מחפש אפשרות לדעת מה הטמפרוטה של המים בדוד חשמל
-
eyalin
-
- חבר שרק התחיל

- תגובות: 11
היי,
הצלחתי להגיע למצב שאני מדליק ומכבה את הדוד חשמל מהמחשב שלי בבית (וגם דרך הפלאפון בעזרת אלפיקציה פשוטה שכתבתי).
כעת, המטרה שלי היא להצליח לדעת מה הטמפרוטה של המים בדוד. זה כדי לאפשר לי להחליט מתי להדליק את הדוד ולכמה זמן.
יש למישהו פתרון / רעיון יצירתי ** לא מסובך ** לזה ?
(אני אגב גר בקומה אחרונה והדוד נמצא ממש מעל החדר עבודה אם זה עוזר במשהו)
תודה.
הצלחתי להגיע למצב שאני מדליק ומכבה את הדוד חשמל מהמחשב שלי בבית (וגם דרך הפלאפון בעזרת אלפיקציה פשוטה שכתבתי).
כעת, המטרה שלי היא להצליח לדעת מה הטמפרוטה של המים בדוד. זה כדי לאפשר לי להחליט מתי להדליק את הדוד ולכמה זמן.
יש למישהו פתרון / רעיון יצירתי ** לא מסובך ** לזה ?
(אני אגב גר בקומה אחרונה והדוד נמצא ממש מעל החדר עבודה אם זה עוזר במשהו)
תודה.
- mp3lll
-
- חבר במועדון ה-20K

- תגובות: 20680
רגע, רגע, רגע, אתה יכול לספר איך הגעת למצב שאתה מדליק את הדוד מרחוק?
יש על זה מאות פוסטים, וזה יעזור להרבה אנשים...
תודה!!
אגב היה פה פוסט על מישהו שהצליח לדעת את הטמפרטורה, אחפש לך אותו.
יש על זה מאות פוסטים, וזה יעזור להרבה אנשים...
תודה!!
אגב היה פה פוסט על מישהו שהצליח לדעת את הטמפרטורה, אחפש לך אותו.
"הציבור מטומטם ולכן הציבור משלם" - אין יותר אקטואלי מזה.
-
eyalin
-
- חבר שרק התחיל

חיברתי contactor בארון חשמל על המפסק ששולט על הדוד.
כלומר, כל פעם שה contactor מקבל זרם של 24V, הוא נותן זרם למפסק של הדודד בארון חשמל, וכל זמן שה contactor לא מקבל זמן (מצב רגיל), הפקק של הדוד כבוי.
(במצב הזה, המפסק של הדוד עצמו שבתוך הבית תמיד נשאר דולק ולמעשה הוא מתבטל / הופך לחסר משמעות כי השליטה אם הדלוק נדלק או נכבה עוברת ל contactor)
בשלב השני, חיברתי למחשב רכיב usb relay (יש מלא כאלו זולים ב ebay) שיודע לממסר זרם של 24V (בעזרת שנאי חיצוני שאני משתמש בו) אל ה contactor.
כך, הגעתי למצב שאני יכול דרך המחשב לקבוע אם ה contactor מקבל זרם או לא וכך לקבוע אם הדוד נדלק או לא.
בשלב האחרון, כתבתי אפליקצייה למחשב + אפליקצייה לפלאפון שמאפשרת לשלוט על כל זה דרך הפלאפון (+ לקבוע timer להדלקה עתידית, לראות היסטוריה של הזמנים שהדוד דלק וכל מיני דברים נחמדים אחרים9
אגב,
לצורך זה, השתמשתי במחשב raspberry pi שעולה כ 40$ שהתקנתי ליד ארון החשמל (לא הייתה לי דרך אחרת להעביר חוט מארון החשמל אל המחשב בחדר שלי כדי להעביר את הזרם של ה 24V)
אייל
כלומר, כל פעם שה contactor מקבל זרם של 24V, הוא נותן זרם למפסק של הדודד בארון חשמל, וכל זמן שה contactor לא מקבל זמן (מצב רגיל), הפקק של הדוד כבוי.
(במצב הזה, המפסק של הדוד עצמו שבתוך הבית תמיד נשאר דולק ולמעשה הוא מתבטל / הופך לחסר משמעות כי השליטה אם הדלוק נדלק או נכבה עוברת ל contactor)
בשלב השני, חיברתי למחשב רכיב usb relay (יש מלא כאלו זולים ב ebay) שיודע לממסר זרם של 24V (בעזרת שנאי חיצוני שאני משתמש בו) אל ה contactor.
כך, הגעתי למצב שאני יכול דרך המחשב לקבוע אם ה contactor מקבל זרם או לא וכך לקבוע אם הדוד נדלק או לא.
בשלב האחרון, כתבתי אפליקצייה למחשב + אפליקצייה לפלאפון שמאפשרת לשלוט על כל זה דרך הפלאפון (+ לקבוע timer להדלקה עתידית, לראות היסטוריה של הזמנים שהדוד דלק וכל מיני דברים נחמדים אחרים9
אגב,
לצורך זה, השתמשתי במחשב raspberry pi שעולה כ 40$ שהתקנתי ליד ארון החשמל (לא הייתה לי דרך אחרת להעביר חוט מארון החשמל אל המחשב בחדר שלי כדי להעביר את הזרם של ה 24V)
אייל
- mp3lll
-
- חבר במועדון ה-20K

תוכל לתת קישורים למוצרים האלה?
תמונה איך זה נראה אצלך?
מסקרן מעניין צודה!!
תמונה איך זה נראה אצלך?
מסקרן מעניין צודה!!
-
eyalin
-
- חבר שרק התחיל

טוב, לגבי החלקים:
1. השתמשי ב contactor שקניתי באיזו חנות חשמל מקומית. אין לי את הדגם המדויק אבל רק בשביל לקבל תחושה אז מדובר במוצר שדומה לזה:
http://www.ebay.com/itm/AC-Contactor-AC ... 19c9cd1cae
2. USB RELAY, יש המון מוצרים. למשל:
http://www.ebay.com/itm/New-1-Pcs-USB-R ... 2c751adc49
(אגב - אם משתמשים בארדוינו / raspberry - אפשר להימנע מה usb relay ולהשתמש ב pinים שעל הלוח עצמו כדי להדליק relay)
3. לגבי המחשב, היו כמה אפשרויות, אבל במקרה היה לי בבית raspberry אז השתמשתי בו והוספתי לו גם dongle של wifi (מתחבר ל usb)
http://www.ebay.com/itm/NEW-512MB-Raspb ... 27d70ec52e
4. כדי לקבל חיווי תקין כשהדוד דלוק ( == כל זמן שה contactor מקבל זרם של 24V), השתמשי במוצר הבא שמוריד את המתחם של ה 24V (שנכנס ל contactor) למתח של 5V.
http://www.ebay.com/itm/New-DC-DC-Buck- ... 258320453d
אח"כ, חיברתי את ה 5V למחשב בחזרה לכניסת RS232 ואז אני יכול לקבל חיווי במחשב בכל זמן שהדוד עצמו דולק.
מתאם USB ל RS232:
http://www.ebay.com/itm/B-USB-2-0-TO-SE ... 45fa596940
5. וכמובן - שנאי 24V "פשוט" שבמקרה מצאתי בבית (היה לי laptop ישן שזה היה השנאי שלו), אבל זה לא בעיה להשיג בחנויות חשמל / ebay. אגב, יש contactorים שעובדים גם על 12V.
את כל החלקים והחיווטים, ארזתי במארז של ממיר ישן מאד (ממיר של "מתב" מלפני 15 שנה....) כדי שיהיה יותר אסתתי.
שוב - יש דרכים פשוטות יותר לבצע את זה. פשוט השתמשתי בחלקים שכבר היו לי בבית ויותר התאימו לצרכים שלי.
ועכשיו השאלה שלי היא איך אני יודע מה הטמפרטורה של המים בדוד ?
למשל, אני אוכל לתכנת את המחשב שידליק את הדוד אם הגיעה שעת ערב והטמפרטורה נמוכה מ X מעלות... (וגם להיכבות אוטומטית כשהטמפרוטה של המים עולה)
תודה
1. השתמשי ב contactor שקניתי באיזו חנות חשמל מקומית. אין לי את הדגם המדויק אבל רק בשביל לקבל תחושה אז מדובר במוצר שדומה לזה:
http://www.ebay.com/itm/AC-Contactor-AC ... 19c9cd1cae
2. USB RELAY, יש המון מוצרים. למשל:
http://www.ebay.com/itm/New-1-Pcs-USB-R ... 2c751adc49
(אגב - אם משתמשים בארדוינו / raspberry - אפשר להימנע מה usb relay ולהשתמש ב pinים שעל הלוח עצמו כדי להדליק relay)
3. לגבי המחשב, היו כמה אפשרויות, אבל במקרה היה לי בבית raspberry אז השתמשתי בו והוספתי לו גם dongle של wifi (מתחבר ל usb)
http://www.ebay.com/itm/NEW-512MB-Raspb ... 27d70ec52e
4. כדי לקבל חיווי תקין כשהדוד דלוק ( == כל זמן שה contactor מקבל זרם של 24V), השתמשי במוצר הבא שמוריד את המתחם של ה 24V (שנכנס ל contactor) למתח של 5V.
http://www.ebay.com/itm/New-DC-DC-Buck- ... 258320453d
אח"כ, חיברתי את ה 5V למחשב בחזרה לכניסת RS232 ואז אני יכול לקבל חיווי במחשב בכל זמן שהדוד עצמו דולק.
מתאם USB ל RS232:
http://www.ebay.com/itm/B-USB-2-0-TO-SE ... 45fa596940
5. וכמובן - שנאי 24V "פשוט" שבמקרה מצאתי בבית (היה לי laptop ישן שזה היה השנאי שלו), אבל זה לא בעיה להשיג בחנויות חשמל / ebay. אגב, יש contactorים שעובדים גם על 12V.
את כל החלקים והחיווטים, ארזתי במארז של ממיר ישן מאד (ממיר של "מתב" מלפני 15 שנה....) כדי שיהיה יותר אסתתי.
שוב - יש דרכים פשוטות יותר לבצע את זה. פשוט השתמשתי בחלקים שכבר היו לי בבית ויותר התאימו לצרכים שלי.
ועכשיו השאלה שלי היא איך אני יודע מה הטמפרטורה של המים בדוד ?
למשל, אני אוכל לתכנת את המחשב שידליק את הדוד אם הגיעה שעת ערב והטמפרטורה נמוכה מ X מעלות... (וגם להיכבות אוטומטית כשהטמפרוטה של המים עולה)
תודה
- nvm
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 112
שלום,
פרויקט מאוד מעניין!
לגבי מציאת טמפרטורה בדוד, הייתי חושב להעיזר בקישור הבא, לקנות חיישן טמפרטורה לרסברי פי, ולנסות לחבר אותו מבחוץ לדוד, כך שלא תקבל את הטמפרטורה של המים בו אלה של הדפנות, ואז תוכל בעזרת ניסוי וטעיה, להגיע לסוג של כיול שיתאים לך בין הטמפרטורה של הדופן לטמפרטורה של המים בפנים. הדבר הטוב בשיטה שאתה לא פותח את הדוד, ושהפתרון קל. הבעיה היא שתאלץ למצוא דרך להתקין את החיישן מבחוץ ולקבע אותו ככל שניתן בלי שיזוז יותר מידי ובלי שיושפע מהסביבה(לדוגמא אם אתה בבית פרטי בו הדוד על הגג או באיזה מסתור אז זה בעייתי יותר, ואילו בבניין יותר חדש, הדוד מוסתר בתוך המבנה, ואף בארון שיחסית אוטם אותו)
http://www.instructables.com/id/Raspber ... re-Logger/
לחלופין, בצורה יותר זולה, תוכל להגיע לבד לנוסחה שתמצא לך את הטמפרטורה בדוד ע''י שימוש במספר תנאים:
1)טמפרטורה בחוץ(או בתוך הארון של הדוד)
2)הדלקה אחרונה ומשך הזמן שלה
ככה, תמצא מד חום, והחל מזמן מסוים, תתחיל להדליק מים חמים בברז לתוך כלי כלשהו, ותמדוד טמפרטורה.
תכניס הכל לתוך האקסל, ותגיע לגרף שיתן הערכה טובה לטמפרטורה בדוד כפונקציה של היום בשנה(שתמצא מתוכו טמפרטורה ממוצעת) ושל ההדלקה האחרונה(שכבר יש לך אותה הרי אתה מפעיל הכל באופן ממוחשב). ואז ודאי שהרסברי פאי מסוגל לעשות הצבה פשוטה בפונקציה ולמצוא לך את הטמפרטורה בכל אינטרוול זמן כלשהו ואז להחליט האם להפעיל או לא את הדוד.
בהצלחה!
פרויקט מאוד מעניין!
לגבי מציאת טמפרטורה בדוד, הייתי חושב להעיזר בקישור הבא, לקנות חיישן טמפרטורה לרסברי פי, ולנסות לחבר אותו מבחוץ לדוד, כך שלא תקבל את הטמפרטורה של המים בו אלה של הדפנות, ואז תוכל בעזרת ניסוי וטעיה, להגיע לסוג של כיול שיתאים לך בין הטמפרטורה של הדופן לטמפרטורה של המים בפנים. הדבר הטוב בשיטה שאתה לא פותח את הדוד, ושהפתרון קל. הבעיה היא שתאלץ למצוא דרך להתקין את החיישן מבחוץ ולקבע אותו ככל שניתן בלי שיזוז יותר מידי ובלי שיושפע מהסביבה(לדוגמא אם אתה בבית פרטי בו הדוד על הגג או באיזה מסתור אז זה בעייתי יותר, ואילו בבניין יותר חדש, הדוד מוסתר בתוך המבנה, ואף בארון שיחסית אוטם אותו)
http://www.instructables.com/id/Raspber ... re-Logger/
לחלופין, בצורה יותר זולה, תוכל להגיע לבד לנוסחה שתמצא לך את הטמפרטורה בדוד ע''י שימוש במספר תנאים:
1)טמפרטורה בחוץ(או בתוך הארון של הדוד)
2)הדלקה אחרונה ומשך הזמן שלה
ככה, תמצא מד חום, והחל מזמן מסוים, תתחיל להדליק מים חמים בברז לתוך כלי כלשהו, ותמדוד טמפרטורה.
תכניס הכל לתוך האקסל, ותגיע לגרף שיתן הערכה טובה לטמפרטורה בדוד כפונקציה של היום בשנה(שתמצא מתוכו טמפרטורה ממוצעת) ושל ההדלקה האחרונה(שכבר יש לך אותה הרי אתה מפעיל הכל באופן ממוחשב). ואז ודאי שהרסברי פאי מסוגל לעשות הצבה פשוטה בפונקציה ולמצוא לך את הטמפרטורה בכל אינטרוול זמן כלשהו ואז להחליט האם להפעיל או לא את הדוד.
בהצלחה!
- ZiggyMan
-
- חבר ותיק

- תגובות: 2833
nvm - שתי ההצעות שלך לא ממש יעילות.
לא ניתן למדוד טמפרטורה של מים מחוץ לדוד.
לגבי חישוב, הוא לא לוקח בחשבון את השימוש במים החמים, וגם לא לוקח את העניין הדי פשוט - אך לא ניתן לחישוב סטטיסטי - של יש שמש/אין שמש.
לא ניתן למדוד טמפרטורה של מים מחוץ לדוד.
לגבי חישוב, הוא לא לוקח בחשבון את השימוש במים החמים, וגם לא לוקח את העניין הדי פשוט - אך לא ניתן לחישוב סטטיסטי - של יש שמש/אין שמש.
..
- shayf
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1162
- mp3lll
-
- חבר במועדון ה-20K

אתה יכול לעלות תמונה של התצאה הסופית?
- yaronshani
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 372
ראיתי שהדיון שלי עלה פה אז אצטרף לשיחה
הפתרון שלי לשידור והקליטה היה יחסית פשוט, משדר מקלט בכמה דולרים בודדים ועוד מעגל אלקטרוני פשוט לאפנון. דווקא הדבר הזה הוא לא נראה לי מה שיעניין אותך כי במידה ויש לך RASBRRY PI על הדוד, כל העסק הופך להיות הרבה יותר פשוט (דונגל WIFI או אין ספור פתרונות אחרים).
העניין הוא איך מכניסים את הטרמיסטור (נגד שמאוד רגיש לטמפ' או במילים אחרות מד טמפ') לתוך הדוד. בפתרון שלי הטרמיסטור יושב על צינור המים החמים שיוצא ישירות מהדוד, כלומר היה צריך לפתוח את המים החמים למספר שניות בשביל לקבל קריאה מדוייקת (הצינור עשוי מנחושת שעליה יש גומי מבודד, אם שמים את הטרמיסטור על הנחושת אפשר לקבל מדידה יחסית מדוייקת).
אם למישהו יש פתרון שיכול להביא את הטמפרטורה בדוד בכל זמן נתון אני אשמח לשמוע על כך
הפתרון שלי לשידור והקליטה היה יחסית פשוט, משדר מקלט בכמה דולרים בודדים ועוד מעגל אלקטרוני פשוט לאפנון. דווקא הדבר הזה הוא לא נראה לי מה שיעניין אותך כי במידה ויש לך RASBRRY PI על הדוד, כל העסק הופך להיות הרבה יותר פשוט (דונגל WIFI או אין ספור פתרונות אחרים).
העניין הוא איך מכניסים את הטרמיסטור (נגד שמאוד רגיש לטמפ' או במילים אחרות מד טמפ') לתוך הדוד. בפתרון שלי הטרמיסטור יושב על צינור המים החמים שיוצא ישירות מהדוד, כלומר היה צריך לפתוח את המים החמים למספר שניות בשביל לקבל קריאה מדוייקת (הצינור עשוי מנחושת שעליה יש גומי מבודד, אם שמים את הטרמיסטור על הנחושת אפשר לקבל מדידה יחסית מדוייקת).
אם למישהו יש פתרון שיכול להביא את הטמפרטורה בדוד בכל זמן נתון אני אשמח לשמוע על כך
- zoharez
-
- חבר שרק התחיל

- תגובות: 3
היי. שמח להצטרף לדיון. אני הרכבתי בביתי קולט שמש מסוג ואקום טיוב, ותמיד עניין אותי מה הטמפרטורה בדוד. לקחתי חיישן טמפרטורה זעיר הכנסתי אותו ככל שיכולתי לתוך צינורית הטרמוסטט בדוד שמש, כמובן שאין צורך לרוקן את המים, מהחיישן משכתי כבל טלפון דו-גידי עד לחדר שלי ובקצה חיברתי צג טמפרטורה דיגיטלי פשוט שהיה לי בבית. כך יש לי תמיד את הטמפרטורה מול העיניים. נכון שהחיישן אינו מגיע עד לקצה העליון של הדוד, אבל הוא נמצא איפהשהוא באמצע, זה לא רע בכלל היות ותוך מספר ימים אתה לומד לדעת לפי הטמפרטורה בצג כמה מים חמים יש בדוד. פשוט וקל, והכי חשוב - חוסך ויכוחים ומריבות עם האישה. מה דעתך? אשמח לדבר איתך בנושא בטלפון ולשאול אותך שאלות נוספות בעניין.
זוהר
זוהר
- Omri617
-
- חבר ותיק

- תגובות: 2291
לפותח השרשור - אם תוכל לייצר עוד , אשמח לקנות 
- yaronshani
-
- חבר פעיל מאוד

גם עלתה למוחי המחשבה הזאתzoharez כתב:היי. שמח להצטרף לדיון. אני הרכבתי בביתי קולט שמש מסוג ואקום טיוב, ותמיד עניין אותי מה הטמפרטורה בדוד. לקחתי חיישן טמפרטורה זעיר הכנסתי אותו ככל שיכולתי לתוך צינורית הטרמוסטט בדוד שמש, כמובן שאין צורך לרוקן את המים, מהחיישן משכתי כבל טלפון דו-גידי עד לחדר שלי ובקצה חיברתי צג טמפרטורה דיגיטלי פשוט שהיה לי בבית. כך יש לי תמיד את הטמפרטורה מול העיניים. נכון שהחיישן אינו מגיע עד לקצה העליון של הדוד, אבל הוא נמצא איפהשהוא באמצע, זה לא רע בכלל היות ותוך מספר ימים אתה לומד לדעת לפי הטמפרטורה בצג כמה מים חמים יש בדוד. פשוט וקל, והכי חשוב - חוסך ויכוחים ומריבות עם האישה. מה דעתך? אשמח לדבר איתך בנושא בטלפון ולשאול אותך שאלות נוספות בעניין.
זוהר...
העניין הוא שבזמנו לא ידעתי כמה העניין מדוייק
א) ישנם טרמוסטטים שלא מגיעים עד האמצע, לדוגמה רוב הטרמוסטטים שיצא לי לראות באורך של כ25 ס"מ, שזה לא קרוב לחצי דוד.
ב) ברגע שהמים נפתחים, מים קרים מתחילים לזרום מלמטה ויכול להיות שממש משבשים את הקריאה.
בראשון אעשה בדיקה יותר מעמיקה מול מים קרים וחמים בטרמוסטט, בנוסף לכך שאפתח את המים, ונראה אם הדרך מספיק מדוייקת.
- zoharez
-
- חבר שרק התחיל

או קיי. החיישן טמפרטורה קטן מאד - 3 או 4 מ"מ. עם שתי רגליים, פשוט הלחמתי להם חוט טלפון דק ופשוט והצלחתי לדחוק את זה יחד עם המוט של הטרמוסטט לתוך צינור הטרמוסטט. עובד יופי.
אשמח לדעת פרטים על הניסוי.
זוהר.
אשמח לדעת פרטים על הניסוי.
זוהר.
- ZiggyMan
-
- חבר ותיק

אפילו טמפרטורת הטרמוסטט היא לא אינדיקציה בדודים עם מאיץ חימום (חלק גדול מהדוודים בימינו).
..
- yaronshani
-
- חבר פעיל מאוד

עשיתי מספר ניסויים עם הטמרסוטט והם לא היו כ"כ מוצלחים
השחלתי טרימסטור לקצה של הטרמוסטט וחיברתי אותו לצג טמפ'
הקריאה היתה די רחוקה מטמפ' האמיתית של המים בנוסף לכך שלא השתנתה ביחס ישיר לטמפ' של המים אבל זה עוד לא הבעיה כי זה כניראה משהו שאפשר יחסית לפתור עם כיול.
הבעיה היותר מעצבנת היתה שהטמוסטט היה צמוד לגוף חימום, וברגע שהדוד היה דלוק הקריאות פשוט קפצו בקרוב לעשר מעלות, שוב בקירוב. וברגע שמכבים\מדילקים את הדוד יש מספר דקות של ירידה\עליה של טמפ' שכל מדידה שם תיהיה משהו מאוד תלוש מהמציאות.
בקיצור, רע.
הניסוי הבא הולך להיות פירוק הסכך של הדוד, ולהשחיל את הטרמיסטור מעבר לבידוד ישר לברזל של הדוד, בתקווה שזה יהיה מדויק יותר.
אם למישהו יש רעיונות, אתם מוזמנים להציע אני די אובד עצות בעניין הזה.
השחלתי טרימסטור לקצה של הטרמוסטט וחיברתי אותו לצג טמפ'
הקריאה היתה די רחוקה מטמפ' האמיתית של המים בנוסף לכך שלא השתנתה ביחס ישיר לטמפ' של המים אבל זה עוד לא הבעיה כי זה כניראה משהו שאפשר יחסית לפתור עם כיול.
הבעיה היותר מעצבנת היתה שהטמוסטט היה צמוד לגוף חימום, וברגע שהדוד היה דלוק הקריאות פשוט קפצו בקרוב לעשר מעלות, שוב בקירוב. וברגע שמכבים\מדילקים את הדוד יש מספר דקות של ירידה\עליה של טמפ' שכל מדידה שם תיהיה משהו מאוד תלוש מהמציאות.
בקיצור, רע.
הניסוי הבא הולך להיות פירוק הסכך של הדוד, ולהשחיל את הטרמיסטור מעבר לבידוד ישר לברזל של הדוד, בתקווה שזה יהיה מדויק יותר.
אם למישהו יש רעיונות, אתם מוזמנים להציע אני די אובד עצות בעניין הזה.
- ZiggyMan
-
- חבר ותיק

בדיוק כמו שנאמר הודעה מעליך; בדוודים עם מאיץ, הטרמוסטט לא מודד את הטמפרטורה האמיתית של הדוד.
אם אתה מתכנן ללכת עד הסוף בעניין, אז הכיוון הוא לקדוח בפלאנג' (פלטת המתכת שמחזיקה את גוף החימום) להשחיל את החוט עם הסנסור בקצה, לאטום במשהו שאוטם, ולדאוג שהסנסור יצא מהמאיץ וישב קרוב למרכז הדוד. הבעיה בכל הסיפור זו האטימה. היא צריכה לעמוד בלחץ ובחום.
לחלופין, תוכל להעיף את המאיץ מהדוד, על הדרך לנקות את צינורית הטרמוסטט מאבנית מהצד הפנימי, ובגלל התכנון מראש שיאפשר לך החיישן, תוכל לדאוג שיהיו מים בדוד בזמן ובכמות שצריך, ואז אין צורך במאיץ.
אם אתה מתכנן ללכת עד הסוף בעניין, אז הכיוון הוא לקדוח בפלאנג' (פלטת המתכת שמחזיקה את גוף החימום) להשחיל את החוט עם הסנסור בקצה, לאטום במשהו שאוטם, ולדאוג שהסנסור יצא מהמאיץ וישב קרוב למרכז הדוד. הבעיה בכל הסיפור זו האטימה. היא צריכה לעמוד בלחץ ובחום.
לחלופין, תוכל להעיף את המאיץ מהדוד, על הדרך לנקות את צינורית הטרמוסטט מאבנית מהצד הפנימי, ובגלל התכנון מראש שיאפשר לך החיישן, תוכל לדאוג שיהיו מים בדוד בזמן ובכמות שצריך, ואז אין צורך במאיץ.
..
- yaronshani
-
- חבר פעיל מאוד

אכן המצב שתואר בהודעה מעליי הוא מה שקורה בפועל. לא הבנתי את הפתרון השני שהצעת. אם מוציאים את המאיץ חימום (החמם/גוף חימום?) איך אני יכול לחמם את המים?
- ZiggyMan
-
- חבר ותיק

מאיץ חימום לא קשור לגוף החימום.
המאיץ הוא פשוט צינור פלסטיק שמוסיפים מעל גוף החימום, וכך גורמים למים שמתחממים לעלות ישירות לחלק העליון של הדוד בלי להתערבב במים הקרים. בצורה כזו אפשר לקבל מים חמים לאחר זמן קצר, ובלי לחמם את כל הדוד. החיסרון הוא הצטברות גבוהה של אבנית מסביב לגוף החימום, שמצריכה החלפה תכופה שלו.
אם אתה משתמש בכמות קטנה של מים חמים כל יום (אין הרבה מתרחצים בבית) המאיץ יעזור ויחסוך חשמל. אם בכל מקרה משתמשים בכל יום כמעט בדוד מלא, אפשר להוציא אותו.
המאיץ הוא פשוט צינור פלסטיק שמוסיפים מעל גוף החימום, וכך גורמים למים שמתחממים לעלות ישירות לחלק העליון של הדוד בלי להתערבב במים הקרים. בצורה כזו אפשר לקבל מים חמים לאחר זמן קצר, ובלי לחמם את כל הדוד. החיסרון הוא הצטברות גבוהה של אבנית מסביב לגוף החימום, שמצריכה החלפה תכופה שלו.
אם אתה משתמש בכמות קטנה של מים חמים כל יום (אין הרבה מתרחצים בבית) המאיץ יעזור ויחסוך חשמל. אם בכל מקרה משתמשים בכל יום כמעט בדוד מלא, אפשר להוציא אותו.
..
- zoharez
-
- חבר שרק התחיל

אצלי בבית הקריאה דיי מדוייקת, ויש לי שרוול חימום בדוד. מדי פעם רואים על הצג קפיצות טמפרטורה של 2-3 מעלות, אבל זה תקין. אל תשכחו שבתוך כל הדוד הזה נוצר לחץ וחום והמים החמים מחליפים מקום עם המים הקרים, לכן יש שינויי קריאה מזעריים בגלל התנועה של המים. אבל זה זניח. הכל עובד פיקס !!!