האם המחיר המבוקש על הפטיפונים הבאים הוגן?
לפני חודש היה בלוח Lenco L65 במחיר של 500 שקלים.
לאחר התייעצות החלטתי לא לקנות אותו כי הבנתי שהמחיר מעט מופרז.
אותו לנקו נעלם מהלוח כבר, ובמקומו התווסף L65 "אחר"(יש סיכוי שזה אותו אחד שמישהו מנסה לעשות עליו סיבוב) ב1000 שקל.
עכשיו אני אומר לעצמי שאולי היה כבר שווה לשלם עליו 500 שקל, ולקנות כבר פטיפון.
אני יושב על הלוח הזה באמת כבר יותר מחצי שנה, הבעיה שפה ושם יש מציאות שרובן מעבר לתקציב שלי(הגדרתי עד 700 שקלים),
אז לאחרונה אני כבר מתחיל לחשוב שאולי הבעיה היא בתקציב שלי, ולא במחירים שאנשים דורשים. אני לא מדבר על המחירים עבור פטיפונים יפניים שבמקרה הזה אני יודע שהבעיה היא לא אצלי.
אני מדבר על פטיפונים של חברות איכותיות כמו טכניקס, טורנס, לנקו.
לדוגמה מפורסמים בלוח היד 2 עכשיו כמה פטיפונים מעניינים.
שניים מהם מאוד עניינו אותי:
Lenco L75- התמונה שלו קצת לא ברורה ממה שהבנתי ממנה הזרוע שמורכבת עליו אינה המקורית ויש לו פלינט חדש. המוכר דורש 1200 שקלים אין ממש פרטים במודעה.
טכניקס 1700- לא ממש מכיר הבנתי שהוא עם הנעה ישירה המוכר דורש 900 שקלים.
דעתכם?
לא דיברתי עם המוכרים ושאלתי שאלות או ניהלתי איזה משא ומתן לגבי המחיר כי אני בכלל לא יודע אם אני רוצה להשקיע כזה סכום בפטיפון, והאם הם שווים את הסכום הזה.
דובר פה בעבר על טורנסים שנמכרו ב600 שקל, טכניקס 1200 שנמכרו בפחות מ1000. השאלה שלי אם בגלל ההיצע הקטן והפופלריות העולה של הפטיפון המחירים האלה לא רלוונטיים יותר והסכומים המבוקשים שציינתי הגיוניים?
לאחר התייעצות החלטתי לא לקנות אותו כי הבנתי שהמחיר מעט מופרז.
אותו לנקו נעלם מהלוח כבר, ובמקומו התווסף L65 "אחר"(יש סיכוי שזה אותו אחד שמישהו מנסה לעשות עליו סיבוב) ב1000 שקל.
עכשיו אני אומר לעצמי שאולי היה כבר שווה לשלם עליו 500 שקל, ולקנות כבר פטיפון.
אני יושב על הלוח הזה באמת כבר יותר מחצי שנה, הבעיה שפה ושם יש מציאות שרובן מעבר לתקציב שלי(הגדרתי עד 700 שקלים),
אז לאחרונה אני כבר מתחיל לחשוב שאולי הבעיה היא בתקציב שלי, ולא במחירים שאנשים דורשים. אני לא מדבר על המחירים עבור פטיפונים יפניים שבמקרה הזה אני יודע שהבעיה היא לא אצלי.
אני מדבר על פטיפונים של חברות איכותיות כמו טכניקס, טורנס, לנקו.
לדוגמה מפורסמים בלוח היד 2 עכשיו כמה פטיפונים מעניינים.
שניים מהם מאוד עניינו אותי:
Lenco L75- התמונה שלו קצת לא ברורה ממה שהבנתי ממנה הזרוע שמורכבת עליו אינה המקורית ויש לו פלינט חדש. המוכר דורש 1200 שקלים אין ממש פרטים במודעה.
טכניקס 1700- לא ממש מכיר הבנתי שהוא עם הנעה ישירה המוכר דורש 900 שקלים.
דעתכם?
לא דיברתי עם המוכרים ושאלתי שאלות או ניהלתי איזה משא ומתן לגבי המחיר כי אני בכלל לא יודע אם אני רוצה להשקיע כזה סכום בפטיפון, והאם הם שווים את הסכום הזה.
דובר פה בעבר על טורנסים שנמכרו ב600 שקל, טכניקס 1200 שנמכרו בפחות מ1000. השאלה שלי אם בגלל ההיצע הקטן והפופלריות העולה של הפטיפון המחירים האלה לא רלוונטיים יותר והסכומים המבוקשים שציינתי הגיוניים?
- tnsilver
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4166
- נתן תודות: 619 פעמים
- קיבל תודות: 1301 פעמים
התקציב שהגדרת של 700 ש"ח הוא נמוך. אי-אפשר להתחמק מהעובדה הזו. יחד עם זאת, הנה כמה פוינטרים שנובעים מרפרוף קל על לוח יד 2.farkash7 כתב:...מפורסמים בלוח היד 2 עכשיו כמה פטיפונים מעניינים. שניים מהם מאוד עניינו אותי:
Lenco L75- התמונה שלו קצת לא ברורה ממה שהבנתי ממנה הזרוע שמורכבת עליו אינה המקורית ויש לו פלינט חדש. המוכר דורש 1200 שקלים אין ממש פרטים במודעה. טכניקס 1700- לא ממש מכיר הבנתי שהוא עם הנעה ישירה המוכר דורש 900 שקלים. דעתכם?...
- ה-L-75 הזה הוא Lenco איטלקי בבסיס לבן ולמרות שהתמונות מטושטשות הוא עושה רושם של אותנטי לחלוטין. המחיר של 1,200 ש"ח הנדרש עבורו - סביר.
- ה-SL-1600 של טכניקס שמוצע למכירה כאן במחיר של 1,600 ש"ח (האם לזה התכוונת?) הוא בסדר אך המחיר גבוה מידי לטעמי. אין סיבה לשלם עבורו למעלה מ-800 ש"ח.
- נסה לדבר עם המוכר הזה בקשר ל-Lenco B52. פטפון לא רע - אבל המחיר שלו של 900 ש"ח - כפול מהסביר. אם הוא ירד קצת מהעץ שלו ויפגין קצת הגיון, בניגוד לזה הקיים במודעה, אולי יש על מה לדבר.
- כאן יש טורנס TD-160 ב-900 ש"ח שזה מאוד סביר וגם רצוי. דבר עם המוכר.
- כאן יש איזו גירסה של דואל (CS-508) שיתכן ששווה בדיקה נוספת. המחיר נראה לי מופרז בעליל ואם המוכר יתגמש קצת (קצת הרבה) יתכן שיש כאן עסקה סבירה מבחינתך. כנ"ל כאן - דואל CS-40. שווה בדיקה והתמקחות רצינית.
- capten
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 511
- נתן תודות: 105 פעמים
- קיבל תודות: 151 פעמים
הטורנס ב900 שח שהוצע לך עי סילבר http://www.yad2.co.il/Yad2/hotPicYad2.p ... 4eedae39c3
שווה ובמחיר הוגן אם אינו דורש שיפוץ גדול,
שווה ובמחיר הוגן אם אינו דורש שיפוץ גדול,
האמת שהתכוונתי לטכניקס sl1700 שנמצא בלוח ומוצע ב800 שקלים.
לפי מה שקראתי ההבדלים בינו לבין ה1600 לא גדולים. ההבדל העיקרי הוא שה1600 הוא פול אוטומט וה1700 חצי אוטומט(מה זה אומר?).
הבנתי שגירסת הmk2 שלהם מכילה אופצית כיוון לראש שנקראת vat וזה ממש חשוב.
בהנחה שמדובר ב1700mk2 האם הוא שווה 800 שקלים לפני מיקוח?
לגבי הטורנס הוא דורש החלפת מחט לפי מה שכתוב במודעה, וזה אומר שני דברים:
1. אני צריך להשקיע כבר עכשיו עוד כסף במחט חדשה.
2. אני לא יכול לבדוק שהוא עובד לפני שאני קונה אותו.
אם היה לי זמן וכסף מיותר בכיף הייתי קונה משהו כזה ומתחיל להתעסק הבעיה שאני סטודנט שנה ראשונה למדעי המחשב חודש לפני בחינות זמן אין לי ממש, לכן אני מעדיף לקנות משהו עובד.
לגבי הלנקו הלבן המדהים הוא מאוד מפתה, הבעיה שהוא דורש ממני לבצע הוצאה שלא רציתי לעשות. אם תגידו לי "בעוד שנה פטיפון כזה יעלה יותר מדובר במציאה אמיתית" או "ההבדל בינו לבין הטכניקס שהבאת הוא משמעותי" אני אשקול את העניין.
לא שאלתי קודם כמה זה בעייתי לתחזק פטיפונים כאלה.
הבנתי שהטורנסים די פשוטים, ויש להם גם שוק חלקים די גדול.
מה בנוגע לטכניקס שהבאתי כאן וללנקו?
לפי מה שקראתי ההבדלים בינו לבין ה1600 לא גדולים. ההבדל העיקרי הוא שה1600 הוא פול אוטומט וה1700 חצי אוטומט(מה זה אומר?).
הבנתי שגירסת הmk2 שלהם מכילה אופצית כיוון לראש שנקראת vat וזה ממש חשוב.
בהנחה שמדובר ב1700mk2 האם הוא שווה 800 שקלים לפני מיקוח?
לגבי הטורנס הוא דורש החלפת מחט לפי מה שכתוב במודעה, וזה אומר שני דברים:
1. אני צריך להשקיע כבר עכשיו עוד כסף במחט חדשה.
2. אני לא יכול לבדוק שהוא עובד לפני שאני קונה אותו.
אם היה לי זמן וכסף מיותר בכיף הייתי קונה משהו כזה ומתחיל להתעסק הבעיה שאני סטודנט שנה ראשונה למדעי המחשב חודש לפני בחינות זמן אין לי ממש, לכן אני מעדיף לקנות משהו עובד.
לגבי הלנקו הלבן המדהים הוא מאוד מפתה, הבעיה שהוא דורש ממני לבצע הוצאה שלא רציתי לעשות. אם תגידו לי "בעוד שנה פטיפון כזה יעלה יותר מדובר במציאה אמיתית" או "ההבדל בינו לבין הטכניקס שהבאת הוא משמעותי" אני אשקול את העניין.
לא שאלתי קודם כמה זה בעייתי לתחזק פטיפונים כאלה.
הבנתי שהטורנסים די פשוטים, ויש להם גם שוק חלקים די גדול.
מה בנוגע לטכניקס שהבאתי כאן וללנקו?
- dragon
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 157
- נתן תודות: 173 פעמים
- קיבל תודות: 32 פעמים
פול אוטומט - עושה הכל בלחיצת כפתור אחת (הבאת הזרוע לתקליט, נגינה ובסיום החזרת הזרוע ועצירת המנוע).
חצי אוטומט - אתה צריך להניח את הזרוע על התקליט, בסיום היא חוזרת לבד והמנוע עוצר לבד.
כל פטיפון ניתן לתפעול גם באופן ידני כמובן.
לדעתי הטכניקס ששאלת עליו מוצע במחיר סביר, ואם יש עוד מקום למיקוח - עוד יותר טוב. בהנחה שהוא שמור כמו שצריך. לגבי תחזוקה, אין בעיה מיוחדת איתם.
חצי אוטומט - אתה צריך להניח את הזרוע על התקליט, בסיום היא חוזרת לבד והמנוע עוצר לבד.
כל פטיפון ניתן לתפעול גם באופן ידני כמובן.
לדעתי הטכניקס ששאלת עליו מוצע במחיר סביר, ואם יש עוד מקום למיקוח - עוד יותר טוב. בהנחה שהוא שמור כמו שצריך. לגבי תחזוקה, אין בעיה מיוחדת איתם.
.Anything can be done, but it's only done if it's done
הסתכלתי בתמונות אני כמעט בטוח שמדובר בMK1 ולא 2.
עד כמה החיסרון של אופצית הכיוון VTA משחק תפקיד בפטיפון הזה? זה יגביל אותי מבחינת ראשים בעתיד?
ניהלתי שיחה קצרה גם עם המוכר של הL75. נשמע סך הכול בנאדם נחמד טוען שהפטיפון עובד תקין.
הוא אמר שצריך להחליף את יציאת ה5 פינים לRCA, ואם צריך הוא יעשה לי את זה במקום.
לגבי מחיר הוא לא ממש גמיש אמר שאפשר אולי לרדת טיפה, ואני לא יתחיל ללחוץ בנאדם על מחיר כי אני שונא שעושים לי את זה.
דעתכם עד כמה ההבדלים יהיו מורגשים.
עד כמה משתלם גם להשקיע בלנקו ביחס לטכניקס?
הציוד שיש לי בטח גם משחק תפקיד.
יש לי מגבר Carver CM-1040 שקיבלתי במתנה וביצעתי בו מיני פרוייקט של החלפת הקבלים לקבלים של nichicon.
יש לו יציאת פונו אליו התחבר הפטיפון.
הרמקולים שיש לי לא מדהימים, גם אותם קיבלתי במתנה- Infinity SM102.
אוזניות Alessandro MS1, ושבוע הבא יגיע DAC חדש ונחמד, Schiit modi שיחובר לraspberry pi.
מצד אחד אני בטוח שהציוד שלי, בעיקר כניסת הפונו במגבר שלא יודע מה איכותה והרמקולים יהוו צוואר בקבוק, אז אני לא בטוח עד כמה ההבדלים בין הפטיפונים יהיו שמיעים, ואיפה עובר הגבול בין השקעה כדאית לכזו שלא תהווה שום שיפור.
יש פה מישהו עם ציוד בינוני מינוס ופטיפון טוב + שיכול לחוות דעה?
מצד שני הציוד הדיגיטלי שיהיה לי יהיה ברמה טובה ככה שלא כדאי להתחיל מציוד אנלוגי מקושקש כי אני פשוט לא השתמש בו.
אני חוזר הביתה מב"ש בסופש, נראה מה יהיה רלוונטי עד אז.
אשמח לעוד מידע/דעות בזמן הזה.
עד כמה החיסרון של אופצית הכיוון VTA משחק תפקיד בפטיפון הזה? זה יגביל אותי מבחינת ראשים בעתיד?
ניהלתי שיחה קצרה גם עם המוכר של הL75. נשמע סך הכול בנאדם נחמד טוען שהפטיפון עובד תקין.
הוא אמר שצריך להחליף את יציאת ה5 פינים לRCA, ואם צריך הוא יעשה לי את זה במקום.
לגבי מחיר הוא לא ממש גמיש אמר שאפשר אולי לרדת טיפה, ואני לא יתחיל ללחוץ בנאדם על מחיר כי אני שונא שעושים לי את זה.
דעתכם עד כמה ההבדלים יהיו מורגשים.
עד כמה משתלם גם להשקיע בלנקו ביחס לטכניקס?
הציוד שיש לי בטח גם משחק תפקיד.
יש לי מגבר Carver CM-1040 שקיבלתי במתנה וביצעתי בו מיני פרוייקט של החלפת הקבלים לקבלים של nichicon.
יש לו יציאת פונו אליו התחבר הפטיפון.
הרמקולים שיש לי לא מדהימים, גם אותם קיבלתי במתנה- Infinity SM102.
אוזניות Alessandro MS1, ושבוע הבא יגיע DAC חדש ונחמד, Schiit modi שיחובר לraspberry pi.
מצד אחד אני בטוח שהציוד שלי, בעיקר כניסת הפונו במגבר שלא יודע מה איכותה והרמקולים יהוו צוואר בקבוק, אז אני לא בטוח עד כמה ההבדלים בין הפטיפונים יהיו שמיעים, ואיפה עובר הגבול בין השקעה כדאית לכזו שלא תהווה שום שיפור.
יש פה מישהו עם ציוד בינוני מינוס ופטיפון טוב + שיכול לחוות דעה?
מצד שני הציוד הדיגיטלי שיהיה לי יהיה ברמה טובה ככה שלא כדאי להתחיל מציוד אנלוגי מקושקש כי אני פשוט לא השתמש בו.
אני חוזר הביתה מב"ש בסופש, נראה מה יהיה רלוונטי עד אז.
אשמח לעוד מידע/דעות בזמן הזה.
- dragon
- חבר פעיל מאוד

לגבי העדר VTA, זה לא חיסרון משמעותי ולא מגביל מבחינת ראשים (להוציא אולי כמה מקרי קיצון לא רלוונטיים). ברוב הפטיפונים אין את זה ומסתדרים מצוין.
- tnsilver
- חבר מביא חבר

בדיוק כך. קל בהרבה להגיע לאיכות סאונד עם ציוד דיגיטלי. ל-CDP משומש ב-200 עד 400 ש"ח יש יותר פוטנציאל מרוב הפטפונים המצויים בלוחות יד שנייה. פטפון בינוני, ללא השקעה בראש מתאים, שנרכש באילוצי תקציב ומצאי בלוחות יד שנייה - עלול להיות מקור לאכזבה.מצד שני הציוד הדיגיטלי שיהיה לי יהיה ברמה טובה ככה שלא כדאי להתחיל מציוד אנלוגי מקושקש כי אני פשוט לא השתמש בו....
הפטפון הוא רק חוליה ואין שום הבטחה שהפלט שלו ימצא חן בעיניך אם אחד הרכיבים בשרשרת אינו מתאים. קח בחשבון שראשים ומחטים מתבלים, פטפון דורש כיוונים ותחזוקה והכי חשוב, תקליטים, גם אלה מיד שנייה, אינם זולים.
אם אינך מעוניין להיגרר להוצאות בלתי צפויות כגון רכישת פרה-אמפ, ראש איכותי, קלאמפות, מברשות ניקוי ושאר ירקות חסוך לך את ההרפתקה לזמנים שבהם תוכל לעמוד במחויבויות ההשקעה הנדרשת. לא חייבים לשמוע 'אנלוגי' בכוח.
נ.ב. ה-Carver CM-1040 מגבר נהדר. לא עושים כאלה יותר ולדעתי, למרות שמדובר במשהו מסוף שנות ה-80, אולי תחילת ה-90, ל-Carver תמיד הייתה חתימת סאונד בריאה מאוד. אני דווקא הייתי ממליץ לך לטפל בתחום הרמקולים תחילה.
- yairf
- עוסק בתחום

- תגובות: 9363
- נתן תודות: 42 פעמים
- קיבל תודות: 199 פעמים
אתה נמצא במרחק של 600 ש"ח בלבד מפטיפון חדש, שאולי אינו ברמה של Linn LP-12, אבל עדיף עשרות מונים על מחרשות הפלסטיק שהזכרת כאן.farkash7 כתב:האמת שהתכוונתי לטכניקס sl1700 שנמצא בלוח ומוצע ב800 שקלים.
...
טומי לא חשבתי לרגע לשדרג את המגבר.
לא סתם החלפתי בו 30 קבלים הוא כאן כדי להישאר.
את הרמקולים אני יחליף, אבל כרגע אני לא נכנס לזה. כדי באמת לקבל שידרוג בפן הזה אני צריך להוציא לפחות 1200 שקלים לדעתי אחרת מה שאני אקבל לא יהיה רחוק ממה שיש לי.
לגבי ההוצאות שתיארת הן מובנות לי. אני שוקל את הכניסה לעניין כבר הרבה זמן בכובד ראש. הוצאה על ראש חדש או פרה חדש באה בחשבון, אבל רק כאשר אני אחליט להשתדרג, או שבלאי טבעי התרחש. זו הסיבה שאני מחפש פטיפון עובד שלא ידרוש ממני השקעה מידית נוספת.
לגבי תקליטים למזלי "התברכתי" בטעם מוזיקלי די מצומצם ככה שאני מאמין ש15-20 תקליטים יספיקו לי לפחות להתחלה.
3 כבר יש לי, וכמה חברים הבטיחו לי עוד כמה.
yairf אולי תסביר למה אתה מתכוון?
אני עם ידע מאוד מועט בתחום. לפי מה שחפרתי כאן בתקופה האחרונה והתגובות שקיבלתי הפטיפונים שציינתי בדיון הזה הם לא רעים ולא נכנסים לקטגורית "מחרשות הפלסטיק".
שוב אשמח אם תסביר את דעתך בצורה מפורטת יותר כי עם כמות הידע שלי קשה לי להבין לאן אתה חותר.
לא סתם החלפתי בו 30 קבלים הוא כאן כדי להישאר.
את הרמקולים אני יחליף, אבל כרגע אני לא נכנס לזה. כדי באמת לקבל שידרוג בפן הזה אני צריך להוציא לפחות 1200 שקלים לדעתי אחרת מה שאני אקבל לא יהיה רחוק ממה שיש לי.
לגבי ההוצאות שתיארת הן מובנות לי. אני שוקל את הכניסה לעניין כבר הרבה זמן בכובד ראש. הוצאה על ראש חדש או פרה חדש באה בחשבון, אבל רק כאשר אני אחליט להשתדרג, או שבלאי טבעי התרחש. זו הסיבה שאני מחפש פטיפון עובד שלא ידרוש ממני השקעה מידית נוספת.
לגבי תקליטים למזלי "התברכתי" בטעם מוזיקלי די מצומצם ככה שאני מאמין ש15-20 תקליטים יספיקו לי לפחות להתחלה.
3 כבר יש לי, וכמה חברים הבטיחו לי עוד כמה.
yairf אולי תסביר למה אתה מתכוון?
אני עם ידע מאוד מועט בתחום. לפי מה שחפרתי כאן בתקופה האחרונה והתגובות שקיבלתי הפטיפונים שציינתי בדיון הזה הם לא רעים ולא נכנסים לקטגורית "מחרשות הפלסטיק".
שוב אשמח אם תסביר את דעתך בצורה מפורטת יותר כי עם כמות הידע שלי קשה לי להבין לאן אתה חותר.
ברשותי הגברה ורמקולים בינוני מינוס,עברתי ממחרשת פלסטיק(סוני) לטורנס 160 וראש טוב, ההבדל בסאונד ניכר +יש פה מישהו עם ציוד בינוני מינוס ופטיפון טוב + שיכול לחוות דעה?...
מבחינת מחיר על הטורנס - 750 והראש במחיר דומה,לדעתי אתה יכול לרכוש ראש בפחות (400)ואת ההפרש להוסיף לפטיפון,כזה שידרוש פחות שיפוצים,אם אתה לא רוצה ל''התעסק'' עם הפטיפון
אם אתה לומד בבש ישנה גם חנות בעיר העתיקה ,מוכר גם פטיפונים יד שניה, לפני שבוע היה לו לנקו L 85 (שנמכר
אני לא זז מכאן עד סוף הצד
- dragon
- חבר פעיל מאוד

התגובה שלך היא תגובה של אחד שממש - אבל ממש - לא יודע הרבה על פטיפוניםyairf כתב:אתה נמצא במרחק של 600 ש"ח בלבד מפטיפון חדש, שאולי אינו ברמה של Linn LP-12, אבל עדיף עשרות מונים על מחרשות הפלסטיק שהזכרת כאן.farkash7 כתב:האמת שהתכוונתי לטכניקס sl1700 שנמצא בלוח ומוצע ב800 שקלים.
......
raniburg אני ממש אשמח אם באופן פלאי תיזכר בכתובת\שם של החנות.
הייתי רוצה לעבור שם ולראות מה יש לו להציע.
הטורנס מאוד קוסם לי במיוחד אחרי שעברתי על דיון השיפורים של טומי(טומי בחייאת אולי תשחרר איזה טורנס יש לך יותר מדי זה כמעט זוג כרטיסים למילאן באיזיג'ט
).
כרגע מוצע רק אחד ביד 2 הבעיה מחיר, דורשים עליו 900 בלוח בלי מחט לא ביררתי עם המחיר גמיש, אבל לפי מצב המודעה(יושבת שבועיים בלוח על אותו מחיר) כנראה שזה המחיר הנדרש.
האמת שאני בטוח כמעט ב90% שזה אדם שקנה את הפטיפון הזה לפני שנה שנתיים ב700 שקל ופירסם את זה כאן באתר.
אני פשוט זוכר את התמונה שהוא פירסם וזו בדיוק התמונה במודעה.
אני מכיר את עצמי אם אני קונה את הפטיפון הזה אני לא שם לו מחט ב100 שקל אני משקיע עוד 400 שקל במחט וראש...
אני מתחיל כבר לקבל מושג וידע לגבי מה כדאי וכמה זה צריך לעלות. גם אם אני בסוף סתם משגע כאן את כולם ובסוף אני ימתין עוד חצי שנה עדיין עזרתם לי מאוד.
הייתי רוצה לעבור שם ולראות מה יש לו להציע.
הטורנס מאוד קוסם לי במיוחד אחרי שעברתי על דיון השיפורים של טומי(טומי בחייאת אולי תשחרר איזה טורנס יש לך יותר מדי זה כמעט זוג כרטיסים למילאן באיזיג'ט
כרגע מוצע רק אחד ביד 2 הבעיה מחיר, דורשים עליו 900 בלוח בלי מחט לא ביררתי עם המחיר גמיש, אבל לפי מצב המודעה(יושבת שבועיים בלוח על אותו מחיר) כנראה שזה המחיר הנדרש.
האמת שאני בטוח כמעט ב90% שזה אדם שקנה את הפטיפון הזה לפני שנה שנתיים ב700 שקל ופירסם את זה כאן באתר.
אני פשוט זוכר את התמונה שהוא פירסם וזו בדיוק התמונה במודעה.
אני מכיר את עצמי אם אני קונה את הפטיפון הזה אני לא שם לו מחט ב100 שקל אני משקיע עוד 400 שקל במחט וראש...
אני מתחיל כבר לקבל מושג וידע לגבי מה כדאי וכמה זה צריך לעלות. גם אם אני בסוף סתם משגע כאן את כולם ובסוף אני ימתין עוד חצי שנה עדיין עזרתם לי מאוד.
- tnsilver
- חבר מביא חבר

טומי בחייאת אולי תשחרר איזה טורנס יש לך יותר מדי...
אז הרווח הנומינלי שלו לשנים הפיסקאליות 2012 - 2013, עומד להסתכם ב... 200 ש"ח ואם לא תזדרז קצת, גם 2014 תיכנס לחישוב ומחירים של וינטאז' - לעולם לא יורדים.האמת שאני בטוח כמעט ב90% שזה אדם שקנה את הפטיפון הזה לפני שנה שנתיים ב700 שקל ופירסם את זה כאן באתר. אני פשוט זוכר את התמונה שהוא פירסם וזו בדיוק התמונה במודעה....
- yairf
- עוסק בתחום

- תגובות: 9363
- נתן תודות: 42 פעמים
- קיבל תודות: 199 פעמים
איזה תגובה עלובה ופתטיתdragon כתב: התגובה שלך היא תגובה של אחד שממש - אבל ממש - לא יודע הרבה על פטיפונים.
...
אני אפילו לא יכול להתחיל לספור את כמות הפטיפונים שעברו אצלי שיפוץ/כיוון/התקנה ב-10 השנים האחרונות, כולל דואל, לנקו, טורנס, פרוג'קט, רגה, לין ונוטינגהם אנלוג.
העובדה הפשוטה שניתן לרכוש היום, בעלות לא גבוהה, פטיפון חדש ונוצץ מחברה מכובדת, שמתנהג ונשמע הרבה יותר טוב מהרבה גרוטאות שמוצעות למכירה במחירים מופקעים, ונותן מעל הכל ראש שקט (תרתי משמע!) וחוסר צורך בהתעסקות בלתי נגמרת.
אני מבין שקשה לך להתמודד עם זה, אולי כי אתה חי באיזה סרט רומנטי משנות ה-70, אבל המציאות לפעמים לא פשוטה.
- dragon
- חבר פעיל מאוד

yairf כתב:איזה תגובה עלובה ופתטיתdragon כתב: התגובה שלך היא תגובה של אחד שממש - אבל ממש - לא יודע הרבה על פטיפונים.
...![]()
אני אפילו לא יכול להתחיל לספור את כמות הפטיפונים שעברו אצלי שיפוץ/כיוון/התקנה ב-10 השנים האחרונות, כולל דואל, לנקו, טורנס, פרוג'קט, רגה, לין ונוטינגהם אנלוג.
העובדה הפשוטה שניתן לרכוש היום, בעלות לא גבוהה, פטיפון חדש ונוצץ מחברה מכובדת, שמתנהג ונשמע הרבה יותר טוב מהרבה גרוטאות שמוצעות למכירה במחירים מופקעים, ונותן מעל הכל ראש שקט (תרתי משמע!) וחוסר צורך בהתעסקות בלתי נגמרת.
אני מבין שקשה לך להתמודד עם זה, אולי כי אתה חי באיזה סרט רומנטי משנות ה-70, אבל המציאות לפעמים לא פשוטה....
הוא שאמרתי. התגובה הנ"ל שלך רק מאששת את מה שכתבתי לעיל. אתה מפתח ומרחיב את הטעות שלך. דבר אחד בטוח: אני לא הייתי נותן לך לשפץ פטיפון שלי, אם מה שכתבת זה באמת מה שאתה חושב (ולא מונע ע"י איזו אג'נדה נסתרת).
- tnsilver
- חבר מביא חבר

אילן, בחייך, מספיק! אין בזה שום טעם. חוות דעת נוספת בעולם הרפואה לא מבטלת את נסיונו של הרופא הראשון. יש מקום לכמה מומחים ותגובת 'אתה לא מבין' היא לעולם לא טיעון הולם. לאף אחד אין כאן ספק בניסיון של יאיר בעולם הפטפונים. זכותך לחלוק עליו. גם למומחים הכי גדולים יש העדפות אישיות, אבל אתה לא יכול לבטל אותו בצורה כזו. זה לא בדיוק מחמיא לך. הפסק להתרגש מדעות שונות של אנשים אחרים.
גם אני הרמתי גבה לגבי חלק מההמלצות שלך. אז מה אם זה טכניקס? לא כל הדגמים שלהם ברמה של ה-SL-12XX. זה הכל פונקציה של מחיר. זה אומר שאתה לא מבין הרבה בעולם הפטפונים? לא! זה רק אומר שנכשלת בהבאת טיעון מאשש לדעתך. בפורום ציבורי, ראוי גם לנמק - לא רק להצהיר.
פטפון חדיש ומודרני ברמת כניסה, הוא בהחלט אופציה סבירה למי שמצהיר שאין לו ידע וניסיון בתחום ושאין ביכולתו או ברצונו להשקיע בכך ממון וזמן רב. זוהי אופציה שרירה וקיימת - וראוי לשקול גם את העלות מול תועלת של היצע הפטפונים המודרניים. אם אתה לא מעוניין לייצג כאן את שבחם של הפטפונים החדישים - פשוט אל תעשה זאת. גם אני לא מתנדב. אבל אם יש כאן מישהו שלוקח זאת על עצמו - הוא בהחלט תורם לפותח השרשור ומציג בפניו כיוון נוסף.
על עוסקים בתחום חלים איסורי התייחסות לדגמים ספציפיים ויאיר לא תמיד יכול לפרט עד לרמת הדגם המומלץ גם אם הוא מאוד רוצה. עליך לא חלות המגבלות האלה ואם אתה סבור שנעשה כאן עוול משווע לאחד הדגמים - אתה בהחלט מוזמן להרחיב בטעונים מנומקים. אני לפחות, אשמח לשמוע גם את דעתך וגם את דעתו מבלי להיגרר לסגנון הדיונים שמאפיין את הפורומים באתר החשוך.
גם אני הרמתי גבה לגבי חלק מההמלצות שלך. אז מה אם זה טכניקס? לא כל הדגמים שלהם ברמה של ה-SL-12XX. זה הכל פונקציה של מחיר. זה אומר שאתה לא מבין הרבה בעולם הפטפונים? לא! זה רק אומר שנכשלת בהבאת טיעון מאשש לדעתך. בפורום ציבורי, ראוי גם לנמק - לא רק להצהיר.
פטפון חדיש ומודרני ברמת כניסה, הוא בהחלט אופציה סבירה למי שמצהיר שאין לו ידע וניסיון בתחום ושאין ביכולתו או ברצונו להשקיע בכך ממון וזמן רב. זוהי אופציה שרירה וקיימת - וראוי לשקול גם את העלות מול תועלת של היצע הפטפונים המודרניים. אם אתה לא מעוניין לייצג כאן את שבחם של הפטפונים החדישים - פשוט אל תעשה זאת. גם אני לא מתנדב. אבל אם יש כאן מישהו שלוקח זאת על עצמו - הוא בהחלט תורם לפותח השרשור ומציג בפניו כיוון נוסף.
על עוסקים בתחום חלים איסורי התייחסות לדגמים ספציפיים ויאיר לא תמיד יכול לפרט עד לרמת הדגם המומלץ גם אם הוא מאוד רוצה. עליך לא חלות המגבלות האלה ואם אתה סבור שנעשה כאן עוול משווע לאחד הדגמים - אתה בהחלט מוזמן להרחיב בטעונים מנומקים. אני לפחות, אשמח לשמוע גם את דעתך וגם את דעתו מבלי להיגרר לסגנון הדיונים שמאפיין את הפורומים באתר החשוך.
מסכים עם טומי להתנצח כאן לא יעזור לי או למישהו אחר בעל ידע מועט שנכנס לשרשור הזה.
למרות שרוב הדעות שקראתי בדיונים השונים בפורום כמעט תמיד הובילו אנשים מעוטי תקציב לקנות פטיפון יד שניה התגובה הנוספת שקיבלתי כאן עניינה אותי מאוד.
יאיר אני לא יודע מה הסיבה בגינה דיברת ברמיזות, אבל אני אשמח אם תוכל להרחיב.
גם אם אתה בעל עסק ויש לך אינטרסים בטוח תוכל לכתוב כאן תגובה אמינה ששופכת קצת יותר אור על עמדתך סך הכול זו דעתך, ואף לתת המלצה כנה על כמה דגמים שלדעתך משחקים תפקיד כאן בדיון.
לפי מה שקראתי בתחום הרמקולים והמגברים לבעלי תקציב מוגבל ציוד וינטאג' יד שניה תמיד יהיה עדיף על ציוד חדש.
מה שונה פה?
למרות שרוב הדעות שקראתי בדיונים השונים בפורום כמעט תמיד הובילו אנשים מעוטי תקציב לקנות פטיפון יד שניה התגובה הנוספת שקיבלתי כאן עניינה אותי מאוד.
יאיר אני לא יודע מה הסיבה בגינה דיברת ברמיזות, אבל אני אשמח אם תוכל להרחיב.
גם אם אתה בעל עסק ויש לך אינטרסים בטוח תוכל לכתוב כאן תגובה אמינה ששופכת קצת יותר אור על עמדתך סך הכול זו דעתך, ואף לתת המלצה כנה על כמה דגמים שלדעתך משחקים תפקיד כאן בדיון.
לפי מה שקראתי בתחום הרמקולים והמגברים לבעלי תקציב מוגבל ציוד וינטאג' יד שניה תמיד יהיה עדיף על ציוד חדש.
מה שונה פה?
- tnsilver
- חבר מביא חבר

אין לי כוונה להיות הסניגור של יאיר - הוא עושה עבודה טובה בעצמו. עם זאת, חוקי האתר קובעים את המגבלות הבאות:
זה די מסביר את הקצרנות הטיפוסית של יאיר שמסתפק בד"כ בטלגרמות ואמור להיות הסבר מצוין למדוע הוא לא יכול להמליץ כאן על דגמים ספציפיים. אני בטוח שאין לו שום אג'נדה כפי שאפשר לחשוב בטעות - אבל חוקים הם חוקים. אי אפשר לבקש ממנו את מה שאסור לו לעשות.
- עוסקים בתחום אינם יכולים לפרסם את עסקיהם או לדון על מוצרים שהם מתעסקים איתם במובן שיווקי, וכמובן גם לא להביע דעה עליהם, או על מוצריהם של מתחריהם.
- עוסקים בתחום יכולים לענות על שאלות טכניות על מוצרים בהם הם עוסקים, אך לא להביע דעה ערכית כלשהי.
...