אולמות תצוגה עם מסכי הקרנה / עזרה בהתלבטות לגבי סוג מסך

מקרנים קידמיים - Front Projector.
שלח תגובה
ההוגה פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 146
נתן תודות: 8 פעמים
קיבל תודות: 4 פעמים

שליחה #1 

שלום חברים, אשמח לקבל המלצה לחנויות באיזור המרכז (מת״א-ר״ג ועד ראשל״צ) שיש להם מסכי הקרנה בתצוגה ואפשר ללכת ולהתרשם ממסכים חשמליים וממסכים קבועים. רצוי גם מקום מקצועי שיכול לייעץ.

יש לי התלבטות קשה בין מסך חשמלי למסך קבוע. לכל אחד מהם יתרונות וחסרונות לגבי המיקום הספציפי אצלי בדירה (מעבר לדברים הרגילים הידועים) ואני מתקשה להחליט. מאמין שאם אראה בעיניים זה יעזור לקדם את ההחלטה. אשמח להמלצותיכם.

עריכה: מכיוון שכנראה אין תצוגה של מסכי הקרנה (ממש מוזר לי) אודה לעזרתכם בהתלבטות שלי בבחירת מסך הקרנה המתוארת מטה + מצורפות תמונות של הסלון.

תודה מראש לעוזרים
נערך לאחרונה על ידי ההוגה ב 10/12/2013 11:25, נערך פעם 1 בסך הכל.

idan309
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3005
נתן תודות: 293 פעמים
קיבל תודות: 330 פעמים

שליחה #2 

אני לא יכול לעזור לך בנושא אבל בהתלבטות שלך אולי כן.

1. אם יש אפשרות למסך קבוע אזי זו אופציה עדיפה בכל מקרה
2. במידה וגודל מסך 16:9 הרצוי הוא מעל 100" אינץ' הבחירה במסך קבוע היא הכרחית (כי במסך חשמלי רגיל יהיו לך גלים ומסך מתיחה איכותי יעלה הרבה יותר מהמקרן שרכשת).
3. אם הבחירה היא במסך חשמלי אני הייתי הולך על EBHD100. מסך בעלות של כ-1300 ש"ח שתופעת הגלים (לפחות מ-2 מסכים שאני ראיתי) מאוד מינורית.

ride
סמל אישי של משתמש
אחראי תחום מקרנים
אחראי תחום מקרנים
תגובות: 6607
שם מלא: יניב דיין
נתן תודות: 238 פעמים
קיבל תודות: 504 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #3 

לא מכיר חנות בארץ שיש בה תצוגה של מסכי הקרנה.

ההוגה פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #4 

idan309 כתב:אני לא יכול לעזור לך בנושא אבל בהתלבטות שלך אולי כן.

1. אם יש אפשרות למסך קבוע אזי זו אופציה עדיפה בכל מקרה
2. במידה וגודל מסך 16:9 הרצוי הוא מעל 100" אינץ' הבחירה במסך קבוע היא הכרחית (כי במסך חשמלי רגיל יהיו לך גלים ומסך מתיחה איכותי יעלה הרבה יותר מהמקרן שרכשת).
3. אם הבחירה היא במסך חשמלי אני הייתי הולך על EBHD100. מסך בעלות של כ-1300 ש"ח שתופעת הגלים (לפחות מ-2 מסכים שאני ראיתי) מאוד מינורית.
...
אני יודע שמסך קבוע עדיף, אבל יש לי בעיה שבקיר הספציפי אצלי בסלון הוא לא יהיה ממורכז מול הספה אלא נוטה הצידה, בגלל שיש מסדרון. אם אני רוצה אחד גדול (ואני רוצה - 106 או 110) אז הוא בכלל מגיע כמעט עד החלון ומי שיישב בספה יצטרך להסתכל הצידה. בנוסף הוא יקר יותר, ואני צריך ״לרוקן״ בשבילו את הסלון מה שמבאס אותי כי רציתי להשאיר את הטלוויזיה לשידורי sd.
מצד שני במסך חשמלי יש את תופעת הגלים והעיוות (אני לא מוכן להשקיע במסך מתיחה בשלב זה), ויש אצלי פתח סמוך של מזגן שעלול לגרום לזרימת אוויר על המסך (במידה ואתקין את החשמלי ממורכז מול הספה כמו שאני רוצה, כך שיחסום חלק מהכניסה למסדרון).

אני מצרף תמונות של הסלון להמחשה.

ההוגה פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #5 

הקיר בצד של המסך.

idan309
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #6 

קודם כל סלון יפה מאוד.

במקרן שקנית גמישות ההתקנה מאוד נמוכה.
המקרן חייב להיות מול אמצע המסך (אין שום אפשרות תיקון לצדדים).
גם ההתקנה צריכה להיות די נמוכה בכדי שתוכל לראות תמונה בגובה סביר (יש אמנם אפשרות תיקון בגובה אבל זה לא מומלץ).
גם מרחק ההקרנה די מוגבל.
בחירה במסך של 100 אינץ' מחייבת מרחק הקרנה של 2.6-3.3 מ'.
הקרנה מהתקרה בסלון כזה לא אפשרית (התקנה מאוד נמוכה) שלא לדבר על האסטטיות, ולכן אני מקווה שהמרחק בין הקירות (בכדי להתקין על מדף בקיר ממול) היא בין 3-3.8 מ'. אם המרחק קטן מ-3 מ' תצטרך להקטין את המסך ואם גדול מ-3.8 תצטרך להגדילו (או להתקין את המסך יותר רחוק מהקיר).

מסך קבוע הסלון הוא בעייתי בעיקר בגלל שאין אפשרות למסך טלויזיה רגיל אבל גם בגלל שזה לא בדיוק רהיט יפה בסלון (לפחות לדעתי) ולכן הייתי הולך על מסך חשמלי.
דרך אגב, גם המסך החשמלי זה לא משהו כזה יפה בסלון ולכן כדאי להסתירו בקונסטרוקצית גבס.

opv
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4862
נתן תודות: 91 פעמים
קיבל תודות: 225 פעמים

שליחה #7 

חשבת אולי לא להציב את המקרן בסלון?
יש אולי איזה חדר פנוי או פינת משפחה?
No place like home.......... Theater

ההוגה פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #8 

idan309 כתב:קודם כל סלון יפה מאוד.
...
תודה!
idan309 כתב:במקרן שקנית גמישות ההתקנה מאוד נמוכה.
המקרן חייב להיות מול אמצע המסך (אין שום אפשרות תיקון לצדדים).
גם ההתקנה צריכה להיות די נמוכה בכדי שתוכל לראות תמונה בגובה סביר (יש אמנם אפשרות תיקון בגובה אבל זה לא מומלץ).
...
לא כתבתי כאן איזה מקרן קניתי. קראת בשרשורים אחרים? ולפי איזה נתונים אתה רואה את אפשרויות הכיוון שלו?
idan309 כתב:גם מרחק ההקרנה די מוגבל.
בחירה במסך של 100 אינץ' מחייבת מרחק הקרנה של 2.6-3.3 מ'.
הקרנה מהתקרה בסלון כזה לא אפשרית (התקנה מאוד נמוכה) שלא לדבר על האסטטיות, ולכן אני מקווה שהמרחק בין הקירות (בכדי להתקין על מדף בקיר ממול) היא בין 3-3.8 מ'. אם המרחק קטן מ-3 מ' תצטרך להקטין את המסך ואם גדול מ-3.8 תצטרך להגדילו (או להתקין את המסך יותר רחוק מהקיר).
...
מרחק הצפיה כשיושבים על הספה הוא 3 מטר. אני מניח שבין קיר לקיר זה משהו כמו 3.5. זה לא מתאים למסך יותר גדול מ-100? רציתי 106 או 110. איפה ראית את הגדלים המומלצים לעומת המרחק? אני חישבתי באמצעות אתר די מוכר (לא זוכר כרגע) ויצא ש-110 מתאים למרחק צפיה 3 מטר.
opv כתב:חשבת אולי לא להציב את המקרן בסלון?
יש אולי איזה חדר פנוי או פינת משפחה?
...
לצערי לא... אני עד היום ראיתי בחדר צפיה אבל הוא מאוד עמוס ויצריך שינוי קיצוני שיעלה הרבה כדי להתקין בו את המקרן. מה גם שנמאס לי להכניס אנשים שבאים לראות סרט לחדר קטן כשבסלון יש מרחב וספה נוחה. מה, הסלון שלי עד כדי כך גרוע להתקנת מקרן? :עצוב:

opv
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4862
נתן תודות: 91 פעמים
קיבל תודות: 225 פעמים

שליחה #9 

הסלון שלך נראה מקסים.
הבעיה היא שמקרן בסיסי כזה עם יכולות התקנה מוגבלות ומסך גלילה מהתקרה,עלולים לכער אותו.
No place like home.......... Theater

idan309
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #10 

משרשור אחר הבנתי שהמקרן שקנית הוא H6510BD.
החישובים בוצעו בעזרת Calculator pro של אתר Projector Central.
לפי המפרט של המקרן
http://www.projectorcentral.com/Acer-H6510BD.htm
אין לו כמובן Lens Shift וגם התיקון Keastone שלו הוא רק אנכי (ושוב, לא מומלץ להשתמש בתיקון זה).

אם נניח שמרחק מקיר לקיר הוא 3.5 מ' אזי מרחק ההקרנה הוא 2.9-3.2 מ'.
מסך הקרנה של 100 אינץ' = התקנה 2.6-3.3 מ'
מסך הקרנה של 106 אינץ' = 2.7-3.5 מ'
מסך הקרנה של 110 אינץ' = 2.8-3.6 מ'

מה שאומר שאתה יכול לבחור איזה גודל שאתה רוצה בין 100 ל-120 אינץ' כאשר המקרן יותקן על מדף בקיר ממול המסך (בדיוק באמצע) בגובה די נמוך (לדעתי כ-1.5 מ מהרצפה ואולי אפילו פחות).

כמו שידידי אור (OPV) ציין צפייה במקרן עלולה לכער את הסלון היפה שלך.
במקרה שלך דוווקא המקרן לא מהווה בעיה למרות שהוא בסיסי (בגלל מרחק בין קירות מתאים) אבל את הבעיה של המסך זה לא פותר.
אלא אם גובה התקרה הוא פחות מ-2.4 מ' אז בכדי לקבל תמונה בגובה נכון תצטרך להתקין את המסך על הקיר (או לשלם יותר עלמסך עם דרופ שחור של כ-1 מ' במקום ה-40 ס"מ הנפוץ) ואז תהיה חייב לחפות בצורה כשלהי בגלל שהקופסא של המסך זה לא בדיוק רהיט שמייפה את הסלון (גם על התקרה עדיף שיהיה איזה חיפוי אבל זה פחות נורא).

JEXY
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 12241
נתן תודות: 41 פעמים
קיבל תודות: 625 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #11 

הסלון אכן נראה בעייתי, יהיו לך החזרים מהקירות והתקרה, אבל יחד עם זאת מסך קבוע ייתן לך תוצאה טובה יותר מבחינת איכות תמונה (תופעת הגלים),
וגם מראה נקי יותר מכוון שקדמת הסלון דיי עמוס.
מסך חשמל זה פתרון טוב על מנת למרכז את התמונה אך כפי שרשמת הפתח של המזגן הוא בעייתי (עשית שיעורי בית).

בכדי לנצל את מירב של המסך ואת גודל תמונה המוקרן או שתוותר על הטלויזיה או שתתלה אותה על הקיר מכוון שכרגע המיקום יגדיל את המרווח שבו ירד מסך חשמלי.
את הרמקולים ממליץ לתלות על הקירות, גם ככה התשתית וידאו תהיה על הקירות (רואים שאין הכנה מראש). ככה גם תפתח את הבמה הקדמית וגם יהיה שווה ביחס לגודל המסך.

מקריאה בשרשור הקודם שלך, התקציב מאוד בעייתי ולא בטוח שזה בכלל אפשרי (מסך הקרנה, ציוד, התקנה).

אהבתי את התמונה של הנוסע השמיני (Y)
G-Media
יעוץ והתקנת מערכות שמע, קולנוע, תקשורת מחשבים וחשמל חכם.
052-5634010
עקבו אחרי בפייסבוק
בעל הסמכה בתכנון והקמת תשתית על בסיס טכנולוגייה HDBaseT

ishaked
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1372
נתן תודות: 381 פעמים
קיבל תודות: 118 פעמים

שליחה #12 

אהבתי יותר את הבובה מהמסור
יש ללמוד מטעויות של אחרים, אנחנו לא חיים מספיק זמן בשביל לטעות כל כך הרבה.

ההוגה פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #13 

סליחה על הקפצת שרשור ישן זה, אבל רציתי לעדכן אתכם שהתקנתי מסך גלילה ידני מרובע (בניגוד לכל ההמלצות) ושכבר כמה חודשים שאני נהנה מאוד מהתוצאה. ככה נראה היום הסלון.

JEXY
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 12241
נתן תודות: 41 פעמים
קיבל תודות: 625 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #14 

לפי התמונה נראה שהמסך מותקן עקום בנוסף הכבל שזרוק על הארגזים של התריסים לא מראה הכי נקי לסלון ביתי.
מסך בפורמט 4:3 אינו תורם לתמונה, רואים בברור את זליגות אור מהתקרה ומהמסך עצמו.

אם אתה מרוצה מזה אז מצויין

(Y)
G-Media
יעוץ והתקנת מערכות שמע, קולנוע, תקשורת מחשבים וחשמל חכם.
052-5634010
עקבו אחרי בפייסבוק
בעל הסמכה בתכנון והקמת תשתית על בסיס טכנולוגייה HDBaseT

ההוגה פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #15 

המסך לא מותקן עקום. אולי בתמונה זה רק נראה ככה.
לגבי הכבל כרגע העברתי אותו פרוביזורית. זו דירה שכורה ובחרתי לא להשקיע על תעלות.
זליגת אור? אני מניח שזה נכון אבל זה לא מפריע לי ובעיני רואים מצויין.
אני לא מתיימר להציג מערכת high end. לא כל האנשים מחפשים high end או שיש להם התקציב כדי לממן מערכת כזו. רציתי חוויה של מקרן בבית, ולצפות על מסך 110״, וקיבלתי אחת כזו בפחות מ-5k. חשוב לי להראות כאן שזה אפשרי ואני מרוצה, גם אם יודעי דבר ומביני עניין מתחלחלים מכזו מערכת/התקנה.

9000es
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K
תגובות: 13208
נתן תודות: 595 פעמים
קיבל תודות: 484 פעמים

שליחה #16 

ההוגה כתב:סליחה על הקפצת שרשור ישן זה, אבל רציתי לעדכן אתכם שהתקנתי מסך גלילה ידני מרובע (בניגוד לכל ההמלצות) ושכבר כמה חודשים שאני נהנה מאוד מהתוצאה. ככה נראה היום הסלון.
...
תתחדש ותהנה (f) (Y)
אם במסכים מדובר........ אז הבחירה שלי היא "פלזמה"

דוד_גאהאן
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 77
נתן תודות: 5 פעמים
קיבל תודות: 9 פעמים

שליחה #17 

ההוגה כתב: אני לא מתיימר להציג מערכת high end. לא כל האנשים מחפשים high end או שיש להם התקציב כדי לממן מערכת כזו. רציתי חוויה של מקרן בבית, ולצפות על מסך 110״, וקיבלתי אחת כזו בפחות מ-5k. חשוב לי להראות כאן שזה אפשרי ואני מרוצה, גם אם יודעי דבר ומביני עניין מתחלחלים מכזו מערכת/התקנה.
...
תתחדש... נראה תענוג גם אם זה לא Cutting Edge.

שלח תגובה

חזור אל “מקרנים”