מרנץ 5007 מתכבה באופן פתאומי תוך כדי כיול

אודיו בקולנוע-ביתי ופורמטים רב-ערוציים - רסיברים, מגברי כח-רב ערוציים, פרוססורי-אודיו וכו'
justdifferent פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 39

שליחה

שלום,

יש לי מרנץ 5007 ואליו מחוברים רמקולים של אומגה אודיו -
שני מדפיים קדמיים L7
סנטר 3
ואחוריים קטנים כדוריים

כשאני מנסה לעשות כיול Audyssey, הכיול מתחיל מרמקול קדמי שמאלי, עובר אותו, מגיע לסנטר, משמיע קול ממנו וכעבור מספר שניות המגבר מתכבה ונורית Standby שלו מהבהבת בצבע אדום כשני פעמים בשנייה.

מעיון בחוברת המגבר עולה כי הבהוב הנורית יכול להצביע על רמקולים עם impedance לא מתאים.
איכשהו לא שמתי לב קודם אבל רמקולים L7 לפי אתר הייצרן הם בעלי impedance 5ohm ואילו רמקול סנטר בעל impedance 8 ohm כמו גם האחוריים שאליהם הכיול כלל לא מספיק להגיע.
המגבר עצמו מוגדר ל impedance 6 - 8 ohms.

אז השאלה מה גורם למגבר להתכבות? האם זה אכן האי תאימות של הרמקולים הקדמיים?
כעקרון אני יכול בלי שום בעיות לצפות איתו בסרטים או לשמוע מוזיקה במשך ימים או אף שבועות, רק שמדי פעם הוא מתכבה באופן פתאומי גם לא תוך כדי כיול Audyssey.

HazooM
כתב
כתב
תגובות: 6805

שליחה

נתון העכבה לכשעצמו לא אומר הרבה. לפי התיאור שלך דווקא הסנטר הוא הרמקול הבעייתי. תנסה לעשות כיול ללא הסנטר ותראה אם הרסיבר עדיין נכבה.

justdifferent פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 39

שליחה

שלום,
להלן העדכון -
ניתקתי את הסנטר, איפסתי את המיקרופרוססור והרצתי כיול.
הכיול עבר בשלום אבל ציין שיש לי פאזה הפוכה בסאטלייטים והמליץ להחליף פאזה. בחרתי ignore כי ב manual רשום שזה יכול להיות עם חלק מהרמקולים ושאם בטוחים בחיבורים אז אפשר לדלג.
אחר כיביתי את המגבר וחיברתי שוב את הסנטר, נכנסתי לתפריט, עשיתי קודם Configure Speakers כדי שהמגבר ידע שיש לו סנטר ואחר כך עשיתי כיול Audyssey שעבר בשלום! גם על הסנטר הוא רשם שיש לו שגיאת פאזה הפוכה וגם עליו עשיתי ignore.

HazooM
כתב
כתב
תגובות: 6805

שליחה

בלי קשר למה רשום ב Manual, אם הרסיבר אומר לך שהפאזה הפוכה אז שווה פשוט לבדוק שהכל באמת מחובר נכון (נתעלם לרגע שפאזה הפוכה זה משהו שמאד קל לשמוע). אם הבעיות הפסיקו אז מזל טוב, אם לא, יכול להיות שאחד הרמקולים מקשה על ההגברה תחת עומס.

חזור אל “אודיו רב-ערוצי (ק''ב)”