1. האשה אוהבת קפה. אז גם אני התחלתי לאהוב קפה. רלוונטיות [1-10]: 4
2. קניתי עם האשה מכונה של נספרסו לפני כשנתיים. חמוד? כן. אהבה לטווח ארוך? לא.
אחרי כשנה התחלתי להרגיש "דליחות" בקפה, לא היה מספק. לא היה את סיפוק הקפאין והארומות שקיוויתי לקבל. רלוונטיות: 6
3. קניתי לפני כשלושה חודשים רנצ'יליו סילביה, בהמלצת המוכרת (ששכנעה אותי שהיא עדיפה על אוסקר לצרכים שלי למרות שמכרה את שתיהן). רלוונטיות: 8
4. לא מצליח לעשות פאקינג קפה נורמלי! כל הזמן יוצא טעם מר, שרוף, מגעיל.
מה שמעצבן הוא שלעיתים רחוקות הוא כן יוצא נורמלי. פעם בשבוע יוצא טעים אפילו. אבל לא מצליח להבין את החוקיות. המכונה הזאת יותר קשה מאשה בהריון. הצעדים שנקטתי עד עכשיו הם:
1. גלישה על טמפרטורה (להוציא מים לפי החליטה ולחכות שהדוד יתחיל להתחמם. לחכות שהמנורה תיכבה ואז לחלוט)
2. ניקוי תדיר של הראש ושל אבנית מהמים (למרות שכמה כבר צריך, רבאק.. כולה 3 חודשים)
3. שימוש בקפה איכותי מאד. (האספרסרו שהכינו לנו במסעדה היה נפלא. אז קניתי קילו ממנו)
4. הקפדה על דחיסה וכמות קפה, וכפועל יוצא הזרם שיוצא.
5. הקפדה שמשך הזמן בין תחילת הזרמת המים עד שיוצאים מים אל הכוס לא עולה על מספר שניות בודדות (3-4)
6. הקפדה על זמן קצר בין הכנסת הידית עד להזרמת המים.
הקפה יוצא בדרך כלל מר מאד, וללא ארומות מעניינות. כאילו שרוף. אבל לא תמיד.
הדבר היחיד שעולה בדעתי הוא שהמים חמים מדי. באחד מהסרטונים באינטרנט ראיתי שאנשים מוציאים מים בהתחלה לפני החליטה, כי הטמפרטורה בראש גבוהה מדי. אז אני מוציא מים עד שאני מפסיק לשמוע רעש של קיטור ויש מים חמים בלבד בלי "פצפוצים". אבל זה לא מספיק. הקפה עדין יוצא מר.
בצר לי, ובתוקף היותי בן אנוש ורוצה להאשים את כולם מלבדי, התחלתי לחשוב שאולי הטרמוסטס של המכונה לא מכוון והמים תמיד חמים מדי. (למשל, אם אני גולש על טמפרטורה ומחכה שהדוד ייכבה, אז גם אם זה לוקח זמן מועט (נגיד 15 שניות), המים יוצאים רותחים ועם קיטור).
עזרה, בבקשה, חברים. אני אובד עצות. נשבר לי להכין קפה מגעיל.