מחפש סאב וופר לחלל גדול ,דעתכם המלומדת ומוסברת הודה
http://www.hometheater.co.il/article014 ... Ultra.html
מצאתי את הסאב הזה באתר
האם לחלל סלון ריק מריהוט יתאים או צריך קטן יותר או גדול יותר ?
ולמה ?
סלון 640 על 740 ס"מ , סלון ענק ( אך הרמקולים מסביב ספת טלוויזיה )
איך בוחרים סאב ? לפי גודל חלל ?
רסיבר פיוניר
מצאתי את הסאב הזה באתר
האם לחלל סלון ריק מריהוט יתאים או צריך קטן יותר או גדול יותר ?
ולמה ?
סלון 640 על 740 ס"מ , סלון ענק ( אך הרמקולים מסביב ספת טלוויזיה )
איך בוחרים סאב ? לפי גודל חלל ?
רסיבר פיוניר
- epony
- חבר במועדון 10K

- תגובות: 10574
- נתן תודות: 645 פעמים
- קיבל תודות: 1367 פעמים
הנה מחשבון לפי נפח החדר - הוא מבוסס על מידות אמריקאיות (רגל מעוקב), אז חשב נפח במטר מעוקב (אורך x רוחב x גובה) של החלל שלך והכפל ב-35.3 כדי לקבל אינדיקציה שמתאימה למחשבון הזה: http://velodyne.com/subwoofers/shop-by-room-size.html
בגדול אם תכניס את הנתונים של החדר שלך למחשבון הזה תקבל המלצה לסאב די גדול וחזק (לפחות 12 אינץ', עדיף יותר...), וזה אומר הוצאה בסדר גודל של מינימום $2,000. אופציה נוספת ששווה בדיקה היא זוג סאבים קטנים יותר במקום סאב אחד גדול (שני סאבים בגודל 10 אינץ' יכולים להזיז יותר אוויר מסאב 14 אינץ', ובחלל גדול כמו שלך שילוב של זוג סאבים במקום הצבת אחד גדול יכול לתת תוצאה יותר הרמונית...)
על תקציב חשבת?
בגדול אם תכניס את הנתונים של החדר שלך למחשבון הזה תקבל המלצה לסאב די גדול וחזק (לפחות 12 אינץ', עדיף יותר...), וזה אומר הוצאה בסדר גודל של מינימום $2,000. אופציה נוספת ששווה בדיקה היא זוג סאבים קטנים יותר במקום סאב אחד גדול (שני סאבים בגודל 10 אינץ' יכולים להזיז יותר אוויר מסאב 14 אינץ', ובחלל גדול כמו שלך שילוב של זוג סאבים במקום הצבת אחד גדול יכול לתת תוצאה יותר הרמונית...)
על תקציב חשבת?
תודה לכם
השאלה עד כמה הסאבים מתאימים לרסיבר פיוניר ?
האם הרסיבר יכול להניע אותם ?
לדוגמא סאב SVS PB13-Ultra אין לו כניסה RCA שיש לפיוניר , אז איך לחברים אותו לפיוניר ?או שלא הבנתי
איזה שני סאבים קטנים ?
מה יתן לי תוצאות טובות ,בלי לשגע שכנים ברעש ?
אני מחפש סאב שידע לטפל מצויין בתדרים 20- 150 HZ ואפילו 200
זה שסאבים רושמים שמגיעים לרמות הללו לא אומר שנותנים תוצאות טובות .
השאלה מה יתן לי את האיכות ?
השאלה עד כמה הסאבים מתאימים לרסיבר פיוניר ?
האם הרסיבר יכול להניע אותם ?
לדוגמא סאב SVS PB13-Ultra אין לו כניסה RCA שיש לפיוניר , אז איך לחברים אותו לפיוניר ?או שלא הבנתי
איזה שני סאבים קטנים ?
מה יתן לי תוצאות טובות ,בלי לשגע שכנים ברעש ?
אני מחפש סאב שידע לטפל מצויין בתדרים 20- 150 HZ ואפילו 200
זה שסאבים רושמים שמגיעים לרמות הללו לא אומר שנותנים תוצאות טובות .
השאלה מה יתן לי את האיכות ?
- istarmini
- חבר במועדון ה-15K

- תגובות: 17930
- נתן תודות: 1146 פעמים
- קיבל תודות: 2494 פעמים
קודם כל בפיוניר יש יציאה ולא כניסה עבור סאב.לדוגמא סאב SVS PB13-Ultra אין לו כניסה RCA שיש לפיוניר...
היציאה היא ברמת קדם הגברה ומה שמגביר את הסאב זה המגבר המובנה שלו ולכן אין בעיה לעשות שימוש עם הסאב הזה ועם הפיוניר או כל רסיבר אחר.
יש לסאב הזה את כל הכניסות והיציאות הדרושות לחיבור .
מדובר בסאב אימתני במיוחד . החסרון היחיד שלו זה הגודל והמשקל ( כ 70 ק״ג נטו ) וכמובן ענין המחיר של ,כ 12000 ש״ח אצלך בבית.
בהצלחה
3 קידמיים טאנוי D
Sr/Bsr/ATMOS:ARENDAL
Storm Mk2
jvc NP5
סאבים אסקנדו+svs
הגברה בריסטון/רוטל/אדקום
Sr/Bsr/ATMOS:ARENDAL
Storm Mk2
jvc NP5
סאבים אסקנדו+svs
הגברה בריסטון/רוטל/אדקום
- epony
- חבר במועדון 10K

סאבים מיועדים עקרונית לעבוד עד תדר של 80 הרץ, לא 150-200 הרץ...
לגבי האופציה של שני סאבים קטנים יותר, הנה אלטרנטיבה ראויה של אותה חברה שמייצרת את "המפלצת" לעיל: http://www.svsound.com/subwoofers/seale ... 2-NSD.html
או אחיו שנמצא עכשיו במבצע: http://www.svsound.com/subwoofers/porte ... 2-NSD.html
לגבי האופציה של שני סאבים קטנים יותר, הנה אלטרנטיבה ראויה של אותה חברה שמייצרת את "המפלצת" לעיל: http://www.svsound.com/subwoofers/seale ... 2-NSD.html
או אחיו שנמצא עכשיו במבצע: http://www.svsound.com/subwoofers/porte ... 2-NSD.html
istarmini (יואב) תודה לך
1. איך ניתן להגיע לעד הבית 12000 ש"ח ? אתה תוכל לפרט עלויות
לא כל כך הבנתי ?
epony (אור) תודה על הקישור
3. לא הבנתי מה זה אחיו ?
http://www.svsound.com/specials/dual-subwoofers/
4. הם גם מוכרים בזוגות ולא הבנתי מה זה עוזר לי 2 סאבים במרחק 2 מטר ממני ?
מה נותן לי 2 סאבים מימין ושמאל במקום סאב 1 ?
השאלה הגדולה ( בלי קשר למחיר כרגע )
5. מה כדאי ?
אני שם את הסאב 2 מטר ממני , כל הרמקולים סביבי
6. מה יתן לי את איכות הסאונד , דיוק ,פירוט הטוב ביותר ?
חשוב לי לקבל חיתוך ב-200HZ/150 כי הרמקולים שלי לא טובים בבסים
Freq.Response 19-150 Hz ± 3 dB
שני הסאבים נותנים פחות או יותר אותה הענות אז מה מייחד כל אחד מהם ?
דווקא הסאב הזול יותר PB-1000 נותן נתונים על הנייר הטובים ביותר ,זה לא מובן ?
Frequency Response 19-270 Hz ± 3 dB
7. אז מה כדאי ? למה ?
8. האם סאב לא צריך להתאים לגוון של הרמקולים ?
9. האם עדיף סאב קרוב אלי או לשים אותו רחוק ממני ?
מצטער על השאלות הרבות , זה דיי מפחיד לקנות בלי לשמוע קודם
לא כל כך הבנתי ?
2. מה זה אימתני ? במה מתבטא ?מדובר בסאב אימתני במיוחד...
3. לא הבנתי מה זה אחיו ?
5. מה כדאי ?
7. אז מה כדאי ? למה ?
מצטער על השאלות הרבות , זה דיי מפחיד לקנות בלי לשמוע קודם
אני יכול לענות לך על חלק מהשאלות.yyyyou כתב:istarmini (יואב) תודה לך
לא כל כך הבנתי ?
2. מה זה אימתני ? במה מתבטא ?מדובר בסאב אימתני במיוחד...
3. לא הבנתי מה זה אחיו ?
5. מה כדאי ?
7. אז מה כדאי ? למה ?
מצטער על השאלות הרבות , זה דיי מפחיד לקנות בלי לשמוע קודם...
1. יש פה מישהוא שקנה את הסאב תקרא שם : http://www.hometheater.co.il/vt200082.% ... ULTRA.html
2.פשוט אם אתה רוצה להוריד את אחד מהקירות בבית , הוא יוכל לעשות את זה בקלות
3."אחיו" ניראלי שזה פשוט כאילו דגמים מקבילים רק אחד עם פורט ואחד בלי.(כמובן יש שוני , אבל אני לא יודע מהו)
4. הם מוכרים גם שתי סאבים http://www.svsound.com/specials/dual-subwoofers/ אבל יכול להיות שעלויות המשלוח יעלו יותר מאשר קנייה של שתי סאבים והזמנות שונות
5. אני חושב שזה פשוט יוצר אחידות , שלא רק תשמע את התדרים הנמוכים רק מצד אחד .
בהצלחה ,
עוד אחד שהזמין סאב של אותה חברה אבל דגם שונה
http://www.hometheater.co.il/vt200142.% ... 2-NSD.html
- epony
- חבר במועדון 10K

1. ענו לך בקישורים לעיל
2. אימתני זה אומר שהוא פשוט מפלצת - סאב ענקי במימדים שלו (גובה 60, רוחב 50, עומק 76 ומשקל 70 ק"ג!), ולא פחות גדול בסאונד שהוא מוציא - אתה לא תרגיש את הבאסים בבטן, אתה תרגיש אותם בכל הגוף, ברהיטים מסביב וברצפה הרועדת!
3. "אחיו" = "אח שלו". ה-PB12 וה-SB12 אלה דגמים כמעט זהים לחלוטין מבחינת האלמנטים והאלקטרוניקה, רק שאחד כולל פורט באס (PB) והשני הוא קופסה אטומה (SB). זה עם הפורט יותר גדול, אבל גם יורד טיפה יותר נמוך ודוחף קצת יותר אוויר... חוצמזה, זה עם הפורט (נקרא גם ported) הוא המוצר הכי נמכר של החברה ב-2013, ולכן הם עושים עליו הנחה עכשיו.
4. כעקרון, 2 סאבים מתנהגים יותר טוב בחדר מאשר סאב בודד וסובלים מפחות בעיות בחדר עם אקסוטיקה בעייתית. חוצמזה, 2 אלמנטים של 12 אינץ' דוחפים כמעט את אותה כמות אוויר כמו סאב 18 אינץ'(!)
5. כדאי זאת שאלה מאוד אישית שרק אתה בסופו של יום יכול לענות עליה. אם אין לך מקום בחדר ל-2 סאבים, אז קח רק אחד. אם חשוב לך באס עוצמתי יותר מבאס מדוייק, אז קח באס עם פורט/ים (אחרת לך על סאב בקופסה אטומה - sealed).
6. לדעתי סאב sealed נותן בד"כ סאונד יותר מפורט/מדוייק.
7. אם יש לך מקום לשני סאבים, הייתי הולך על שני סאבים בתצורת sealed. החדר ייתן להם עוד קצת פוש בתדרים הנמוכים מאוד (אפקט שנקרא room gain), והם יהיו לדעתי יותר מדוייקים שזה מה שאמרת שאתה מחפש.
חשוב לי מאוד להוסיף שלעניות דעתי סאבים לא צריכים לעבוד בתדרים שמעל 100 הרץ (אפילו לא מעל 80 הרץ אם מדקדקים). אם סאב נותן עבודה באיזור ה-120 הרץ ומעלה, אז האוזן האנושית כבר מסוגלת לחשב מאיפה מגיעים הצלילים האלה, וזה יכול לדפוק לך את כל הסאונד, כי האוזן תשמע חלק מהמוזיקה יוצאת מהסאבים וחלק יוצאת מהרמקולים, וזאת חוויה די גרועה. מתחת ל-80-100 הרץ האוזן לא מצליחה למקם את הסאונד, ולכן המציאו את הסאבוופר מלכתחילה - כדי שייתן מענה ייעודי, מדוייק ועוצמתי לבאסים יותר מרמקול רגיל, מבלי שהאוזן תצליח "לגלות" שהסאונד מגיע מרמקול אחר...
8. סאב לא צריך להתאים לגוון של הרמקולים, כי בתדרים הנמוכים האוזן לא מבדילה כמעט בכלל בין עיוותים בסאונד גם בווליום מאוד גבוה. לצורך העניין הקטע של ההתאמה חשוב (אם בכלל - יש כאלה שאומרים שזה חסר משמעות לחלוטין) רק בשלישיה הקדמית (זוג קדמיים וסנטר), ולא קריטי להתאים אפילו את האחוריים לקדמיים (אלא אם שומעים הרבה מאוד מוזיקה רב-ערוצית, וגם זאת כאמור הנחיה שלא מקובלת על כל עולם האודיו).
9. מיקום סאב זו תורה בפני עצמה - הנה מדריך טוב בנושא: www.hometheater.co.il/article00065.html
דבר אחרון - אם הרמקולים שלך לא נשמעים טוב מתחת ל-200 הרץ, אז אולי עדיף לדחות את נושא רכישת הסאב, ולחפש רמקולים שנותנים מענה יותר טוב בתחום התדרים של המיד-באס. אפילו רמקולים מדפיים בסיסיים יחסית צריכים להיות מסוגלים לתת מענה סביר באיזור ה-80-200 הרץ, ורוב המדפיים יורדים אפילו נמוך מכך, עד 40-60 הרץ...
2. אימתני זה אומר שהוא פשוט מפלצת - סאב ענקי במימדים שלו (גובה 60, רוחב 50, עומק 76 ומשקל 70 ק"ג!), ולא פחות גדול בסאונד שהוא מוציא - אתה לא תרגיש את הבאסים בבטן, אתה תרגיש אותם בכל הגוף, ברהיטים מסביב וברצפה הרועדת!
3. "אחיו" = "אח שלו". ה-PB12 וה-SB12 אלה דגמים כמעט זהים לחלוטין מבחינת האלמנטים והאלקטרוניקה, רק שאחד כולל פורט באס (PB) והשני הוא קופסה אטומה (SB). זה עם הפורט יותר גדול, אבל גם יורד טיפה יותר נמוך ודוחף קצת יותר אוויר... חוצמזה, זה עם הפורט (נקרא גם ported) הוא המוצר הכי נמכר של החברה ב-2013, ולכן הם עושים עליו הנחה עכשיו.
4. כעקרון, 2 סאבים מתנהגים יותר טוב בחדר מאשר סאב בודד וסובלים מפחות בעיות בחדר עם אקסוטיקה בעייתית. חוצמזה, 2 אלמנטים של 12 אינץ' דוחפים כמעט את אותה כמות אוויר כמו סאב 18 אינץ'(!)
5. כדאי זאת שאלה מאוד אישית שרק אתה בסופו של יום יכול לענות עליה. אם אין לך מקום בחדר ל-2 סאבים, אז קח רק אחד. אם חשוב לך באס עוצמתי יותר מבאס מדוייק, אז קח באס עם פורט/ים (אחרת לך על סאב בקופסה אטומה - sealed).
6. לדעתי סאב sealed נותן בד"כ סאונד יותר מפורט/מדוייק.
7. אם יש לך מקום לשני סאבים, הייתי הולך על שני סאבים בתצורת sealed. החדר ייתן להם עוד קצת פוש בתדרים הנמוכים מאוד (אפקט שנקרא room gain), והם יהיו לדעתי יותר מדוייקים שזה מה שאמרת שאתה מחפש.
חשוב לי מאוד להוסיף שלעניות דעתי סאבים לא צריכים לעבוד בתדרים שמעל 100 הרץ (אפילו לא מעל 80 הרץ אם מדקדקים). אם סאב נותן עבודה באיזור ה-120 הרץ ומעלה, אז האוזן האנושית כבר מסוגלת לחשב מאיפה מגיעים הצלילים האלה, וזה יכול לדפוק לך את כל הסאונד, כי האוזן תשמע חלק מהמוזיקה יוצאת מהסאבים וחלק יוצאת מהרמקולים, וזאת חוויה די גרועה. מתחת ל-80-100 הרץ האוזן לא מצליחה למקם את הסאונד, ולכן המציאו את הסאבוופר מלכתחילה - כדי שייתן מענה ייעודי, מדוייק ועוצמתי לבאסים יותר מרמקול רגיל, מבלי שהאוזן תצליח "לגלות" שהסאונד מגיע מרמקול אחר...
8. סאב לא צריך להתאים לגוון של הרמקולים, כי בתדרים הנמוכים האוזן לא מבדילה כמעט בכלל בין עיוותים בסאונד גם בווליום מאוד גבוה. לצורך העניין הקטע של ההתאמה חשוב (אם בכלל - יש כאלה שאומרים שזה חסר משמעות לחלוטין) רק בשלישיה הקדמית (זוג קדמיים וסנטר), ולא קריטי להתאים אפילו את האחוריים לקדמיים (אלא אם שומעים הרבה מאוד מוזיקה רב-ערוצית, וגם זאת כאמור הנחיה שלא מקובלת על כל עולם האודיו).
9. מיקום סאב זו תורה בפני עצמה - הנה מדריך טוב בנושא: www.hometheater.co.il/article00065.html
דבר אחרון - אם הרמקולים שלך לא נשמעים טוב מתחת ל-200 הרץ, אז אולי עדיף לדחות את נושא רכישת הסאב, ולחפש רמקולים שנותנים מענה יותר טוב בתחום התדרים של המיד-באס. אפילו רמקולים מדפיים בסיסיים יחסית צריכים להיות מסוגלים לתת מענה סביר באיזור ה-80-200 הרץ, ורוב המדפיים יורדים אפילו נמוך מכך, עד 40-60 הרץ...
תודה על התיחסות
אולי הסאב לא בשבילי , אני מחפש שבקרוס אובר יהיה 150-200 HZ וירד עד 50 עם פירוט מרשים .
והסאב לא נותן לי פתרון מתחת 150 HZ
ואין שום סאב איכותי שנותן 150HZ עד 50 HZ ?
PB-1000
http://www.svsound.com/subwoofers/porte ... qjTSvRdXFk
כתוב במפורש שתומך ב- Freq.Response 19-270 Hz ± 3 dB
השאלה האם שווה משהוא ומתאים למה אני מחפש ?
בגלל גודל החדר הרמקולים לא בועטים ומרגיש אותם בגוף .
בגודל חדר 6 על 7 מטר ,רמקולים מדפיים לא יתנו לי יתרון ,קטנים מדיי .
אולי קליפש RF-7 ? מעניין אם יש משומש בסדרה הזאת
אני לא מעוניין בשכנים עצבניים , קירות רועדים ,גדול בסאונד שהוא מוציא - אתה לא תרגיש את הבאסים בבטן, אתה תרגיש אותם בכל הגוף, ברהיטים מסביב וברצפה הרועדת!...
אולי הסאב לא בשבילי , אני מחפש שבקרוס אובר יהיה 150-200 HZ וירד עד 50 עם פירוט מרשים .
לי חשוב יותר דיוק בבאסאם חשוב לך באס עוצמתי יותר מבאס מדוייק, אז קח באס עם פורט/ים...
אולי צריך להחליף את כל הרמקולים כי יש להם בעיה עם פחות מ-150 HZאם סאב נותן עבודה באיזור ה-120 הרץ ומעלה, אז האוזן האנושית כבר מסוגלת לחשב מאיפה מגיעים הצלילים האלה, וזה יכול לדפוק לך את כל הסאונד, כי האוזן תשמע חלק מהמוזיקה יוצאת מהסאבים וחלק יוצאת מהרמקולים, וזאת חוויה די גרועה....
והסאב לא נותן לי פתרון מתחת 150 HZ
ואין שום סאב איכותי שנותן 150HZ עד 50 HZ ?
PB-1000
http://www.svsound.com/subwoofers/porte ... qjTSvRdXFk
כתוב במפורש שתומך ב- Freq.Response 19-270 Hz ± 3 dB
השאלה האם שווה משהוא ומתאים למה אני מחפש ?
הרמקולים טובים עד 150 HZדבר אחרון - אם הרמקולים שלך לא נשמעים טוב מתחת ל-200 הרץ, אז אולי עדיף לדחות את נושא רכישת הסאב, ולחפש רמקולים שנותנים מענה יותר טוב בתחום התדרים של המיד-באס. אפילו רמקולים מדפיים בסיסיים יחסית צריכים להיות מסוגלים לתת מענה סביר באיזור ה-80-200 הרץ, ורוב המדפיים יורדים אפילו נמוך מכך, עד 40-60 הרץ...
בגלל גודל החדר הרמקולים לא בועטים ומרגיש אותם בגוף .
בגודל חדר 6 על 7 מטר ,רמקולים מדפיים לא יתנו לי יתרון ,קטנים מדיי .
אולי קליפש RF-7 ? מעניין אם יש משומש בסדרה הזאת
- ngold7
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 843
- נתן תודות: 201 פעמים
- קיבל תודות: 133 פעמים
אתה מצד אחד מחפש סאב מאוד יקר(הכל יחסי) ומאוד טוב, ומצד שני אתה רוצה ממנו משהוא שהוא לא אמור לעשות
אומנם הסאב שאתה רוצה יכול להגיע גבוה בתדר, אבל זה לא מה שהוא צריך לעשות, מה שהוא (ואתה) צריך זה רמקולים חדשים!
הRF-7 אמורים להיות ממש טובים(לא שמעתי) ולדעתי, ברמות המחיר האלו החברים פה יתנו לך המלצות רבות שיתנו מענה הרבה יותר טוב ויעיל לך.
שליח פיצה יכול להכין לך סטייק פילה בפיצרייה, הוא טכנית יכול, אבל הייתה מזמן כזה(שעולה 250 ש"ח) או שהייתה אוכל בסטקייה?
עם אתה בונה מערכת שתתומכר ב15000 ש"ח וצפונה, לא כדי שכל החלקים יעשו את מה שהם צרכים?
אומנם הסאב שאתה רוצה יכול להגיע גבוה בתדר, אבל זה לא מה שהוא צריך לעשות, מה שהוא (ואתה) צריך זה רמקולים חדשים!
הRF-7 אמורים להיות ממש טובים(לא שמעתי) ולדעתי, ברמות המחיר האלו החברים פה יתנו לך המלצות רבות שיתנו מענה הרבה יותר טוב ויעיל לך.
שליח פיצה יכול להכין לך סטייק פילה בפיצרייה, הוא טכנית יכול, אבל הייתה מזמן כזה(שעולה 250 ש"ח) או שהייתה אוכל בסטקייה?
עם אתה בונה מערכת שתתומכר ב15000 ש"ח וצפונה, לא כדי שכל החלקים יעשו את מה שהם צרכים?
.He who knows the past controls the future
.He who controls the future conquers the past
.He who controls the future conquers the past
אני מצרף גרפים של אותו דרייבר 15" ב-4 תכנונים. צהוב אטומה, סגול ואפור פתוחה. שלושת התכנונים עם הספק 600W. גרף אדום שני סאבים בתיבה אטומה עם הספק 600W כל אחד.
כמו שניתן לראות יש הבדל גדול בביצועים בין תיבה פתוחה לאטומה ושימוש בשתיים אטומות אומנם מאפשר SPL גבוה אך לא משפר את ה-3/6DB-. אם נשתמש בתיבה אטומה, הספק גבוה יותר ובEQ נוכל לאזן את המצב אך בהנתן תנאים שווים, לתיבה פתוחה יכולים להיות יתרונות גדולים.
אם לסאב יש טווח תדרים רחב מאחר ניתן לומר שהוא המדוייק אך לעיתים קרובות בשל בעיות אקוסטיקה הטווח הרחב שלו יכול להוות חסרון.
אם נחשוב על רמקולים מדפיים או רצפתיים, לרוב הגדול יש תיבות פתוחות כך שזה לא בהכרח מביא לתוצאה פחות איכותית מאטומות.
כמו שניתן לראות יש הבדל גדול בביצועים בין תיבה פתוחה לאטומה ושימוש בשתיים אטומות אומנם מאפשר SPL גבוה אך לא משפר את ה-3/6DB-. אם נשתמש בתיבה אטומה, הספק גבוה יותר ובEQ נוכל לאזן את המצב אך בהנתן תנאים שווים, לתיבה פתוחה יכולים להיות יתרונות גדולים.
אם לסאב יש טווח תדרים רחב מאחר ניתן לומר שהוא המדוייק אך לעיתים קרובות בשל בעיות אקוסטיקה הטווח הרחב שלו יכול להוות חסרון.
אם נחשוב על רמקולים מדפיים או רצפתיים, לרוב הגדול יש תיבות פתוחות כך שזה לא בהכרח מביא לתוצאה פחות איכותית מאטומות.
yyyyou כתב:EyalR
לא הבנתי בסופו של דבר ,מה עדיף ?
תיבה פתוחה או אטומה ?
זה יצרן הסאב היחידי שמומלץ כאן ?...
החסרון אתה לא תוכל לשמוע לפני הרכישה
היתרון, אתה לא באמת צריך במקרה של SVS
תאכלס. יש המון נתונים טכניים שאפשר ולפעמים צריך לבדוק ברמקולים, אבל יש גם עניין של מה אתה אוהב לשמוע, וכמה חשוב לך שהסאב יהיה חזק. קראתי כל מה שכתבו מלומדים ממני בשרשור, עצתי לך בתור מי שיש לו SVS , לך על שניים במקום על אחד ענק ששוקל מעל 70 קילו!!.
אלעד
- istarmini
- חבר במועדון ה-15K

- תגובות: 17930
- נתן תודות: 1146 פעמים
- קיבל תודות: 2494 פעמים
הם שולחים לישראל אבל המחיר המפורסם לא כולל משלוח.yyyyou כתב:אם אני קונה SVS
הם שולחים את הסאב לישראל כלול במחיר ?...
שלח להם מייל ותקבל עלות משלוח מדוייקת לדגם שאתה מעונין.
על עלות הסאב+המשלוח יש להוסיף 34% מכס ובנוסף עוד כמה מאות ש״ח עבור עלויות שונות ומשונות ,כמו עלות הקצאת אשראי וכו... .
הכל מפורט בשרשור הרכישה, שהופנת אליו.
מיסים: 255$yyyyou כתב:אם אני קונה SVS
הם שולחים את הסאב לישראל כלול במחיר ?...
משלוח: 149
ביטוח ימי: 26
סה"כ: 430$
מחיר סאב: 694$
סה"כ: 430 + 694 = 1125$
שער גבייה יצא 3.59
סה"כ ש"ח: 1125 * 3.59 = 4044 ש"ח
זה מה שיצא לי אחרי שליחה דרך
http://usa.buy2.co.il/
כמובן שאם תקנה דגם אחר או 2 כאלו העלויות ישתנו
אלעד
- epony
- חבר במועדון 10K

אני אחדד שוב את הנקודה שלדעתי היא הכי חשובה בשרשור הזה:
גם הסאב הכי טוב בעולם לא אמור לתת מענה לתדרים שמעל ל-80-100 הרץ!!!
אם הרמקולים שלך לא נותנים מענה טוב בטווח שבין 200 הרץ ל-60-70 הרץ, אתה לא יכול לתת מענה טוב לבעיה באמצעות סאב איכותי, אלא רק ע"י החלפת הרמקולים.

גם הסאב הכי טוב בעולם לא אמור לתת מענה לתדרים שמעל ל-80-100 הרץ!!!
אם הרמקולים שלך לא נותנים מענה טוב בטווח שבין 200 הרץ ל-60-70 הרץ, אתה לא יכול לתת מענה טוב לבעיה באמצעות סאב איכותי, אלא רק ע"י החלפת הרמקולים.
SVS טוענים שאין בעיה לחתוך גם ב- 150 HZ והסאב יעשה את העבודה מ- 150 HZ ולמטה ב- 2 הסדרות הבכירות .אם הרמקולים שלך לא נותנים מענה טוב בטווח שבין 200 הרץ ל-60-70 הרץ, אתה לא יכול לתת מענה טוב לבעיה באמצעות סאב איכותי, אלא רק ע"י החלפת הרמקולים...
עובדה שהם מוכרים סאבים לסטילים ורמקולים מדפיים שלא נותנים מהנה לבאסים טובים .
אני לא מבין מדוע אתה כל כך סגור על 80-100 HZ ?