי תוכן המחשב שלך אל תדאג שוב דבר לא הולך לאיבוד מחובתם לגבות לך את הדיסק הקשיח וזה נסיון מהמקרה שלי , למרות שהמחשב מעולם לא חזר אליי הם שאלו אותי אם אני מעוניין לגבות את תוכן המחשב אל דיסק קשיח חיצוני , כמובן שלא הייתי צריך כי גיביתי את הכל לפני שביקרתי במעבדה בפעם הראשונה ( גיביתי ומחקתי כי לא רציתי שהם יציצו לי בתוכן כגון תמונות וקבצים חשובים)

לסיכום : אין לי מושג איך הדברים מתנהלים כרגע ב HP אבל במידה ולא תהיה מרוצה מהתיקון או לסירוגין שהתיקון ימשך עוד הרבה זמן תגיע להחלטה ותבהיר להם שאתה לא מעוניין לקבל מחשב שניזוק באשמתם ותדרוש את כספך בחזרה ! אבל הכל תלוי באופי שלך אני לא הייתי מסוגל לקבל את המחשב אחרי ההתעללות.

Itay_Pollak
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K
תגובות: 19136
שם מלא: איתי פולק
נתן תודות: 725 פעמים
קיבל תודות: 733 פעמים

שליחה #12 

תנסה ליצור קשר ישירות עם HP המקומית או HP האיזורית.
ממליץ גם לחפש אותם בפייסבוק - לפעמים השירות ככה נהיה טוב פתאום.

אני חייב לציין בכל מקרה - שמכל מי שאני שומע - מחשבים של HP זה לא משהו (כולל נסיון עצמי עם מחשב ישן).

mp3lll
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-20K
חבר במועדון ה-20K

שליחה #13 

איתי, ככה זה שאתה הכי גדול בשוק.
בדיוק כמו הדיון שהיה כאן על סמסונג.
אם תקרא את הפוסט תראה שאין כאן במאת מה להאשים, הוא אפילו לא מיסה לדבר עם Ho עצמה.
עשה את כל התהליך מול המעבדה, שהם קבלן חיצוני לא ממש יעיל.

avimorde פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #14 

חבר שלא מעולם הזה, מאין הנחת את העובדה הזו?
לפני הכל אציין שאני מעריך את HP באשר הם ובכל הזדמנות שיצא לי להתעסק עם עם מוצרים שלהם, הייתי שבע רצון.
עד השבוע וחצי האחרונים שציירו לHP פרצוף טיפה אחר אבל זה לא עילה בשבילי לשנוא אותם, עדיין.
השיחות מול מרכז השירות של HP נערכו מאחורי הקלעים בין השיחות של D.C.S.

בזמנים שהמתנתי לשיחה ממעבדת השירות כפי שהבטיחו, ניסיתי ניסיתי את מזלי ביצירת קשר עם מרכז השירות של HP אך תשובתם הייתה
דיי זהה ברוב המקרים, שהמחשב נמצא בתיקון ועל מנת לקבל עדכון עלי ליצור קשר עם המעבדה.
נחכה לשבוע הבא.

mp3lll
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-20K
חבר במועדון ה-20K

שליחה #15 

אין מצב שזה ככה, צור קשר עם השירות 1700503048.
תבקש לדבר על מנהל לגבי הנושא ותקבל שירות !
הבנות שעונות לך בפעם הראשונה הם קו ראישוני שמעבירות הלאה.

שלח תגובה

חזור אל “ייבוא, תמחור ושירות”