מגבר + דאק למומנטום
שום מגבר 'בתקציב התחלתי +' לא יתן מענה לאוזניות כאלו, הן רגישות בטירוף ועם עכבה סופר נמוכה.
אין שום צורך במגבר בשביל אוזניות כאלו, לפחות לא כזה בתקציב מינימלי.
אני גם לא הייתי משקיע ב DAC עם אוזניות כאלו, זה די overkill .
אלא אם אתה מקבל רעשים מהמחשב או דיסטורשן בווליום גבוה (קשה לי להאמין).
בכל מקרה, אם אתה נחוש לשדרג - אתה יכול ללכת על ה FiiO E17 \ E07K שיתנו לך מענה גם לאייפון.
קשה להצדיק קניה של כל דבר אחר.
אין שום צורך במגבר בשביל אוזניות כאלו, לפחות לא כזה בתקציב מינימלי.
אני גם לא הייתי משקיע ב DAC עם אוזניות כאלו, זה די overkill .
אלא אם אתה מקבל רעשים מהמחשב או דיסטורשן בווליום גבוה (קשה לי להאמין).
בכל מקרה, אם אתה נחוש לשדרג - אתה יכול ללכת על ה FiiO E17 \ E07K שיתנו לך מענה גם לאייפון.
קשה להצדיק קניה של כל דבר אחר.
ממליץ לך בחום על מגבר כמו שלי,הכול ישמע מדהים וזו הבטחה אישית
תוכל לקרוא כאן
http://www.hometheater.co.il/vt198597.ה ... -לM50.html
תוכל לקרוא כאן
http://www.hometheater.co.il/vt198597.ה ... -לM50.html
מי שמפחד מאחד לא מפחד מאף אחד
- epony
- חבר במועדון 10K

- תגובות: 10574
- נתן תודות: 645 פעמים
- קיבל תודות: 1367 פעמים
DAC זה לא מכשיר קסמים... כשאתה שומע מיוטיוב ואתה מרגיש שהיית נהנה ממקור טוב יותר, המסקנה המתבקשת צריכה להיות להפסיק לשמוע מיוטיוב ולהתחיל לשמוע ממקור טוב יותר..!guys כתב:במיוחד כשאני שומע מיוטיוב , אני מרגיש שהייתי נהנה יותר ממקור טוב יותר.. האם זה לא תפקידו של הדאק?...
- epony
- חבר במועדון 10K

אני לא מדבר על איכות מקסימלית, אני מדבר על איכות מינימלית...
כמו שנאמר לעיל, שמיעה מיוטיוב מתבססת כמעט בהגדרה על סיגנל שנדגם בקצב מאוד נמוך, ואף דאק בעולם לא יכול "להציל" את הסאונד אחרי שהכיווץ המוגזם כבר שחט אותו... למעשה, דאק טוב בשילוב עם מקור נחות יכול להיות מקור ליותר צרות מכיוון שהדאק יעביר ביתר שאת את הפגמים בקידוד.
אולי פתרון של דאק משולב מגבר מנורות יעבוד, כי המנורות מכניסות עיוותים/צבע/חמימות לעיבוד הסיגנל וזה יכול לחפות על הפגמים בדגימה המקורית.
כמו שנאמר לעיל, שמיעה מיוטיוב מתבססת כמעט בהגדרה על סיגנל שנדגם בקצב מאוד נמוך, ואף דאק בעולם לא יכול "להציל" את הסאונד אחרי שהכיווץ המוגזם כבר שחט אותו... למעשה, דאק טוב בשילוב עם מקור נחות יכול להיות מקור ליותר צרות מכיוון שהדאק יעביר ביתר שאת את הפגמים בקידוד.
אולי פתרון של דאק משולב מגבר מנורות יעבוד, כי המנורות מכניסות עיוותים/צבע/חמימות לעיבוד הסיגנל וזה יכול לחפות על הפגמים בדגימה המקורית.
- eyal1983
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3449
- נתן תודות: 26 פעמים
- קיבל תודות: 281 פעמים
האי7 לא מעביר הרבה פרטים
בנוסף, הוא חמים
אני לעתים משווה אותו להגברת מנורות הייברידית
לא השוואה הוגנת
אבל מבחינתי הוא השילוב דאק\מגבר הכי "נחות" שעדיין טוב יותר מכרטיס הקול, ויכול להחליק פרטים רבים...
בנוסף, הוא חמים
אני לעתים משווה אותו להגברת מנורות הייברידית
לא השוואה הוגנת
אבל מבחינתי הוא השילוב דאק\מגבר הכי "נחות" שעדיין טוב יותר מכרטיס הקול, ויכול להחליק פרטים רבים...
- epony
- חבר במועדון 10K

eyal1983 כתב:אבל מבחינתי הוא השילוב דאק\מגבר הכי "נחות" שעדיין טוב יותר מכרטיס הקול, ויכול להחליק פרטים רבים......
מסכים עם אייל, למרות שהחלפת ה DAC בניסיון לחפות על מקור לא איכותי - טעות.
ה E07K אכן די חמים ולא מפורט בצורה יוצאת דופן.
בכל אופן ייתכן ומספיק רק מגבר, בין אם זה E6 או אפילו hybrid זול כמו ה Bravo V3 (חם, דגש על הבאס, עם אקולייזר) - הבעיה היא ה GAIN הגבוה שלו וזה אומר התאמה לא טובה למומנטום מבחינת משחק עם הווליום.
אם אתה רוצה אוכל להשאיל לך אחד כזה לבדיקה (יש לי את שניהם איפהשהו זרוקים בארון ומעלים אבק).
ה E07K אכן די חמים ולא מפורט בצורה יוצאת דופן.
בכל אופן ייתכן ומספיק רק מגבר, בין אם זה E6 או אפילו hybrid זול כמו ה Bravo V3 (חם, דגש על הבאס, עם אקולייזר) - הבעיה היא ה GAIN הגבוה שלו וזה אומר התאמה לא טובה למומנטום מבחינת משחק עם הווליום.
אם אתה רוצה אוכל להשאיל לך אחד כזה לבדיקה (יש לי את שניהם איפהשהו זרוקים בארון ומעלים אבק).
- doc-oren
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 245
- נתן תודות: 14 פעמים
- קיבל תודות: 21 פעמים
מצטער, אבל במקרה של האזנה מיוטיוב, נשמע לי כמו בזבוז של כסף - הן על האוזניות והן על הגברה.
לקנות מגבר שפורפרת סיני זול בשביל "לצבוע" סאונד באיכות גרועה ואז להזרים את זה לאוזניות יחסית איכותיות?
הוספתי למחשב העבודה שבחדר שינה DAC חיצוני לעבודה עם אוזניות קלות יחסית לדחיפה ומאוד מפורטות (SRH940 - שלך אפילו קלות יותר לדחיפה וניכר שתוכננו לעבוד עם מקורות ניידים דלי כוח) הדברים תקפים גם לכרטיס הקול האיכותי שיש לי ב-HTPC שבסלון (אסוס STX). מלבד השור, יש לי גם גראדו SR80 שהם פחות מפורטים ועם יותר "אופי".
התוצאה היא כזאת --
קבצים מאוד איכותיים נשמעים בהחלט טוב יותר, כרטיס קול טוב יודע לסחוט מהאוזניות את רמת הפירוט המהממת שהיא אחת מנקודות הציון שלה (השניה היא פלסטיקה שבירה).
קבצים סבירים נשמעים בשיפור קל ביחס לכרטיס הקול הפנימי. אבל שומעים יותר פגמים בהקלטה שהכרטיס הפנימי "החליק" (קבצים כאלו לעיתים נשמעים טוב יותר עם הגראדו SR80).
קבצים ירודים לא נשמעים טוב יותר וחלקם הופכים להיות מעצבנים עד בלתי נסבלים (פחות קריטי עם הגראדו SR80).
לקנות מגבר שפורפרת סיני זול בשביל "לצבוע" סאונד באיכות גרועה ואז להזרים את זה לאוזניות יחסית איכותיות?
הוספתי למחשב העבודה שבחדר שינה DAC חיצוני לעבודה עם אוזניות קלות יחסית לדחיפה ומאוד מפורטות (SRH940 - שלך אפילו קלות יותר לדחיפה וניכר שתוכננו לעבוד עם מקורות ניידים דלי כוח) הדברים תקפים גם לכרטיס הקול האיכותי שיש לי ב-HTPC שבסלון (אסוס STX). מלבד השור, יש לי גם גראדו SR80 שהם פחות מפורטים ועם יותר "אופי".
התוצאה היא כזאת --
קבצים מאוד איכותיים נשמעים בהחלט טוב יותר, כרטיס קול טוב יודע לסחוט מהאוזניות את רמת הפירוט המהממת שהיא אחת מנקודות הציון שלה (השניה היא פלסטיקה שבירה).
קבצים סבירים נשמעים בשיפור קל ביחס לכרטיס הקול הפנימי. אבל שומעים יותר פגמים בהקלטה שהכרטיס הפנימי "החליק" (קבצים כאלו לעיתים נשמעים טוב יותר עם הגראדו SR80).
קבצים ירודים לא נשמעים טוב יותר וחלקם הופכים להיות מעצבנים עד בלתי נסבלים (פחות קריטי עם הגראדו SR80).
אתה צודק בכל מה שכתבת לגבי DAC , אבל טועה לגבי ההגברה.
אז נכון, מגבר שקוף שנאמן למקור יהיה גרוע עבור מקור לא איכותי, אבל דווקא מגברי מנורות, פשוטים ככל שיהיו, ממילא נותנים בד"כ חמימות וסוג של 'ריכוך' של הצליל. אז ברור שעדיף לא לשמוע מיוטיוב, אבל דווקא מגבר מנורות זול (דווקא זול ולא יקר ואיכותי) יהפוך את הצליל לנסבל יותר.
אגב לגבי ה STX גם אני חוויתי איתו חוויות דומות , רק שבמקרה שלי גם מקור טוב נשמע פחות טוב בהשוואה לכל DAC חיצוני שעולה חצי מחיר ממנו ומעלה.
הוא היה מאוד מלוכלך מבחינת רעשים, והפרעות EMI , RF במיוחד כשהאינטרנט האלחוטי היה תחת עומס..
ה 940 אגב מדהימות, נותנות תמורה מדהימה למחיר ואני חושב שהן הכי מוצלחות בכל הסדרה, כולל ה 1840 .
אז נכון, מגבר שקוף שנאמן למקור יהיה גרוע עבור מקור לא איכותי, אבל דווקא מגברי מנורות, פשוטים ככל שיהיו, ממילא נותנים בד"כ חמימות וסוג של 'ריכוך' של הצליל. אז ברור שעדיף לא לשמוע מיוטיוב, אבל דווקא מגבר מנורות זול (דווקא זול ולא יקר ואיכותי) יהפוך את הצליל לנסבל יותר.
אגב לגבי ה STX גם אני חוויתי איתו חוויות דומות , רק שבמקרה שלי גם מקור טוב נשמע פחות טוב בהשוואה לכל DAC חיצוני שעולה חצי מחיר ממנו ומעלה.
הוא היה מאוד מלוכלך מבחינת רעשים, והפרעות EMI , RF במיוחד כשהאינטרנט האלחוטי היה תחת עומס..
ה 940 אגב מדהימות, נותנות תמורה מדהימה למחיר ואני חושב שהן הכי מוצלחות בכל הסדרה, כולל ה 1840 .
נזהרתי במיוחד לא לכתוב שה '940 טובות יותר' , כי הן לא - לפחות לא מבחינה טכנית.
לדעתי הן פשוט הרבה יותר מוצלחות,
מה גם של 1840 חסרונות משמעותיים שהופכים את הקנייה שלהן ללא כדאית, במיוחד שהשוק רווי אלטרנטיבות.
לדעתי הן פשוט הרבה יותר מוצלחות,
מה גם של 1840 חסרונות משמעותיים שהופכים את הקנייה שלהן ללא כדאית, במיוחד שהשוק רווי אלטרנטיבות.
- doc-oren
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 245
- נתן תודות: 14 פעמים
- קיבל תודות: 21 פעמים
ה-STX שלי מאוד נקי, אסוס בנו את הכרטיס עם הגנת EMI על הרכיבים האנלוגיים והקפדה על ניקיון של מקור המתח. הביקורות ברשת (כולל מדידות אוביקטיביות) ברובן גם מציינות שמדובר בכרטיס מאוד נקי.אגב לגבי ה STX גם אני חוויתי איתו חוויות דומות , רק שבמקרה שלי גם מקור טוב נשמע פחות טוב בהשוואה לכל DAC חיצוני שעולה חצי מחיר ממנו ומעלה.
הוא היה מאוד מלוכלך מבחינת רעשים, והפרעות EMI , RF במיוחד כשהאינטרנט האלחוטי היה תחת עומס.....
יכול להיות שמדובר בבעיה בכרטיס הספיציפי שלך או ברכיב אחר במחשב (ספק הכוח, לוח האם ואם במקרה ויש לך כרטיס אלחוטי פנימי - אצלי ה-HTPC מחובר חוטית לראוטר שנמצא לידו).
ה-940 נהדרות עד שנשבר להן הפלסטיקה 940 אגב מדהימות...
עכשיו "פאר היצירה" של שור (היצרן שהביא לעולם את ה-SM58 שיכול לשרוד מתקפה אטומית) עם קיבוע פנימי ממתכת והרבה דבק אפוקסי עד שיהיה לי תקציב למשהו טוב יותר משמעותית. הבעיה היא שאלו אוזניות ממש טובות כך שהמדרגה הבאה היא אוזניות ב-2000 עד 6000 ש"ח עם הגברה הולמת (יעני - יש לי עוד הרבה זמן לבלות עם האפוקסי).
אבל הדיון לא על ה-SRH940.
זה כמובן תלוי ספציפית במגבר. אבל אכן מנורות עשויות להיות פתרון (עקום בעיני) ל-OP ולהפוך הסאונד ליותר נסבל. אישית, אני משתמש בקדם-מגבר 12AX7 בשביל "לעדן" מגבר T-CLASS ועדיין אני חושב שכל העסק הזה הוא בזבוז מוחלט - אוזניות ב-200 דולר שמתוכננות למקור איכותי ועדיין דל-הספק שצריך לדחוף להן בכוח הגברה בשביל לנטרל ארטיפקטים של מקור דפוק...מגבר שקוף שנאמן למקור יהיה גרוע עבור מקור לא איכותי, אבל דווקא מגברי מנורות, פשוטים ככל שיהיו, ממילא נותנים בד"כ חמימות וסוג של 'ריכוך' של הצליל....
כבר היה עדיף לקנות מראש SR80 (לדוגמא) שעולות חצי ומעבירות טוב יותר קבצים "מחוספסים".