מכשיר אנדרואיד מבוסס RK3188 - המלצות?
-
Avi_h
- חבר ותיק

- תגובות: 1762
- נתן תודות: 79 פעמים
- קיבל תודות: 53 פעמים
הי,
קניתי לפני כמה חודשים את המכשיר הזה http://www.ebay.com/itm/Smart-TV-Box-An ... 27d4580230
מכשיר מצויין עם אנדרואיד 4.0
האם יש דרך לעדכן אותו לפחות ל4.2 ? אשמח להכוונה בנושא מכיוון שהמכשיר לא ממותג מוכר.
תודה
אבי
קניתי לפני כמה חודשים את המכשיר הזה http://www.ebay.com/itm/Smart-TV-Box-An ... 27d4580230
מכשיר מצויין עם אנדרואיד 4.0
האם יש דרך לעדכן אותו לפחות ל4.2 ? אשמח להכוונה בנושא מכיוון שהמכשיר לא ממותג מוכר.
תודה
אבי
נערך לאחרונה על ידי Avi_h ב 11/12/2013 15:55, נערך 2 פעמים בסך הכל.
אין לי את המכשיר אבל ממה שאני מכיר:
באופן רשמי הפלטפורמה הזו (Amlogic 8726-M3) הגיעה לסוף דרכה והומתה.
קרנל אחרון לפלטפורמה זה 2.6+ וגרסת אנדרואיד רשמית היא 4.1+ אתה לא תמצא שום עדכון רשמי ל-4.2.
חברת Amlogic תוציא עדכונים רק למעבדים הדו-ליבתיים ומרובעי הליבות שלה.
הדבר הראשון שאתה צריך לעשות זה להכיר את השמות השונים של המוצר, מדובר במוצר OEM שנמכר תחת שמות שונים, ראה את הקישור האחרון בחתימה שלי (שעוסק בלינוקס אך גם כולל רשימת מוצרים).
לאחר מכן האפשרויות שכן עומדות בפניך זה:
* לחפש עדכונים לא רשמיים בפורומים שונים כמו XDA (השתמש ברשימת הדגמים בהן מכונה המוצר).
* לנסות עדכונים (אם קיימים) של מוצרים תואמים, שוב, לא רשמיים, ה-G-Box Midnight (שגם הוא מכונה בשלל שמות ויש לו 3 דגמים 2.0, 2.1/2/2) לפי דיווחי משתמשים די תואם, רק שלא ברור אם כרטיס הרשת יעבוד וברור שטיונר DVB-S2 לא יעבוד.
* אם המטרה היא להריץ את XBMC אז לעבור ללינוקס, כרגע שוב גרסאות של G-Box Midnight כנראה יעבדו אך לא ברור לגבי כרטיס הרשת.
* להעיף את המכשיר לעזאזל, מדובר במכשיר מיושן וחד ליבתי, יש מספיק מוצרים מרובעי וכפולי ליבה זולים.
בכל מקרה לפני ניסיון של עדכונים לא רשמיים או של מכשירים אחרים דאג:
* שיהיה לך עדכון רשמי שמיועד לשחזור, צריך להיות בעדכון כזה קובץ uImage_recovery (ואולי גם META-INF) בנפרד מקובץ ה-zip שמכיל את העדכון ואם קיים (לא חובה) aml_autoscript אז הוא עושה את החיים יותר קלים.
* חובה שתדע כיצד להיכנס למצב recovery.
* קיים pdf של Amlogic שמסתובב ברשת ותוכנו כתוב במספר אתרים שמסביר כיצד לייצר כרטיס זיכרון bootable כך שגם במקרה הגרוע של brick שלא מאפשר כניסה ל-recovery עדיין ניתן בד"כ לשחזר את המכשיר, תקרא את ה-pdf ותוודא שאתה יכול לבצע את המוסבר שם לפני שתתחיל להתעסק עם המכשיר.
באופן רשמי הפלטפורמה הזו (Amlogic 8726-M3) הגיעה לסוף דרכה והומתה.
קרנל אחרון לפלטפורמה זה 2.6+ וגרסת אנדרואיד רשמית היא 4.1+ אתה לא תמצא שום עדכון רשמי ל-4.2.
חברת Amlogic תוציא עדכונים רק למעבדים הדו-ליבתיים ומרובעי הליבות שלה.
הדבר הראשון שאתה צריך לעשות זה להכיר את השמות השונים של המוצר, מדובר במוצר OEM שנמכר תחת שמות שונים, ראה את הקישור האחרון בחתימה שלי (שעוסק בלינוקס אך גם כולל רשימת מוצרים).
לאחר מכן האפשרויות שכן עומדות בפניך זה:
* לחפש עדכונים לא רשמיים בפורומים שונים כמו XDA (השתמש ברשימת הדגמים בהן מכונה המוצר).
* לנסות עדכונים (אם קיימים) של מוצרים תואמים, שוב, לא רשמיים, ה-G-Box Midnight (שגם הוא מכונה בשלל שמות ויש לו 3 דגמים 2.0, 2.1/2/2) לפי דיווחי משתמשים די תואם, רק שלא ברור אם כרטיס הרשת יעבוד וברור שטיונר DVB-S2 לא יעבוד.
* אם המטרה היא להריץ את XBMC אז לעבור ללינוקס, כרגע שוב גרסאות של G-Box Midnight כנראה יעבדו אך לא ברור לגבי כרטיס הרשת.
* להעיף את המכשיר לעזאזל, מדובר במכשיר מיושן וחד ליבתי, יש מספיק מוצרים מרובעי וכפולי ליבה זולים.
בכל מקרה לפני ניסיון של עדכונים לא רשמיים או של מכשירים אחרים דאג:
* שיהיה לך עדכון רשמי שמיועד לשחזור, צריך להיות בעדכון כזה קובץ uImage_recovery (ואולי גם META-INF) בנפרד מקובץ ה-zip שמכיל את העדכון ואם קיים (לא חובה) aml_autoscript אז הוא עושה את החיים יותר קלים.
* חובה שתדע כיצד להיכנס למצב recovery.
* קיים pdf של Amlogic שמסתובב ברשת ותוכנו כתוב במספר אתרים שמסביר כיצד לייצר כרטיס זיכרון bootable כך שגם במקרה הגרוע של brick שלא מאפשר כניסה ל-recovery עדיין ניתן בד"כ לשחזר את המכשיר, תקרא את ה-pdf ותוודא שאתה יכול לבצע את המוסבר שם לפני שתתחיל להתעסק עם המכשיר.
מה הפרמטרים הנדרשים ?Avi_h כתב:תודה רבה על המידע. אשתמש בו.
לא ידעתי שהמכשיר מיושן קניתי אותו לפני מספר חודשים. יש מכשירים חדישים יותר בתצורה הזאת?...
אתה צריך טיונר DVB-S2 לוויני ?
אם כן אז לדעתי במקרה של אנדרואיד יותר חכם להגדיר שרת טלוויזיה נפרד (מבוסס וינדוס או לינוקס) עם טיונרים ולצפות בשידור על מכשיר האנדרואיד באמצעות XBMC.
באופן כזה אפשר ללכת על כל מכשיר שתואם XBMC ולא מוגבלים למס' דגמים מאוד מצומצם של מכשירים בעלי טיונרים שתוכנות השליטה עבורם לא תמיד נוחות ומוצלחות ומחיריהם גבוהים באופן משמעותי.
אני לא יכול להמליץ על מוצר ספציפי כיוון שאין ברשותי כזה.Avi_h כתב:תודה רבה על המידע. אשתמש בו.
לא ידעתי שהמכשיר מיושן קניתי אותו לפני מספר חודשים. יש מכשירים חדישים יותר בתצורה הזאת?...
מעבר לניידים (סמאראפונים וטבלטים) אני מחזיק ברשותי רק מכשירים מבוססי Amlogic ומריץ עליהם לינוקס + XBMC (מגיעים כברירת מחדל עם אנדרואיד).
אני לא חובב גדול של פתרונות אנדרואיד על מסך הטלוויזיה.
על כל מקרה אנסה לעזור.
לפני הכל אתה צריך להגדיר את הפתרון הדרוש:
1. מהן הדרישות שלך מהמוצר ? מבחינת יכולות, חיבורים היקפיים, תמיכה בפורמטים.
2. מהו אופי השימוש ?
3. האם נדרשת תמיכה ב-XBMC ?
4. האם המכשיר מיועד להריץ משחקים עתירי גרפיקה ?
ברגע שענית על השאלות האלה וזיהית מכשיר שנראה לך מתאים אז תגיע לפורום שעוסק במכשיר ותלבן את הפרטים שלא ברורים.
מבחינת פלטפורמות אני ממליץ להימנע ממכשירים מבוססי שבבים של Allwinner.
אם חשובה תמיכה ב-XBMC אז כיום רצוי להימנע גם מ-Amlogic ובאופן כללי להימנע מ-Amlogic כיוון שהחברה משחררת עדכון כנראה ל-4.4 Kitkat (שחררה כבר ל-4.3) עבור המעבדים הדו-ליבתיים ומרובעי הליבות (שיוצאים עתה ואמורים להיות החזקים ביותר בשוק) ולא ברור איזה מוצרים מבוססי שבבים אלה יקבלו עדכון.
לכן מבחינת מוצרי חברות סיניות כרגע עדיף ללכת על מוצרים מבוססי שבבים של Rockchip שזה RK3188 מרובע הליבות ו-RK3066 כפול הליבה.
להבנתי מוצרים להם קיים עדכון לאנדרואיד 4.2.2 יפעלו כנראה באופן תקין עם XBMC (גרסאות alpha של Gotham) אך רצוי לשאול על המוצר הספציפי בפורום XBMC הרשמי.
יש דעות מאוד חיוביות ברשת על מוצרי Minix שלהם יש אתר רשמי המציע עדכונים להורדה אך מחיריהם מעט גבוהים.
חפש ביקורות גם על CS918 ועל CS968.
מבחינת מכשירים לא סיניים אז אני ממליץ לך להתחיל בקריאת הביקורת באתר על ה-Ouya.
אם יש לך מעט סבלנות אז תמתין לצאת ביקורות על מוצרי ה-Cubox-i שבתחילה אמורה להיות מוצעת עבורם גרסה 4.2 של אנדרואיד.
-
Avi_h
- חבר ותיק

תודה על התשובה המנומקת!
השימוש הוא לסרטים ברשת 1080P, אפליקציות וגלישה מידי פעם. לא נועד למשחקים כבדים. XBMC רצוי כן.
חיפשתי באיביי ומצאתי את זה:
http://www.ebay.com/itm/New-Quad-Core-A ... 461762e5c8
השימוש הוא לסרטים ברשת 1080P, אפליקציות וגלישה מידי פעם. לא נועד למשחקים כבדים. XBMC רצוי כן.
חיפשתי באיביי ומצאתי את זה:
http://www.ebay.com/itm/New-Quad-Core-A ... 461762e5c8
72o
אני לא חושב ש-eBay זה האתר הנכון לרכישת מוצרים כדוגמת זה, Aliexpress ו-DX יותר עדיפים.
לא הייתי רוכש מוצר אנונימי ללא שם או דגם.
הרץ חיפוש על המוצרים שציינתי ובכלל על RK3188 ב-Aliexpress להתרשמות ראשונית.
ברגע שמצאת מוצר שמעניין אותך:
* צור קשר עם המוכר ובקש לינק לגרסת האנדרואיד האחרונה.
כך תוכל להתרשם מרמת התמיכה שהמוכר מסוגל להציע ולבדוק האם מדובר במוצר שעומדת מאחוריו חברה רצינית התומכת בו ע"י עדכונים (המינימום זה תיקון באגים).
* חפש גם בגוגל את המוצרים בצירוף דגם המוצר למילות מפתח כמו "android", "update", "image" ותנסה לאתר פורומים שעוסקים במכשיר זה כך תוכל להתרשם אם זהו דגם פופולרי מומלץ שחף מבאגים משמעותיים.
אל תתעצל לשאול בפורומים לגבי מוצר מסוים, תכונות שנראות כברורות מאליהן לא תמיד קיימות במכשירים מסוימים או בגרסאות מסוימות של התוכנה במכשיר, כמו: פענוח של DTS, יכולת לנגן סרטים בביטרייט גבוה (ריפים/רמוקסים מלאים של BD) אם מבחינת מגבלות כרטיס רשת או עקב מגבלות של מעבד הוידאו המובנה.
נ.ב השרשור הזה מיצה לדעתי את הנושא שבכותרתו, יהיה נכון לפתוח שרשור חדש עם כותרת בסגנון "מכשיר אנדרואיד מבוסס RK3188 ?", אתה תקבל יותר תגובות ממשתמשים ושחלקם כנראה בעלי מכשיר כזה.
לא הייתי רוכש מוצר אנונימי ללא שם או דגם.
הרץ חיפוש על המוצרים שציינתי ובכלל על RK3188 ב-Aliexpress להתרשמות ראשונית.
ברגע שמצאת מוצר שמעניין אותך:
* צור קשר עם המוכר ובקש לינק לגרסת האנדרואיד האחרונה.
כך תוכל להתרשם מרמת התמיכה שהמוכר מסוגל להציע ולבדוק האם מדובר במוצר שעומדת מאחוריו חברה רצינית התומכת בו ע"י עדכונים (המינימום זה תיקון באגים).
* חפש גם בגוגל את המוצרים בצירוף דגם המוצר למילות מפתח כמו "android", "update", "image" ותנסה לאתר פורומים שעוסקים במכשיר זה כך תוכל להתרשם אם זהו דגם פופולרי מומלץ שחף מבאגים משמעותיים.
אל תתעצל לשאול בפורומים לגבי מוצר מסוים, תכונות שנראות כברורות מאליהן לא תמיד קיימות במכשירים מסוימים או בגרסאות מסוימות של התוכנה במכשיר, כמו: פענוח של DTS, יכולת לנגן סרטים בביטרייט גבוה (ריפים/רמוקסים מלאים של BD) אם מבחינת מגבלות כרטיס רשת או עקב מגבלות של מעבד הוידאו המובנה.
נ.ב השרשור הזה מיצה לדעתי את הנושא שבכותרתו, יהיה נכון לפתוח שרשור חדש עם כותרת בסגנון "מכשיר אנדרואיד מבוסס RK3188 ?", אתה תקבל יותר תגובות ממשתמשים ושחלקם כנראה בעלי מכשיר כזה.
-
Avi_h
- חבר ותיק

תודה
שיניתי את הכותרת כמו שהמלצת.
מצאתי 2 מכשירים נורא דומים בDX. אני אישת לא רואה הבדל מלבד הXBMC שמותקן באחד מהם
http://dx.com/p/cozyswan-mk822-quad-cor ... j45-267006
https://dx.com/p/ourspop-mk825-quad-cor ... bmc-274699
שיניתי את הכותרת כמו שהמלצת.
מצאתי 2 מכשירים נורא דומים בDX. אני אישת לא רואה הבדל מלבד הXBMC שמותקן באחד מהם
http://dx.com/p/cozyswan-mk822-quad-cor ... j45-267006
https://dx.com/p/ourspop-mk825-quad-cor ... bmc-274699
72o
לא ברור לי למה אתה מצטמצם לדגם הזה, יש לא מעט מוצרים מבוססי RK3188, אני אמנם לא בקיא בנושא אך נדמה לי שהפופולריים ביותר הם אלה שכבר הזכרתי שהם:
* מוצרי Minix השונים, קצת יקרים אך מאוד פופולריים, אתר תמיכה רשמי ולאחד ממפתחי XBMC יש דגם דו-ליבתי כך שלפחות דגם אחד כן נבדק עם התוכנה.
* CS918, נדמה לי הכי ותיק מבין המכשירים מבוססי RK3188, מאוד פופולרי, קיימים לפחות שני תתי דגמים למכשיר, הרץ חיפוש עליו פה בפורום.
* CS968, גם הוא די חדש לדעתי, פופולרי באתרי המכירות הסיניים.
אתה צריך לשים לב גם לפרטים הקטנים, הדגם שקישרת נוסף ל-DX רק בחודש-חודשיים אחרונים, כלומר הוא חדש בשוק וכנראה שאין עליו חוות דעת של משתמשים.
רכישת מוצר סיני חדש ללא ביקורות משתמשים זה הימור.
לעומת זאת חלק מהמוצרים האחרים מבוססי אותה פלטפורמה משווקים מתחילת 2013 (ואין זה אומר שאינם מעודכנים).
בנוסף לכך לא מופיע שלט בתמונת המוצר ואין שום אזכור לכך בפרטי המוצר.
שורה תחתונה: אני לא יכול להמליץ על מוצר שאיננו ברשותי אך ההימור שלי זה CS918 כאשר יש מגבלות תקציב ואחד משני דגמי ה-Minix X7 כשאין מגבלות כאלה.
* מוצרי Minix השונים, קצת יקרים אך מאוד פופולריים, אתר תמיכה רשמי ולאחד ממפתחי XBMC יש דגם דו-ליבתי כך שלפחות דגם אחד כן נבדק עם התוכנה.
* CS918, נדמה לי הכי ותיק מבין המכשירים מבוססי RK3188, מאוד פופולרי, קיימים לפחות שני תתי דגמים למכשיר, הרץ חיפוש עליו פה בפורום.
* CS968, גם הוא די חדש לדעתי, פופולרי באתרי המכירות הסיניים.
אתה צריך לשים לב גם לפרטים הקטנים, הדגם שקישרת נוסף ל-DX רק בחודש-חודשיים אחרונים, כלומר הוא חדש בשוק וכנראה שאין עליו חוות דעת של משתמשים.
רכישת מוצר סיני חדש ללא ביקורות משתמשים זה הימור.
לעומת זאת חלק מהמוצרים האחרים מבוססי אותה פלטפורמה משווקים מתחילת 2013 (ואין זה אומר שאינם מעודכנים).
בנוסף לכך לא מופיע שלט בתמונת המוצר ואין שום אזכור לכך בפרטי המוצר.
שורה תחתונה: אני לא יכול להמליץ על מוצר שאיננו ברשותי אך ההימור שלי זה CS918 כאשר יש מגבלות תקציב ואחד משני דגמי ה-Minix X7 כשאין מגבלות כאלה.