שאלה על 3D

אודיו בקולנוע-ביתי ופורמטים רב-ערוציים - רסיברים, מגברי כח-רב ערוציים, פרוססורי-אודיו וכו'
שלח תגובה
GMTK פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1973
נתן תודות: 112 פעמים
קיבל תודות: 72 פעמים

שליחה #1 

רסיבר שתומך 3D מה הכוונה?
כי לפי דעתי סרט FHD יותר קשה לקריאה.
כי עם אני עובד דרך מחשב שמחובר לרסיבר ומהרסיבר לטלוויזיה אז זה אומר שהתלת מימד לא יעבוד למה אני רואה טוב מאוד וזה לא משפיע כי סתם בא לי לדעת.
כי המצב הוא שאומרים תומך תלת מימד אבל רק הטלוויזיה עושה את זה תלת מימד שהיא מחברת תמונה בתמונה אז סתם בא לי לדעת פרטים.
חלק יגידו שזה חובבני מאוד השאלות האלו אבל אני חושב שאף אחד לא באמת חשב על זה.

Amir64
גורו
גורו
תגובות: 10915
נתן תודות: 216 פעמים
קיבל תודות: 1942 פעמים

שליחה #2 

טוב, ננסה לענות לפי מיטב ידיעתי,
כי לפי דעתי סרט FHD יותר קשה לקריאה
...
למה אתה חושב?
עד כמה שאני מבין, תלת מימד מלא הוא פעמיים FHD, תמונה לעין ימין תמונה לעין שמאל לסירוגין, בקצב כפול מסרט רגיל.
כי עם אני עובד דרך מחשב שמחובר לרסיבר ומהרסיבר לטלוויזיה אז זה אומר שהתלת מימד לא יעבוד למה אני רואה טוב מאוד וזה לא משפיע כי סתם בא לי לדעת.
...
קודם כל אמרים "כי אם אני..."
תלת מימד דורש חיבור HDMI 1.4. אם הרסיבר בעל חיבור HDMI מדור קודם לזה, הוא לא מסוגל להעביר אות של תלת מימד (נפח נתונים, אותות סינכרון)
אם לדבריך אתה רואה טוב מאוד, סימן שאתה מריץ סרטי תלת מימד בתצורת Half SBS, כלומר תמונת FHD, המחולקת ל 2 תמונות, אחת לכל עין.
תצורה זו זהה לסרט רגיל FHD, ולכן אין הבדל מבחינת הרסיבר, והטלויזיה מבצעת את חיתוך התמונה והסינכרון.
כל נגן שמריץ סרטי FHD מסוגל לנגן סרט כזה כי הוא סרט רגיל.
אם תנסה לראות סרט תלת מימד מלא, באיכות bluray, לא תוכל. צריך נגן שתומך בכך (כונן BD, או תוכנה מתאימה כמו TMT5, Power DVD, או XBMC 13 שעדיין לא בגירסה רשמית)
כדי לראות סרט 3D "אמיתי" חייב שכל הרכיבים (נגן יעודי, מחשב, רסיבר, טלויזיה) יהיו בעלי חיבור HDMI 1.4 לפחות.
כי המצב הוא שאומרים תומך תלת מימד אבל רק הטלוויזיה עושה את זה תלת מימד שהיא מחברת תמונה בתמונה
...
כפי שכתבתי קודם, זה נכון רק לסרטים בפורמט HSBS, או Over/Under, שהם למעשה שתי תמונות ברזולוציה מקסימאלית של חצי FHD, מחוברות לתמונת FHD אחת, והטלויזיה מבצעת את ההפרדה.
בתלת מימד אמיתי הנגן שולח תמונה FHD לעין אחת, אות סינכרון, תמונה FHD לעין השניה, אות סינכרון וחוזר חלילה.
סרט 3D אמיתי באורך של כשעה וחצי, מגיע בגודל של לפחות 40 גיגה.

GMTK פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #3 

Amir64 כתב:טוב, ננסה לענות לפי מיטב ידיעתי,
כי לפי דעתי סרט FHD יותר קשה לקריאה
...
למה אתה חושב?
עד כמה שאני מבין, תלת מימד מלא הוא פעמיים FHD, תמונה לעין ימין תמונה לעין שמאל לסירוגין, בקצב כפול מסרט רגיל.
...
קודם כל אמרים "כי אם אני..."
תלת מימד דורש חיבור HDMI 1.4. אם הרסיבר בעל חיבור HDMI מדור קודם לזה, הוא לא מסוגל להעביר אות של תלת מימד (נפח נתונים, אותות סינכרון)
אם לדבריך אתה רואה טוב מאוד, סימן שאתה מריץ סרטי תלת מימד בתצורת Half SBS, כלומר תמונת FHD, המחולקת ל 2 תמונות, אחת לכל עין.
תצורה זו זהה לסרט רגיל FHD, ולכן אין הבדל מבחינת הרסיבר, והטלויזיה מבצעת את חיתוך התמונה והסינכרון.
כל נגן שמריץ סרטי FHD מסוגל לנגן סרט כזה כי הוא סרט רגיל.
אם תנסה לראות סרט תלת מימד מלא, באיכות bluray, לא תוכל. צריך נגן שתומך בכך (כונן BD, או תוכנה מתאימה כמו TMT5, Power DVD, או XBMC 13 שעדיין לא בגירסה רשמית)
כדי לראות סרט 3D "אמיתי" חייב שכל הרכיבים (נגן יעודי, מחשב, רסיבר, טלויזיה) יהיו בעלי חיבור HDMI 1.4 לפחות.
כי המצב הוא שאומרים תומך תלת מימד אבל רק הטלוויזיה עושה את זה תלת מימד שהיא מחברת תמונה בתמונה
...
כפי שכתבתי קודם, זה נכון רק לסרטים בפורמט HSBS, או Over/Under, שהם למעשה שתי תמונות ברזולוציה מקסימאלית של חצי FHD, מחוברות לתמונת FHD אחת, והטלויזיה מבצעת את ההפרדה.
בתלת מימד אמיתי הנגן שולח תמונה FHD לעין אחת, אות סינכרון, תמונה FHD לעין השניה, אות סינכרון וחוזר חלילה.
סרט 3D אמיתי באורך של כשעה וחצי, מגיע בגודל של לפחות 40 גיגה.
...
ברור שכל החיבורים הם 1.4 אבל זאת היתה סתם שאלה.
נגיד אני מוריד תסרט מפה http://tracker.hdclub.com.ua/details.php?id=16179
אז הסרט שוקל 43G מקורי ועדיין מציג תמונה של SBS כל הסרטים מנגנים ככה פשוט עם אתה קונה דיסק של 3D הנגן כבר עושה את זה לבד ככה זה לפחות בדיסקים שאצלי ובנגן שלי.
בנגן מזהה שהוא 3D ומפעיל אותו כ3D ופשוט הטלוויזיה מבקשת אישור.
לפי דעתי כל הסרטים עובדים על שיטת הSBS תמונה לצד תמונה אבל עדיין כמובן סרט ששוקל יותר מגיע לגודל כזה בגלל הסרטונים הקטנים שנדחפים לשמה איך עשו תסרט ועוד ועוד.

dor8
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4835
נתן תודות: 295 פעמים
קיבל תודות: 195 פעמים

שליחה #4 

לפי דעתי כל הסרטים עובדים על שיטת הSBS תמונה לצד תמונה אבל עדיין כמובן סרט ששוקל יותר מגיע לגודל כזה בגלל הסרטונים הקטנים שנדחפים לשמה איך עשו תסרט ועוד ועוד.
...
אתה שוב טועה.
למה שלא תנסה קצת לקרוא על התחום וללמוד במקום לנסות להעריך הערכות לא נכונות?

Alon_Solo
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4150
נתן תודות: 71 פעמים
קיבל תודות: 440 פעמים

שליחה #5 

לא נכנסתי לקישור אבל תלת מימד מלא ראיתי רק בקבצי ISO שאכן תופסים סביב 40GB או ספריות BDMW (לא זוכר את האיות המדויק אבל זו גם שיטה שיוצרת עותק של דיסק בלוריי)

istarmini
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K
תגובות: 17930
נתן תודות: 1146 פעמים
קיבל תודות: 2494 פעמים

שליחה #6 

...
אתה טועה, טועים,טעות,טעינו :lol:

SBS זו חצי רזולוציה לכל עין ולכן הוא שוקל פחות.

3D מלא זו רזולוציה מלאה לכל עין ולכן שוקל יותר.
3 קידמיים טאנוי D
Sr/Bsr/ATMOS:ARENDAL
Storm Mk2
jvc NP5
סאבים אסקנדו+svs
הגברה בריסטון/רוטל/אדקום

mikee8
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 877
נתן תודות: 47 פעמים
קיבל תודות: 35 פעמים

שליחה #7 

שאלת תם - SMART TV 3D דוגמת SAMSUNG f6400 תוכל לנגן באמצעות סטרימינג (אם היא מחוברת לרשת קווית) סרט 3D מלא?

ההרד דיסק שבו הסרט יושב משמש רק כאמצעי אחסון ותו לא? הטלוויזה יודעת את השאר?

GMTK פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #8 

mikee8 כתב:שאלת תם - SMART TV 3D דוגמת SAMSUNG f6400 תוכל לנגן באמצעות סטרימינג (אם היא מחוברת לרשת קווית) סרט 3D מלא?

ההרד דיסק שבו הסרט יושב משמש רק כאמצעי אחסון ותו לא? הטלוויזה יודעת את השאר?
...

לא היא לא תצליח זה כמו להפעיל תטורנט ולשחק משחקי FPS(:

mikee8
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #9 

אז אין משמעות לסמארט טי וי בסטרימינג?
אני חייב מקור שיוציא 3D דרך HDMI 1.4?

אני שואל את השאלה כי למחשב יש פינת כבוד בסלון הביתי והבעייתיות כרגע היא שיש לי כרטיס מסך חזק מסדרה שלא מנגנת 3D.
אז חשבתי להימנע כרגע מלשדרג את כרטיס המסך בהנחה שהחלפת הטלוויזיה תספיק ואוכל להינות גם מ 3D.

freedom_il
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2159
נתן תודות: 80 פעמים
קיבל תודות: 196 פעמים

שליחה #10 

אף מסך טלויזיה לא יודע לקרוא iso של בלוריי מלא.
המסכים יודעים להתמודד עם קבצים של SBS או OU בד"כ בפורמט mkv או mp4 וכדומה. וזהו.
כדי להשתמש בריפ בלוריי iso, צריך: או לטעון אותו לכונן וירטואלי במחשב ולנגן עם תוכנה (נגיד PowerDVD), אולנגן עם סטרימר תומך או לצרוב לדיסק בלוריי אמיתי ולנגן עם נגן בלוריי.

mikee8
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #11 

תודה רבה. טעיתי בבסיס...
לא חשבתי שסרט תלת ממד הוא בפורמט בלו ריי.
עוד לא יצא לי להתנסות בבית...
יותר ויותר אני מתחיל לחשוב לוותר על התענוג התלת ממדי.

dor8
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4835
נתן תודות: 295 פעמים
קיבל תודות: 195 פעמים

שליחה #12 

תתחיל לחשוב בכיוון של להזרים מהמחשב לסטרימר ותגלה עולם חדש מבלי לוותר על כלום.

istarmini
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K

שליחה #13 

dor8 כתב:תתחיל לחשוב בכיוון של להזרים מהמחשב לסטרימר ותגלה עולם חדש מבלי לוותר על כלום.
...
(Y)

mikee8
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #14 

הצלחתי לאבד אתכם. למה להתעסק בסטרימר אם למחשב יש מקום קבע בסלון? אם כבר עדיף להשקיע בכרטיס מסך תומך 3D שישמש לצפייה, לא?

ngold7
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 843
נתן תודות: 201 פעמים
קיבל תודות: 133 פעמים

שליחה #15 

כדי מאוד!! אתה עם HTPC שזה מצוין
אני עם HTPC חמש שנים ולא חושב לרגע לחזור אחורה!
.He who knows the past controls the future
.He who controls the future conquers the past

GMTK פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #16 

הכרטיס מסך תומך FHD ועוד כאילו הוא מזהה תתצוגה של המסך וככה הוא בוחר עם להיות 720P 1080P .
ואתם אומרים שתלת מימד זה כאילו 2160P?
ואז בכל זאת מחברים אותם לתמונת SBS ואז יוצא רזלוציה של 1080P....
כל עובד לי התלת מימד ככה אני לא חושב שיש על מה לשדרג כי ראיתי אצל חברים עם סטרימר וסטרימינג מהמחשב ונגני בלורי וגם לי יש נגן בלורי 3D אבל אחרי שיש לי תמחשב אני מבין שרואים אותו הדבר ! אז זה אומר שזה סתם מיותר לקנות נגן בלורי 3D.
כאילו זה לא מיותר עם אתה קונה סרטים ואני שקונה מידי פעם אז זה סבבה אבל אנשים אחרים שאין להם באמת תכסף להוציא על הדיסקים היקרים האלו.
זה נחשב להם לבזבוז.

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78930
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 792 פעמים
קיבל תודות: 5400 פעמים

שליחה #17 

זה לא 2160p. יותר כמו שני 1080p זה לצד זה (3840x1080)

istarmini
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K

שליחה #18 

כאילו זה לא מיותר עם אתה קונה סרטים ואני שקונה מידי פעם אז זה סבבה אבל אנשים אחרים שאין להם באמת תכסף להוציא על הדיסקים היקרים האלו.זה נחשב להם לבזבוב
...
אתה מסתלבט אה? :lol: :lol:
3 קידמיים טאנוי D
Sr/Bsr/ATMOS:ARENDAL
Storm Mk2
jvc NP5
סאבים אסקנדו+svs
הגברה בריסטון/רוטל/אדקום

GMTK פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #19 

istarmini כתב:
כאילו זה לא מיותר עם אתה קונה סרטים ואני שקונה מידי פעם אז זה סבבה אבל אנשים אחרים שאין להם באמת תכסף להוציא על הדיסקים היקרים האלו.זה נחשב להם לבזבוב
...
אתה מסתלבט אה? :lol: :lol:
...

חחחחחחחח אני יגיד לך תאמת יש דיסקים ויש הורדות ואני לא מרגיש כלכך הבדל ב3D תגיד לי פרטים לשים אלהם לב אולי אני באמת לא יחשוב שזה מיותר.
סרטים שאני קונה זה סרטים שראיתי בקולנוע ושווים תכסף ולהכנס לאוסף.

שלח תגובה

חזור אל “אודיו רב-ערוצי (ק''ב)”