לדעתכם ירד שלג והארץ תוצף?או "שנת בצורת"?
-
זורו44
- חבר מכור קשה

- תגובות: 5453
- נתן תודות: 411 פעמים
- קיבל תודות: 187 פעמים
אני מהמר על גל קור סיבירי,אבל משהו "צנוע" בלי איזה נילווים כמו רוחות של100 קמ:ש או שלג,הצפות.
מה ההימור שלכם?
כל הרשויות בכוננות והחזאים "הפשילו שרוולים",השאלה אם זה "חארטה בארטה"?
מה ההימור שלכם?
כל הרשויות בכוננות והחזאים "הפשילו שרוולים",השאלה אם זה "חארטה בארטה"?
האמת מנצחת בסופו של דבר תמיד
- epony
- חבר במועדון 10K

- תגובות: 10574
- נתן תודות: 645 פעמים
- קיבל תודות: 1367 פעמים
בצורת זו לא הבעיה שלנו וכתבו על זה לא מעט השבוע כשדיברו על הכינרת - מבחינת משקעים הכינרת היא מדד לא רע והיא במגמת עליה מתמדת בעשור האחרון מאז השפל הגדול באזור 2003-2004...
להרגשתי (הלא מדעית, וגם לא חיפשתי את הנתונים שיתמכו בהשערה הזאת), החורף הישראלי במגמה של קיצור והחרפה (תרתי משמע).
במילים אחרות, יש לנו פחות "ימי חורף" כל שנה, אבל כל יום חורף הוא יותר "חורפי" - זאת אומרת: יורד יותר גשם בפחות ימים.
באשר למערכת הנוכחית, למיטב הבנתי זה בעיקר שאלה של כמה זמן ייכנס אוויר קר (מאוד) ויזין את המערכת. ככל שיעבור יותר זמן, ככה נתקדם מ-"רק" קור עז לתופעות אקלימיות יותר קיצוניות כמו רוחות עזות וכמות חריגה של משקעים (גשם, שלג, הצפות וכו'...)
להרגשתי (הלא מדעית, וגם לא חיפשתי את הנתונים שיתמכו בהשערה הזאת), החורף הישראלי במגמה של קיצור והחרפה (תרתי משמע).
במילים אחרות, יש לנו פחות "ימי חורף" כל שנה, אבל כל יום חורף הוא יותר "חורפי" - זאת אומרת: יורד יותר גשם בפחות ימים.
באשר למערכת הנוכחית, למיטב הבנתי זה בעיקר שאלה של כמה זמן ייכנס אוויר קר (מאוד) ויזין את המערכת. ככל שיעבור יותר זמן, ככה נתקדם מ-"רק" קור עז לתופעות אקלימיות יותר קיצוניות כמו רוחות עזות וכמות חריגה של משקעים (גשם, שלג, הצפות וכו'...)
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

- תגובות: 32979
- נתן תודות: 769 פעמים
- קיבל תודות: 2316 פעמים
אם כבר הזכרתם את הכנרת, אז על פי הכתבה הזו, מסתבר שמסתירים מאיתנו שאנחנו מעצמת מים:
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4463162,00.html
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4463162,00.html
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"
- uris
- מורעל האתר

- תגובות: 6784
- שם מלא: אורי שמאי
- נתן תודות: 78 פעמים
- קיבל תודות: 243 פעמים
WOWpixies כתב:אם כבר הזכרתם את הכנרת, אז על פי הכתבה הזו, מסתבר שמסתירים מאיתנו שאנחנו מעצמת מים:
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4463162,00.html...
- oris74
- חבר במועדון HT

- תגובות: 9455
- שם מלא: אורי
- נתן תודות: 1140 פעמים
- קיבל תודות: 962 פעמים
לא יאמן!!!!!
אבל האבסורד הוא שכצרכן אני אמשיך להתקמצן במים כדי לחסוך עלויות... (נמאס לי לסחוב את האמבטיה של התינוקת למרפסת בשביל להשקות עציצים!!)
אבל האבסורד הוא שכצרכן אני אמשיך להתקמצן במים כדי לחסוך עלויות... (נמאס לי לסחוב את האמבטיה של התינוקת למרפסת בשביל להשקות עציצים!!)
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

- תגובות: 32979
- נתן תודות: 769 פעמים
- קיבל תודות: 2316 פעמים
או, במילים אחרות, העיקר שלמנכ"לים והסגנים שלהם בתאגידי המים יש משכורת...
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"
כבר לפני עשרים שנה הרצה באוניברסיטה שבה למדתי מרצה אורח , פרופסור שאת שמו אני לא זוכר, והציג לתלמידי הכלכלה מודלים של הטפלה , ובסופו של דבר כל עניין המחסור במים זה בסופו של דבר עניין של כסף , וככל שעלות קוב מוטפל פוחתת זה נהפך למשתלם יותר . כיום ישנם מערכות מאוד יעילות, ואין סיבה למחסור אמיתי במים בישראל. וזאת בהתחשב כמובן בעלות קוב לצרכן.
הכל עניין של תכנון וביצוע בגיבוי ממשלתי נכון.
מיתוס ההתייבשות .......
הכל עניין של תכנון וביצוע בגיבוי ממשלתי נכון.
מיתוס ההתייבשות .......
-
זורו44
- חבר מכור קשה

- תגובות: 5453
- נתן תודות: 411 פעמים
- קיבל תודות: 187 פעמים
אצלנו התחיל לרדת שלג אתמול בערב (אריאל) ומאז עד עכשיו אין קליטה של יס באיזור...AbuNazir כתב:מה שכן עם יהיה שלג אני יהיה צריך לעלות כל שעה לגג לנקות את הצלחת של יס
...
לפחות אנחנו מתנחמים בעובדה שגם בהוט יש בעיות (לשכנים שלנו גם אין קליטה)
לפחות יש אינטרנט, סטרימר ונטפליקס
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78900
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 789 פעמים
- קיבל תודות: 5397 פעמים
המאמר הזה מזעזע כי אנחנו גורמים נזקים עצומים לכינרת ולהחלים ומתברר שזה הכל בשם חיסכון מיותר. נקווה מאוד שירגיעו שם