עזרה עם החדש של בזק- NETGEAR VEGN2610

פורום רשתות, IT ומחשוב כללי - רשתות, ראוטרים, מחשבים ניידים, אביזרים וכו'.
Chris_Barnes פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 224

שליחה

שלום,

הראוטר החדש תומך בשתי רשתות נפרדות התדרים של 2.4 ו-5 ג'יגה הרץ. יש לי שני שותפים בדירה- שניהם מצליחים לקלוט את שתי הרשתות ואני מצליח עם המחשב שלי לקלוט רק את הרשת של ה-2.4. לפי מה שהבנתי פחות מכשירים תומכים בתדר הזה ועל מנת לקבל חיבור יותר יציב עדיף להתחבר אליו.

המחשב שלי נקנה לפני כמה חודשים בודדים והוא נחשב להרבה יותר טוב משני החשבים האחרים אבל משום מה הוא פשוט לא מצליח לזהות את הרשת. דבר נוסף- אני יודע שהמחשב של השותף נקנה בחו"ל והוא טוען שיכול להיות שהמחשבים שנקנים בארץ באים כאשר התדר הזה חסום. מה לדעתכם אני יכול לעשות?

mp3lll
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-20K
חבר במועדון ה-20K
תגובות: 20680

שליחה

זה שהוא נרכש לפני כמה חודשים לא אומר שהוא תומך בדואל בנד.
לא ברור למה אתה רוצה לנחש, איזה דגם כרטיס יש לך, בדוק במפרט שלו במה הוא תומך.
"הציבור מטומטם ולכן הציבור משלם" - אין יותר אקטואלי מזה.

Chris_Barnes פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה

אני לא כ"כ מבין בזה, במפרט כתוב ככה: Integrated 802.11 b/g/n איזה פרט יכול לעזור לך? אני יכול להשיג את זה מתוך המערכת שלי? ואם כן אז איך? יש לי ווינדוס 8

mp3lll
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-20K
חבר במועדון ה-20K
תגובות: 20680

שליחה

אממ זה לא מספיק, איזה דגם המחשב?

אגב אם הוא לא מזהה כלל את הרשת (לא מוצא ברשימה) שינוי ערוץ בראוטר יכול לפתור את זה.
"הציבור מטומטם ולכן הציבור משלם" - אין יותר אקטואלי מזה.

Chris_Barnes פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה

אני מקווה שאני לא עובר על חוקי הפורום, אבל בעיקרון כאן קניתי אותו:

http://www.pc365.co.il/product.aspx?p_id=23327

הוא לא מזהה כלל את הרשת וניסיתי את כל ארבעת הערוצים שהראוטר מאפר ולא הצלחתי לקלוט את הרשת של ה-5.

בכל מקרה לא מדובר בבעיה של מרחק כי הראוטר נמצא בקו ישיר של 4 מטר מול הדלת, כלומר אפילו אין קיר שמפריד ביניהם. לא בדקתי במהלך היום אם הקליטה פחות טובה, את זה אני אעשה מחר.

IamEzio
סמל אישי של משתמש
גורו מחשוב/לינוקס
גורו מחשוב/לינוקס
תגובות: 6835

שליחה

רוב כרטיסי הרשת לא תומכים בDual Band ,אלה תומכים רק ב5GHz , למה ? כי זה זול יותר.. בעקרון תמיכה ב5GHz צריכה להיות מצויינת במפרט ,בין אם כתוב 5GHz , או שמצוין שהוא תומך בa/b/g/n ,כאשר הa זה רשת ישנה אבל עובדת רק ב5GHz אבל זה מראה על תמיכה ב5GHz .
בכל מקרה 5GHz לא יציבה יותר ,היא פשוט מהירה יותר במרחקים קצרים ,אבל הרבה הרבה פחות אפקטיבית במרחקים בינוניים+ בעיקר בגלל יכולת החדירה הנמוכה דרך קירות וכו' לעומת 2.4GHz.
JBL LSR305| IsoAcoustics Aperta Stands | Audio-GD NFB-11.28 | Beyerdynamic T1.2
| sennheiser hd58x jubilee |
Galaxy Note 9 | Gear S3 |

Chris_Barnes פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה

יש דרך אולי להתעסק עם ההגדרות של כרטיס הרשת ולגרום לו לקלוט את התדר? לפי מה שקראתי אני אמור לקלוט את התדר.

Batnun
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3630

שליחה

לפי חיפוש זריז בגוגל, המחשב שלך לא תומך בתדר 5GHz.

Batnun

.

חזור אל “רשתות, אינטרנט ו- Fiber”