שאלה על 3D
רסיבר שתומך 3D מה הכוונה?
כי לפי דעתי סרט FHD יותר קשה לקריאה.
כי עם אני עובד דרך מחשב שמחובר לרסיבר ומהרסיבר לטלוויזיה אז זה אומר שהתלת מימד לא יעבוד למה אני רואה טוב מאוד וזה לא משפיע כי סתם בא לי לדעת.
כי המצב הוא שאומרים תומך תלת מימד אבל רק הטלוויזיה עושה את זה תלת מימד שהיא מחברת תמונה בתמונה אז סתם בא לי לדעת פרטים.
חלק יגידו שזה חובבני מאוד השאלות האלו אבל אני חושב שאף אחד לא באמת חשב על זה.
כי לפי דעתי סרט FHD יותר קשה לקריאה.
כי עם אני עובד דרך מחשב שמחובר לרסיבר ומהרסיבר לטלוויזיה אז זה אומר שהתלת מימד לא יעבוד למה אני רואה טוב מאוד וזה לא משפיע כי סתם בא לי לדעת.
כי המצב הוא שאומרים תומך תלת מימד אבל רק הטלוויזיה עושה את זה תלת מימד שהיא מחברת תמונה בתמונה אז סתם בא לי לדעת פרטים.
חלק יגידו שזה חובבני מאוד השאלות האלו אבל אני חושב שאף אחד לא באמת חשב על זה.
- Amir64
-
- גורו

- תגובות: 10915
- נתן תודות: 216 פעמים
- קיבל תודות: 1942 פעמים
טוב, ננסה לענות לפי מיטב ידיעתי,
עד כמה שאני מבין, תלת מימד מלא הוא פעמיים FHD, תמונה לעין ימין תמונה לעין שמאל לסירוגין, בקצב כפול מסרט רגיל.
תלת מימד דורש חיבור HDMI 1.4. אם הרסיבר בעל חיבור HDMI מדור קודם לזה, הוא לא מסוגל להעביר אות של תלת מימד (נפח נתונים, אותות סינכרון)
אם לדבריך אתה רואה טוב מאוד, סימן שאתה מריץ סרטי תלת מימד בתצורת Half SBS, כלומר תמונת FHD, המחולקת ל 2 תמונות, אחת לכל עין.
תצורה זו זהה לסרט רגיל FHD, ולכן אין הבדל מבחינת הרסיבר, והטלויזיה מבצעת את חיתוך התמונה והסינכרון.
כל נגן שמריץ סרטי FHD מסוגל לנגן סרט כזה כי הוא סרט רגיל.
אם תנסה לראות סרט תלת מימד מלא, באיכות bluray, לא תוכל. צריך נגן שתומך בכך (כונן BD, או תוכנה מתאימה כמו TMT5, Power DVD, או XBMC 13 שעדיין לא בגירסה רשמית)
כדי לראות סרט 3D "אמיתי" חייב שכל הרכיבים (נגן יעודי, מחשב, רסיבר, טלויזיה) יהיו בעלי חיבור HDMI 1.4 לפחות.
בתלת מימד אמיתי הנגן שולח תמונה FHD לעין אחת, אות סינכרון, תמונה FHD לעין השניה, אות סינכרון וחוזר חלילה.
סרט 3D אמיתי באורך של כשעה וחצי, מגיע בגודל של לפחות 40 גיגה.
למה אתה חושב?כי לפי דעתי סרט FHD יותר קשה לקריאה...
עד כמה שאני מבין, תלת מימד מלא הוא פעמיים FHD, תמונה לעין ימין תמונה לעין שמאל לסירוגין, בקצב כפול מסרט רגיל.
קודם כל אמרים "כי אם אני..."כי עם אני עובד דרך מחשב שמחובר לרסיבר ומהרסיבר לטלוויזיה אז זה אומר שהתלת מימד לא יעבוד למה אני רואה טוב מאוד וזה לא משפיע כי סתם בא לי לדעת....
תלת מימד דורש חיבור HDMI 1.4. אם הרסיבר בעל חיבור HDMI מדור קודם לזה, הוא לא מסוגל להעביר אות של תלת מימד (נפח נתונים, אותות סינכרון)
אם לדבריך אתה רואה טוב מאוד, סימן שאתה מריץ סרטי תלת מימד בתצורת Half SBS, כלומר תמונת FHD, המחולקת ל 2 תמונות, אחת לכל עין.
תצורה זו זהה לסרט רגיל FHD, ולכן אין הבדל מבחינת הרסיבר, והטלויזיה מבצעת את חיתוך התמונה והסינכרון.
אם תנסה לראות סרט תלת מימד מלא, באיכות bluray, לא תוכל. צריך נגן שתומך בכך (כונן BD, או תוכנה מתאימה כמו TMT5, Power DVD, או XBMC 13 שעדיין לא בגירסה רשמית)
כדי לראות סרט 3D "אמיתי" חייב שכל הרכיבים (נגן יעודי, מחשב, רסיבר, טלויזיה) יהיו בעלי חיבור HDMI 1.4 לפחות.
כפי שכתבתי קודם, זה נכון רק לסרטים בפורמט HSBS, או Over/Under, שהם למעשה שתי תמונות ברזולוציה מקסימאלית של חצי FHD, מחוברות לתמונת FHD אחת, והטלויזיה מבצעת את ההפרדה.כי המצב הוא שאומרים תומך תלת מימד אבל רק הטלוויזיה עושה את זה תלת מימד שהיא מחברת תמונה בתמונה...
בתלת מימד אמיתי הנגן שולח תמונה FHD לעין אחת, אות סינכרון, תמונה FHD לעין השניה, אות סינכרון וחוזר חלילה.
סרט 3D אמיתי באורך של כשעה וחצי, מגיע בגודל של לפחות 40 גיגה.
ברור שכל החיבורים הם 1.4 אבל זאת היתה סתם שאלה.Amir64 כתב:טוב, ננסה לענות לפי מיטב ידיעתי,
למה אתה חושב?כי לפי דעתי סרט FHD יותר קשה לקריאה...
קודם כל אמרים "כי אם אני..."כי עם אני עובד דרך מחשב שמחובר לרסיבר ומהרסיבר לטלוויזיה אז זה אומר שהתלת מימד לא יעבוד למה אני רואה טוב מאוד וזה לא משפיע כי סתם בא לי לדעת....
כפי שכתבתי קודם, זה נכון רק לסרטים בפורמט HSBS, או Over/Under, שהם למעשה שתי תמונות ברזולוציה מקסימאלית של חצי FHD, מחוברות לתמונת FHD אחת, והטלויזיה מבצעת את ההפרדה.כי המצב הוא שאומרים תומך תלת מימד אבל רק הטלוויזיה עושה את זה תלת מימד שהיא מחברת תמונה בתמונה...
סרט 3D אמיתי באורך של כשעה וחצי, מגיע בגודל של לפחות 40 גיגה....
נגיד אני מוריד תסרט מפה http://tracker.hdclub.com.ua/details.php?id=16179
אז הסרט שוקל 43G מקורי ועדיין מציג תמונה של SBS כל הסרטים מנגנים ככה פשוט עם אתה קונה דיסק של 3D הנגן כבר עושה את זה לבד ככה זה לפחות בדיסקים שאצלי ובנגן שלי.
בנגן מזהה שהוא 3D ומפעיל אותו כ3D ופשוט הטלוויזיה מבקשת אישור.
לפי דעתי כל הסרטים עובדים על שיטת הSBS תמונה לצד תמונה אבל עדיין כמובן סרט ששוקל יותר מגיע לגודל כזה בגלל הסרטונים הקטנים שנדחפים לשמה איך עשו תסרט ועוד ועוד.
אתה שוב טועה.לפי דעתי כל הסרטים עובדים על שיטת הSBS תמונה לצד תמונה אבל עדיין כמובן סרט ששוקל יותר מגיע לגודל כזה בגלל הסרטונים הקטנים שנדחפים לשמה איך עשו תסרט ועוד ועוד....
למה שלא תנסה קצת לקרוא על התחום וללמוד במקום לנסות להעריך הערכות לא נכונות?
- istarmini
- חבר במועדון ה-15K

- תגובות: 17930
- נתן תודות: 1146 פעמים
- קיבל תודות: 2494 פעמים
אתה טועה, טועים,טעות,טעינולפי דעתי כל הסרטים עובדים על שיטת הSBS תמונה לצד תמונה אבל עדיין כמובן סרט ששוקל יותר מגיע לגודל כזה בגלל הסרטונים הקטנים שנדחפים לשמה איך עשו תסרט ועוד ועוד....
SBS זו חצי רזולוציה לכל עין ולכן הוא שוקל פחות.
3D מלא זו רזולוציה מלאה לכל עין ולכן שוקל יותר.
3 קידמיים טאנוי D
Sr/Bsr/ATMOS:ARENDAL
Storm Mk2
jvc NP5
סאבים אסקנדו+svs
הגברה בריסטון/רוטל/אדקום
Storm Mk2
jvc NP5
סאבים אסקנדו+svs
הגברה בריסטון/רוטל/אדקום
mikee8 כתב:שאלת תם - SMART TV 3D דוגמת SAMSUNG f6400 תוכל לנגן באמצעות סטרימינג (אם היא מחוברת לרשת קווית) סרט 3D מלא?
ההרד דיסק שבו הסרט יושב משמש רק כאמצעי אחסון ותו לא? הטלוויזה יודעת את השאר?...
לא היא לא תצליח זה כמו להפעיל תטורנט ולשחק משחקי FPS(:
אז אין משמעות לסמארט טי וי בסטרימינג?
אני חייב מקור שיוציא 3D דרך HDMI 1.4?
אני שואל את השאלה כי למחשב יש פינת כבוד בסלון הביתי והבעייתיות כרגע היא שיש לי כרטיס מסך חזק מסדרה שלא מנגנת 3D.
אז חשבתי להימנע כרגע מלשדרג את כרטיס המסך בהנחה שהחלפת הטלוויזיה תספיק ואוכל להינות גם מ 3D.
אני חייב מקור שיוציא 3D דרך HDMI 1.4?
אני שואל את השאלה כי למחשב יש פינת כבוד בסלון הביתי והבעייתיות כרגע היא שיש לי כרטיס מסך חזק מסדרה שלא מנגנת 3D.
אז חשבתי להימנע כרגע מלשדרג את כרטיס המסך בהנחה שהחלפת הטלוויזיה תספיק ואוכל להינות גם מ 3D.
- freedom_il
-
- חבר ותיק

- תגובות: 2159
- נתן תודות: 80 פעמים
- קיבל תודות: 196 פעמים
אף מסך טלויזיה לא יודע לקרוא iso של בלוריי מלא.
המסכים יודעים להתמודד עם קבצים של SBS או OU בד"כ בפורמט mkv או mp4 וכדומה. וזהו.
כדי להשתמש בריפ בלוריי iso, צריך: או לטעון אותו לכונן וירטואלי במחשב ולנגן עם תוכנה (נגיד PowerDVD), אולנגן עם סטרימר תומך או לצרוב לדיסק בלוריי אמיתי ולנגן עם נגן בלוריי.
המסכים יודעים להתמודד עם קבצים של SBS או OU בד"כ בפורמט mkv או mp4 וכדומה. וזהו.
כדי להשתמש בריפ בלוריי iso, צריך: או לטעון אותו לכונן וירטואלי במחשב ולנגן עם תוכנה (נגיד PowerDVD), אולנגן עם סטרימר תומך או לצרוב לדיסק בלוריי אמיתי ולנגן עם נגן בלוריי.
- istarmini
- חבר במועדון ה-15K

dor8 כתב:תתחיל לחשוב בכיוון של להזרים מהמחשב לסטרימר ותגלה עולם חדש מבלי לוותר על כלום....
הכרטיס מסך תומך FHD ועוד כאילו הוא מזהה תתצוגה של המסך וככה הוא בוחר עם להיות 720P 1080P .
ואתם אומרים שתלת מימד זה כאילו 2160P?
ואז בכל זאת מחברים אותם לתמונת SBS ואז יוצא רזלוציה של 1080P....
כל עובד לי התלת מימד ככה אני לא חושב שיש על מה לשדרג כי ראיתי אצל חברים עם סטרימר וסטרימינג מהמחשב ונגני בלורי וגם לי יש נגן בלורי 3D אבל אחרי שיש לי תמחשב אני מבין שרואים אותו הדבר ! אז זה אומר שזה סתם מיותר לקנות נגן בלורי 3D.
כאילו זה לא מיותר עם אתה קונה סרטים ואני שקונה מידי פעם אז זה סבבה אבל אנשים אחרים שאין להם באמת תכסף להוציא על הדיסקים היקרים האלו.
זה נחשב להם לבזבוז.
ואתם אומרים שתלת מימד זה כאילו 2160P?
ואז בכל זאת מחברים אותם לתמונת SBS ואז יוצא רזלוציה של 1080P....
כל עובד לי התלת מימד ככה אני לא חושב שיש על מה לשדרג כי ראיתי אצל חברים עם סטרימר וסטרימינג מהמחשב ונגני בלורי וגם לי יש נגן בלורי 3D אבל אחרי שיש לי תמחשב אני מבין שרואים אותו הדבר ! אז זה אומר שזה סתם מיותר לקנות נגן בלורי 3D.
כאילו זה לא מיותר עם אתה קונה סרטים ואני שקונה מידי פעם אז זה סבבה אבל אנשים אחרים שאין להם באמת תכסף להוציא על הדיסקים היקרים האלו.
זה נחשב להם לבזבוז.
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78930
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 792 פעמים
- קיבל תודות: 5400 פעמים
- istarmini
- חבר במועדון ה-15K

אתה מסתלבט אה?כאילו זה לא מיותר עם אתה קונה סרטים ואני שקונה מידי פעם אז זה סבבה אבל אנשים אחרים שאין להם באמת תכסף להוציא על הדיסקים היקרים האלו.זה נחשב להם לבזבוב...
3 קידמיים טאנוי D
Storm Mk2
jvc NP5
סאבים אסקנדו+svs
הגברה בריסטון/רוטל/אדקום
Storm Mk2
jvc NP5
סאבים אסקנדו+svs
הגברה בריסטון/רוטל/אדקום
istarmini כתב:אתה מסתלבט אה?כאילו זה לא מיותר עם אתה קונה סרטים ואני שקונה מידי פעם אז זה סבבה אבל אנשים אחרים שאין להם באמת תכסף להוציא על הדיסקים היקרים האלו.זה נחשב להם לבזבוב...
...
סרטים שאני קונה זה סרטים שראיתי בקולנוע ושווים תכסף ולהכנס לאוסף.