(בקשת המלצה על דגם של אקסטרימר) עדכון- סיידויינדר 3 או בוקסי ?

מחשבים, חומרה, KODI, NUC, Raspberry pi
שלח תגובה
stive פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1509
נתן תודות: 181 פעמים
קיבל תודות: 17 פעמים

שליחה #1 

ראשית אסביר מדוע ההמלצה המתבקשת היא דווקא/רק על 'אקסטרימר' של 'באג'.
בשעתו פרסמתי כאן שרשור על בעיית ליפסינק באקסטרימר פרו שרכשתי ב'באג'.( לא אלאה עם כל הפרטים- והיו הרבה כאלו, התעסקויות וכדו', אלא רק בתמצית).
המכשיר כבר לא היה באחראיות ובכדי לפתור את הבעיה החליפו לי בתשלום לוח חדש, דבר שלצערי כלל לא פתר את הבעיה.
לאחר התעסקות בנושא מול שירות הלקוחות אילצו אותי לנסוע למעבדה שלהם על מנת שיבדקו שם אם טענתי מוצדקת.
במעבדה נוכחו לדעת שטענתי אכן נכונה והשארתי את המכשיר לתיקון נוסף.
קבלתי אותו היום ולצערי כלום לא השתנה.
כבר בשיחה עם נציג המעבדה, לפני קבלת המכשיר, הייתה לי תחושה שזה מה שיהיה משום שהם בסך הכל אפסו את המכשיר ועדכנו גרסה, דברים שעשיתי בעצמי כבר קודם לכן.

עכשיו לתכלס עליו אני מבקש ייעוץ.
נאמר לי עת ידם כי אם התיקון הנוכחי לא יפתור את הבעיה, הם יחליפו לי לסטרימר אחר.
אם כי בשלב ההוא לא חדדתי את זה עד הסוף, הרושם שלי היה שמדובר על אקסטרימר מדגם אחר. לא ברור לי גם מה סוג ה" עסקה" והאם זה כרוך בתשלום נוסף.

בשלב הזה אודה על המלצה איזה דגם של אקסטירמר כדאי לקחת.
האמת שדי אהבתי את ה'פרו' .
למעט עניין הליפסינק לא היו לי אתו כל בעיות מסוג אחר.
מה שעוד אהבתי אצלו הוא שיש על השלט אופציה של סנכרון כתוביות, דבר שיצא לי להשתמש בו .
אבל אני מוכן כבר לקחת דגם אחר אם אין ברירה.

3d לא ממש חשוב לי.
נערך לאחרונה על ידי stive ב 05/12/2013 17:36, נערך פעם 1 בסך הכל.

stive פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #2 

עדכון:
נאמר לי על ידי באג שיהיו מוכנים לשדרג לי לדגם אחר , בתוספת תשלום (עדיין לא ברור כמה).
הוזכרו דגמים כמו סיידויינדר 3 או פרודיגי'.
מישהו יכול בבקשה לתת לי כיוון למה כדאי לי להחליף את ה-פרו?
האם לאחד מהם יש פונקציית ליפסינק?

OmriS
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 543
נתן תודות: 29 פעמים
קיבל תודות: 38 פעמים

שליחה #3 

הsidewinder 3 וה- prodigy הם פחות או יותר אותו דגם עם הבדל רק בגודל ההארדיסק הפנימי שניתן להכניס למכשיר ואנטנת WIFI מובנית שיש רק בפרודיג'י. בשניהם יש כפתורים בשלט לסנכרון כתוביות. אני מדגיש סנכרון כתוביות כי בהודעה הראשונה רשמת כתוביות ובשנייה רשמת ליפסינק שזה סנכרון בין הקול לתמונה וזה משהו אחר שלמיטב ידיעתי אין באקסטרימרים בכלל.

לי יש את ה sidewinder 3 שאליו עברתי מהאקסטרימר הראשון. אם היית מרוצה מהפרו גם שני הדגמים שציינתי יעשו בשבילך את העבודה. ואם לא מעניינות אותך כל מיני פונקציות מיוחדות פרט לניגון סרטים עם כתוביות, אני ממליץ להתקין גרסת קושחה 3.0.5 (שהיא די ישנה) אבל ללא באגים שקשורים לכתוביות, בהצלחה.

stive פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #4 

ראשית תודה על המידע.
נושא ההארד דיסק פחות מעניין אותי, גם בפרו לא השתמשתי בו כלל, ממספר סיבות.
בעיקרון אני מזרים קווית, כך שגם אנטנת הווי פיי לא חושבה לי.
גם פונקציות ייחודיות פחות חשובות לי.
מה שחשוב לי הוא לנגן סרטים, תמיכה טובה בכתוביות (דבר שהיה לי ב- פרו) ורצוי פונקציות סנכרון.
נכון, רשמתי שני נושאי סנכרון ואכן התכוונתי לשניהם בנפרד, אולי לא הייתי מספיק ברור.
עניין סנכרון הכתוביות על השלט הוא רק עניין של נוחיות.
משום מה נאמר לי שאחד הדגמים של אקסטרימר אין לו את זה על השלט, אבל אולי זה לא דגמים שציינת כאן.
עניין הליפסינק.
בשעתו נכתב כאן על ידי מישהו שיש לו את אחד מהסטירמרים הנ"ל (לא זוכר איזה מהם) שקיים בו בתפריט הכיוונים ,פונקציה של ליפסינק.
הסיבה שאני מעוניין בכך היא אם שוב תהיה לי בעיה בנושא.
בכל אופן אנסה בדרך כלשהיא לדרוש מבאג שאם אני מוסיף כסף על סטרימר חדש, לוודא שאכן אין לי אתו שוב בעיית סנכרון.
אני ממש לא רוצה להיכנס שוב לסחרור הזה של מעבדה וכו'.
אני רואה בעיקר סרטים כשהסטרימר מחובר במקרן ( ללא רסיבר) , לכן חושב לי לוודא שיש אכן התאמה בין השניים.

stive פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #5 

מתנצל מראש על העדכונים הנוספים. פשוט הבירור שלי הוא דינמי משהו, כי אינו תלוי רק בי ומצד שני עלי לקבל החלטה די בהקדם.( עדכנתי בהתאם גם את הכותרת - מקווה שזה מקובל).
לאחר בירור, שני הסטירמרים הרלבנטיים בבאג של חברת 'אקסטירמר' הם ה- סיידווינדר 3 וה- פרודיג'י השחור.
ממה שהבנתי מדובר במכשירים די זהים רק שבפרודיגי' יש תוספות מסוימות שמייקרות אותו, תוספות שאינן שימושיות עבורי, כגון אפשרות לכונן 3.5 " ומקלט dvb-t.
לאור זאת מבין שני הנ"ל אתמקד בסיידויינדר 3.
בנוסף קיימת דרכם גם אופציה ל- 'בוקסי בוקס' שמנהל הסניף בבאג טוען שהוא טוב יותר כי יש בו יותר אופציות, שיכול להוריד לבד כתוביות וכדו'.
בבקורת שהייתה בסוף 2010
http://www.hometheater.co.il/p-1.article02192.html
הוזכרו מספר בעיות בבוקסי, בין היתר בנושאי תמיכה בכתוביות , סוגי קבצים מסוימים וכדו'.
כמו כן הבנתי מקריאה מהירה שמדובר במכשיר שאמור לתת המון אפשרויות מהרשת וכדו', דברים שאני לא כל כך משתמש בהם.
אז ראשית אשאל האם ידוע למישהו האם בעיות הנ"ל נפתרו? כמו כן השמועה הזו: "חברת Realtek פירקה את המחלקה אשר עוסקת בפיתוח מעבדים עבור סטרימרים".
לגבי הסיינויינדר 3, קראתי על תקיעות וריסטריטים רבים, האם בעיות אלו נפתרו ?
שנית, לצרכים שתיארתי, מה לדעתכם נכון עבורי יותר מבין השניים (תמיכה בכתוביות עברית, אפשרויות סנכרון, תמיכה בכל מגוון הקבצים- הם must).
נערך לאחרונה על ידי stive ב 05/12/2013 21:52, נערך פעם 1 בסך הכל.

OmriS
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #6 

שני המכשירים (בוקסי ואקסטרימר) סובלים מבעיות שונות שחלקן קשורות בגרסת הקושחה וחלקן סתם ביחידות בעייתיות. לבוקסי יש נטייה למות יום בהיר אחד בסביבות גיל שנה- שנה וחצי, ראיתי את זה קורה אצל שני חברים וקראתי על עוד הרבה אחרים. כשהוא עובד הוא עובד טוב, אבל כמו שכתבת הוא רלוונטי יותר למי שמחפש לראות תכנים מהרשת וכו'. מבחינת תמיכה שלו במגוון תכנים, הוא קורא כמעט הכל (כמו האקסטרימר) אבל מתקשה בקריאת קבצים כבדים מאוד כמו בלוריי מלא של 50 גיגה. כמו כן, החברה הפסיקה לתמוך במוצר לפני לא מעט זמן. לדעתי, לא יתאים לצרכים שלך לפי מה שכתבת.

ל sidewinder 3 גם יש כל מיני עניינים עם באגים שקשורים לתרגום בעברית (בעיות עם סימני פיסוק בשורה שנייה של תרגום או משהו כזה), ובעיות/באגים שונים עם חלק מהפיצ'רים הנוספים כמו ניגון תכנים מהרשת וניווט בספריית סרטים על פי תמונות (jukebox). וגם איתו שמעתי על אנשים שקיבלו יחידות שהיו להן בעיות מתסכלות שונות עם התחברות לרשת וכו'. עם זאת, כמו כשכתבתי, אם חשוב לך בעיקר לנגן סרטים מהארדיסק פנימי/חיצוני או מרשת קווית יחד עם תרגום - המכשיר יעשה את העבודה (ובגרסת קושחה 3.0.5 גם לא יהיו בעיות בתרגום). הוא מנגן כל מה שזרקתי לו עד כה (אבל אל תצפה שיזרים בלוריי מלא דרך הרשת הקווית). אני, ואנשים נוספים שאני מכיר מעולם לא חוו בעיות של ריסטרטים או תקיעות. ומצד שני יש כאלו שסבלו מאוד מזה. איך שאני רואה את זה, אם זה קורה במשכיר שאתה מקבל, אתה צריך לדרוש ולקבל מכשיר חדש ותקין ולא לקבל את הבעיות האלה כחלק מה"בעיות של המכשיר" כי יש מספיק יחידות שעובדות טוב. (אגב כנ'ל לגבי הבוקסי, מי שהמכשיר מת לו בזמן האחריות קיבל לרוב אחד חדש או תיקון).

לגבי הליפסינק (קול ותמונה), ממה שידוע לי אין אפשרות כזו בסטרימרים הנ'ל. ושוב, אם יש כזו בעיה, צריך לבקש מכשיר חדש/תקין, למרות העצבים שבדרך כלל נלווים לתהליך.

OmriS
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #7 

ושכחתי לציין שהאקסטרימר תומך בניגון סרטי תלת מימד מלא (שהם בלוריי מלא) וגם בפורמטים החדשים של סאונד (DTS-HD, DOLBY TRUE HD) והבוקסי לא, אם זה מהווה שיקול עבורך.

stive פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #8 

עומרי ממש תודה.
כרגע ( אם אכן אחליט לשדרג) המזרים היחיד שבא מבחינתי בחשבון הוא הסיידויינדר 3 וגם הוא כנראה מעבר לצרכים שלי.
תלת אני ממש לא צריך ממספר סיבות. ראשית יש לי טלויזיה חכמה תומכת תלת, פונקציה שלמעט פעם אחת שצפיתי בה בסרט תלת אין לי עניין להשתמש בה (לא אוהב תלת).
סרטים אני רואה דרך מקרן.
כנ"ל לגבי הזרמת תכנים מהרשת. אין לי עניין.
האמת שאם ב-פרו שיש לי כרגע לא הייתה קיימת בעיית הליפסינק לא הייתי שוקל בכלל להחליף אותו, כי למעט נושא זה, הכל בו עובד מצוין.
הדילמה שלי כרגע היא האם להתעקש על סידור עניין הסנכרון הנ"ל ב-פרו ( דבר שהם לא מצליחים לעשות גם לאחר שהחליפו בו לוח חדש) או לעבור לסיידויינדר 3.
כמובן שראשית אשמע מה תוספת המחיר שהם מבקשים. ואם אחליט ללכת על זה אדרוש לבדוק מראש אם אכן הוא פותר את בעיית הליפסינק שיש לי.

אגב, גם ב-פרו יש באגים קטנים בכתוביות.היפוך מספרים, פסיקים וכו'- אפשר לחיות עם זה.

אתה בטוח שלא ניתן להזרים קווית בסיידויינדר בלו ריי מלא? (האמת שעדיין לא ניסיתי ב- פרו בלו ריי מלא, נניח 50 גיגה.
אז איך כן מנגנים בו בלו ריי מלא- עם נגן בלוריי ?

נתון נוסף לגביו יש לי שאלה.
ב- פרו לא ניתן לקבל jb ודברים נוספים אלא אם משתמשים בכונן קשיח, דבר שאני לא מעוניין לעשות.
האם בסיידויינדר 3 קיימת אפשרות לקבל jb (אם כי קראתי שגם הוא לא מושלם במכשיר זה) גם ללא כונן קשיח?

אני מבין שהסיידויינדר בא עם צלעות קירור פאסיבי, שזה יתרון מבחינת חוסר רעש, אך האם אין בעיית חימום, נניח ללא כונן בפנים ?

דבר אחר.
מה דעתך לגבי הציטוט הזה?:
"חברת Realtek פירקה את המחלקה אשר עוסקת בפיתוח מעבדים עבור סטרימרים".

OmriS
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #9 

1. אני ניסיתי להזרים קווית בלוריי מלא מספר פעמים וזה מהר מאוד מגמגם, וגם קראתי בפורומים פה ושם שזו בעיה שכיחה בסטרימרים שאולי תלויה במגבלות של הרשת עצמה (לא בטוח לגבי זה). אני לא אשף רשת ויש לי בבית ראוטר מחובר קווית לSW3 וללפטופ, כאשר כולם תומכים ברשת gigabit. מעבר לזה לא עשיתי איזה קונפיגורציות מיוחדות או פרוטוקולים מיוחדים, אז אולי אפשר לגרום לזה לעבוד אבל הייתי מוודא את זה בשרשור נפרד אם זה קריטי. יכול להיות שגם התייחסו לזה בביקורת שעשו לפרודיג'י באתר, נסה לחפש. אני מזרים קווית ברשת ריפים של 1080p עד גדלים של בערך 15 גיגה לסרט וזה בסדר גמור.
איך מנגנים בלוריי מלא? מהארדיסק חיצוני בחיבור USB או פנימי.

2. לגבי JB, לא בדקתי כי זה פחות מענין אותי אבל אני חושב שגם בדגם הזה צריך כונן פנימי או חיצוני כדי להפעיל אותו. אגב, למרות שהפונקציה הזו היא לא הצד החזק של הסטרימר לעומת אחרים בשוק אני מכיר כמה אנשים שעובדים איתו על בסיס יומיומי ומרוצים. אני חושב שצריך ללמוד טוב את השיגעונות של המכשיר כדי לגרום לזה לעבוד.

3. אצלי לא שמתי לב לבעיית חימום, אני בלי הארדיסק פנימי והוא יושב במדף בכוננית עם 30 ס"מ מרווח מעליו.

4. החברה שמייצרת את המעבד באמת הפסיקה לתמוך בו אבל אקסטרימר מוציאה עדכונים למכשיר מאז שהוא יצא ועד לפני חודשיים באופן די רציף (ומפתיע..). זה נכון שלא כל הבעיות נפתרות בעדכונים האלו אבל אפשר להגיד שהם טיפלו ברוב הבעיות המשמעותיות של המכשיר וגם עבדו לא מעט על הממשק והפונקציות הנוספות. אני עובד על גרסה ישנה 3.0.5 בגלל שמהניסיון שלי הסטרימר עובד איתה הכי מהר וללא בעיות וגם כי אין בה את בעיית הפיסוק. אבל ההבדל בינה לבין הגרסה העדכנית הוא די גדול מבחינת ממשק ופונקציות, בייחוד בכל מה שקשור ל JB. המלצה שלי, תנסה את העדכנית ביותר, ואם משהו מפריע לך, תוריד לגרסה הנמוכה.

stive פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #10 

אוקי, תודה.
מהניסיון שלי עם אקסטירמר, כל מה שכתבת אכן נשמע הגיוני.
האמת שגם אני מזרים בדרך כלל קבצי סרטים של לא מעבר ל 10-15 גיגה, כך שמן הסתם לא נתקלתי עד כה בתקיעות בזמן הניגון.
אם אלך לבסוף על המכשיר הזה, בהחלט אעשה מה שהצעת בסעיף 4.

EFIBET
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1110
נתן תודות: 22 פעמים
קיבל תודות: 70 פעמים

שליחה #11 

אני עובד עם 3 סטרימרים בבית - 2 מסוג SW3 ופרודג'י
כולם משודרגים לגרסת התוכנה האחרונה ועובדים מצוין!
מלבד באג הפסיק המפורסם שמופיע כאשר יש 2 שורות תרגום יחד(עליונה ותחתונה)
גם הJBOX עובד מעולה ובהחלט קריטי לשימושן של הילדות שלי שבוחרות לעצמן סרט
על פי התמונות ומקרינות אותו באופן עצמאי

גם הזרמת הסרטים בBR מלא עובדת מעולה אבל לציין כי אני מחובר ברשת קווית מהירה
כולל QNAP-NAS שמהווה שרת מדיה מרכזי, אז אולי זה פותר בעיות מסוימות

בהצלחה
אפי

stive פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק