שלום לכולם.
לאשפי הלינוקס מביניכם, אני אובד עצות.
עברתי על עשרות מדריכים, קראתי מאות תרדים בפורומים.
התקנתי MythTV 0.2 מהחבילות המוכנות.
התקנתי ivtv מגירסה 0.7.1 כולל הכל, והדיאגנוסטיקה שלו מחזירה שה-PVR 150 שלי משדר אותות חיים בהצלחה.
הבעייה היא שכשאני מנסה לעשות mythtv-setup, בהגדרות כרטיס הלכידה אין בבחירה ivtv, וההגדרה הכוללת כרטיסי האופג מראה "לא יכול להתחבר" לכרטיס.
מה לעשות?
בוודאות עשיתי "הכנסה" של הדרייבר עם modprobe ivtv.
ושאלה נוספת:
mythtv דורש שאתחבר ממשתמש בשם mythtv - האם יש דרך לסמלץ את זה דרך המשתמש הרגיל שלי? נמאס לי לעבור ביניהם...
תודה לכולכם!
MythTV on Ubuntu Edgy 6.10
-
sha27
-
- חבר שרק התחיל

- תגובות: 46
- maladjusted
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 638
1. אני לא עובד עם הכרטיס הזה אבל צעד ראשון הוא לודא שאתה מסוגל לראות טלויזיה עם תוכנת tvtime
גם יותר קל להחליף מקורות וידאו ולבחור ערוצים בעזרת התפריט שלה כדי לוודא שהכרטיס עובד כמו שצריך במערכת.
2. נראה לי שהדבר כרוך בשינוי שייוך בסיס הנתונים mysql. אפשרות נוספת היא להריץ עוד סביבת X - מאחד הטרמינלים (ctrl-alt-f1) תתחבר בתור mythtv ואז תריץ
startx -- :1
כך תוכל לעבור בין שני המשתמשים בעזרת ctrl-alt f7, ctrl-alt-f8 (לדוגמא כך הייתי מריץ בו זמנית גם freevo וגם mythtv).
אישית, אני מאד מאוכזב לאחר שהשדרוג מ-dapper ל-edgy השאיר אותי ללא מערכת הפעלה שמישה. כרגע אני עושה נסיונות עם knoppmyth אשר נראה יותר יציב וקל להתקנה אבל החסרונות מתחילים לבלוט די מהר - אין דרך קלה לקנפג מחדש לאחר שנעשה קינפוג ראשוני ונראה לי שהוא גם עובד יותר לאט.
גם יותר קל להחליף מקורות וידאו ולבחור ערוצים בעזרת התפריט שלה כדי לוודא שהכרטיס עובד כמו שצריך במערכת.
2. נראה לי שהדבר כרוך בשינוי שייוך בסיס הנתונים mysql. אפשרות נוספת היא להריץ עוד סביבת X - מאחד הטרמינלים (ctrl-alt-f1) תתחבר בתור mythtv ואז תריץ
startx -- :1
כך תוכל לעבור בין שני המשתמשים בעזרת ctrl-alt f7, ctrl-alt-f8 (לדוגמא כך הייתי מריץ בו זמנית גם freevo וגם mythtv).
אישית, אני מאד מאוכזב לאחר שהשדרוג מ-dapper ל-edgy השאיר אותי ללא מערכת הפעלה שמישה. כרגע אני עושה נסיונות עם knoppmyth אשר נראה יותר יציב וקל להתקנה אבל החסרונות מתחילים לבלוט די מהר - אין דרך קלה לקנפג מחדש לאחר שנעשה קינפוג ראשוני ונראה לי שהוא גם עובד יותר לאט.
- tamiral
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1171
- שם מלא: תמיר אלוש
איך? מאיפה?sha27 כתב: התקנתי MythTV 0.2 מהחבילות המוכנות....
אני מחכה מיום השחרור של גרסא 0.2 שהנ"ל תתווסף ל-Repositories של מערכת ה-aptitude, האם הצלחת לעשות apt-get לגרסא 0.2 בגלל שאתה משתמש ב-edgy 6.10?
לי הוא מראה שגרסא 0.18 זמינה בלבד. אין לי כח להתחיל לקנפג אותה אחרת...
אגב edgy, הבנתי שהגרסה ממש מחרידה.
המון נפילות. אני מכיר כבר קרוב לעשרה אנשים שחתכו לגמרי מ-Ubuntu בגלל הגרסא הזו.
אישית עוד לא שדרגתי. טוב לי עם 6.06.
- ilyar
-
- חבר שרק התחיל

- תגובות: 27
Re:MythTV on Ubuntu Edgy 6.10
כדי לפתור את זה בלי גישה למכונה שלך, תצטרך לספק פרטים נוספים:
1. פלט של פקודה: dmesg | grep -i ivtv
2. פלט של פקודה: ivtvctl -a
3. פלט של פקודה: lsmod -l
כמו כן, תריץ cat /dev/video0 > file.mpg במשך 10 שניות ותעצור את זה עם CTRL-C. עכשיו תריץ mplayer file.mpg. מה ראיתה?
1. פלט של פקודה: dmesg | grep -i ivtv
2. פלט של פקודה: ivtvctl -a
3. פלט של פקודה: lsmod -l
כמו כן, תריץ cat /dev/video0 > file.mpg במשך 10 שניות ותעצור את זה עם CTRL-C. עכשיו תריץ mplayer file.mpg. מה ראיתה?